Projekt: Blue Wind > finální foto str. 25

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Normalne odvrtavany 3mm vrtakem tak jako ostatne skoro vsechny diry na case. Asy bych mel prejmenovat projekt na "VRTAK" :lol: To uz jsem musel nadelat peknejch par direk.
lord Morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord Morpheus »

Fakt dobrej mod...jen doufam ze ty fany nebudou moc videt pres to plexi..., uvidime no a ten penguin je fakt rulezzni

BTW: Kopi, to je tvoje borka na avataru???
SOLAR PRISONbude brzy
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No nevim presne ktery fany myslis, ale nehodlam je nijak schovavat, proto jsem nekupoval modry fany abych je pak schoval. Predni dva budou prekryty tim plexi co jsem dnes odvrtaval (bude na nem cerna folie) a na hornich a zadnich budou bud nejaky mrizky (klasicky chromovany nebo nejaky laserem rezany) nebo mozna spis nejaky mrizky co si vyrezu z plexi aby se hodily k celkovemu cerno/modremu designu.
Jo jeste mozna pod to plexi na prednich fanech by mohla prijit nejaka jemna mrizka, ale to uvidim az podle toho jak to bude vypadat
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ZdenekSveda píše:ale nehodlam je nijak schovavat
No právě, mě připadá škoda tam dávat tyhle mřížky, jsou moc pěkný, to ano, ale zbytečně zakrejou ty fany. Osobně bych tam dal něco decentnějšího.

A nevím, jak přesně plánuješ ten předek, ale možná by stálo za zamyšlení třeba z plexi obdelník (něco jako máš s těma mřížkama) a ten odsadit dopředu o nějakej 1-1,5cm a třeba i stříknout tou modrou...ale do toho bych asi udělal standardní kulatý díry a použil nějakej jinej materiál na mřížky (perforovanej plech nebo podobně). Ale to je jen můj nápad, samozřejmě nic nevnucuju... :oops:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No me se ty fany taky prave libi, jenze kdyz se pak zapnou, tak jde stejne videt jen normalni modre podsvicenej kruh a nema to zadnej tvar, takze ty mrizky co tam pred to chci dat by mely delat aspon nejakej zajimavej tvar kdyz za tim bude jen modry kolo. To se jeste uvidi. Nejdriv zkusim doresit moji verzi s tim ze jeste presne nevim jakou barvu budou mit ty paprsky mrizky, a kdyz se mi to nebude libit tak to udelam jinak. Je tezky si to predstavovat, takze uvidim az to vyzkousim. Ale diky moc za rady.
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

lord Morpheus píše:BTW: Kopi, to je tvoje borka na avataru???
Kéž by... :oops: :inlove:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem dnes přebrousil ty mřížky co jsem včera odvrtával a začal je tvarovat. Zatím jsem to dělal jen horkovzdušnou pistolí, ale pro nástin situace jak si představuju že by to mělo vy finále vypadat to myslím stačí.

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) ZdenekSveda dne úte 18. dub 2006, 19:46, celkem upraveno 2 x.
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

Ty vole :o :up: :up: :up: to mi rikam perfektne odvedena prace!!!!Fakt huste provedeni toho krytu na ventilator.jak to tak vypada tak tady zacina zase jeden z krasnejch moduu :) Podle ceho si to ohybal pochybuju ze jen tak od ruky si to strefil :wink:
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Podle kyblu od primalexu :oops: , takovej ten velkej, ale právě musím udělat nějakou formu nebo něco a dát to pokud možno do trouby aby se to dokonale všude ohnulo tak jak chci.
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

A jakym postupem si to brousil???Vypada to dokonale vybrouseny :) este ty hrany by se daly mozna nejak prelestit :wink: ale krrrasa
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Normalne nejdriv pilnikama (takova ta sada vsech tvaru) a pak smirkama (400,800 a 1200). Jeste to chci prebrousit nez to budu dokoncovat, ale nechtel jsem se s tim ted delat kdyz jsem nevedel jestli to nejak nepokazim tim ohybanim, ale vypada to ze to pujde.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

fuh odvazny pokus a vydareny. uvidime co to spravi ked to bude hotove, lebo taketo veci sa bez chybyciek robia tazko.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jo mimochodem ted jeste resim dilema jestli to v zaveru udelat tou cernou tuning folii na skla nebo to přetmelit k te masce a přestříkat barvou, čímž bych mohl docílit toho že by to bylo dokola černé stejně jako zbytek masky a ke středu těch mřížek by se ta barva vytrácela, takže by šly krásně vidět ty modrý fany.
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Naozaj krasne, az sa cudujem ze sa ti to podarilo ohnut pomocou teplovzdusnej pistole. Ja som ohybal tiez plexi (3mm) na tu istu case, ale teplovzdusnou to bol des. Krutilo sa to a ako celok to nechcelo drzat tvar.
Ohybal som to tak ze som vybral tu povodnu plastovu cast, zbrusil jednu zaslepku a dal ju do dolnej casti. Vyvrtal 4 diery na stranach masky pomocou ktorych som tam natiahol kus nejakej dihy (neviem co to je to taky ohybny drevolaminat alebo co). Po celej dlzke to malo pekne rovnaky radius.

Plexi som si asi na 10min nahrial v trube a hned na prvy krat sa mi to podarilo pekne ohnut. Bez namahy, oproti teplovzdusnej pistoly to bola fakt paradicka :)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No sice nevim co je to "cudujem", ale opravdu jsem to tak ohnul horkovzdusnou pistoli na tom soudku. Krasne se to samo ohybalo vlivem pritazlivosti kdyz se to nahralo na urcitou teplotu (ta pistol ma jen dva stupne, tak jesm to delal ¨na ten vykonejsi, takze nevim jak teply to bylo). Ale neni to uplne dokonale, takze se to ted jeste chvili peklo v troube a ted se to pod zavazim chladi. Tak uvidim jak to dopadne.
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

No rozhodne pak nahod fotky :razz: Na kolik stupnu v troube???
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No zacinal jsem na 75°C a nakonec jsem se vysplhal az na 200°C , ale na tom plexi se to moc neprojevilo (jen ty slaby odvrtany casti si v klidku pekne lehly tak jak jsem chtel) takze jsem to pak vyndal a zatezkal, a ted cekam az to vychladne a jak to bude vypadat.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No takže výsledky pečení v troubě jsou řekl bych dobré. Tím dolisováním se to vytvarovalo tak jak jsem chtěl, takže já jsem spokojen. Zítra to ještě finálně dobrousím a pak se uvidí jestli na to přijde folie nebo barva.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) ZdenekSveda dne úte 18. dub 2006, 19:47, celkem upraveno 1 x.
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

a nechceš nahoru do toho plexi ještě udělat gravír?
-ale asi by bylo lepší to zakitovat a pak stříknout... by to potom vypadalo jako 1 kus :)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nene, gravír do toho určitě dělat nebudu. Chci aby to tam nic nenarušovalo. Jen přemýšlím jestli tam budu dávat modrý diody jako kontrolky zapnutých zařízení(fany-svícení,větrání) nebo jestli to právě nechat pěkně čistý jen s těma mřížkama.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“