Epox 8NPA7I (754, nF4-4x) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- spirit64
- Mírně pokročilý
- NoXal
- Začátečník
- janis
- Začátečník
Tak už ji mám doma,chuděru...Zatím v krabici,ale jak jsem tak listoval manuálem,tak u CPU FAN konektoru máš napsaný ve schématu,že CONTROL pin je až ten čtvrtej.Takže si myslím,že k využití feature SMART FAN budeš muset bombardovat mailem technickou podporu EPOXu, aby se ráčila vyjádřit, jakej že CPU FAN s 4-pinovým konektorem máš použít,když zatím všechny bundlovaný (a obávám se i nebundlovaný) chladiče k AMD mají jen standardní 3-pinový konektor.Nevím,kde udělali soudruzi z EPOXu chybu...NoXal píše:no uz som tam mal vsetky verzie BIOSU

- NoXal
- Začátečník
- janis
- Začátečník
To je moje domněnka - nevím to jistě,ale prubnu to a pak dám vědět,jak jsem dopadl.Pokud to nepojede ani u mě,tak to asi fakt souvisí s tím čtvrtým pinem.S tím chladičem z boxu mi to na Gigabytce fungovalo skvěle i s třípinem,takže ve větrácích to být nemůže.NoXal píše:aha, tak tu je pes zakopany))
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- janis
- Začátečník
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- janis
- Začátečník
- janis
- Začátečník
Tak jsem ji nahodil do kompu a jede to tak,jak jsem myslel: chladič CPU ti to bude regulovat jen přes PWM čip ve ventilátoru,řídící signál posílá Fintek na 4 pin konektoru.Teď už jen sehnat 4pinovej větrák ke chladiči - bohužel se zatím dělají jen pro intelovský socket LGA 775NoXal píše:ide o to ze v BIOSE tam taka ponuka je...mozem si tam nastavit regulaciu bud podla teploty alebo napevno, ale absolutne nic sa nestane, nech tam nastavim hocico :/

Chipset je zato rev.A3 - tzn. klasický nForce 4, v pohodě jede na 5x200 MHz HTT a podporuje nVidia hw firewall.Zatím ji moc netlačím,ale minimálně srovnatelná s OC na předešlé Gigabytce je

- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- janis
- Začátečník
Pardon, já nezkoušel 5x200 - mám pro klasickou práci (net apod.) nastavený CPU na 2 GHz, a to mám na 250MHz a zapomněl jsem přepnout násobič HTT na 3x, takže zůstalo 250x4=1000 a z toho jsem usoudil, že to zvládá v pohodě (a po výměně pasty pod chladičem chipsetu jsem viděl rev.A3, přičemž A1 a A2 nezvládaly HTT 1000 a používaly se pro s.754, A3 už problém vyřešila a jede na 1000 normálně).Až budu v BIOSu, schválně zkusím nastavit těch 5x200 a postnu ti výsledky.Dex_Holland píše:no mam stejnou revizi a když nastavim ht5x tak se vubec nic nestane a v sandře mě to ukazuje ht 1600...........jestli tobě to jede na 5x tak kde já dělám chybu?
Screen zde:
http://web.telecom.cz/jadzi/HTT.jpg
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- NoXal
- Začátečník
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
u mě zvyšovani napětí nemělo vubec zadnej vliv.......taky sem zkoušel vyndat jeden modul a taktit jenom s 1x512 a vyšlo to uplně na stejnoNoXal píše:myslim ze nejde ani tak o BIOS ako o procak, ja z mojho viac ako 2.2 nevytiahnem a to uz donho pcham max napatie co sa da :/
takze zalezi podla mna skor aky kusok chytis
- janis
- Začátečník
Tak jsem to shodil na 200MHz a 5x násobič a máš pravdu,takhle to na 1000MHz nejedeDex_Holland píše:no mam stejnou revizi a když nastavim ht5x tak se vubec nic nestane a v sandře mě to ukazuje ht 1600...........jestli tobě to jede na 5x tak kde já dělám chybu?

http://web.telecom.cz/jadzi/HTT5x.jpg
revize tady:
http://web.telecom.cz/jadzi/revize.jpg
K tomu CPU: těch 2,4GHz je z Gigabytky, tady jsem se zatím k taktění nedostal - snad to půjde ještě výš.Jinak s tím Vcpu je to fakt, obecně moc přidávání nepomáhá, rozhodně ne tolik, jako u K7, takže je to o štěstí. Ale přes 300MHz by to jít mělo.
Něco v polštině:
http://egielda.com.pl/?str=art&id=139-6
a forum:
http://forum.tweak.pl/Wszystko-O-Epox-8 ... 61334.html
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
- spirit64
- Mírně pokročilý
- dokken
- Nováček
Re: Napájecí konektory
Nedá mi to nereagovat k udajně pitomému umístění nap.konektoru.Takhle to řeší Epox u všech svých desek a nemyslím si že inženýři z Epoxu jsou padlý na hlavu,že to tak řeší.To že 90% MB má tyhle piny na kraji,je sice dobré pro instalaci kabelů,ale zas se rozvádí napětí k mosfetům přes půl délky desky.Prostě Epox preferuje co nejkratší cestu na ůkor instalace.Kdzyž se kabely pěkně uspořádají,nevidím v tom sebemenší problém.Tohle téma patří k častým mýtům u hodnocení desek.ale ještě se nikdo nezamyslel nad tím,proč to tak dělají.Antonín Chromý píše:Abych pravdu řekl, tak síťovku na 100Mbit a zvukovku vem čert. Co ale kazí dobrý dojem z téhle desky mě, je absolutně pitomý umístění napájecích konektorů. Pokud máte kratší kabel (typicky třeba Eurocase) tak máte problém s tím jak to natáhnout kolem chladiče (nebo přímo nad chladičem?). A i když máte kabel delší tak vám pak bude zaclánět pod zdrojem a bude nataženej přes desku, kde bude bránit chlazení kondenzátorů a regulátorů a podobnýho svinstva.
Ale u epoxů mají zřejmě zvláštní casy a zdroje...nebo nevim - slušnost je dát napájení na kraj...
- janis
- Začátečník
Re: Napájecí konektory
Druhou stránkou je,že pak v místech konektorů,navíc u patice CPU a napájecích okruhů dochází k vyšší koncentraci tepla, než u boardů s konektory u kraje...dokken píše: Nedá mi to nereagovat k udajně pitomému umístění nap.konektoru.Takhle to řeší Epox u všech svých desek a nemyslím si že inženýři z Epoxu jsou padlý na hlavu,že to tak řeší.To že 90% MB má tyhle piny na kraji,je sice dobré pro instalaci kabelů,ale zas se rozvádí napětí k mosfetům přes půl délky desky.Prostě Epox preferuje co nejkratší cestu na ůkor instalace.Kdzyž se kabely pěkně uspořádají,nevidím v tom sebemenší problém.Tohle téma patří k častým mýtům u hodnocení desek.ale ještě se nikdo nezamyslel nad tím,proč to tak dělají.