Velkej problém s Seagate Barracuda 160GB 7.200rpm 8MB Cache
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Marek...
- Nováček
Jo a estě než se do toho MOŽNÁ pustim tak co v něm budu dělat??? Bude tam něco jako Commander??? A až přetaham ty důležitý věci tak ty zbylý věci na disku zůstanou nebo co s nima bude?? Blbej Marek
Pentuim 4 1,8@2,59, MSI mainboard Inter845E Max series,Seagate barracuda 160GB,60GB(systém), GeForce 4 MX 64MB-Bulšit SoundBlaster Live, síťovka,externí IrDa
- Marek...
- Nováček
Takže ten TESTDISK mi naformátuje disk aniž by vymazal data?? A budu moc z něj spouštět programy a tak nebo budu moct jen kopírovat??? Jsi si jistej že je chyba v tom??? A jak se ten program Testdisk ovládá???
Pentuim 4 1,8@2,59, MSI mainboard Inter845E Max series,Seagate barracuda 160GB,60GB(systém), GeForce 4 MX 64MB-Bulšit SoundBlaster Live, síťovka,externí IrDa
- Marek...
- Nováček
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ten testdisk nic neformátuje.jde o to, že windows chtějí ten oddíl naformátovat, protože má poškozenou strukturu. ten oddíl má ale zálohu (právě pro případ takovéhle chyby), a ten testdisk neudělá nic jiného, než že obnoví tu zálohu, takže windows ten oddíl zase uvidí. některá data na něm ale budou poškozená, ty už neobnovíš ničím, protože jsou fyzicky přepsaná (neměl jsi patch pro disky nad 128gb, takže když windows začaly zapisovat nad 128gb, třeba 130tý gigabajt, tak odečetly 128gb a ve skutečnosti data zapsaly na 2 gb a přepsaly jiný data. takže data nad 128gb a taky na začátku disku už ničim a neobnovíš).
ale ostatní data by měla být čitelná a zkopírovatelná.
chápeš ?
do dosu - testdisk - restart - do windows - disk už bude vidět - zkopíruješ data - nainstaluješ patch pro disky nad 128gb - naformátuješ. to je vše.
jak si sem jistej, že chyba je právě v tomhle ? no protože je to dost častá chyba začátečníků, co nemají potuchy o nějakym patchi pro windows pro disky nad 128gb - pak jim takhle zmizí oddíl. a ostatně i kdyby to způsobilo něco jiného, tak ten testdisk je asi to jediný, co by ti mohlo pomoct...
ještě u toho testdisku - spustíš ho, označíš disk co chceš zachránit, dáš analyze a enter. prohledá disk. uvidíš, co najde. pokud ten oddíl nenajde, tak pak dáš ještě search. nejpozději teď už by ho měl najít. podíváš se, jestli souhlasí to co našel s tim, co tam bylo za oddíl (velikost, typ...) a dáš write. možná bdue potřeba i volba advanced a boot. jakmile tohle uděláš, tak pak ten restart a viz výše.
máš na to JEDEN pokus, takže pokud si nebudeš vědět s něčim rady, radši se zeptej. a hlavně nepouštěj ten scandisk po restartu![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
ale ostatní data by měla být čitelná a zkopírovatelná.
chápeš ?
do dosu - testdisk - restart - do windows - disk už bude vidět - zkopíruješ data - nainstaluješ patch pro disky nad 128gb - naformátuješ. to je vše.
jak si sem jistej, že chyba je právě v tomhle ? no protože je to dost častá chyba začátečníků, co nemají potuchy o nějakym patchi pro windows pro disky nad 128gb - pak jim takhle zmizí oddíl. a ostatně i kdyby to způsobilo něco jiného, tak ten testdisk je asi to jediný, co by ti mohlo pomoct...
ještě u toho testdisku - spustíš ho, označíš disk co chceš zachránit, dáš analyze a enter. prohledá disk. uvidíš, co najde. pokud ten oddíl nenajde, tak pak dáš ještě search. nejpozději teď už by ho měl najít. podíváš se, jestli souhlasí to co našel s tim, co tam bylo za oddíl (velikost, typ...) a dáš write. možná bdue potřeba i volba advanced a boot. jakmile tohle uděláš, tak pak ten restart a viz výše.
máš na to JEDEN pokus, takže pokud si nebudeš vědět s něčim rady, radši se zeptej. a hlavně nepouštěj ten scandisk po restartu
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Marek...
- Nováček
Sorry ale jeste sem to uplne nepochopil. Ja sem si sosnul testdisk a kdyz ho otevru a dam soubor dos a tamje neco exe tak to zpustim a nic. To mam ten testdisk dat na disketu a nabootovat z ní??? A myslíš že nějaká firma na data racovery by dokázala zachránit vše???
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
jj, musíš mít DOSovou bootovací disketu a ten testdisk nahrát na ní a spustit ho v DOSu.Marek... píše:Sorry ale jeste sem to uplne nepochopil. Ja sem si sosnul testdisk a kdyz ho otevru a dam soubor dos a tamje neco exe tak to zpustim a nic. To mam ten testdisk dat na disketu a nabootovat z ní??? A myslíš že nějaká firma na data racovery by dokázala zachránit vše???
žádná firma ti nezachrání všechna data z disku, kde ty data byly fyzicky přepsány...a cena by byla přitom hodně vysoká
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Marek...
- Nováček
Ja budu asi brečet. já tam měl filmy-ty vem čert ale co ty dokumenty a MP3 a Videa a fotky!!!! Já je bu žalovat.
A nezaplatěj mi to když to mám v záruce??? Takže ten stáhnutej program dam na čistou disketu a necham nabootovat. Pak se comp resne a ve woknech už budu mít disk přístupný. Je to tak?? Prosím o potvrzení. Smutnej Marek. ![Sad :sad:](./images/smilies/sad.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Sad :sad:](./images/smilies/sad.gif)
- Marek...
- Nováček
JOA prosimte chlape dej mi link na ten patch pro diky větší než 128GB nebo jak to je. Myslim že mam dobrou stránku ale nevim co z ní stáhnou tak mi napis presnej link. Díky. marek
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
zachráníš tak 90%. žalovat nemůžeš nikoho, je to tvoje blbost - žalovat bys mohl akorát v případě, kdy bys PC koupil vcelku a s předinstalovaným OS, kde by nebyl ten patch a přitom tam byl disk and 128gb.
ta disketa musí být bootovací. resetnout to musíš ty, samo se to neudělá.
ad patch - jakej máš OS ? pokud winxp, tak nainstaluj sp1, pokud win2k, tak sp3 + musíš upravit registr.
ta disketa musí být bootovací. resetnout to musíš ty, samo se to neudělá.
ad patch - jakej máš OS ? pokud winxp, tak nainstaluj sp1, pokud win2k, tak sp3 + musíš upravit registr.
- Marek...
- Nováček
Jestli zachránim 90% tak se mi bude o tobe zdát.
To by bylo vážně super. Ale nebyl bych to já kdybych měl ještě dotaz. Kde stahnu ten SP1??? Link please.
Děkuji pane velkomožný
![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
- Marek...
- Nováček
Jo a můžu ještě až udělam to s tim Testdiskem a zkopíruju ty data na ten druhej disk tak můžu to udělat pak ještě několikrát??? Mám 60GB druhej disk takže se mi na něj poprvé logicky vše nevejdu. že bych ty data vypalil a vesele přesouval data dále. Můžu to udělat tak???
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 3443e29d78
má to 130mb
- ale bývá to i na různých CD k časopisům atd...
ten testdisk použiješ jen jednou. pak už ten oddíl bude vidět ve windows pokaždé, takže můžeš třeba PC vypnout atd, ten oddíl už nezmizí. zmizí jen v případě, že spustíš jakoukoliv utilitu na opravu disku jako např. scandisk, chkdsk, norton disk doctor atd. i když ti tyhle programy budou psát, že je potřeba něco opravit nebo tak, tak to nesmíš udělat, radši je ani nespouštěj !!! pak už by ti totiž nepomohl ani ten testdisk - zničilo by ti to totiž nejenom ten oddíl, ale i mnoho dat na něm![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
má to 130mb
ten testdisk použiješ jen jednou. pak už ten oddíl bude vidět ve windows pokaždé, takže můžeš třeba PC vypnout atd, ten oddíl už nezmizí. zmizí jen v případě, že spustíš jakoukoliv utilitu na opravu disku jako např. scandisk, chkdsk, norton disk doctor atd. i když ti tyhle programy budou psát, že je potřeba něco opravit nebo tak, tak to nesmíš udělat, radši je ani nespouštěj !!! pak už by ti totiž nepomohl ani ten testdisk - zničilo by ti to totiž nejenom ten oddíl, ale i mnoho dat na něm
- Marek...
- Nováček
- Marek...
- Nováček
Marcelussi potřebuju jestě help. Píše mi to tam něco co nevim co je a myslim že to neni dobrý. Mám fotku. Můžu ti jí někam poslat (ICQ,Mejl)????? Prosim napis. Marek. ![Sad :sad:](./images/smilies/sad.gif)
![Sad :sad:](./images/smilies/sad.gif)
- kodl1
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velkej problém s Seagate Barracuda 160GB 7.200rpm 8MB Ca
Myslím že ti spadla FATka.Mně se to taky stalo,(FAT tabulka a její kopie jsou rozdílné)U mně WIN98 na disk mohly ale viděly dva stejné disky,WIN XP mi hlásily že disk není naformátovaný(a viděly jen jeden),pomohl až format.(partition magic a jiné nepomáhaly).Tak zkus disk v jiném počítači s WIN98, když to půjde tak záloha a pak format.Marek... píše:Mám problém s tímto diskem. Dnes od rána jsem na disk kopíroval a instaloval filmy a hry a najednou při instalování Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy se mi nedalo vlézt do některých adresářů na disku. Psalo to že adresář je poškozený. Tak jsem odinstaloval zmiňovanou hru a reznul počítač. Teď když chci na disk přes Tento počítač tak mi to píše že disk není naformátován a taže se mě to jestli operaci chci provést. Co s tím?? raďte hlavy chytré.
Proč nemůže být Windows OPEN SOURCE ???
Protože by do pár dnů hackeři vychytali chyby a odstranili zbytečnosti, a zase by stačilo 640 KB.
Protože by do pár dnů hackeři vychytali chyby a odstranili zbytečnosti, a zase by stačilo 640 KB.
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
RE
Ja ti hned mozem povedat odpoved na tvoju otazocku to nieje chyba tvoja ani windowsu ale asi podla vsetkeho vyrobcu nieco musel spravit zle mam troch kamaratov ktory si prednedavnom kupili tieto diski aj idecka aj sata a robi im to iste vsimli si ze po urcitom prekroceni kapacitz na disku sa vymaze fatka(ntfs) a windows ich chce naformatovat
- Marek...
- Nováček
- Marek...
- Nováček
- Marek...
- Nováček
- mooroo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hele chci si koupit taky ten disk a chci se zeptat jestli sem to pochopil správně.
Když mam win XP tak ten patch na podporu disku vetsich disku než 128GB obsahuje sp1 ?
Když mam win XP tak ten patch na podporu disku vetsich disku než 128GB obsahuje sp1 ?
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II