Gigabyte 7N400 Pro2 (nF2 Ultra 400)

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Steel píše:no tak sem to skusil a v modu LINEAR a DIVIDER (nevim co to je) mam furt 80MHZ a v ASYNC. mam tech 67MHZ tak nevim stejne co stim a ten program je na prd protoze kdyz to ulozim to pretaktovani tak stejne po restartu to uz ulozene neni
Treba to jen blbe ukazuje, zkus nVidia utility, ty taky myslim umi zobrazit nastaveni AGP.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Pentagun
Nováček
Nováček

Problém s deskou Gigabyte GA-7N400-Pro2

Příspěvek od Pentagun »

Mám desku Gigabyte GA-7N400-Pro2. Mám sní zásadní problém. Velmi často počítač zamrzne tak že nereaguje myš ani klávesnice, pomůže až restart tlačítko. Zkoušel jsem jestli to není přehříváním disku ale tím to není. Počítač zamrzá občas i v biosu, nebo při startu či běhu WinXp. Paměti jsem testoval programem Windows Memory Diagnostic ale i po osmi hodinách běhu nenašli žádné požkození. Zkoušel jsem i jiný zdroj, problém však nezmizel.
V diagnostickém programě AIDA 32 jsem zjistil že rychlost AGP je pouze 4X, a v popisku bylo napsáno že by to mohlo způsobovat problémy. Koukal jsem do manuálu kde se nastavuje v biosu rychlost, ale položka která byla uvedena v manuálu v biosu vůbec neexistuje! Předem děkuji za jakoukoliv radu která povede k odstranění tohoto problému.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Otestuj to v memtestu a prime95 a dopis kompletni konfiguraci PC.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

CPU AMD 2600+ Barton, 512DDR RAM A-DATA 400MHz, ATI RADEON 9600XT, 80 GB SATA Seagate, 80 GB ATA Maxtor, zdroj Fortron 350W, ostatní (zvuk, LAN) integrované.
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak jsem to otestoval v memtestu ale po 12 hodinách to nenašlo žádnou chybu. Dnes tu desku nesu reklamovat do obchodu kde jsem ji koupil, takže pak dám vědět jak jsem dopadl.
tonys
Nováček
Nováček

Re: Problém s deskou Gigabyte GA-7N400-Pro2

Příspěvek od tonys »

Pentagun píše:Mám desku Gigabyte GA-7N400-Pro2. Mám sní zásadní problém. Velmi často počítač zamrzne tak že nereaguje myš ani klávesnice, pomůže až restart tlačítko. Zkoušel jsem jestli to není přehříváním disku ale tím to není. Počítač zamrzá občas i v biosu, nebo při startu či běhu WinXp. Paměti jsem testoval programem Windows Memory Diagnostic ale i po osmi hodinách běhu nenašli žádné požkození. Zkoušel jsem i jiný zdroj, problém však nezmizel.
V diagnostickém programě AIDA 32 jsem zjistil že rychlost AGP je pouze 4X, a v popisku bylo napsáno že by to mohlo způsobovat problémy. Koukal jsem do manuálu kde se nastavuje v biosu rychlost, ale položka která byla uvedena v manuálu v biosu vůbec neexistuje! Předem děkuji za jakoukoliv radu která povede k odstranění tohoto problému.
hmm, mam obdobny problem a zjistil jsem, ze to tuhne, pokud teplota CPU prekroci 60stupnu, pri otevrenem case je vse v pohode. Jeste se dost hreje SB (taky nad 55stupnu)
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P1 ... dstart=150

zde se pise neco o vyssich napetich na CPU, ja mam 1,71V, melo by asi byt 1,65(barton 2800+)
Jeste:zacalo mi to delat po pridani druheho SATA disku do PC(zrejme vyssi teplota ve skrini) ale nepomohlo ani pridavne chlazeni skrine:-((
dej vedet jak si dopadl s reklamaci..
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak jsem dostal z reklamace novou desku, na desce byla nalezena skutěčně vada tak ji vyměnily. Celý natěšený že po dlouhé době si zahraju jsem v pondělí přišel s novou deskou domů a desku jsem zapojil. Zapojil jsem desku, celé zapojení jsem jěště jednou zkontroloval, zapojím pc do zásuvky, zmáčknu power a nic. Na desce svítí ledka že je pod proudem ale počítač se nerozběhne prostě nic. Znovu jsem zkontroloval celé zapojení a znovu zapnul nic. A tak jsem zkusil metodu pokus omyl, zkusil jsem jiný zdroj, paměť, procesor ale nic nepomohlo, deska je prostě mrtvá. Takže se už těším na dnešní reklamaci co mi přívětivého řeknou v čechcomputeru. :( :x
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak ta deska je funkční akorát se mi někde zkratuje v casu, nevíte jak bych se toho zbavil?
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak už jsem se to vyřešil, podlepil jsem podložky izolační páskou a už se to neskratuje.
Ryba
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Deska Gigabyte 7N400 Pro 2 rev 2.0

Příspěvek od Ryba »

Nepodarilo se vam nekomu zprovoznit modul 1GB na 400Mhz na teto desce? Deska podporuje 400 MHz DDR i 1GB moduly, ale napr. Kingston na sve strance uvadi oficialni podporu pro max 512MB na 400MHz a pro 1GB na max 333MHz, 1GB na 400MHz oficialne (a dle me zkusenosti hlavne bohuzel ani prakticky) podporovan neni (coz uz ale do manualu nikdo nenapise). Flash BIOSu ze stranek vyrobce nepomuze.
AMD Athlon XP 1800+ 1533 MHz@1600 MHz 8x400 FSB, Teplota 52°C - 57°C, Gigabyte 7N400 Pro2,ATI Radeon 9200 RV280, 1024 DDR 400Mhz (2.5,3,3,6), 80 GB Samsung, 80 GB WD, DVD-RW Teac, Case 350W.
Sandy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ovladače pro desku GA-7N400 Pro2 (pro visty)

Příspěvek od Sandy »

Jus.
Nainstaloval jsem si i na můj starý compik, který již používám jen jako mediacenter visty.
Marně však sháním ovladače .

Desku mam GA-7N400 Pro2 (rev. 2.x)

http://www.gigabyte.cz/products/mb/driv ... o2_2x.html

Lan Realtek 81xx si visty nainstalovali samy.
Audio Realtek AC97 jsem již našel.

Takže ještě mi schází
NVIDIA chipset driver a SATA RAID Silicon Image

Pomůže někdo zkušeny.
kejml216
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte 7N400 Pro2 (nF2 Ultra 400)

Příspěvek od kejml216 »

Hele já nevím jestli jste to už někdy neřešili ale mám s touto deskou 2 problémy.
1) bios sata disk najde ale Win xp SP2 ani za níic. v biosu jsem přepl z raid na BASE a furt nic prosím poradíte mi ?
2) ram : deska má 4 sloty ale načte mi to pouze ze dvou takže když jsem tam dal 4x512 mb (nejsou v dual canalu) tak to načetlo jen 1 gb ale třeba CPU - Z načte 2 gb čím to je ?
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“