"Naroubování" 2 zdrojů 300w
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
.....win najede ale jakýkoliv test....shutdown jak blázen navíc se vypne i HDD, pokud ale zapojím mechaniky a panel, tak ani win nezačne najíždět....a ja sem někde slyšel, že když je zdroj přetížený tak se vypne...
Co sem se díval do ASUSprobe, tak napětí kolísá +/- 0,1v na 12 i 5v...co s tym?
Co sem se díval do ASUSprobe, tak napětí kolísá +/- 0,1v na 12 i 5v...co s tym?
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
+- 0,1 V nic není, to je v pohodě.
Za prvý, co tam máš za desku ? Je dost možný, že je CPU napájený z 12V, hlavně u nových nForce2 to už bylo. Pokud je CPU nestabilní, je taky možné, že za to nemůže zdroj, ale PWM regulátor na desce, který to přetaktované CPU prostě neuživí. Změř si rozdíl v napájení CPU při zátěži a bez zátěže (celkem pohodlně to umí například SpeedFan). Na grafu pěkně uvidíš, o kolik spadlo napětí na CPU, když pustíš zátěžovej test (doporučuju Prime95, prostřední preset - je to pro procesor (a jeho napájení) největší záhul). Pokud spadne moc, tak je možné, že CPU začne chybovat a test spadne. Tenhle problém mám třeba já - deska Abit IS7-E, ač má čtyřfázový regulátor, není schopna uživit mého 3GHz Northwooda přetaktovaného na víc, než 3.5 GHz, pak už je pokles napětí při zátěži natolik velký, že to CPU už nezkousne, aniž by chybovalo. A silnější zdroj nepomohl, je to v regulátoru na desce, kterej není dostatečně tvrdej.
Za druhý, topí ten zdroj ? Teplota je dobrou známkou přetíženýho zdroje.
Za prvý, co tam máš za desku ? Je dost možný, že je CPU napájený z 12V, hlavně u nových nForce2 to už bylo. Pokud je CPU nestabilní, je taky možné, že za to nemůže zdroj, ale PWM regulátor na desce, který to přetaktované CPU prostě neuživí. Změř si rozdíl v napájení CPU při zátěži a bez zátěže (celkem pohodlně to umí například SpeedFan). Na grafu pěkně uvidíš, o kolik spadlo napětí na CPU, když pustíš zátěžovej test (doporučuju Prime95, prostřední preset - je to pro procesor (a jeho napájení) největší záhul). Pokud spadne moc, tak je možné, že CPU začne chybovat a test spadne. Tenhle problém mám třeba já - deska Abit IS7-E, ač má čtyřfázový regulátor, není schopna uživit mého 3GHz Northwooda přetaktovaného na víc, než 3.5 GHz, pak už je pokles napětí při zátěži natolik velký, že to CPU už nezkousne, aniž by chybovalo. A silnější zdroj nepomohl, je to v regulátoru na desce, kterej není dostatečně tvrdej.
Za druhý, topí ten zdroj ? Teplota je dobrou známkou přetíženýho zdroje.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ta deska je Asus A7V880...no a ten zdroj je jenom vlažný.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Při FSB víc než 192 to nedodělá 3D03 bo se to sekne (i když přidám volty) a u 3D01 to vyjede do winu, no a při 200 ani hovno.
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
u takové desky se mi zdá divné aby ten CPU neutáhla...na původní napětí cpu to klesne z 1,72 na 1,712 a při zátěži až na 1,696v...když tomu přidám víc, tak potom to drží 1,76 stabilně, ale stejně to je unstable
- elitman
- Začátečník

Cemu bude vadit kdyz necham svuj PC jak je a pouze Grafiku budu napajet z jineho zdroje? Krom toho, ze muj pc bude mit teoreticky prikon 830W? 
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam novy problem: Ten zdroj AOpen, co sem chtel spojovat s inym...tak sem zjistil (bylo mi to vysvetleno), ze ma 2 12voltove vetve...1. ma 8A a druha 14A..jenze prave tech 14A je v te vetvi (4-pinovy), kterou moje deska nevyuziva, tak je zivena pouze 8A coz je fakt malo pro sestavu v popise (nestabilita, zasekavani). Nechcu kupovat dalsi zdroj (doma se mi par uz vali), tak co kdybych tu 14A vetev (zlutocerny drat) napojil na vsechny 8A vetve (zlute). Neposkodil by se zdroj nebo hardware??? Minusovy (cerny) drat bude asi spolecny.
- Fifi
- Středně pokročilý

- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no nevim co by se stalo kdybys spojil obe 12v vetve.. budto by ti vznikla jedna ktera bude mit max odber tech 14+8A nebo muze shoret zdroj.. spis bych resil tak ze bych tu 14A napojil na 20 a 4 pin konektory a tu 8a dal naopak na mechaniky a tak...presscott píše:Mam novy problem: Ten zdroj AOpen, co sem chtel spojovat s inym...tak sem zjistil (bylo mi to vysvetleno), ze ma 2 12voltove vetve...1. ma 8A a druha 14A..jenze prave tech 14A je v te vetvi (4-pinovy), kterou moje deska nevyuziva, tak je zivena pouze 8A coz je fakt malo pro sestavu v popise (nestabilita, zasekavani). Nechcu kupovat dalsi zdroj (doma se mi par uz vali), tak co kdybych tu 14A vetev (zlutocerny drat) napojil na vsechny 8A vetve (zlute). Neposkodil by se zdroj nebo hardware??? Minusovy (cerny) drat bude asi spolecny.
- Fifi
- Středně pokročilý

No viděl jsem nějaké náhradní díly k 3R casům. Avšak samostatně prakticky nesehnatelné. http://www.edcz.cz/ dělají 3Rka. Ale zabývají se spíše distribucí, než dealerskými službami.Bubikk píše:nevis kde by se tahle vec dala sehnat?