Free Online MMORPG

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

NoTHX píše: Praktikuje tohle ještě někdo jinej kromě Blizzardu? V případě že by to šlo rozjet jinak než přes placený servery, tak bych poplatek za hru samotnou chápal, ale takle... :? Samozřejmě že se to dá rozjet i na free serverech, ale tam už zase hráči nemaj ani tak problém s nelegalitou serverů, jako spíš klientů :twisted:
Ano, celá řada firem kromě Blizzardu, je to zcela standardní postup - jen GuildWars se tomu vymyká. Má prostě asi jinej obchodní model. BTW vydavatelem je také NCSoft. Asi ví, co dělá..

http://xzone.cz/vylohagamedruh.php3?vyb ... rik=MMORPG

Kupuješ samotnej soft a pak platíš za online služby. Mně se na tom nezdá nic divného. Samotný vývoj hry stojí nemalé peníze /to zaplatíš koupí samotného softu, tj. kopie hry/ a pak samotný provoz a další aspekty on-line hraní, které využíváš, platíš ve formě měsíčních paušalů nebo předplacených karet atd..

Ber nebo neber :). Nechceš platit, nehraj. Je to nabídka. Je jen na tobě, zda ji využiješ nebo ne :). Nemusíš :).

Jinak na světě je tolik věcí, co nechápu a taky s tím člověk musí nějak žít :roll: .
NoTHX píše: 2) Ad "nelegalita": tim sem chtěl podotknout, že se tu kromě "free L2" řeší kopice minimálně rovnocenných věcí např. jak rozjet NfS:MW po hamachi (což myslim EA v plánu taky zrovna nemá :roll: ). Ad absurdum dotaženo, je třeba taková modifikace hardwaru vůbec legální? (nebo se tam jen přichází o záruku)
Hamachi není zrovna ideální příklad. Za předpokladu, že jsi vlastníkem originální kopie, jistě tě EA nijak nelimituje v podobně on-line hraní přes HAMACHI, to je vlastně to samé jako LAN.
NoTHX píše: Btw... jak je to s třeba s tim "datadiskem" Thiefa2? mají na to tvůrci licenci? Ať už jo nebo ne, v případě že nemaj je to nelegální zásah do kódu, je to tak?
Thief2x je pochopitelně v pohodě. Vše je za souhlasu tehdejších Looking Glass Studios (R.I.P.) a vydavatele EIDOSu a za pomocí nástrojů z jejich strany uvolněných.

http://forums.eidosgames.com/old-ubb/
http://www.thiefpetition.com/dromed.php
//edit: co se NCSoftu týče, tak tomu free servery afaik tolik zase nevadí, aneb není nic lepšího, než si nechat vlastní produkt betatestovat, projíždět fóra a pak jen všechny problémy v klidu řešit a né když už problém "hoří".
To nelze vyloučit ;-).
show must go on..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

shadow píše:Kupuješ samotnej soft a pak platíš za online služby.
Tak tady se musím zastat NoTHXe. Umím si představit, že koupím software a mám možnost si zaplatit další dodatečné online služby, nicméně u toho software předpokládám nějakou základní funkcionalitu. Pokud koupím za patnáct set (nebo kolik teď stojí WoW) software, který je bez placení dalších poplatků nepoužitelný, tak mi to přijde trochu na hlavu.

U takového Lineage (pokud neberu v potaz neoficiální servery) se platí za možnost hraní (de facto za "hru" jako činnost), ale prostředky (klient) jsou poskytnuty zdarma jako jakási samozřejmost, protože bez zaplacení accountu je nám klient stejně k ničemu, že (neuvažuju free servery).

Vysvětli mi, když si dojdu do obchodu koupit WoW, co si vlastně koupím ? Hru ? Kdepak. To není žádná hra. Hru si "kupuju" průběžně placením accountu. Tak za co jsem to, k čertu, těch patnáct stovek zaplatil ? Za prostředek k tomu, abych si následně mohl "hru" kupovat a hrát ? To je dosti drahá investice do neznáma, ne ? Co když si koupím WoW, nainstaluju a zjistím, že mi z nějakých důvodů nejde spojení na herní servery, případně je nějak jinak nepoužitelné (lagy) ? Tak jsem vyhodil peníze z okna, protože jsem zaplatil za něco, co nedostanu ? Když si stáhnu (nebo si třeba od někoho přinesu vypáleného na DVD, což je samozřejmě u volně ke stažení zpřístupněného softwaru legální) klienta Lineage a zjistím, že mi nejde, tak se toho moc nestane, ale v případě WoW to asi dost naštve.

Já si furt nedokážu představit, co vlastně si z toho obchodu odnesu, když si koupím krabici s WoW. Je to kus softwaru (a pravda, i tiskovin), který je mi sám o sobě, tak jak ho dostanu v krabici, k ničemu. Já se nebráním tomu si legálně koupit hru. Ostatně, originálek mám doma spoustu. Ale co mi vadí je platit za něco dvakrát.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

TomV píše: Ale co mi vadí je platit za něco dvakrát.
Na to se dá říct jen jedno - nekupuj. Myslíš, že Blizzard (a plno dalších firem) kvůli pár stěžovatelům na fórech bude měnit obchodní model, zvláště když je mimořádně úspěšný?
vss Vodnik DrC+ (kp)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

TomV: je to prostě nabídka Blizzardu a Blizzard /Vivendi/ je firmou, která chce plnit své stanovené hospodářské ukazatele :). Nemusíš ten WoW hrát :). Je to vždy o obchodním modelu, který firma zvolí, co nabízí v rámci své nabídky atd.

Kupuješ tu hru s tím, že tvá investice nekončí samotným zakoupením klienta, tvá investice pokračuje dál ve formě placení za vlastní hraní. To jsou předem stanovené podmínky a ty víš, že takové jsou, když si to kupuješ.

Takže neplatíš za něco 2x. Platíš 1x. Část peněz vložíš před vlastním hraním - dostaneš nosič, část peněz za vlastní hraní a služby s tím spojené. Musíš se na to dívat jako na jednolitou investici. Lineage je spíše výjimkou. NCSoft nabídnou klienta zdarma a očekávají, že spíš budeš hrát proto jejich hru, než tu konkurenční. Je to všechno konkureční boj, jiným způsobem asi také generují zisky a nemají třeba ani takové náklady nebo je mají jinak rozvrstvené. Prostě jiná obchodní strategie. A ono i Lineage se dá normálne koupit v krabici. Myslím, že především v Jižní Korey a tamnějších státech, kde je myslím hlavní hráčská základna, je celkem běžnou praxí, že si to tam hráči i třeba dodatečně koupí.

Ohledně námitky, že si koupíš hru a pak se nepřipojíš na servery, no, to je riziko investice. Vždy je tu ale možnost to o pár stovek laciněji prodat... A opět opakuji. Je to nabídka. Když se ti nelíbí,prostě ji nevyužiješ.

EDIT: A to je asi i další důvod, proč jsou tolerovány ty "free" servery a proč je to uvolněný zdarma klient. NCSoft ví, že řada hráčů, kterým je vlastní warezácké myšlení, není ochotna za online pařbu vůbec platit a pokud dostane možnost si zadarmo zahrát, vždy takové možnosti využije na úkor řádné placené možnosti, tak těm nabídne zdarma klienta, aby si jako houby po dešti vyrojily "free servery", které pak potichu toleruje. Takové "free" servery ubírají jednak zákazníky konkurenci a pak vychovávají i potenciální vlastní řádné zákazníky, kteří totiž brzy seznají, poté co si hru stačí již zamilovat, že ty free servery opravdu nejsou ono a začnou se poohlížet po něčem opravdu funkčním, tj. po oficiálních serverech. Láska ke hře a závislost na hře nakonec totiž vždy převáží warezácké myšlení :). Generují si tím vlastní hráčskou základnu a pak jak naznačil NoTHX, je to asi i dobrá platforma pro betatesting :).
show must go on..
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

shadow píše:Ber nebo neber :). Nechceš platit, nehraj. Je to nabídka. Je jen na tobě, zda ji využiješ nebo ne :). Nemusíš :)
Vodnik píše:Na to se dá říct jen jedno - nekupuj. Myslíš, že Blizzard (a plno dalších firem) kvůli pár stěžovatelům na fórech bude měnit obchodní model, zvláště když je mimořádně úspěšný?
shadow píše:Nemusíš ten WoW hrát :).
nemusim přece něco kupovat/hrát, abych se o tom mohl bavit ne? :roll:
btw... bez urážky, ale tenhle argument žije z toho že "kvalitu" dorovná kvantitou (neboli opakováním :) )
2shadow: minimálně rozhodně není hoden toho abys ho nějak častěji používal :wink:
shadow píše:EDIT: A to je asi i další důvod, proč jsou tolerovány ty "free" servery...
tohle NCSoft vyřešil dobře, nicméně asi trochu pozapoměl na patřičnou mediální masáž jako Blizzard. Spusta lidí, co chce hrát MMORPG tohoto typu, první věc na kterou narazí je WoW, častokrát z úžasem zjišťují, že existuje nějaký to lajnejčtů, a nedokážou si vysvětlit jak je možný, že o stejně kvalitnim L2 (L2 vs. WoW teď řešit nebudem :wink: ) nikdy neslyšeli.
shadow píše:Jinak na světě je tolik věcí, co nechápu a taky s tím člověk musí nějak žít :roll: .
jinak by se z toho jeden musel zbláznit, že? už se stalo! :twisted:

EDIT: 4shadow: Jak je to teda s těma free serverama? Oni jsou totiž dvojího typu, C1 officiální (často zmodifikovaný na C3), nebo L2J což je emulátor a s ofic. nemá jedinou řádku kódu společnou. A celé "přesměrování" klienta na onen servr je stejnej jako v případě NfSMW(hamachi) a to tak že jen v L2.ini nastavíš jinou IP. Doufám, že tvou předchozí myšlenku nějak nepřekrucuju, ale máš legálně pořízeného klienta, který je zdarma a jen ho nasměruješ jinam. Imho v případě ofic. C1modC3 asi neni co řešit, tam je to jasný, ale co to L2J? V případě že ani L2J by nebyl košer, jsme tu zase u legálnosti jiných emulátorů? :?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ked si kupis nieco, kde je VYSLOVENE uvedene, ze este musis platit mesacne poplatky, tak sis toho asi vedomy, ze musis platit, nie kua?!

Ked si kupis auto, tiez zaplatis velke prachy, ale vies, ze benzin musis kupovat kazdy mesiac/tyzden. Bez benzinu/nafty ti bude akekolvek drahe auto narit...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Wuuduu píše:ked si kupis nieco, kde je VYSLOVENE uvedene, ze este musis platit mesacne poplatky, tak sis toho asi vedomy, ze musis platit, nie kua?!
asi jsi trochu natvrdlej... kdyby to tak nebylo tak to teď tady neřešim :wink:
Ale to přirovnání k autu je dobrý :up: , jen pokud by to platilo 100%, v případě NCSoftu dostaneš auto zdarma a jen si do něj musíš kupovat benzín. A jak do toho spadaj free servery? Že po lehké úpravě motoru s autem zdarma od NCSoftu můžeš jezdit zdarma na méně kvalitní benzín. :roll: :lol:

2shadow: začíná se z toho stávat trochu jiná diskuze, nicméně tématu to odpovídá, nechceš to přesunout do spol. sekce? :)
nebo nás sent sežere :oops:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

NoTHX píše:
shadow píše:Nemusíš ten WoW hrát :).
nemusim přece něco kupovat/hrát, abych se o tom mohl bavit ne? :roll:
btw... bez urážky, ale tenhle argument žije z toho že "kvalitu" dorovná kvantitou (neboli opakováním :) )
2shadow: minimálně rozhodně není hoden toho abys ho nějak častěji používal :wink:
NoTHX: Já nevím, na co odpovídaš. Já jsem svůj příspěvek napsal jasně a zřetelně. To samé Wuuduu. Nezlob se na mě, ale reaguješ zcela zcestně. Nevím, na co reaguješ???
NoTHX píše:
Wuuduu píše:ked si kupis nieco, kde je VYSLOVENE uvedene, ze este musis platit mesacne poplatky, tak sis toho asi vedomy, ze musis platit, nie kua?!
asi jsi trochu natvrdlej... kdyby to tak nebylo tak to teď tady neřešim :wink:
Tak tady zbytečně urážíš Wuudua. Tvoji poznámku opět vůbec nechápu.
2shadow: začíná se z toho stávat trochu jiná diskuze, nicméně tématu to odpovídá, nechceš to přesunout do spol. sekce? :)
nebo nás sent sežere :oops:
Nebudu to nikam přesouvat. Diskuze byla na slušné, kvalitní bázi. Dokud jsi tady nezačal smajlíkovat, tahat to do osobní úrovně a reagovat, myslím, pod tvoji úroveň. Přečti si ještě jednou, co jsem napsal výše a nepiš tady s prominutím kraviny. Nauč se psát více inteligentně.
show must go on..
vacatko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vacatko »

sice to neni zadarmo ale EVERQUEST II stoji mesicne 299kc bych rek ze to uz de :)
P4 nortwood 2.6@3.1-asus P4P 800-A DATA 3x512 -400@464,baracuda 80 gb- 7800gs 450/1300
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Vodnik píše:
TomV píše: Ale co mi vadí je platit za něco dvakrát.
Na to se dá říct jen jedno - nekupuj. Myslíš, že Blizzard (a plno dalších firem) kvůli pár stěžovatelům na fórech bude měnit obchodní model, zvláště když je mimořádně úspěšný?
Neříkej mi, abych to nekupoval. Nebudu, to neměj strach. :) Jediné, o co mi jde, je ten obchodní model pochopit. Nic víc.

2 Wuuduu : to přirovnání k autu je zajímavý. Něco na tom bude. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

1) reagoval jsem na to, že proč opakujete pořád "tak to nehraj", "tak to nekupuj", atd... myslím že diskuzi to zbytečně škodí, imho dost laciný "argument", dá-li se to argumentem vůbec nazvat

2) pokud vím tak nevyvíjím (ani nechci) žádný nátlak na Blizzard, popř. jiné firmy aby změnili svou politiku, jen tu politiku "řešim". přirovnáno jinam: "nelíbí se ti současná politická situace? tak jdi do politiky a změň to." ani jedno z toho nechci, v případě blizzardu viz výše, v případě politiky se spokojim s volebním právem

3) tahat to do osobní úrovně jsem neměl v úmyslu a toto cítím až z tvého postu, spíš bych řekl že jde o vzájemné neporozumění. Wuudua jsem "napadl" kvůli tomu, že zcela nepochopil to co jsem měl na mysli a reagoval zcela zcestně.

4) nechal bych to bejt (nejsi-li proti) a spíš by mě zajímal tvůj názor na zbytek obsahu mých postů, kde jsem doufám položil dostatečně relevantní otázky

5) na přání odstraněni smajlíci :roll:

//poznámka k diskuzi: nevim jestli je to ono, ale zdá se mi, že se v (mých) postech hledají skryté jízlivosti, které tam v drtivé většině případů vůbec nejsou, nebo nebyly úmyslné, na které se reaguje a "obsah" je pak často přehlížen a pak je celá diskuze na pytel. Když už budu mít tu potřebu, tak dotyčnému to dám dostatečně najevo (viz Wuuduu) kde jsem toto cítil zcela na místě, jelikož to byla reakce zcela mimo (a je to tady... jen z mého pohledu, z druhé strany je to zase obráceně)
2shadow: sám dobře víš, že tohle já nedělám, spíš "to co sem chtěl říct" zkus prosím najít než mě budeš z takových věcí obviňovat.
btw... ta poslední věta je zrovna příklad toho, kdy chci někomu něco říct, aniž bych to myslel nějak zle, snadno se to vezme jako osobní výpad. Ono to funguje i obráceně, zcela normální věc pochopím jako urážku a už se to veze... tohle je imho chyba komunikace.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dobře tedy. Zanechme toho. Jsme přeci v zásadě rozumní lidé ale lézt do pr*dele si také nemusíme :roll: :).

Tvůj hlavní argument:
NoTHX píše:
1) reagoval jsem na to, že proč opakujete pořád "tak to nehraj", "tak to nekupuj", atd... myslím že diskuzi to zbytečně škodí, imho dost laciný "argument", dá-li se to argumentem vůbec nazvat
Je to jediný přípustný argument. Nevím, kolikrát to mám opakovat. Je to prostě nabídka. Akceptuj ji nebo ne. Pokud se ti nelíbí, máš alternativy. Můžeš hrát třeba Lineage II.

Základem obchodního modelu Blizzardu a Vivendi jako vydavatele /aspoň pokud mohu soudit/ je pochopitelně co nejvyšší a stabilní dosahování zisku, růst hodnoty značky, stabilita na trhu atd. To je úplně normální model jakékoli společnosti, která soupeří na trhu. Můžeš tuto "taktiku" odmítnout, že si to nekoupíš. V čem je tedy takový problém ?????? Řešit to sice - z povzdálí a bez jakékoli interní znalosti věci - můžeš, ale to je asi tak všechno, co s tím naděláš :).

Jinak pračka bez pracího prášku je ti taky k ničemu, pokud chceš další příklad :).
show must go on..
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

shadow píše:Řešit to sice - z povzdálí a bez jakékoli interní znalosti věci - můžeš, ale to je asi tak všechno, co s tím naděláš :)
to je přesně ono, já to chápu a aniž bych s tim něco nadělal, chci to řešit. :-D
(jen těch interních znalostí imho buď moc neni, nebo nejsou potřeba, nebo to zase nechápu :oops: )

pro srovnání:
WoW:
- pořizovací cena kolem 1399,- Kč
- poplatek 12 euro / měsíc (tj. cca 350 Kč měsíčně)

L2:
- pořizovací cena 0,- (v kupované verzi za 499,- je kromě tištěných materiálů ještě zahrnuto 30 dní zdarma)
- poplatek 30$ / 60 dní (tj. cca 370 Kč měsíčně)

(vyzjistit ceny neni žádná sranda, na ofic. webech se s tim zrovna nějak moc nechlubí, nebo jsem blbě hledal, každopádně nějak jó viditelně sem to nenašel, tak snad jsou informace přesné)

za předpokladu že jsou obě hry srovnatelné, proč vítězí WoW? protože o L2 skoro nikdo neví. jak se NCSoftu podařilo udělat krásnou nabídku, Blizzard to válcuje reklamou. (vše zmíněno už výše)

tolik tedy k tomu hlavnímu problému.

2shadow: Kromě výše uvedeného bych rád slyšel tvuj názor na
NoTHX píše:EDIT: 4shadow: Jak je to teda s těma free serverama?...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

NoTHX píše:za předpokladu že jsou obě hry srovnatelné, proč vítězí WoW? protože o L2 skoro nikdo neví. jak se NCSoftu podařilo udělat krásnou nabídku, Blizzard to válcuje reklamou. (vše zmíněno už výše)
Jenom jestli je ten předpoklad správný ... co když je WoW opravdu lepší ? :roll:
Goldnoob team proud member!
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

No, kdyz jste tu resili problem placeni a mesicnich poplatku, tak je treba rict, ze to je pouze jeden z moznych modelu placeni (zisku) - pohrichu ten nejjednodussi a "nejtrapnejsi".
Ale existujou i jiny formy ... pokud se nemylim, tak napr. v Project Entropia se neplatej zadny mesicni poplatky, ale za penize, ktere tam vlozite si muzete nakoupit veci (proste se realne penize smeni na herni penize), pak muze hrat, vydelavat si ve hre a kdyz ziskate neco dobryho, muzete to tam i prodat a penize ze hry prevest zpatky na realny penize pro vas. Ma to i neco jako integrovanej eBay, muzete si tam zalozit vlastni obchod, vyrobu neceho atd. To je podstatne slozitejsi model nez mesicni placeni, ale pokud se vam ho podari dobre odladit, nepochybne muzete z kapes nicnetusisich hracu vytahat mnohem vic penez ("Jeste bych si koupil tuhle zbran, hmm, ale to musim dat 5USD ... a jeste bych prikoupil nejaky stity sve lodi ... to bude za 10USD ... no co, aspon neplatim zadny poplatky za hrani") - stejne jako si dobri (bud premyslivi, nebo slusne podvadejici) hraci muzou i neco vydelat.
A cim budou MMORPG "skutecnejsi", tim vic se budou blizit 2. variante - a
budou smazavat hranice hra/skutecnost.

A strach o platy hernich vyvojaru bych nemel ... kdyby na tom tratili, tak by to nedelali :wink:
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Thellwin píše:Jenom jestli je ten předpoklad správný ... co když je WoW opravdu lepší ? :roll:
A co když ne? :D

Na tohle si můžem založit tred "L2 vs. WoW" kde se můžem vyřádit, ale v zásadě jsou imho WoW a L2 vlastně stejné (každej má něco navíc ale každému taky něco chybí)
bukva píše:...
všechno má svý mouchy, ten systém co popisuješ má jednu zásadní nevýhodu, vyhrává ten kdo do toho nacpe víc skutečných peněz. Takováhle situace je (nebo minimálně byla) i na L2W, donatoři si zaplatili úroveň postavy nebo výbavu ke kterej by ses nedostal do konce tvýho života sebelepším hraním, u nich to byla otázka chvilky. To imho dost sux. Právě je potřeba reálný a imaginární světy od sebe maximálně oddělit a za reálný prachy nedat takovou možnost výhody. Výborně systém dotací vyřešili na L2enraged, kde za reálný peníze dostaneš tokeny, za který si můžeš pořídit obyčejný věci, jen s rozdílem že brnění bude třeba růžový, nebo že meč bude zelenej atd... tj. změny jen kosmetický, ale fungujou úplně stejně jako obyčejný věci. Což v praxi znamená výhodu (jinak by se "nevyplatilo" dotovat ***), ale ne zas tak velkou aby to zruinovalo celou hru.

*** Nejhezčí je že se tomu říká dotace, ale v praxi je to placení cheatů :x Pokud chcete se dozvědět víc, tak doporučuju navštívit fóra oněch serverů, jak těžko se hledá hranice mezi "pomocí serveru" a "ruinování hry"

//EDIT: 2bukva: ta myšlenka neni špatná, ale pořád neumí překonat jednu hranici, a to že imaginární svět běží na reálným serveru, který jednoho krásnýho dne může přestat reálně existovat a imaginární svět reálně zkončí. A všechny peníze jsou kde? v imaginární pr***i :(
Skeeter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skeeter »

ja doporucuju Ultimu Online...je to jedina hra kterou mam na disku uz 4 roky a vzdy me neco nuti ji znova a znova instalovat...i kdyz uz se bavim jenom rp mluvou a provokovanim "radoby rpg hracu" a kecanim s kamaradama,tak me to porad bavi a to je na hre dulezity...
CPU:Athlon64 3800+ -Venice- ,MB:EPoX 9NPA+,VGA:ATI Sapphire X700,RAM:4x 512Mb DDR400 A-Data,HDD:Maxtor 80Gb,200Gb + WD RE2 500gb
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

NoTHX> A neni hlavni problem v tom, ze L2 na tenhle zpusob hry neni stavena? Proste s tim nepocital gamedesign a takovyhle upravy hratelnosti uz proste na "amaterske urovni" delat nemuzes (troufnu si rict, ze na to ani nemas pravo), tohle je plne v rukou gamedesigneru hry, jak nastavi questy, moznosti nakupu, ceny, veci, ktery si muzes koupit a ktery ne ... neni to lehka prace a nemuze ji delat jen tak nekdo. Imho proste tento system muze fungovat, ale nelze ho "naroubovat" na hru, ktera puvodne mela fungovat jinak.

Ad imaginarni penize> To uz by ses mohl zrovna bat vlozit penize do banky, to je to stejny :)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

bukva píše:...
s L2 to byl jen příklad, prostě u herního serveru nemáš žádnou záruku, u banky je to přecejen trochu jistější, i když to tam může dopadnout stejnym způsobem, máš přecejen větší šanci, že v případě "pádu serveru" svoje peníze (nebo jejich část) dostaneš zpět. To by ten herní server musela provozovat banka :)

2Skeeter: o hantýrce mi radši ani nemluv, ta se na člověku dost podepíše 8-)
OMGWTFPWNDLOL
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

2 NoTHX: Na žádných oficiálních placených serverech žádné problémy, o kterých mluvíš, nejsou. Takže nevím, co tady řešíš :) Je zcela logické, že na neoficiálním nelegálním free serveru, budou "odměněni" ti, co zadotují :)

Jinak L2J bude asi stejně ilegal /podle mého názoru - aniž bych to ale znal a věděl, o co konkrétně jde :) /. Přečti si EULU. Před stažením klienta. Tam bys měl najít odpověď. Já teď nemám čas to číst...

http://www.lineage2.com/pds/game_dw.html

Kup si http://xzone.cz/nahledgame.php3?idg=1539 a nehudruj :).
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“