Exploze CD v mechanice I.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Geo
- Začátečník

Pridam svoji trosku do mlyna, u nas ve firme jedna z CD-ROM mechanik (bohuzel uz nezjistim vyrobce ani model, jelikoz jsme ji vyhodili) rozbila nejdrive jeden CD-ROM (polamala na drobne kousicky) a asi 2 tydny na to v ni explodoval dalsi CD-ROM (tentokrat original) - pote jsme mechaniku vyhodili. Skoda ze jsme to neudelali hned (reklamace uz neprichazela v uvahu). Z tohoto vyplyva, ze v danem pripade se jednalo spise o problem mechaniky nez medii. V cem konkretne byl problem je mozne jen hadat. Typl bych si nejakou zavadu uchytneho zarizeni CD, nebo moznost vzniku nejakych nekontrolovanych vibraci... fakt nevim.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Geo
- Začátečník

Jo presne tak, po prvnim pripadu si muzes myslet ze vadny bylo medium. Zejmena kdyz se s necim podobnym setkavas poprve vubec. Druhy pripad, navic na originalnim CD-ROM vylucuje jakekoliv dalsi pochybnosti. Samozrejme, ze ted po teto zkusenosti, uz bych takovou mechaniku vyradil ihned.
Proto si to tady taky sdelujeme, abychom se navzajem poucili z vlastnich chyb - a v dusledku si usetrili do budoucna starosti, ze. 
- Mirek
- Nováček

-
Taky pridam trochu ...
Co jsem zatim vypozoroval, tak k roztrhani ... da se rict explozi
media dochazi pouze u mechanik s rychlosti vyssi nez 40x.
Je to jen dohad, ale zrejme potom staci na mediu nejaka mikrotrhlina od stredu media (vznikne pri manipulaci s mediem a krabickou). Napomuze tomu samozrejme i drobna nepresnost v mechanice, kdy dochazi k rozvibrovani media.
Nekolik strepu uz jsem od zakazniku z mechanik vyklepaval
Bohuzel co presne se deje skutecne tesne pred tou explozi fakt netusim.
Co jsem zatim vypozoroval, tak k roztrhani ... da se rict explozi
Je to jen dohad, ale zrejme potom staci na mediu nejaka mikrotrhlina od stredu media (vznikne pri manipulaci s mediem a krabickou). Napomuze tomu samozrejme i drobna nepresnost v mechanice, kdy dochazi k rozvibrovani media.
Nekolik strepu uz jsem od zakazniku z mechanik vyklepaval
- mcaffa
- Nováček

-
Exploze v mechanice
Chcem len povedať, že aj u mňa sa stalo niečo podobné. Mal som Pioneer DVD so štrbinou, PCčko na stole a deti sa hrali hru, zrazu rana a zo štrbiny DVDčka vyletelo niekolko kúskov CD-Rka a zapichli sa do záclony asi 4m od PCčka. DVDROMka išla do reklamácie, manželka na liečenie keď si predstavila že to mohlo ublížiť deťom, ja som dostal novú DVD a CDRW ako pozornosť podniku!!!!! To bolo pred 5 rokmi.
P.S. Tie piliny som mal aj v skrini PC a po asi týždni mi odkráčala aj základová doska ktorú som samozrejme vyčistil, ale asi zle. Aj tú mi vymenili.
P.S. Tie piliny som mal aj v skrini PC a po asi týždni mi odkráčala aj základová doska ktorú som samozrejme vyčistil, ale asi zle. Aj tú mi vymenili.
- gorge
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ufff, to mám mindráky.. já příjdu do krámu, kouknu na ceny. z těch "lepších" si koupim imation a z těch "normálních" (levných) nějaké v modrém obalu...

CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; CD ROM: Teac CD-W540E Firm - 1.0H; DVD ROM: Toshiba SD M1502:; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: VideoSeven N110S 19"; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);
- Koudy
- Začátečník

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak tady reportuju dalsi explozi CD v mechanice........
U zákazníka se rozlítly origo. Office 2000 v mechanice LITE ON 52x32x52 !!!! a to jsem je vsude tak chvalil. mrchy....
Kdyby ti vyrobci misto zhovadilyho hnani se za rychlostí radsi zamakali taky na konstrukci atd. K čemu je proboha paleni 52x ?!?!?! Kdyz ty mechaniky stojí za h***o
U zákazníka se rozlítly origo. Office 2000 v mechanice LITE ON 52x32x52 !!!! a to jsem je vsude tak chvalil. mrchy....
Kdyby ti vyrobci misto zhovadilyho hnani se za rychlostí radsi zamakali taky na konstrukci atd. K čemu je proboha paleni 52x ?!?!?! Kdyz ty mechaniky stojí za h***o
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak at se zasmejete: vcera volal dalsi zakaznik -- rozlítlo se mu CD v mechanice tentokrat Lite On 52x24x52 !!!!! jen o chloupek pomalejsi model nez ten minuly Lite on.... obe machinky jsou plny strepu z CD medíí takze jdou na reklamaci..... oba zakaznici to popisovali jako scenu z hororu, prej to byla šleha jak sviňa!!
za poslední tyden jsem trochu pozmenil nazor na kvalitu mechanik Lite-on vám reknu..... doufam ze to byla jen obrovska nahoda a nebudou odchazet další !!!!!!!
za poslední tyden jsem trochu pozmenil nazor na kvalitu mechanik Lite-on vám reknu..... doufam ze to byla jen obrovska nahoda a nebudou odchazet další !!!!!!!
Naposledy upravil(a) Sentenced dne stř 20. srp 2003, 10:38, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
clovece nestras!! co to bylo za medium? prave o Lite Onu docela vazne uvazuju, myslis ze na tom nese odpovednost i mechanika? ja bych rek ze je to spis chyba media, ne?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Strasit nechci... jak rikam sam mam lite on dost rád ale pisu tu co se stalo...
to první bylo origo Office a v druhym rupla nejaka gamesa (CD-R TDK) coz taky neni uplnej shit..... je zajimavy ze oboje byly z ty novy rady Lite on s (52x) ..... docela se bojim objednavat dalsi kousky
snad to byla jen VELKA nahoda....
to první bylo origo Office a v druhym rupla nejaka gamesa (CD-R TDK) coz taky neni uplnej shit..... je zajimavy ze oboje byly z ty novy rady Lite on s (52x) ..... docela se bojim objednavat dalsi kousky
snad to byla jen VELKA nahoda....
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Tim bych si nebyl tak uplne jistej (zvlast u orig. officu). Kdyz tu ctu ty skoro hororove sceny, tak sem docela zvedavej, kdo se stane prvni obeti vrazdicich CD mechanik. Ze by uz zacala valka stroju ?UFo píše:clovece nestras!! co to bylo za medium? prave o Lite Onu docela vazne uvazuju, myslis ze na tom nese odpovednost i mechanika? ja bych rek ze je to spis chyba media, ne?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nebyl jsem svedkem pouze me to bylo receno....
CDromka se sterbinkou (nevysunuje se suplik pouze cdcko vyjede z takove diry ven) se poklidne tocila kdyz v tom najednou VYLITLO TOCICI SE CDcko ven a ZARAZILO SE 2cm to STENY vzdalene 2metry!!!!
kdyby naproti tomu nekdo byl, tak uz neni
takovy vyrobce bych zabijel napockani!!!!!!!
CDromka se sterbinkou (nevysunuje se suplik pouze cdcko vyjede z takove diry ven) se poklidne tocila kdyz v tom najednou VYLITLO TOCICI SE CDcko ven a ZARAZILO SE 2cm to STENY vzdalene 2metry!!!!
kdyby naproti tomu nekdo byl, tak uz neni
takovy vyrobce bych zabijel napockani!!!!!!!
And ye shall know the truth and the truth shall make you free