Problém s instalací windows

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Patriot píše:Uz me to pomalu prestava bavit....pokud to nenainstaluju tak to vracim...myslite ze to je na reklamacku?
no ja myslim ze todle na reklamacku nejni...protoze HW evidentne funguje a to ze neni kompatibilni s nejakou disketovkou neni zavada ale bezna vec...ale muzes odstoupt od smlouvy ne?
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

taky si myslim ze muzes odstoupit od smlouvy a navic tě docela obdivuju ze si koupis disketovku za 2000 jen kvuli widlim, to by se z toho jeden posr..
no jsem zvedavej jak se s tim popereš, pak dej vědět
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
SneakerXZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SneakerXZ »

Zkus si tam dát linux .)
Intel Core 2 Duo E8400, Asus GTX 260, Asus P5Q DELUXE, 8 GB
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

SneakerXZ píše:Zkus si tam dát linux .)
Tak tomu rikam rada :crazy:

btw s tou reklamaci bych to taky nevidel uplne ruzove, bo jak jiz bylo receno HW je v poradku. Zalezi jak se k tomu postavi prodejce. Ale to odstoupeni od smlouvy by mohla byt cesta, jak z toho ven?!
Sony VAIO VPCS11X9E
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

vlada83 píše:taky si myslim ze muzes odstoupit od smlouvy a navic tě docela obdivuju ze si koupis disketovku za 2000 jen kvuli widlim, to by se z toho jeden posr..
no jsem zvedavej jak se s tim popereš, pak dej vědět
To vis ze me to s..e,ani nevíš jak,jenomže co mám dělat?Potřebuju na tom dělat co nejdřív takže mi nic jineho nezbyva.Integrovat ovladace jsem zkousel a neslo mi to.V servisu mi nabidli ze mi wini nainstalujou ale za 1400!Reknu,FSC me za zatlacilo do kouta.....nemam cas si s tim hrat,takze musim koupit disketovku za 2000.kdybych to vedel tak bych si ten notebook v zivote nekoupil..ale co se da delat :x
PC:AthlonXP2600+(1917@2100(12*175),Radeon 9550(250/400DDR@430/410DDR),HDD80GB,768MB SDRAM
NB:AMILO Pro V8010,Cel.1.4;256 RAM,4O GB HDD,Intel GMA 900
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

co to je za svině, 1400 za widle, heh mi postavime komp a třebas i nainstalujem widle za 300-500 zaleží na zákazníkoj a já z toho mám 90Kaček :(

napadla mě šílenost, nevim jak ten disk má konektory ale prostě ho vyndat z notasu, dát do stolního rozjet instalaci dát F6 nechat do tam nsypat a pak to vypnout dát zpátky a tradáá, páč si ten ovladač na satu instaluješ před nějakou pomyslnou zarážku na disk, za kterou se teprve lejou widle, ale to bude asi pekna blbost :D
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

vlada83 píše:co to je za svině, 1400 za widle, heh mi postavime komp a třebas i nainstalujem widle za 300-500 zaleží na zákazníkoj a já z toho mám 90Kaček :(

napadla mě šílenost, nevim jak ten disk má konektory ale prostě ho vyndat z notasu, dát do stolního rozjet instalaci dát F6 nechat do tam nsypat a pak to vypnout dát zpátky a tradáá, páč si ten ovladač na satu instaluješ před nějakou pomyslnou zarážku na disk, za kterou se teprve lejou widle, ale to bude asi pekna blbost :D
To by slo, imho SATA ma stejny konektor na 2,5" i na normalnich discich. Pokud to muzes zapojit do normal PC,tak by to za pokus urcite stalo. Ale ted nevim,jak je to se zarukou,jestli kdyz otevres tu krytku na disk,jestli o ni neprijdes. A pak teoreticky ve woknech doinstalovat SATA driver na ten notas :) Za pokus to stoji...
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Tak jsem objednal tu disketovku a zitra ji mam jit zkusit.Uvidime jak to dopadne...
PC:AthlonXP2600+(1917@2100(12*175),Radeon 9550(250/400DDR@430/410DDR),HDD80GB,768MB SDRAM
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

Patriot píše:Tak jsem objednal tu disketovku a zitra ji mam jit zkusit.Uvidime jak to dopadne...
Drzim palce :thumbsup:
Sony VAIO VPCS11X9E
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Děkuju
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Urcite to dobre dopadne. Teda co jsem cetl diskusi,tak by uz melo .)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Takže dnes jsem byl v servisu pro onu disketovou mechaniku.V centrále Fujitsu-Siemens mi bylo receno,ze z touto disketovou mechanikou instalace pojede na 100%.Takze jsem ji objednal,original Fujitsu-Siemens Floppy USB mechaniku.Prijdu do servisu,zapojim a zobrazi se ta sama chyba. :shock: Pote co jsem vyzkousel 6 disket a 3verze ovladacu(jedny ze serveru intel,jedny z CD od Fujitsu a dalsi ze serveru Fujitsu)se servisaci rozhodli ze zavolaji do centraly servisu Fujitsu-Siemens.Bohuzel,ani tady nedokazali pomoci,pouze tvrdili,ze z touto disketovou mechanikou to cituji:"musi jet".Je to tedy celofujitsu-siemensovska zahada.Notebook jsem jim tam nechal jako reklamaci a at si s tim delaji co chteji.Zkratka jejich podminky jsem splnil,totiz koupil jsem certifikovanou disketovou mechaniku.Jsem zvedav jak to vyresi.Ted jenom cekam.Jen vas prosim o jedno,nevyslovujte prede mnou jmeno Fujitsu-Siemens. :x
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Jo to jsem vam zapomnel rici...je to jen takova "drobnost".Pokud neumite anglicky,tak si v zadnem pripade notebook od Fujitsu-Siemens nekupujte.Manual je pouze v anglictine,v cestine je pouze prirucka "prvni kroky".Ovsem ty nejpodstatnejsi veci,tedy:jak osetrovat akumulator,co znamenaji jednotlive ledky,nastaveni BIOSu,Bluetooth,WIFI,zkratka vsechny veci ktere potrebuje zacatecnik vedet jsou mi utajeny a nezbyva nez si je prelozit.V krabici s notebookem jsou tedy dva manualy:jeden dvacetistrankovy,ten je v cestine,je tam uvedeno napr. jak strcit napajeci adapter do zasuvky.To je sice hezke ale ozelel bych to.Ovsem jak poznat nabitou baterii,rezim spanku,jak dlouho nabijet baterii,jak s ni zachazet,jak zachazet s notebookem,horke klavesy,pridani pameti atd.tyto vsechny informace jsou uvedeny pouze v anglictine.Mozna vam to prijde jako zbytecne rypani,ale pokud vysolim za notebook 21 tisic na ktere jsem musel drit a nemam v nem ani navod v cestine tak je to podle me opravdu mirne receno neprofesionalni.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Patriot píše:Jo to jsem vam zapomnel rici...je to jen takova "drobnost".Pokud neumite anglicky,tak si v zadnem pripade notebook od Fujitsu-Siemens nekupujte.Manual je pouze v anglictine,v cestine je pouze prirucka "prvni kroky".Ovsem ty nejpodstatnejsi veci,tedy:jak osetrovat akumulator,co znamenaji jednotlive ledky,nastaveni BIOSu,Bluetooth,WIFI,zkratka vsechny veci ktere potrebuje zacatecnik vedet jsou mi utajeny a nezbyva nez si je prelozit.V krabici s notebookem jsou tedy dva manualy:jeden dvacetistrankovy,ten je v cestine,je tam uvedeno napr. jak strcit napajeci adapter do zasuvky.To je sice hezke ale ozelel bych to.Ovsem jak poznat nabitou baterii,rezim spanku,jak dlouho nabijet baterii,jak s ni zachazet,jak zachazet s notebookem,horke klavesy,pridani pameti atd.tyto vsechny informace jsou uvedeny pouze v anglictine.Mozna vam to prijde jako zbytecne rypani,ale pokud vysolim za notebook 21 tisic na ktere jsem musel drit a nemam v nem ani navod v cestine tak je to podle me opravdu mirne receno neprofesionalni.
tak tohle je pro COI-ku...urcite by se na to podivali dkybys jim tam dal echo :)
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

tak ten manual to je klasika, ono to je skoro u kazdy elektroniky odbitý, ale ten notas bych jim omlátil o hlavu nehorázně, navalit prachy a pryč odtamtud

ale musim rict ze notebook se satou je docela ještě furt takova rarita, teda neni jich moc, proto třeba ty problemy :?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Stepa píše:tak tohle je pro COI-ku...urcite by se na to podivali dkybys jim tam dal echo :)
Jenže i přesto, že nařízení o českém manuálu platí (měl by být u jakékoliv elektroniky) 90% výrobců HW to nechává chladnými - český manuál jsem zažil jenom jednou u manuálu od Leadteka 6600 - kde byl i český kus přeložený tak profesionálně až to bolelo - to musel překládat nějakej Tchajwanec :) . A kompletní manuál v češtině nemám ani od PDA :wink: . Prostě zanlost angličtiny je u těchhle věcí nutnost - taková, že dokážeš anglicky číst - překládat je to imho pitomost.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

OT-ja zatim manual dostal napr k notebooku od Acer,byl cesky/slovensky v jedne knizce a anglicky + dalsi jazyky v druhe knizce :)
Jinak mate pravdu,ze casto si clovek koupi spotrebni elektroniku a ma tam jen v anglictine manual, me to nevadi,ale je pravda,ze zbozi prodane v CR by melo mit potrebnou dokumentaci v domacim jazyce .)
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Predstavte si rekneme 50 letého člověka,začátečníka který neumí anglicky.Koupi si tenhle notebook a co ho ceka:takze nejprve nevi jak dlouho ma baterii nabijet,zda je vubec nabita ci nikoliv,indikacni LEDky mu neco ukazuji ale on nevi co,takze to zda je baterie vybita ci nabita muze jenom odhadovat.Dejme tomu ze vydedukuje co znamenaji jednotlive ledky a podari se mu nainstalovat Windows.Po instalaci Windows se rozhodne,ze by se rad neco dozvedel o tom,jak ma snizit napr.jas displeje aby snizil spotrebu,ze by rad vypnul touchpad ,ze by rad snizil hlasitost.Na to vse existuji horke klavesy,bohuzel on anglicky neumi takze touchpad si nevypne a uz vubec nemluvim o tom jak si snizi ci zvysi podsviceni.O tom ze existuje nejake rizeni spotreby a ze timto muze vyrazne snizit spotrebu nema ani tuseni,protoze se sice o tom v manualu pise,ale bohuzel jenom v anglictine.Takze asi tolik.U produktu za 20000 Kc myslim ze by alespon informace v cestine o tom co znamenaji jednotlive LEDky a jak dlouho napr.nabijet bateri mely byt.To je naprosty zaklad.Kdyz to porovnam s tim,ze mi notebook nejede uz 14 dni tak je to malickost.Ale timhle me firma Fujitsu-Siemens dokonale :twisted:
Naposledy upravil(a) Patriot dne pát 6. led 2006, 17:21, celkem upraveno 1 x.
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Mam doma TV-Tuner za 1100.Tam manual v cestine neni.To jsem ochoten jeste spolknout.Ale ze neni u zbozi za 20000 Kc,tak to je vysmech.Z tohohle notebooku je mi proste na zvraceni,beham kolem neho uz 3 tydny a furt nic.Jednou Windows nejdou nainstalovat protoze nepodporuji SATA disky(to chapu),podruhe za to muze nekompatibilni mechanika,po treti mam mozna spatne diskety,po ctvrte jsou mozna spatne ovladace,popate za to muze to ze mam instalacku s SP1,po seste mi reknou ze se zrejme tenhle notebook neshodne s myma Winama a nakonec mi reknou ze nevi a ze to tam mam nechat...prijde mi to jako hodne spatny vtip :evil:
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Don Martinez píše:
Stepa píše:tak tohle je pro COI-ku...urcite by se na to podivali dkybys jim tam dal echo :)
Jenže i přesto, že nařízení o českém manuálu platí (měl by být u jakékoliv elektroniky) 90% výrobců HW to nechává chladnými - český manuál jsem zažil jenom jednou u manuálu od Leadteka 6600 - kde byl i český kus přeložený tak profesionálně až to bolelo - to musel překládat nějakej Tchajwanec :) . A kompletní manuál v češtině nemám ani od PDA :wink: . Prostě zanlost angličtiny je u těchhle věcí nutnost - taková, že dokážeš anglicky číst - překládat je to imho pitomost.
cece todle by se od vyrobcu dalo povazovat za diskriminaci ne? prodavaj tady tak chci taky ceskej manual

a jak pises znalost anglictiny nutnost,blbost prekladat...jak psal patriot kdyz si to koupi 50ti letej deda tak se ma jit ucit anglictinu? to rovnou maj dat do podminek nakupu znalost anglictiny a davat k tomu anglicky widle a linuchy
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“