Novej komp-až moc chyb! Please!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

noo tak je to jasný chytil si blbej modul RAM ... snad to vymění rychle ... :)

jiank jj strop jse strop ..chápu ... ale vážně x300 je jen zobrazovač ... ty hry na něm chodí a ty si myslíš že dobře protože nic jiného si neviděl a tak nevíš jak to má chodit správně ... ale tohle znám :) až na tu GK je to obstojný PC ... když to trochu pošteluješ (OC) tak to bude pěkně běhat ...

BTW: ty větráky vážně nepřeháněj :)
Cruel Master
Nováček
Nováček

Nehádejte se!

Příspěvek od Cruel Master »

A ta deska se mi líbila na 1. pohled, neměla v diskuzi žádnou stížnost...
Sempron 64-bit mi detekovala napoprvé, navíc ma Realteck AC'97 audio a na cd spoustu zajímavých utilit...
I když za 2600Kč by mi mohli přibalit víc než plochej Ide a FDD kabel...

A jinak grafika stála 1571Kč, takže sem víc ani nečekal, v 3D Marku 05 mám 833 bodů...

A tu ramku asi vyměním (s doplatkem) za normální 400MHz...

Moc děkuju za ohlasy!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

když už budeš doplácet zapřemýšlej nad 1GB 400mhz ... dnes je to pomalu nutnost a pokuď hraješ 100% to poznáš ;)

jiank mohl si místo toho epoxe vzít DFI infinity stojí stejně ale je lepší pro OC a výkonostní stránce ... BTW: za 2500,- ale moc příslušenství opravdu nečekej :)
Cruel Master
Nováček
Nováček

...

Větráky mi dělaj osvětlení, bez nich by to nešlo...
OC se ještě uvidí, ale deska na OC a jen 1,4GHz...
Jo a ten doom 3 byl na Low detaily fakt plynulej, ale bylo to asi jen 30fps, samozřejmě...
A jak už sem řek, budu dokupovat nový věci, takže až tam budou 3 hadry a GF6800GT, tak pět větráků bude určitě k užitku...

A DFI nemá vlastní utility a navíc má prej hodně hlučnej větráček...
Jo a eště poznámka; fakt sem to stavěl sám, 1.komp a hned to fungovalo... Taky tomu nehci věřit... Jedinej problém byl s větrákem na procák a kabelem FDD :)
Myslíš, že za 13k je to dobrej komp?
A dík za tip na 1gb ram, ale teď můžu vysolit tak maximálně litra, tak nevím, jestli to na značkovou gigovku bude stači, ale když bude, tak beru gigáče.
Naposledy upravil(a) Cruel Master dne ned 8. led 2006, 01:03, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: ...

Příspěvek od Thellwin »

Cruel Master píše:Větráky mi dělaj osvětlení, bez nich by to nešlo...

A jak už sem řek, budu dokupovat nový věci, takže až tam budou 3 hadry a GF6800GT, tak pět větráků bude určitě k užitku...
No to je na vkusu každýho ... já osvětlení nepostrádám. Jinak nevim co presne mas za case, ale mnohem lepsi by byl jeden 12 cm fan dopredu a jeden dozadu (už to tady od někoho myslim zaznělo) udělaj vic prace než těch 5 malých a hluk je taky nižší.
Goldnoob team proud member!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

6800GT asi těžko už se nedělá ... pokud nemáš z bazaru ;) ... 6800GS spíše ... ale lepší volba je x800GTo2 ... jinak ty větráky vyměň za 2x 120x120 a klidně svítící a získáš tím daleko větší průvan a nižší hlučnost ;) ale to je jen návrh ... :)

BTW: 30FPS u doom3 není plynule :) a na low :( no to si tu hru ani neužiješ ... to je uplně jiná hra než na střední či vysoké detaily :( ale když neni zbytí ...chápu :)
Cruel Master
Nováček
Nováček

Re: ...

Thellwin píše:
Cruel Master píše:Větráky mi dělaj osvětlení, bez nich by to nešlo...

No to je na vkusu každýho ... já osvětlení nepostrádám. Jinak nevim co presne mas za case, ale mnohem lepsi by byl jeden 12 cm fan dopredu a jeden dozadu (už to tady od někoho myslim zaznělo) udělaj vic prace než těch 5 malých a hluk je taky nižší.
No skříň mám Colors-it (dej to do vyhlédávání u CzechCompu)
Má průhlednou bočnici, takže se to nabízí.
Umožnuje jen 8cm větráky a vrtat do toho zatím nechci.
Teď to mám takhle:
Vepředu 2x 8cm 2000rpm (jeden je modře svítící)
V bočnici jeden 8cm 2000rpm multicolor (modrá,oranžová,červená,zelená)
Vzadu 2x ten modrej
Nahoře prázdná pozice, možná později dokoupím ten modrej
Další: 14cm 1000rpm na zdroji, 8cm 3000rpm na procáku (box) a 4cm 6000rpm na chipsetu.

2 DigitalDoom: Tu 6800GT sem myslel jako příklad, samozřejmě koupim to co bude v tu dobu aktuální...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja mel od eurocase tu samou verzy co mas ty,uplne stejny vetraky,stejny case,ale jiny zdroj a v nem streva na sc.478,p4 24ghz,ati 9550pro a musim rict,ze to byl docela randal
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ježíšku na křížku :) to bude pěknej vrtulník ... a navíc zcela nevhodně chlazený ...

je tu dost threadů kde se chlazením PC zabýváme ale já ti to tu vypíšu...

1, určitě bys to chtěl mít tišší ... BOX větrák vyměň za tenhle:

Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC ... 412,-
( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28524 )

maj ho i svítící: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30408

je uplně tichý ;)

2, když už máš v PC tolik větráků tak chipset nahraď tímhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 a máš klid krom toho ten malej větrák je už te´d hlučnej ...počkej až se zanese prachem což vzhledem k počtu větroňů nebude dlouho trvat ... pasiv to řeší ;)

3, větrák v bočnici je nesmysl navíc narušuje přirozené proudění vzduchu a tudíž je tam spíš na škodu ... krom toho je zdrojem vibrací ;)¨

4, větrák nahoře také nic neřeší všechen vzduch spolehlivě odsaje 140ka na zdroji ;)

5, dozadu bych dal jen jeden a do předu taky ... nemáě totiž sestvu kde by te´d něco topilo a tak ti stačí malý průvan :);)
Cruel Master
Nováček
Nováček

Uvidíme

No uvidíme, ještě napíšu za pár dnů...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

souhlas s dd,ze me mluvi zkusenost:X
KrutasX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vyřešeno!

Příspěvek od KrutasX »

Zapomněl jsem heslo, takže z novýho kompu mám novej účet, ale jsem to pořád já :-D

Takže reklamace byla otázkou asi tří minut, dostal jsem novou a zdá se že funguje dobře...
Chyby už vymizely, memtest86 - 0 chyb

Takže díky moc Lorde a všichni ostatní za určení problémů!

A taky special THX pro DigitalDooma, díky kterému sem snížil hlučnost PC (3 větráky místo pěti) 8-)

Tak díky moc!
"Každý génius má v soě kousek šílenství"
AMD Sempron 64 2500+ 1400MHz @ 2002MHz ... 512 MB RAM Kingmax 433MHZ CL 2.5 @ 474MHz CL3.0) ... 80GB ATA100 Seagate ... Club3D Radeon X300 128MB (324/195MHz) ... Epox-8NPA71 nForce 4 4x... Zatím :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“