Zlomený roh disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

Helstik píše:No a nemas nekde ten kousek ze by jsi to tam prilepil?Podle mne to uz bylo ulomene.Kdyz rikas ze ti nespadnul.
Ten kousek nemám. Já jsem to neulomil...Leda že by to bylo nalomený a já to dorazil, ale to bych se divil, protože ten kousek jsem v pc skříni nenašel.
mám 2 otázky:
1)může taková "drobnost" zničit celý disk?
2)má cenu se obracet na alzasoft , zabrečet jim a doufat že změknou?
Get on with it!
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

Agaga píše:Lol, tak to je sila. Tohle prece nemuze mit vliv na chod disku je to jenom konstrukce.
Ten technik psal že je to deformační zóna...co to je nevím...
Naposledy upravil(a) Seege dne čtv 5. led 2006, 20:40, celkem upraveno 1 x.
Get on with it!
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Nevím, co to znamená, ale na chod disku to vliv určitě nemá. Pokud jsi to neudělal ty a pokud ti to přišlo poštou v nepoškozeném obalu tak tě pěkně dostali
Obrázek
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

Smeli píše:Nevím, co to znamená, ale na chod disku to vliv určitě nemá. Pokud jsi to neudělal ty a pokud ti to přišlo poštou v nepoškozeném obalu tak tě pěkně dostali
Obal byl nepoškozený, neotvřený, zkrátka jsem ho musel rozstřihnout nůžkama, jinak bych se k disku nedostal..
Get on with it!
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Seege píše:Obal byl nepoškozený, neotvřený, zkrátka jsem ho musel rozstřihnout nůžkama, jinak bych se k disku nedostal..
Dle mého názoru, aby jsi ten roh ulomil, musel bys tu grafiku přiblížně prorazit druhou stranou casu ven, aby se něco takového stalo. Pokud byl obal nepoškozený tak bych tipoval, že se to stalo před tím, než ti jej odeslali. Pravděpodobně musel spadnout na zem. V takovém případě bys měl vážně smůlu.

EDIT: dokonce to ani není možné, protože je to odlomené na druhé straně od grafiky... :shock:
Obrázek
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

Smeli píše:
Seege píše:Obal byl nepoškozený, neotvřený, zkrátka jsem ho musel rozstřihnout nůžkama, jinak bych se k disku nedostal..
Dle mého názoru, aby jsi ten roh ulomil, musel bys tu grafiku přiblížně prorazit druhou stranou casu ven, aby se něco takového stalo. Pokud byl obal nepoškozený tak bych tipoval, že se to stalo před tím, než ti jej odeslali. Pravděpodobně musel spadnout na zem. V takovém případě bys měl vážně smůlu.

EDIT: dokonce to ani není možné, protože je to odlomené na druhé straně od grafiky... :shock:
To by se jim muselo rosekat přímo v továrně, protože v tom pytlíčku ten úlomek taky nebyl...to bych si určitě všiml (aspon doufám)
To je pravda, KDYBY se to urazilo o grafiku, tak se to ulomilo na druhý straně.
Tak - a co ted? S tim se asi nedá nic moc dělat co? Má cenu psát alzasoftu?
Get on with it!
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Můžeš se s nima zkusit hádat... deformační zóny je podle toho, co jsem vyčetl, místo, kde se počítá s nárazy a je uzpůsobeno tak, aby ty nárazy zmírnilo.
Obrázek
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

1) na chod disku to primo vliv nema!
1a) neprimo vsak jo, pac se muselo stat ne co to ulomilo, to by s tim nekdo musel prastit o zem nebo tak neco, o grafiku ani nahodou, pac jak tu uz zaznelo, bylo by to na druhy strane a podle zakonu fyziky by se ulomilo kus grafiky pac PCB je mekci nez ten kov.
2) pokud ten kousek nebyl v pytliku, tak to muselo prijit uz takhle z tovarny, to uz tu bylo taky receno. Tak bych mozdna skusil reklamovat osobne v prodejne.
3) v e-shopeh mas 30 dni na vraceni zbozi bez udani duvodu, tak by to mozna proslo tak, ale nejspis to kontrolujou :(, ale mozdna bys to ukecal, ze ti to takhle prislo, ale nevim... Je to prekerni situace. Zkusil bych jim proste rict, ze takhle ti ten disk uz prisel a at ti dystak zkusej vysvetlit, jak bys to mohl udelat ty... Pokud neni ten disk nikde jinde na provrchu fyzicky poskoreny (skrabance..), tak to asi nemuze byt od padu na zem... Nic jineho me uz nenapada...
4) doufam ze ti z toho neco pomuze, pac me by to nasra*** hodne, kdyby mi prisel podelanej disk, a neuznali by mi reklamaci... Tak preju hodne stesti...

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Bez udani duvodu jo,ale nesmis to vratit poskozene!!!!!!!
ZE ZAKONA MAS PRAVO POKUD ZJISTIS ZE JE ZASILKA POSKOZENA-BALIK MUZE BYT V PORADKU ALE ZARIZENI MUZE BYT POSKOZE VE TVEM PRIPADE ULOMENY KOUSEK NA HARDU-TAK TO MUSIS OZNAMI DO 3 DNU OD PREVZETI ZASILKY!!!!!!!!!!!!!!
Takze zkusit to muzes,ale nebudem si nic nalhavat-asi s tim bohuzel neuspejes.

Na fakturach z Alfacomp.cz se o tom pise na zadni strane faktury!!!!!!!
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Helstik píše:Bez udani duvodu jo,ale nesmis to vratit poskozene!!!!!!!
ZE ZAKONA MAS PRAVO POKUD ZJISTIS ZE JE ZASILKA POSKOZENA-BALIK MUZE BYT V PORADKU ALE ZARIZENI MUZE BYT POSKOZE VE TVEM PRIPADE ULOMENY KOUSEK NA HARDU-TAK TO MUSIS OZNAMI DO 3 DNU OD PREVZETI ZASILKY!!!!!!!!!!!!!!
Takze zkusit to muzes,ale nebudem si nic nalhavat-asi s tim bohuzel neuspejes.

Na fakturach z Alfacomp.cz se o tom pise na zadni strane faktury!!!!!!!
Sem rikal na co ma pravo, ale taky sem psal, ze to kontrolujou a ze to nejspi s poznaj...

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Trosku jsem to popletl, takze jsem vam to opsal jak to tu je na papire :wink:

DOPRAVNI PODMINKY

PRI PRTEVZETI ZASILKY JE ZAKAZNIK POVINEN PREKONTROLOVAT STAV ZASILKY A ODMITNOU PREVZETI NEUPLNE NEBO POSKOZENE ZASILKY.

NEUPLNOU NEBO POSKOZENOU ZASILKU JE NUTNO IHNED TELEFONICKY OZNAMIT PRODAVAJICIMU PO TELEFONU.SEPSAT S DOPRAVCEM ZAPIS O SKODE A TENTO DO 24 HODIN ZASLAT FAXEM NEBO NA E-MAIL PRODAVAJICIMU.

SKRYTOU ZAVADUZASILKY JE ZAKAZNIK POVINEN OZNAMIT DOPRAVCI BEZ ODKLADU, NEJPOZDEJI VSAK DO TRI DNU OD DATA PREVZETI ZASILKY A VYZADAT SI SEPSANI ZAPISU O SKODE.POKUD TATO ZASADA NEBUDE DODRZENA MA DOPRAVCE PRAVO REKLAMACI ZAMITNOUT.

DOPRAVCE MA PRAVO SE PRESVEDCIT SE O SKUTECNEM STAVU POSKOZENICI CASTECNE ZTRATY ZASILKY.Z TECHTO DUVODU NESMI ZAKAZNIK S POSKOZENOU ZASILKOU JAKKOLI MANIPULOVAT A JE POVINEN ZACHOVAT I OBAL VE KTEREM MU BYLA POSKOZENA ZASILKA DORUCENA.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

:) at si z kousku plastu vyreze ten kousek co mu chybi, nabarvy ho naccerno a nalepi ho tam.. :D (treba si toho nevsimnou.. :) )

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

blazen píše::) at si z kousku plastu vyreze ten kousek co mu chybi, nabarvy ho naccerno a nalepi ho tam.. :D (treba si toho nevsimnou.. :) )
:lol: :lol: to moc nadejne nevidim :)
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

Asi si ho nechám a zapojim ho jako nesystémovej, abych při případné ztrátě dat netratil nejvíc
Get on with it!
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

Tak jsem jim napsal...snad neni pozdě.
Všiml jsem si totiž, že ochraný pytlík, ve kterém byl disk posílán zpět (a se kterým byl i prodán) je mírně protržen. A zajímavé je, že právě na tom místě , kde je protržení je i růžek disku, který byl ulomen....
Takže buď to způsobila pošta, nebo se to stalo v servisu alzasoftu. Každopádně jim jsem ho na reklamaci posílal neporušenej (ten obal byl 100% neporušenej a ten disk, když jsem nad tím dnes přemýšlel také neměl vadu)
Get on with it!
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Seege píše:Tak jsem jim napsal...snad neni pozdě.
Všiml jsem si totiž, že ochraný pytlík, ve kterém byl disk posílán zpět (a se kterým byl i prodán) je mírně protržen. A zajímavé je, že právě na tom místě , kde je protržení je i růžek disku, který byl ulomen....
Takže buď to způsobila pošta, nebo se to stalo v servisu alzasoftu. Každopádně jim jsem ho na reklamaci posílal neporušenej (ten obal byl 100% neporušenej a ten disk, když jsem nad tím dnes přemýšlel také neměl vadu)
Tak se pak ozvi jak to dopadlo 8-)
Obrázek
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no ty si im to reklamoval s tym ze nefunguje? (ako si hovoril F4 a mrznutie testerov) alebo ze ti to predali odlomene? myslim si ez v prvom pripade si oni mylsleli ze ti to padlo a tym sa pokazil a v druhom by ti to mali vymenit, lebo im povies ze ti ho taky predali a ty si to doma rozbalil a vsimol si si toho.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

martin850 píše:no ty si im to reklamoval s tym ze nefunguje? (ako si hovoril F4 a mrznutie testerov) alebo ze ti to predali odlomene? myslim si ez v prvom pripade si oni mylsleli ze ti to padlo a tym sa pokazil a v druhom by ti to mali vymenit, lebo im povies ze ti ho taky predali a ty si to doma rozbalil a vsimol si si toho.
Já jsem to reklamoval s tím, že to nefunguje, ten odlomek tam ještě nebyl, toho bych si všiml...
Get on with it!
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

Seege píše:
martin850 píše:no ty si im to reklamoval s tym ze nefunguje? (ako si hovoril F4 a mrznutie testerov) alebo ze ti to predali odlomene? myslim si ez v prvom pripade si oni mylsleli ze ti to padlo a tym sa pokazil a v druhom by ti to mali vymenit, lebo im povies ze ti ho taky predali a ty si to doma rozbalil a vsimol si si toho.
Já jsem to reklamoval s tím, že to nefunguje, ten odlomek tam ještě nebyl, toho bych si všiml...
mno tak ho zničili v tom servisu.. třeba to ulomily naschvál... :? :shock:
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

no lenze tu je moc mala sanca ze ti to zreklamuju uz si nateba mozu vymisliet hocico ,, ze sit o zlomil doma a nijako im nedokazes ze to uz bolo alebo ze to poskodili oni
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“