Gigabyte Radeon 9550 Vmod

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

MNo, takže jsem se do toho pustil..začal jsem s pamětma, ale tužkou ať čmrkám jak čmrkám, tak bohužel nic se nezvyšuje...a o paměti mi jde hlavně. :(
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

No tak ja co mam odskoušené na 2radeonech je, že na nich po Vmodu paměti šly zvýšit jen o pár MHz....tj. někomu to přidá 10MHz, někomu nic.
Ale na paměti bych kašlal, protože stačí trochu vyšší napětí, a paměti začnou artefaktit i při default freqvenci (můj případ s 9600PRO). Vmod je vhodný spíš na jádro....podle mě :oops:
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

presscott píše:No tak ja co mam odskoušené na 2radeonech je, že na nich po Vmodu paměti šly zvýšit jen o pár MHz....tj. někomu to přidá 10MHz, někomu nic.
Ale na paměti bych kašlal, protože stačí trochu vyšší napětí, a paměti začnou artefaktit i při default freqvenci (můj případ s 9600PRO). Vmod je vhodný spíš na jádro....podle mě :oops:
omyl....jádro výkon už příliš nezvedá..nad takových 450 MHz je u 9550 výkon už poměrně málo stoupající (samo, rozdíl mezi 450 a 600 MHz bys asi poznal). U této karty je problém nízká frekvence pamětí, to je tady klíč k lepšímu výkonu. Ono taky pokud sis vesele zvyšoval napětí GPU bez zvýšení VDDQ, tak ti samozřejmě paměti nešly...to je jasné.

Ale mě jde o to, že ač jsem myslel, že je to proveditelné tužkou a hlavně nevidím důvod, proč by nemělo být....že to prostě nefunguje. Zkusím ještě pro zajímavost to jádro, ale mám takový pocit, že tužkou s tím nehnu.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mno tak jsem zkusil GPU pencil mod a ten funguje....po zvýšení napětí z 1,21 na 1,29 jsem se dostal z 440 MHz na 490 MHz. Ale jak říkám, na jádro kašlu. Chtěl bych se dostat s pamětma alespoň na 600 MHz.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

podivej se tady: http://presscott.wz.cz
upozornění: obrázky jsou ve vysoké kvalitě i rozlišení, proto budou trochu déle najíždět.
Ale jak říkám, modit paměti se fakt nevyplatí....ty paměti jakoby si zvyknou na vyšší napětí a potom pomalu začnou artefaktit i když je odtaktuješ na default a vrátíš napětí na def. (já sem do nich pustil maximální výrobcem stanovené napětí = 2,9v)
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

presscott píše:podivej se tady: http://presscott.wz.cz
upozornění: obrázky jsou ve vysoké kvalitě i rozlišení, proto budou trochu déle najíždět.
Ale jak říkám, modit paměti se fakt nevyplatí....ty paměti jakoby si zvyknou na vyšší napětí a potom pomalu začnou artefaktit i když je odtaktuješ na default. (já sem do nich pustil maximální výrobcem stanovené napětí = 2,9v)
mno..jak jsem psal vejš....nemůžeš prát do pamětí napětí hlava nehlava....vgpu, vddq a vram jsou na sobě závislé. Většinou po vmodu gpu musíš zvednout pro stabilitu přetaktu i vddq...protože jinak to stojí z starou bačkoru. Já už nevím, co s tím....tužkou to zřejmě nepůjde nebo na to tlačím málo. Přes chladič je tam poměrně špatný přístup. Mikropájku nemám, jedině, že bych z dlouhé chvíle nějakou zakoupil a provedl to tak, jak se má. Neplánuju do pamětí dát víc jak 2,6 - 2,7 v. Kdyby šla na 500/600...tak by to bylo fajn.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Meridius píše:
presscott píše:podivej se tady: http://presscott.wz.cz
Ale jak říkám, modit paměti se fakt nevyplatí....ty paměti jakoby si zvyknou na vyšší napětí a potom pomalu začnou artefaktit i když je odtaktuješ na default. (já sem do nich pustil maximální výrobcem stanovené napětí = 2,9v)
mno..jak jsem psal vejš....nemůžeš prát do pamětí napětí hlava nehlava....vgpu, vddq a vram jsou na sobě závislé. Většinou po vmodu gpu musíš zvednout pro stabilitu přetaktu i vddq...protože jinak to stojí z starou bačkoru. Já už nevím, co s tím....tužkou to zřejmě nepůjde nebo na to tlačím málo. Přes chladič je tam poměrně špatný přístup. Mikropájku nemám, jedině, že bych z dlouhé chvíle nějakou zakoupil a provedl to tak, jak se má. Neplánuju do pamětí dát víc jak 2,6 - 2,7 v. Kdyby šla na 500/600...tak by to bylo fajn.
Taky to nebylo hlava nehlava...cele sem to několikrát přeměřoval aby to bylo přesně..(default Vmem u mojeho 9600pro je 2,61)
Po modu GPU sem se dostal z 506 na 527 stabilně při zvýšení Vcore jen o 0,07v (1,36).
Ja sem nepoužil mikropájku, ale obyč trafopájku....sice ten potenciometr vypadá amatersky, ale nic jiného nebylo k sehnání.
Ještě dodám, že 506/748 dalo méně bodů než 527/700 v 3D2003.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“