Problém s Bartonem 2500 a SL-75FRN2-RL

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antonín Plhal »

mR_nEo píše:Nevim jestli sem dite stesteny nebo co, ale jak je v podpisu videt, mam 256tky Samsungy 400vky v Dual DDR modu (casovani je tusim 8-3-3-3, ale za to nerucim, to si presne nepamatuju, je to nastaveni "By SPD"), Bartona 2500+ na 3200+ a bez sebemensich problemu. Akorat co se mi nekdy stane je, ze pri restartu se nerosviti monitor a musim to resnout na tvrdo. Pak se monitor rozsviti a napise neco ve smyslu "Overclock Failed". Najedu do biosu a bez jakychkoliv zmen dam Save and Exit a rebootnu. Potom system najede v pohode jak ma. Ve woknech je to naprosto stabilini. Prime mi bezelo 42 hodin bez jakykoliv chyby. Hry taky naprosto v klidu.
Bios mam 1.5L
ad jumpery: nn, na tyhle desce zadny nejsou :)
Ale je tam, kousek od socketu směrem k AGP!
AMD Barton - 10x200, Soltek 75FRN2-L, 2x256MB VM - 11-3-3-2, Club3D Radeon 9800PRO 128MB, 2xHDD Hitachi 7k250 80GB, DVD Toshiba M1712, CDRW Teac W552E.
lukko
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukko »

mR_nEo píše:Nevim jestli sem dite stesteny nebo co, ale jak je v podpisu videt, mam 256tky Samsungy 400vky v Dual DDR modu (casovani je tusim 8-3-3-3, ale za to nerucim, to si presne nepamatuju, je to nastaveni "By SPD"), Bartona 2500+ na 3200+ a bez sebemensich problemu. Akorat co se mi nekdy stane je, ze pri restartu se nerosviti monitor a musim to resnout na tvrdo. Pak se monitor rozsviti a napise neco ve smyslu "Overclock Failed". Najedu do biosu a bez jakychkoliv zmen dam Save and Exit a rebootnu. Potom system najede v pohode jak ma. Ve woknech je to naprosto stabilini. Prime mi bezelo 42 hodin bez jakykoliv chyby. Hry taky naprosto v klidu.
Bios mam 1.5L
ad jumpery: nn, na tyhle desce zadny nejsou :)

tak to by mě zajimalo co máš za desku... asi nejakou orezanou verzi, ne? :wink:
Na desce SL 75FRN2-RL je 5 Jumper-ů !! Co si takhle otevřít manual než tady psát blbosti :razz:
fej8cj
Nováček
Nováček

Příspěvek od fej8cj »

Zdar chlapci,
potřeboval bych poradit s následujícími problémy.
Mám bartona 2500+ a sl-75frn2rl na xp czsr1.
Mé problémy jsou následující:
Xp se při ukončení nevypínají.
Mám tam zvukovou kartu cmi8738-6ch a potřebuji aby u ní fungoval game port, který nefunguje, joystick nadetekuje, ale hlásí, že je nepřipojen a nejde s tím hnout. Zkoušel jsem přeinstalovávat a nic.
Poradí někdo
Děkuji Franta
Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Spíš by mne zajímalo, co ti brání používat tu z.k., která je integrovaná na desce - 6 kanálů má, GAME port taky a když nainstaluješ drivery od REALTEKu, tak i slušné možnosti na nastavování. Zatížení CPU určitě není horší, než u CMI.
AMD Barton - 10x200, Soltek 75FRN2-L, 2x256MB VM - 11-3-3-2, Club3D Radeon 9800PRO 128MB, 2xHDD Hitachi 7k250 80GB, DVD Toshiba M1712, CDRW Teac W552E.
fej8cj
Nováček
Nováček

Příspěvek od fej8cj »

Antonín Plhal píše:Spíš by mne zajímalo, co ti brání používat tu z.k., která je integrovaná na desce - 6 kanálů má, GAME port taky a když nainstaluješ drivery od REALTEKu, tak i slušné možnosti na nastavování. Zatížení CPU určitě není horší, než u CMI.
Teď jsi mě vyděsil. Já žádný game port na desce nemám. Proto jsem si musel pořídít tu ext. zvukovku.
Vím, že na webu solteku se o game portu také píše, ale skutečnost je jiná.
Alespoň u mě. Já tam game port nemám a nebo o tom nevím, ale nenašel jsem nic ani v manuálu.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

fej8cj píše:Teď jsi mě vyděsil. Já žádný game port na desce nemám. Proto jsem si musel pořídít tu ext. zvukovku.
Alespoň u mě. Já tam game port nemám a nebo o tom nevím, ale nenašel jsem nic ani v manuálu.
Nevim teda co mas za desku, ale ja sem jeste SL-FRN2-RL bez gameportu nevidel.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
fej8cj
Nováček
Nováček

Příspěvek od fej8cj »

Jiri Drak píše:
fej8cj píše:Teď jsi mě vyděsil. Já žádný game port na desce nemám. Proto jsem si musel pořídít tu ext. zvukovku.
Nevim teda co mas za desku, ale ja sem jeste SL-FRN2-RL bez gameportu nevidel.
No tak jsem asi první a pěkně mě to sere. Je to sl-75frn2-rl. Když jsem se díval na Web solteku tak mají dvě verze bez a s game portem. Je to tam vidět na fotce, ale v popisu na webu je že game port to má mít.
Tak je to docela sranda.
Zdar Franta
Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Pak se ti do ruky dostala deska s novým layoutem. Je to ta fialová? Vím o ní, ale ještě ji na skladě nemám! :shock:
fej8cj
Nováček
Nováček

Příspěvek od fej8cj »

Antonín Plhal píše:Pak se ti do ruky dostala deska s novým layoutem. Je to ta fialová? Vím o ní, ale ještě ji na skladě nemám! :shock:
Ne je žlutá, vyrobená 1/2004.
Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Žeby nový layout na staré barvě?????? Hm, nevím nevím, ale možné to je.
Každopádně bych vyzkoušel jinou zvukovku, protože jsou minimálně 2 verze GAME portu (starší a novější) a některá zařízení nemusí na té druhé verzi chodit. Možná k tomu SOLTEKu jde přikoupit jen kablík s GAME portem, ale fakt jsem jej ještě v ruce neměl.
fej8cj
Nováček
Nováček

Příspěvek od fej8cj »

Antonín Plhal píše:Žeby nový layout na staré barvě?????? Hm, nevím nevím, ale možné to je.
Každopádně bych vyzkoušel jinou zvukovku, protože jsou minimálně 2 verze GAME portu (starší a novější) a některá zařízení nemusí na té druhé verzi chodit. Možná k tomu SOLTEKu jde přikoupit jen kablík s GAME portem, ale fakt jsem jej ještě v ruce neměl.
Ale problem je ten, že na desce není na game port žádný konektor, jako je to na jiných novějších deskách. Teda zatím jsem ho nenašel a hledal jsem dost.
Franta
Honza24
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza24 »

fej8cj píše:Zdar chlapci,
potřeboval bych poradit s následujícími problémy.
Mám bartona 2500+ a sl-75frn2rl na xp czsr1.
Mé problémy jsou následující:
Xp se při ukončení nevypínají.
Mám tam zvukovou kartu cmi8738-6ch a potřebuji aby u ní fungoval game port, který nefunguje, joystick nadetekuje, ale hlásí, že je nepřipojen a nejde s tím hnout. Zkoušel jsem přeinstalovávat a nic.
Poradí někdo
Děkuji Franta
Mel sem podobnej problem (teda s tim gameportem) po tom co sem nainstaloval novej bios. Svitil normalne jako ze je pripojenej ale nesel pridat do hernich zarizeni.Tak sem poradne prolezl Bios a nasel polozku gameport a ta byla nastavena na disable,tak sem to prehodil na dalsi moznost coz bylo cislo 201 a uz to jede v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“