MSI K7N2 /Delta (nF2 SPP/Ultra 400) - tipy a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Cau prosimte potreboval bych vedet jaky mas casovani na tech tvych ramkach.Ja dostal radu ohledne casovani a rozjel jsem to na vic nez 333Mhz(11-4-4 cl3 175Mhz).Chtel bych to na max..Tak jsem chtel zkusit zase tam kopnout jini udaje.Dikec zatim
Nic
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

spajk píše:Cau prosimte potreboval bych vedet jaky mas casovani na tech tvych ramkach.Ja dostal radu ohledne casovani a rozjel jsem to na vic nez 333Mhz(11-4-4 cl3 175Mhz).Chtel bych to na max..Tak jsem chtel zkusit zase tam kopnout jini udaje.Dikec zatim
na 333 MHz to bezi na 7-3-3-2,5 ..sam to rucne nenastavuju nechavam to nastavovat desku... (ted nevim jiste jestli misto 3 neni 4ka...ale 7 a 2,5 je natuty...). Kdyz zvednui fsb na 200 a tudiz i pamet na 200 tak to jede na 8-3-3-2,5... .
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Alois píše:
spajk píše:Cau prosimte potreboval bych vedet jaky mas casovani na tech tvych ramkach.Ja dostal radu ohledne casovani a rozjel jsem to na vic nez 333Mhz(11-4-4 cl3 175Mhz).Chtel bych to na max..Tak jsem chtel zkusit zase tam kopnout jini udaje.Dikec zatim
na 333 MHz to bezi na 7-3-3-2,5 ..sam to rucne nenastavuju nechavam to nastavovat desku... (ted nevim jiste jestli misto 3 neni 4ka...ale 7 a 2,5 je natuty...). Kdyz zvednui fsb na 200 a tudiz i pamet na 200 tak to jede na 8-3-3-2,5... .
Diky pomohls mi.Cau cau
Nic
cupi
Nováček
Nováček

MSI K7N2 /Delta (nF2 SPP/Ultra 400) - tipy a zkusenosti

Příspěvek od cupi »

Obrázek Obrázek

1. MSI K7N2 - cipset nVidia nForce2 SPP
2. MSI K7N2 Delta - cipset nVidia nForce2 Ultra 400

Zjisteni:
Lemra píše:No... moje, Shitovy a J.H. (není zde registrován) zkušenosti s touhle deskou jsou dvojího druhu:

1. S XP2800+ a 3000+ se chová divně skoro s každejma paměťma, co jsme zkoušeli - jediná funkční kombinace byla OCZ DUAL 2x512/400/CL2. Nepomohlo podtaktování, změny voltáže - dokonce se paradoxně zdá, že při přetaktování je ta deska stabilnější, než na nižších frekvencích. Samozřejmě, že jsme experimentovali s veškerým možným SW/drivers, ale tohle je prostě HW závada, ta deska se MSI z hlediska kompatibility absolutně nepovedla. Ovšem pokud už jednou kombinaci najdeš (viz ty předražený OCZ), tak chodí úplně fantasticky - třeba propustnost v Sandře se na základní frekvenci blíží teoretickýmu maximu a diskový operace nelze s VIA čipsety vůbec srovnat - třeba kopírování spousty malejch souborů (velký web adresáře).

2. Ta samá deska, jedno jaký paměti a XP2000+ až XP2500/333: bez problémů, stabilní, chodivá. V žádný hře nepadá. A s XP2000+ subjektivně rychlejší, než s XP3000+

Mám PC: MSI K7N2 Delta-L, XP 2400+ BOX, 512MB DDR400 Transcend CL 3.0, Radeon 9200 64MB od GB, WD 80GB JB a systém WIN XP SP1.
PC se restartuje při hrách cca. za 5-10 minut někdy vydrží i hodinu a při filmech tam ty časy jsou delší nebo se nerestartuje vůbec. Chladič mám pouze na CPU a GK, bedna je zavřená. Teploty CPU max. 46 a systému 54.
Napadaj mě 2 řešení: 1. Chlazení chipsetu + odvětrání bedny
2. Slyšel jsem, že tahle deska má problémy s
pamětma na 400 MHz, že prej pomůže snížit
frekvenci na 266 MHz.

Ke komplu se dostanu až v úterý (mám ho na kolejích), tak mi zatím prosím poraďte, co by s tím mohlo být. Moc díky za každou reakci.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Možná by mohla být nekompaktibilata pamětí s deskou....paměti máš v dualu anebo normal?
Podobný problém už jsem řešil...paměti byly v dualu a jedna byla špatná a projevovalo se to tím že když se zaplnila tak to spadlo....takže ve win se nic nepoznalo....je pravda že při nižší frekvenci bylo vše ok...
Naposledy upravil(a) Pajik dne ned 25. led 2004, 11:52, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pajik píše:Možná by mohla být nekompaktibilata pamětí s deskou....paměti máš v dualu anebo normal?
Jj. Obecně NF2 a paměti 512RAM. To chce mít na paměti buď "kliku", nebo si připlatit na kvalitní paměti.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no zkus ty pameti podtaktovat a dat jim nejnizsi timming, a kdyz by to nepomohlo, tak si zkus sehnat nejakej jinej modul, a zkusit to s nim, jinak teploty jsou fpohode, tema by to bejt nemelo
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16G @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
cupi
Nováček
Nováček

Příspěvek od cupi »

Paměť mám normál, kámoš má 2x256 v dualu a musel snížit právě tu zmíněnou frekvenci na 266. Dělalo mu to samé, ale jenom při hrách.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

cupi píše:Paměť mám normál, kámoš má 2x256 v dualu a musel snížit právě tu zmíněnou frekvenci na 266. Dělalo mu to samé, ale jenom při hrách.
Dobrý by bylo, kdyby si měl možnost tam dát nějakou jinou paměť a odzkoušet to....
cupi
Nováček
Nováček

Příspěvek od cupi »

Díky chlapi za vaše rady, už jsem o něco klidnější. Ty paměti si od někoho vypůjčím a napíšu, jak jsem dopadl.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cupi píše:Paměť mám normál, kámoš má 2x256 v dualu a musel snížit právě tu zmíněnou frekvenci na 266. Dělalo mu to samé, ale jenom při hrách.
Jj, to je přesně vono. Měl jsem přesně to samý :( Proto já mám teď NForce2 na práci jako superdělníka a na hry KT600. Deska s KT600 mně na 1GB paměti vyšla míň, než kupovat do NF2 výborný paměti. A výkonově je to srovnatelný :roll:
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Shit píše:
Jj, to je přesně vono. Měl jsem přesně to samý :( Proto já mám teď NForce2 na práci jako superdělníka a na hry KT600. Deska s KT600 mně na 1GB paměti vyšla míň, než kupovat do NF2 výborný paměti. A výkonově je to srovnatelný :roll:
Ted jsem ziskal nepotvrzenou informaci, ze v listopadu stahovali z obchodu uplne novy MSI s nForce 2 se starejma revizema..tenhle starej zazrak mam taky..jdu tvrde do reklamace a beru bud MSI s kt600 pripadne abit s nForce2.
DIk za pomoc
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Volal jsem na MSI Hot line, informaci , ze stahovali neco z obchodu samozrejme nepotvrdili, moje problemy zprvu zkusil hodit na WD disk, jenze ten mam uz venku, pak na zdroj...jeste ze mam 2!, a nakonec na pameti...A-Data jsou podel nej shitovy :) . Na argument, ze jsou oficialne testovany a uvedeny v seznamu kompatibilnch produktu s mou deskou reagoval tak, ze zastupuje distributory, ne vyrobce.... .
Mne to pripomina situaci: koupim si auto, do nejz mam podle vyropbce lit natural 95ku a pokud tam nenaleju nic horsiho jak shell V Power racing 99 oktanu za skoro 40 Kc /litr, tak mi to na kazdy druhy krizovatce chcipne... .
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Alois píše:jdu tvrde do reklamace a beru bud MSI s kt600 pripadne abit s nForce2.
:oha: abit s nf2 jooooo :oha:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

Alois píše:
Shit píše: Jj, to je přesně vono. Měl jsem přesně to samý :( Proto já mám teď NForce2 na práci jako superdělníka a na hry KT600. Deska s KT600 mně na 1GB paměti vyšla míň, než kupovat do NF2 výborný paměti. A výkonově je to srovnatelný :roll:
Ted jsem ziskal nepotvrzenou informaci, ze v listopadu stahovali z obchodu uplne novy MSI s nForce 2 se starejma revizema..tenhle starej zazrak mam taky..jdu tvrde do reklamace a beru bud MSI s kt600 pripadne abit s nForce2.
DIk za pomoc
Ale, ale, já mám tuhle desku taky a nemám s ní nejmenší problém. Je pravda, že popisované restarty jsem zažil taky a málem jsem z toho zešedivěl, potom jsem ale přišel na to že to dělal shitovej ovladač zvuku integrovaná v nForce driverech, po přeinstalování poslední Realtek softu je vše naprosto bez problémů. Teď jsem se dotazoval známých prodejců IT, jestli se stahovaly z prodeje desky K7N2 DELTA-L a nikdo mi takovou informaci nepotvrdil, takže nevím, nevím.
Ale abych se vrátil k tématu, doporučují přeinstalovat ten zvukový kodek, nebo ještě lépe, disablovat on board zvuk, hodit tam nějakej slotovej a je po problémech. Samozřejmě, pokud to nebudou ty RAMky, na to bych mrknul nejdříve.

bArt
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Bart_Teschen píše:
Alois píše: Ted jsem ziskal nepotvrzenou informaci, ze v listopadu stahovali z obchodu uplne novy MSI s nForce 2 se starejma revizema..tenhle starej zazrak mam taky..jdu tvrde do reklamace a beru bud MSI s kt600 pripadne abit s nForce2.
DIk za pomoc
Ale, ale, já mám tuhle desku taky a nemám s ní nejmenší problém. Je pravda, že popisované restarty jsem zažil taky a málem jsem z toho zešedivěl, potom jsem ale přišel na to že to dělal shitovej ovladač zvuku integrovaná v nForce driverech, po přeinstalování poslední Realtek softu je vše naprosto bez problémů. Teď jsem se dotazoval známých prodejců IT, jestli se stahovaly z prodeje desky K7N2 DELTA-L a nikdo mi takovou informaci nepotvrdil, takže nevím, nevím.
Ale abych se vrátil k tématu, doporučují přeinstalovat ten zvukový kodek, nebo ještě lépe, disablovat on board zvuk, hodit tam nějakej slotovej a je po problémech. Samozřejmě, pokud to nebudou ty RAMky, na to bych mrknul nejdříve.

bArt
Dik za reakci, ovladace mam od realteku a disablovat ji nechci pac ji potrebuji,
navic nejede integrovana sitovka v podminkach kde PCI 3COm nema problem
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Alois píše:Tak cumim na AC 97 audio configuration od Realteku, v menu Speaker configuration nastavuju 5,1, davam OK .... a musim konstatovat, ze tentokrat jde zvuk uplne stejne..ja to svym sluchem nerozpoznam (pro me kupovat bedny je jako hazet perly svinim :-D)
Ve speaker testu mi rvou my dve bedynky ostatni jsou hluchy..predpokladam tedy, ze je vse v poradku :D

Pri pripojeni jacku do jinyho otvoru hrajou zas jiny...tekze bych to videl, ze zbyva doresit pouze problem pripojeni tv tuneru na zvukovku :o)) pokud nesezenu S bracket...
Uvazuju spravne? diky moc, hodne jsi mi pichl
Cau, na tve reakce a dotazy casto reaguju, nebude to tim ze mame stejnou desku ? :-D
Kazdopadne, mam 5.1 zvuk z boardu a hraje skvele.

bArt
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Bart_Teschen píše:
Alois píše:Tak cumim na AC 97 audio configuration od Realteku, v menu Speaker configuration nastavuju 5,1, davam OK .... a musim konstatovat, ze tentokrat jde zvuk uplne stejne..ja to svym sluchem nerozpoznam (pro me kupovat bedny je jako hazet perly svinim :-D)
Ve speaker testu mi rvou my dve bedynky ostatni jsou hluchy..predpokladam tedy, ze je vse v poradku :D

Pri pripojeni jacku do jinyho otvoru hrajou zas jiny...tekze bych to videl, ze zbyva doresit pouze problem pripojeni tv tuneru na zvukovku :o)) pokud nesezenu S bracket...
Uvazuju spravne? diky moc, hodne jsi mi pichl
Cau, na tve reakce a dotazy casto reaguju, nebude to tim ze mame stejnou desku ? :-D
Kazdopadne, mam 5.1 zvuk z boardu a hraje skvele.

bArt
Napodobne, slusnej zvuk,
vcera jsme chtel board poslat reklamaci (kvuli padani kompu a naslednymu odmitani detekovat IDE po restartu) a rikam si ze ho jeste naposledy testnu...vytezoval jsem dvd grabovanim, pri tom kopcil film na disk, opakovane...cumel sjme pri tom v kompu na tv a surfoval..ani se nezadrhl.. v poradku..premyslel jsem co se zmenilo od poslednich problemu a dospel jsem k zaveru ze jsem odpojil floppy. takze dneska zapnu floppy a znovu :)
Zatim mam jen potize...ale uz se blizi finale
/edited...mno a ted si matne vzpomina, hlava derava, ze tam mam jednu ramku...druhou jsem pucil a jede to...
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

bArt[/quote]
Dik za reakci, ovladace mam od realteku a disablovat ji nechci pac ji potrebuji,
navic nejede integrovana sitovka v podminkach kde PCI 3COm nema problem[/quote]

no a nebude na boardu odpalena ta sitovka ???

bArt
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

bArt[/quote]
navic nejede integrovana sitovka v podminkach kde PCI 3COm nema problem[/quote]

no a nebude na boardu odpalena ta sitovka ???

bArt[/quote]
ne sitovka jede zvlastne...cca tejden po istalaci woken zacne previdelne vypinat..win hlasi vytazenej kabel..je nepouzitelna..kabelem to neni v jiny jed dobre...vyzkousneo asi 10ti reinstalacemi woken
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“