Pořádná grafika do PCI-E nebo dvě slušný v SLI módu?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

[CZ]mike píše:
busy píše:no nemyslim ze by cf bol tak vyladene ako sli. :D
dokaz mi to a ja si dobrovolne zazadam o nejakou puntickovanou kartu pro lamy...

ucinost jak se tak divam na testy je priblizne stejna :? a pokud teda myslis externi propojky to je taky pase... Spis SLI reseni ma propojky :D A kdo ma na CF/SLI urcite by neresil problemy s cenou masterkarty

nectes ty hodne Radka Hulana?
asi tak :lol:

btw imho SLI reseni je jenom pro lidi co daji za grafiky 30K a vubec jim to nevadi....takze premejslet nad SLI modem pro normalni lidi nema smysl...

a pokud vim tak kazdej profi paran FPS her nepotrebuje SLI reseni ...zatim nikdo nepotreboval(aspon já ne) a vykon jedne karty byl dycky dostatecnej.

uvidime co prinese UT07 jeslti na to novy grafiky budou stacit ..
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no ok. ja sa hadat nebudem . hadat sa s ati pozotivnymi je o nicom
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

tady se nikdo nehada.....krome RH na pct...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

busy píše:no ok. ja sa hadat nebudem . hadat sa s ati pozotivnymi je o nicom
stejně jako hádat se s NV pozitivními ;)

já se zabývám recenzemi nezaujatě a můžu říci následovně ...

7900GT za 8500,- s DPH je super nabídka i super karta bohužel taot cena není vůbec často a častější je právě okolo 10 000,- kde je již ale bez problémů dostupný x1800XT 256MB který tu kartu ale překoná a navíc je daleko perspektivnější díky echnologii do nových her ... pokud člověk kupuje ještě s rozumem tak maximální kartu co koupí je x1900XT protože to je karta to je konkurent 7900GTX, XTX je už něco víc. XT je vlastně podtaktovaná x1900XTX ale jinak uplně to samé takže kupovat XTX je kravina ... 7900GTX je zklamání ale abychom jí uplně nekřivdili tak má opravdu výrazně nižší spotřebu i zahřívání a výkon také ale je zbytečně drahá a halvně nemá žádné rezervy zatímco u X1900 spí skrytá síla využiitelná až v nových enginech ...

co se týká SLI tak 7900GT sli je kravina protože výkon rozhodně není všude zaručen navíc se dostane na vyšší spotřebu než má XTX také to vyjde dráž a prostě je to volovina z principu ... SLI má význam jen u nejsilnějších karte na trhu ale to zajímá jen málo lidí co nato má ... u CF je to trochu něco jiného jelikož to funguje vlastně pořád ovšem trpí stejnými nevýhodami...cena,spotřeba,teplo ... takže stejně každý kouká po singl kartě a tam se to má tak jak jsem napsal nazáčatku a to říkám zcela nezaujatě ...je mi uplně u pr... co má která karta na sobě za logo a nápis ... já chci za dannou cenu to nejlepší možné ... ani jeden výrobce mi neplatí za reklamu takže všechny příznivce NV i ATI tedy všechny flamery považuji za idioty :oops: s prominutím ... nebo mi vysvětlete proč bych měl uctívat jakoukoli firmu když ze mě každoročně vytáhne tolik peněz a zadarmo tu nikoho nebudu jen tak za nic vychvalovat ...

takže pokud otázka threadu zní pořádná grafika do PCIe nebo dvě horší v SLI říkám jednoznačně jedna pořádná ! a teď se řeší za kolik a kde nakupovat ...a pak se rozhoduje co je lepší můj současný žebříček podle kterého doporučuji:

poměr cena-výkon: 7600GT ... 5500,- s DPH
slušná nabídka do 10 000: 7900GT ... 8500,- s DPH když se sežene
nejvýkonější kolem 10 000: x1800XT 256MB ... 9800,-
maximum pro rozumného člověka: x1900XT ... 13 500,-

doporučuji to co je v dané kategorii nejlepší .... nic víc nic míň ...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

NoTHX píše:doufám že to autor nevezme špatně, ale zřejmě lehce zaspal dobu... "slušná" GK dnes 6600GT rozhodně není (ani v SLI) a "pořádná" se pro 7800Gt taky zrovna nehodí, řekněme že je "slušná" a tatáž karta v SLI je "pořádná" :wink:
h4__ píše:doome,to ze je ATi lepsi vsichni vime a to ze jsi fanatik taky,tak kdyz se tu resi (v NV sekci) 2x NV(shit) nebo 1x NV neco slusneho,tak proc sem cpes ATiny??
koukám že tobě je žlutá málo co? :roll:
téma tredu zní Pořádná grafika do PCI-E nebo dvě slušný v SLI módu? takže okruh definován nebyl, to že na začátku byly popsány 2 karty od nV neimplikuje důvod proč by se sem nemohly "cpát" ATiny. Jestli si myslíš že v nV sekci se nemůže objevit slovo "ATi" (a naopak) tak si zaspal dobu trochu ty ;-)

a nechte kua toho flejmu pořád :devil:
omlouvam se,nicmene 2x7900GT je sice vykonnejsi,nez 1x 1900XTX,ale spotrebou se vysplhaji za nejakou dobu na podobnou cenu,ale X1900XTX zase hreje,mno ja jakozto NV fanda bych radsi bral 2x 7900GT (a chystam se na ne),ale X1900XTX s poradnym a tichym chlazenim take nepohrdnu....ale k nadpisu,lepsi 1x poradna gk,protoze mas nizsi narok na zdroj,nizzi spotrebu a lepsi teplotu okoli case
Rentigo
Začátečník
Začátečník

XT x XTX

Příspěvek od Rentigo »

Digitaldoom píše: ... XT je vlastně podtaktovaná x1900XTX ale jinak uplně to samé takže kupovat XTX je kravina ...
XT mívají pomalejší paměti (1,2ns vs. 1,1ns). I když můžeš narazit i na XT s 1,1ns, nikdo ti nikdy nezaručí co tam bude za kousky. Taky XTX má vyšší napájecí napětí... alespoň myslím.

Ohledně SLI - taky je tu problém chipsetu, kdy s Intel procesorem bys musel vzít desku s nVidia chipsetem a většína lidí raději bude investovat do Intel CPU+ Intel chipset a vezmou jednu rychnou grafiku.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

jenže ty ,,horší RAM" mají ve skutečnosti stejný potenciál takže ve výsledku je jedno zda máš 1,1 nebo 1,2ns ... to ti tady dokáže kde kdo :) s tím napětím při taktování ho stejně zvedneš takže to také není problém ...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Digitaldoom píše:
busy píše:no ok. ja sa hadat nebudem . hadat sa s ati pozotivnymi je o nicom
stejně jako hádat se s NV pozitivními ;)

poměr cena-výkon: 7600GT ... 5500,- s DPH
slušná nabídka do 10 000: 7900GT ... 8500,- s DPH když se sežene
nejvýkonější kolem 10 000: x1800XT 256MB ... 9800,-
maximum pro rozumného člověka: x1900XT ... 13 500,-

doporučuji to co je v dané kategorii nejlepší .... nic víc nic míň ...
s tymto suhlasim. ale su jednoducho ludia ktory by urobili rebricek a boli by tam len a len ati. alebo zase naopak nVidia. aj ked sam by som si radsej zobral 7900GT ako x1800xt. aj keby boli za jednu cenu. ale x1900xtx je urcite lepsia ako 7900gtx.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“