ATI 9600XT vs FX5900XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

charmie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od charmie »

EfineSS píše:Problemy v batlefieldu 2 si reste v prislusnych threadech, a warez se tu rozhodne resit nebude!
Jestli sis nevsiml,tak neresime problem v battlefieldu,ale problem,jakou si ma kolega vybrat kartu. A vzhledem k tomu,ze jeho kriterium je to,jak mu ta hra pojede v battlefieldu (kterej nejvic hraje),tak to tu musime resit,ne? Jak jinak by si mezi tema kartama mel vybrat,kdyz mu jde hlavne o toho battlea?
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

charmie píše:
EfineSS píše:Problemy v batlefieldu 2 si reste v prislusnych threadech, a warez se tu rozhodne resit nebude!
Jestli sis nevsiml,tak neresime problem v battlefieldu,ale problem,jakou si ma kolega vybrat kartu. A vzhledem k tomu,ze jeho kriterium je to,jak mu ta hra pojede v battlefieldu (kterej nejvic hraje),tak to tu musime resit,ne? Jak jinak by si mezi tema kartama mel vybrat,kdyz mu jde hlavne o toho battlea?
Dííky za zastání.Ale můj problém se vyřeší dnes večer a tím že jedu koupit GF 6800GT .Snad to můj problém vyřešííí :lol: :twisted:
pc.masters
Začátečník
Začátečník

hmm

Příspěvek od pc.masters »

Ja bych si urcite nachal tu Ge FOrce 5900xt a jeste z ni udelal ultra :D
Intel Core 2 Quad Q6600 (3,2Ghz - 8x400), AC Freezer7 1500RPM, A-Data Vitesta 800Mhz EE+ 2x2048 (1:1, 4-4-4-12), Gigabyte P35-DS3, Gigabyte X800XL Silence, Sound - E-MU 1212M, 2x400Gb Samsung T166s, Seasonic OEM 500W, ThermalTake Mambo oblepena Akasa Kitem (2x)....A uz nebudu machrovat :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Já bych šel buďto do RADEONa 9600XT, nebo pouze do 9600 který jde zamsakrovaně přetaktovat (325/400@440/525), vlastní zkušenost.
charmie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od charmie »

Ja si myslim,ze ted uz to stejne nema cenu resit,kdyz Mysak psal,ze si jde koupit 6800GT a s tou bude celkem po problemech:-)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

sh píše:http://www.tomshardware.com/2004/10/04/vga_charts_iv/

napr v tehle testech vyhrala vsude 5900XT a to celkem jasnym rozdilem :wink:

jsem sice ATIfan (ne atik :) ) ale v tomhle pripade bych si i ja vzal 5900XT , bud 9550 ktery ma krasny OC (tj usetril bys money) nebo pokud mas vic 5900XT a OC :wink:
Moc s tebou nesouhlasím... pokud vezmu v úvahu hry založené na novějších enginech, tak to je (převzato z testu na který odkazuješ):

FarCry - 9600XT: 26,2 / 5900XT: 17,9 (to i přesto, že FX ve FarCry pužívá partial precision)
Flight Simulator 2004 - 9600XT: 72,4 / 5900XT: 52,4
Joint Operations - 9600XT: 33,9 / 5900XT: 28,3
Race Driver 2: - 9600XT: 43,2 / 5900XT: 40,5

FX vítězí pouze v opengl (COD + Doom3) a v UT04, což je TWIMTB hra založená na DX7 enginu s pár PS1.x efekty. OpenGL je na ústupu a DX7 + 1.x pixel shadery jsou mrtvý.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Keřík
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keřík »

vypovýdající test k temto kartam na novejsi hry bych videl spise tento....

http://www.tomshardware.com/2005/07/05/vga_charts_vii/

.... na ty novejsi hry je pokud mas penizky lepsi samo koupit neco novejsiho jak uz ti tu nekdo psal....
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Keřík píše:vypovýdající test k temto kartam na novejsi hry bych videl spise tento....

http://www.tomshardware.com/2005/07/05/vga_charts_vii/

.... na ty novejsi hry je pokud mas penizky lepsi samo koupit neco novejsiho jak uz ti tu nekdo psal....
tyhle testy bych bral hodně s rezervou....zrovna z tohoto serveru jsem viděl testy, ve kterých byla 6600 GT stejně rychlá jak X1800XL....mám pocit, že oni to jen spustěj, nahážou to do grafů a hotovo. Jinak si to nedovedu představit.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ano. Na tomshardware už měli mnoho afér (zapnutý v-sync, přeházené výsledky, podivná nastavení...) no - myslíte, že je možný, aby GeForce FX překonala SLI dvou 6800Ultra? Podle THG ano :lol:
Keřík
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keřík »

hm tak to jsem netusil, toho jsem si nevsiml, tyhle karty jsem nesledoval, jestli je to pravda tak :down:
fzsfazer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fzsfazer »

kazdopadne si nech 5900, ikdyz v nekterych hrach na tom bude trochu lip Radeon, tak ma stejne 5900 vetsi potencial, hlavne pri zapnuti vyhlazovani atd.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

fzsfazer píše:...tak ma stejne 5900 vetsi potencial, hlavne pri zapnuti vyhlazovani atd.
Krom toho, že je to přesně naopak (viz odkazy na testy výš), je to stejně jedno, protože FX5900 ani R9600XT nerozběhaj některý nový hry ani na default, natož s FSAA.

Souhlasím s tím, že nemá cenu měnit jednu za druhou, ale pokud si člověk může vybrat...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“