7800gt vs x850xt

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

1280*1024 AA4x/AF16x na max v nejnáročnějších úsecích? Prakticky tytéž výsledky má xbit, digit-life, HW.fr, computerbase, anandtech a další, takže by ses myslím musel hodně činit, abys vyvrátil výsledky X známých webů, které si v tomto případě +- odpovídají :lol: Jeden web může mít chybu, dva taky, ale 90% ne :wink:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak sem napis,jak ten FEAR testujou a ja to testnu podle nich a uvidime :)
133
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 133 »

no-X píše:
Lukfi píše: F.E.A.R. používá SM3.0?
Ne.

Tak to je pekna konina!! Optimalizacia 0 bodov, ale, ze by FEAR SM3 nevedel vyuzit nie je samozrejme pravda!! Skus si zahrat na Radeone X800 a na G6800 a uvidis ten rozdiel, najma pri prestrelkach a volumetrickych svetlach.. Kvalita obrazu je so SM3 uplne inde..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Uklidni se, pak přečti si alespoň specifikace hry a pokud si stále budeš stát za svým, tak napiš, co konkrétně F.E.A.R. ze SM3.0 využívá. :-)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No-x porad si mi neodpovedel na moji otazaku rekni mi jak ten FEAR testovali podle tech grafu.Odnekud si prece musel vycist,ze GF 7800 je pomalejsi,nez x850xt.Ja to testnu podle nich a uvidi se :)
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

HEAD plně stebou souhlasím. NOx dej sem jak to testujou klidně to taky zkusím.

NOX:
nechápu co to sem dáváš za grafi to už je sila co to tu propaguješ to my chceš říct že je lepší X850XT než 7800 GTX jak máš v grafu to je totalní nesmysl obě dvě karty jsem měl a mužu ti říct že tu měleš totalní hovadiny a šíříš bludy :evil:

a už jsen ten rozdíl v jadru a pipkách nemyslíš že rozdíl už jen toto X850 16/6 a 7800GTX 24/8 prosím vzbud se :-D
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Má smysl se rozčilovat nad spraseným enginem FEARu a argumentem, že zrovna v něm je X850XT případně i všechny ostatní ATI lepší? Mimochodem ten graf je no-xův oblíbený. :)
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

ale je to blbost já tu kartu měl a prodal jsem jí a FEAR jsem na ní taky testoval a nikdy se to nemuže vyrovnat 7800GTX jak píše NOX
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

HEAD píše:No-x porad si mi neodpovedel na moji otazaku rekni mi jak ten FEAR testovali podle tech grafu.Odnekud si prece musel vycist,ze GF 7800 je pomalejsi,nez x850xt.Ja to testnu podle nich a uvidi se :)
každý server používá jiné timedemo, ale na tom prakticky nezáleží. Vyber nějakou hodně náročnou situaci (efekty, hodně objektů...), nahraj v ní timedemo a můžeš testovat.
Meridius píše:Má smysl se rozčilovat nad spraseným enginem FEARu a argumentem, že zrovna v něm je X850XT případně i všechny ostatní ATI lepší?
Tady nejde o žádné argumenty. Já jsem se ptal, proč je X850XT/XT-PE ve FEARu rychlejší, než 7800GT. Co se enginu FEARu týká, tak to orpavdu zázrak není, ale který moderní engine není "zprasený"? SS2, FarCry, FEAR, BF2 a mohl bych takhle vyjmenovat dvě třetiny známých her. To ale není důvod pro to, abychom ignorovali výsledky z dané hry - zvlášť když jsou to všechno nejrozšířenější a nejoblíbenější tituly. Nepřipadá mi zrovna běžný, že by se hráči při výběru her rozhodovali podle kvality kódu herního enginu, analyzovali, na jaké je úrovni a následně podle toho vybírali hardware. Podle mě je trend spíš opačný - hry se optimalizují čím dál méně, takže čím lépe zvládá karta neoptimalizovaný kód, tím je pro budoucí hry ...
Meridius píše:Mimochodem ten graf je no-xův oblíbený. :)
Tenhle graf sem dávám poprvé. Může ti ale připomínat graf průměru z 12ti her z testů téhož serveru, na který jsem se tady již odkazoval.
Mirkana píše:a už jsen ten rozdíl v jadru a pipkách nemyslíš že rozdíl už jen toto X850 16/6 a 7800GTX 24/8 prosím vzbud se :-D
Ty se vzbuď. Prvořadě tady o 7800GTX nikdo nemluvil. Za druhý buď rád, že tady není zavedená reputace jako na ocguru. A za třetí se budu těšit, až mi vysvětlíš, odkdy je výkon karty ve hrách roven počtu SIMD channels grafického jádra :-)

---

Na závěr bych chtěl připomenout, že tohle není flame ATi/nVidia... Položil jsem otázku - proč je jedna konkrétní karta rychlejší v jedné konkrétní hře, než druhá. A nejde mi o nic jinýho, než o rozumnou odpověď.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

no-X píše: ...
už jsi trapnej těma odbornickejma nazvama tvuj graf jasně ukazuje že je lepší X850 než 7800GTX proto ta má odpověd na ty tvy trapny grafi
a co se tíče OC guru tak to je traparna tam jsou jen tupci a strč si celou reputaci za klobouk :twisted:
a ktem tvym vychytralejm řečem tady na PCT 3/4 lidí nerozumí takže zmátneš je v pohodě vid?

uznávám že jsi v řečech a zkušenostech lepší ale nemusíš tu na mě machrovat těma řečma odbornickejma

//edit Thellwin - upravena citace :evil: , dále - nebudeme tady řešit OC ani slovně napadat další členy tohoto fóra
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mirkana píše:tvym vychytralejm řečem tady na PCT 3/4 lidí nerozumí takže zmátneš je v pohodě vid?
Připadá ti otázka: "Proč je X850XT ve FEARu rychlejší než 7800GT" nějak nesrozumitelná? Pokud ano, tak proč odpovídaš na něco, čemu nerozumíš? Pokud ne, tak proč píšeš, že tomu nerozumíš?

Ale co, když tenhle thread nikdo nemoderuje, budu pokračovat v diskuzi, kterou jsi začal. Pokud se ti nelíbí termín SIMD channel, tak co konkrétně máš na mysli pod pojmem "pipeline"? Ten se dá v současné době vykládat mnoha různými způsoby a protože žádný není uznávaný jako jediný správný, tak by neblo od věci si nejdřív ujasnit, o čem vlastně mluvíme.

//edit Thellwin - moderuje, ale nejsem tady celých 24 hodin denně, takže se občas stane, že nemůžu už půl hodiny po odeslání postu upozornit, že to není zrovna ok ;-)

A tímto bych chtěl znovu poprosit, aby jste se drželi tématu a případné osobní spory a nebo záležitosti které jsou v tomto threadu OT si vyřešili jinde (SZ třeba)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Proste FEAR ma engine na hovno a tim to hasne :) :twisted: .Nevim,jestli je x850xt rychlejsi,nez Gf 7800GT ve fearu,ale v ostatnich hrach je Gf 7800gt rychlejsi :) Nemusite se zase hadat kvuli blbostem.Me de FEAR v pohode v 1024x768 na max. a neklesne me fps pod 30 a vic me nezajima :-D
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 22. úno 2006, 20:56, celkem upraveno 1 x.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

no-X píše:
Mirkana píše:tvym vychytralejm řečem tady na PCT 3/4 lidí nerozumí takže zmátneš je v pohodě vid?
Připadá ti otázka: "Proč je X850XT ve FEARu rychlejší než 7800GT" nějak nesrozumitelná? Pokud ano, tak proč odpovídaš na něco, čemu nerozumíš? Pokud ne, tak proč píšeš, že tomu nerozumíš?

Ale co, když tenhle thread nikdo nemoderuje, budu pokračovat v diskuzi, kterou jsi začal. Pokud se ti nelíbí termín SIMD channel, tak co konkrétně máš na mysli pod pojmem "pipeline"? Ten se dá v současné době vykládat mnoha různými způsoby a protože žádný není uznávaný jako jediný správný, tak by neblo od věci si nejdřív ujasnit, o čem vlastně mluvíme.
já samozřejmně taky neodpovídám na otazku proč je X850 rychlejší ale vyvracím ti to že je X850 rychlejší než 7800. znám mnoho lidí co vyměnili X850 za 7800GT a mají narust vykonu o 10-15% což teprv z 7800GTX takže tu nedávej nepravdivé grafi o nic jinyho nejde.

a už jsem ti psal že jsi v tomhle připadě na koni v odbornosti ale jinak fanATIk jsi vkvělej a jestli jsis všiml nejsem to jen já kdo stebou nesouhlasí ahoj :) :) :) :)

(Thellwin jen je zvlaštní že mě z postu jsi smazal OC guru a NOXOVI jsi to tam nechal to je docela nefér nemyslíš?)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

:sarcasm: Je tu někdo, kdo je schopen pochopit, že mi nejde o srovnávání průměrného výkonu X850XT vs. 7800GT (na to názor mám), ale chci jen vědět, proč je X850XT rychlejší ve FEARu?

HEAD: S tím tvrzením opatrně, projdi si aktuální recenze.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Mirkana píše:já samozřejmně taky neodpovídám na otazku proč je X850 rychlejší ale vyvracím ti to že je X850 rychlejší než 7800. znám mnoho lidí co vyměnili X850 za 7800GT a mají narust vykonu o 10-15% což teprv z 7800GTX takže tu nedávej nepravdivé grafi o nic jinyho nejde.
Ty si asi sedíš na vedení, ne? :roll: no-X se tu nesnaží dokázat že RX850XT je rychlejší než GF7800GT. GT je rychlejší, o to tu nikdo nehádá, ale no-X tady položil otázku, proč zrovna ve F.E.A.R.u je tomu naopak a GF7800GT je i přes to, že je obecně rychlejší, pomalejší...
ty tady jen flamuješ o něčem co nikdo nezpochybňuje...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Lukfi píše:
Mirkana píše:já samozřejmně taky neodpovídám na otazku proč je X850 rychlejší ale vyvracím ti to že je X850 rychlejší než 7800. znám mnoho lidí co vyměnili X850 za 7800GT a mají narust vykonu o 10-15% což teprv z 7800GTX takže tu nedávej nepravdivé grafi o nic jinyho nejde.
Ty si asi sedíš na vedení, ne? :roll: no-X se tu nesnaží dokázat že RX850XT je rychlejší než GF7800GT. GT je rychlejší, o to tu nikdo nehádá, ale no-X tady položil otázku, proč zrovna ve F.E.A.R.u je tomu naopak a GF7800GT je i přes to, že je obecně rychlejší, pomalejší...
ty tady jen flamuješ o něčem co nikdo nezpochybňuje...
sory ale to nás tady nepochopilo asi víc mrkni na posty o pár vejš :)

//edit Thellwin - nic jsem ti z postu nesmazal, jenom jsem ti zkrátil citaci ! (takže pozor na takový obvinění)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Mirkana píše:sory ale to nás tady nepochopilo asi víc mrkni na posty o pár vejš :)
Ale tys jako jedinej prokázal svou prudkou inteligenci tim jak ses začal do no-Xe navážet...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“