7800gt vs x850xt
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý

1280*1024 AA4x/AF16x na max v nejnáročnějších úsecích? Prakticky tytéž výsledky má xbit, digit-life, HW.fr, computerbase, anandtech a další, takže by ses myslím musel hodně činit, abys vyvrátil výsledky X známých webů, které si v tomto případě +- odpovídají
Jeden web může mít chybu, dva taky, ale 90% ne 
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- 133
- Začátečník

Ne.no-X píše:Lukfi píše: F.E.A.R. používá SM3.0?
Tak to je pekna konina!! Optimalizacia 0 bodov, ale, ze by FEAR SM3 nevedel vyuzit nie je samozrejme pravda!! Skus si zahrat na Radeone X800 a na G6800 a uvidis ten rozdiel, najma pri prestrelkach a volumetrickych svetlach.. Kvalita obrazu je so SM3 uplne inde..
- no-X
- Středně pokročilý

- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mirkana
- Začátečník

-
HEAD plně stebou souhlasím. NOx dej sem jak to testujou klidně to taky zkusím.
NOX:
nechápu co to sem dáváš za grafi to už je sila co to tu propaguješ to my chceš říct že je lepší X850XT než 7800 GTX jak máš v grafu to je totalní nesmysl obě dvě karty jsem měl a mužu ti říct že tu měleš totalní hovadiny a šíříš bludy
a už jsen ten rozdíl v jadru a pipkách nemyslíš že rozdíl už jen toto X850 16/6 a 7800GTX 24/8 prosím vzbud se
NOX:
nechápu co to sem dáváš za grafi to už je sila co to tu propaguješ to my chceš říct že je lepší X850XT než 7800 GTX jak máš v grafu to je totalní nesmysl obě dvě karty jsem měl a mužu ti říct že tu měleš totalní hovadiny a šíříš bludy
a už jsen ten rozdíl v jadru a pipkách nemyslíš že rozdíl už jen toto X850 16/6 a 7800GTX 24/8 prosím vzbud se
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Má smysl se rozčilovat nad spraseným enginem FEARu a argumentem, že zrovna v něm je X850XT případně i všechny ostatní ATI lepší? Mimochodem ten graf je no-xův oblíbený. 
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Mirkana
- Začátečník

-
ale je to blbost já tu kartu měl a prodal jsem jí a FEAR jsem na ní taky testoval a nikdy se to nemuže vyrovnat 7800GTX jak píše NOX
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- no-X
- Středně pokročilý

každý server používá jiné timedemo, ale na tom prakticky nezáleží. Vyber nějakou hodně náročnou situaci (efekty, hodně objektů...), nahraj v ní timedemo a můžeš testovat.HEAD píše:No-x porad si mi neodpovedel na moji otazaku rekni mi jak ten FEAR testovali podle tech grafu.Odnekud si prece musel vycist,ze GF 7800 je pomalejsi,nez x850xt.Ja to testnu podle nich a uvidi se
Tady nejde o žádné argumenty. Já jsem se ptal, proč je X850XT/XT-PE ve FEARu rychlejší, než 7800GT. Co se enginu FEARu týká, tak to orpavdu zázrak není, ale který moderní engine není "zprasený"? SS2, FarCry, FEAR, BF2 a mohl bych takhle vyjmenovat dvě třetiny známých her. To ale není důvod pro to, abychom ignorovali výsledky z dané hry - zvlášť když jsou to všechno nejrozšířenější a nejoblíbenější tituly. Nepřipadá mi zrovna běžný, že by se hráči při výběru her rozhodovali podle kvality kódu herního enginu, analyzovali, na jaké je úrovni a následně podle toho vybírali hardware. Podle mě je trend spíš opačný - hry se optimalizují čím dál méně, takže čím lépe zvládá karta neoptimalizovaný kód, tím je pro budoucí hry ...Meridius píše:Má smysl se rozčilovat nad spraseným enginem FEARu a argumentem, že zrovna v něm je X850XT případně i všechny ostatní ATI lepší?
Tenhle graf sem dávám poprvé. Může ti ale připomínat graf průměru z 12ti her z testů téhož serveru, na který jsem se tady již odkazoval.Meridius píše:Mimochodem ten graf je no-xův oblíbený.
Ty se vzbuď. Prvořadě tady o 7800GTX nikdo nemluvil. Za druhý buď rád, že tady není zavedená reputace jako na ocguru. A za třetí se budu těšit, až mi vysvětlíš, odkdy je výkon karty ve hrách roven počtu SIMD channels grafického jádraMirkana píše:a už jsen ten rozdíl v jadru a pipkách nemyslíš že rozdíl už jen toto X850 16/6 a 7800GTX 24/8 prosím vzbud se
---
Na závěr bych chtěl připomenout, že tohle není flame ATi/nVidia... Položil jsem otázku - proč je jedna konkrétní karta rychlejší v jedné konkrétní hře, než druhá. A nejde mi o nic jinýho, než o rozumnou odpověď.
- Mirkana
- Začátečník

-
už jsi trapnej těma odbornickejma nazvama tvuj graf jasně ukazuje že je lepší X850 než 7800GTX proto ta má odpověd na ty tvy trapny grafino-X píše: ...
a co se tíče OC guru tak to je traparna tam jsou jen tupci a strč si celou reputaci za klobouk
a ktem tvym vychytralejm řečem tady na PCT 3/4 lidí nerozumí takže zmátneš je v pohodě vid?
uznávám že jsi v řečech a zkušenostech lepší ale nemusíš tu na mě machrovat těma řečma odbornickejma
//edit Thellwin - upravena citace
- no-X
- Středně pokročilý

Připadá ti otázka: "Proč je X850XT ve FEARu rychlejší než 7800GT" nějak nesrozumitelná? Pokud ano, tak proč odpovídaš na něco, čemu nerozumíš? Pokud ne, tak proč píšeš, že tomu nerozumíš?Mirkana píše:tvym vychytralejm řečem tady na PCT 3/4 lidí nerozumí takže zmátneš je v pohodě vid?
Ale co, když tenhle thread nikdo nemoderuje, budu pokračovat v diskuzi, kterou jsi začal. Pokud se ti nelíbí termín SIMD channel, tak co konkrétně máš na mysli pod pojmem "pipeline"? Ten se dá v současné době vykládat mnoha různými způsoby a protože žádný není uznávaný jako jediný správný, tak by neblo od věci si nejdřív ujasnit, o čem vlastně mluvíme.
//edit Thellwin - moderuje, ale nejsem tady celých 24 hodin denně, takže se občas stane, že nemůžu už půl hodiny po odeslání postu upozornit, že to není zrovna ok
A tímto bych chtěl znovu poprosit, aby jste se drželi tématu a případné osobní spory a nebo záležitosti které jsou v tomto threadu OT si vyřešili jinde (SZ třeba)
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Proste FEAR ma engine na hovno a tim to hasne
.Nevim,jestli je x850xt rychlejsi,nez Gf 7800GT ve fearu,ale v ostatnich hrach je Gf 7800gt rychlejsi
Nemusite se zase hadat kvuli blbostem.Me de FEAR v pohode v 1024x768 na max. a neklesne me fps pod 30 a vic me nezajima 
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 22. úno 2006, 20:56, celkem upraveno 1 x.
- Mirkana
- Začátečník

-
já samozřejmně taky neodpovídám na otazku proč je X850 rychlejší ale vyvracím ti to že je X850 rychlejší než 7800. znám mnoho lidí co vyměnili X850 za 7800GT a mají narust vykonu o 10-15% což teprv z 7800GTX takže tu nedávej nepravdivé grafi o nic jinyho nejde.no-X píše:Připadá ti otázka: "Proč je X850XT ve FEARu rychlejší než 7800GT" nějak nesrozumitelná? Pokud ano, tak proč odpovídaš na něco, čemu nerozumíš? Pokud ne, tak proč píšeš, že tomu nerozumíš?Mirkana píše:tvym vychytralejm řečem tady na PCT 3/4 lidí nerozumí takže zmátneš je v pohodě vid?
Ale co, když tenhle thread nikdo nemoderuje, budu pokračovat v diskuzi, kterou jsi začal. Pokud se ti nelíbí termín SIMD channel, tak co konkrétně máš na mysli pod pojmem "pipeline"? Ten se dá v současné době vykládat mnoha různými způsoby a protože žádný není uznávaný jako jediný správný, tak by neblo od věci si nejdřív ujasnit, o čem vlastně mluvíme.
a už jsem ti psal že jsi v tomhle připadě na koni v odbornosti ale jinak fanATIk jsi vkvělej a jestli jsis všiml nejsem to jen já kdo stebou nesouhlasí ahoj
(Thellwin jen je zvlaštní že mě z postu jsi smazal OC guru a NOXOVI jsi to tam nechal to je docela nefér nemyslíš?)
- no-X
- Středně pokročilý

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty si asi sedíš na vedení, ne?Mirkana píše:já samozřejmně taky neodpovídám na otazku proč je X850 rychlejší ale vyvracím ti to že je X850 rychlejší než 7800. znám mnoho lidí co vyměnili X850 za 7800GT a mají narust vykonu o 10-15% což teprv z 7800GTX takže tu nedávej nepravdivé grafi o nic jinyho nejde.
ty tady jen flamuješ o něčem co nikdo nezpochybňuje...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Mirkana
- Začátečník

-
sory ale to nás tady nepochopilo asi víc mrkni na posty o pár vejšLukfi píše:Ty si asi sedíš na vedení, ne?Mirkana píše:já samozřejmně taky neodpovídám na otazku proč je X850 rychlejší ale vyvracím ti to že je X850 rychlejší než 7800. znám mnoho lidí co vyměnili X850 za 7800GT a mají narust vykonu o 10-15% což teprv z 7800GTX takže tu nedávej nepravdivé grafi o nic jinyho nejde.no-X se tu nesnaží dokázat že RX850XT je rychlejší než GF7800GT. GT je rychlejší, o to tu nikdo nehádá, ale no-X tady položil otázku, proč zrovna ve F.E.A.R.u je tomu naopak a GF7800GT je i přes to, že je obecně rychlejší, pomalejší...
ty tady jen flamuješ o něčem co nikdo nezpochybňuje...
//edit Thellwin - nic jsem ti z postu nesmazal, jenom jsem ti zkrátil citaci ! (takže pozor na takový obvinění)
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: