NVIDIA SLI - info a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

ManCZE píše:spis ted si koupis komfortni kartu a az v budoucnosti nebude stihat pocitat, tak misto nove karty za 2X penez si koupis kartu do SLI za X penez.
otazka ale je, jestli nahodou nenarazis na technologicky strop spis ;).
Hmm, co me to jen pripomina, jo, uz vim, nerikalo se tohle same pred rokem o 6600gt ze za rok bude stacit koupit tu samou grafiku do sli a je clovek vysmatej? :roll:
A realita je pritom nekde jinde... Stejne to bude s 7600gt, za rok tady bude nejaka 8600gt a dve 7600gt v sli se znova nevyplati...

V mainstreamu se proste koupe grafiky do SLI nevyplati a nikdy se nevyplatila. SLI je hlavne pro highend. Pokud chces maximalni vykon des do multigpu, pokud ale chces nejlepsi pomer cena/vykon multigpu nema temer nikdy smysl... (pokud se bavime ciste jen o vykonu)
0118 999 881 999 119 7253
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

krom toho že by ti to možná ani nejelo, protože SLI je vybíravý na kusy... jakože je potřeba stejnej výrobce a pokudmožno stejnej BIOS... sice už se na tom údajně zapracovalo, ale sou případy kdy nejedou ani stejný karty, takže...

prostě koupit dvě hi-endový karty zaráz, dát do sli... jinak to nevidím... ovšem jak vidno nVidia chce prosadit QuadSLI snad i do lowendu (hmmm, takový 4 7100GS... :roll: )

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
User01
Nováček
Nováček

Příspěvek od User01 »

cool.user píše:
raduss píše:no prece jenom nejsem z rodiny milionaru a za 4k nic moc luxusniho nekupis....
za 4k mas 7600gt ktera strci 2x66gt do kapsy celkem bez problemu, navic mas volnej slot , nizrsi spotrebu systemu a nemusis spolehat na ovladace optimalizovane pro dannou hru a sli... :roll:
Moja rec !!...Osbone vlastnim GK Asus EN 7600GT silent pipe II a s vykonom tejto karty som max spokojny... chcem zapojit aj druhu rovnakej znacky...... nemas s tym nahodou nejaku skusetost ako 7600GT slapu... ? dakujem
Athlon 64 3200+, Gigabyte K8N SLI, Segeate 160Gb Sata II, zdroj 400W fortron, 4x 512 Mb DDR 400Mhz, Asus EN 7600GT 256Mb silent pipe II

3D Mark 2006 - 3317 ( No overclocking )
3D Mark 2005 - 5850 ( No overclocking )
3D Mark 2003 - 12 954 ( No overclocking )
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Chtěl bych uvést na pravou míru pár detailů ohledně SLI-AA, o kterých se tu párkrát diskutovalo (přesněji řečeno mystifikovalo)...

SLI-AA stejně jako CrossFire Super-AA nebo i původní 3Dfx-AA fungují tak, že každý z grafických čipů vykresluje obraz s jiným rozložením AA vzorků (laicky řečeno každý čip vykresluje obraz vyhlazený trochu jinak) a před zobrazením na monitoru jsou takto vykreslené obrazy prolnuty (grafickou kartou) v jeden a kvalita výsledného vyhlazení se sečte.

Co to tedy znamená? Abychom dosáhli minimálního propadu ve výkonu a maximální kvality, potřebujeme,:

1. ... aby rozdíl ve vyhlazení mezi oběma snímky (které budou prolnuty ve výsledný) byl co největší - jistě pochopíte, že prolneme-li identické snímky, nijak to neovlivní kvalitu a výsledkem bude zase tentýž snímek.

2. ... aby se snímky ze všech čipů dostaly co nejrychleji do (napíšu to obecně) výpočetní jednotky, která je prolne. Čím déle to bude trvat, tím déle trvá vykreslení jednoho snímku, tím déle čekáme na započetí ve vykreslování dalšího snímku a klesá FPS

3. ... aby jednotka, která prolínání (=blending) provádí, toto provedla také co nejrychleji (ze stejných důvodů jako v bodě dva)

První bod se tedy týká kvality, druhé dva výkonu. Pro začátek se můžeme podívat, jak to před 6 lety řešila 3Dfx (v profi segmentu 3Dfx toto řešení používala už před 8 lety, jen pro info) na čipech VSA-100 (Voodoo 5):

3Dfx

Grafická karta nesla dva až čtyři čipy, každý uměl provést FSAA 2x. Rozložení AA vzorků pro pixel bylo plně programovatelné v rámci mřížky 8x8, takže rozložit vzorky tak, aby rovnoměrně vykryly plochu pixelu, nebyl problém. Na následujícím screenshotu je zobrazeno rozložení vzorků pro jeden pixel - vidíte mřížku 8x8, na které je rozloženo 8 vzorků, každá dvojice (vyznačil jsem je barevně) pochází z jiného čipu.

Obrázek

Rozložení je optimální, v každém sloupečku i v každém řádku je přesně jeden vzorek, takže se v rámci řádku ano sloupce "nepřekrývají" a účinek AA je maximální možný, kterého lze s použitím 8 vzorků dosáhnout (říká se tomu maximální EER).

Když tedy každý čip vykreslil svůj snímek se dvěma vzorky (laicky řečeno, každý čip vykreslil snímek s použitím FSAA 2x), byly tyto snímky přes SLI rozhraní poslány do specializovaného RAMDACu primárního VSA-100 čipu, který je real-timově (ještě v digitální podobě) prolnul. Čip tedy obsahoval samostatnou jednotku, která byla určena výhradně pro tento účel - jinak řečeno nebyla součástí 3D jádra, takže její použití nebrzdilo vykreslování 3D scény stejně jako vykreslování 3D scény nebrzdilo tuto jednotku, takže prolínání snímků ve výsledný obraz již nezpůsobovalo žádný dodatečný propad ve výkonu.

shrnuto - 1. rozložení vzorků je 100%, 2. přesun snímků (po SLI data-path) je taky 100% a 3.blending je prováděn samostatnou jednotkou, takže taky 100%.

ATi (CrossFire)

Na 3Dfx SLI jsem to rozebral docela podrobně, takže tady už to vezmu jen letem-světem. ATi má (na R300-R580) pro AA vzorky programovatelnou mřížku velkou 12x12, což znamená, že může být použito až 12 vzorků při optimálním rozložení (max. EER). Vzhledem k tomu, že ATi ani víc nepoužívá, je to OK. Vykreslené snímky posílá sekundární karta té primární (=CrossFire Master) po propojovacím kabelu a bledning (prolínání snímků ve výsledný obraz) provádí samostatný čip (compositing-engine, kompozitor, onen čip na master kartě s logem Xillinx).

Shrnuto - rozložení vzorků = 100%, pro přesun snímků je použitý samostatný kabel, tzn. běží v plné rychlosti = 100% a prolínání provádí také samostatná výpočetní jednotka = 100%. Je to tedy podobné jako u 3Dfx - po vykreslení jednotlivých snímků už nedochází k žádnému dodatečnému propadu výkonu.

nVidia SLI G70 - GeForce 7800GTX

Čip G70 (stejně jako NV40) pro rozložení AA vzorků nenabízí programovatelnou mřížku (vedou se debaty o tom, jestli je rozložení při FSAA 4x prostě fixní, nebo jestli nVidia používá mřížku 4x4, pro níž jsou logicky 4 vzorky maximem, pokud chceme, aby rozložení bylo optimální). Použijeme-li tedy SLI-AA 8x, vykresli každý ze dvou čipů snímek s použitím AA 4x stejným způsobem, jaký by použil i v případě, že bychom zapnuli pouze AA 4x. To se děje z toho důvodu, že díky absenci programovatelnosti rozložení vzorků v rámci nějaké větší mřížky prostě nemůže změnit rozložení vzorků za nějaké efektivnější (viz obrázek u 3Dfx, nahoře). Výsledek tedy vypadá takto - sekundární čip vykreslí snímek se stejným rozložením vzorků jako ten primární - jen s malým posunem oproti primárnímu čipu. Když se výsledky prolnou (spodní část obrázku), není rozložení v rámci pixelu příliš optimální, několik dvojic vzorků téměř leží na jedné horizontále či vertikále. A krom toho jsou rozmístěny prakticky ve dvou řadách, nikoli rovnoměrně po celé ploše.

Vraťme se ale do okamžiku, kdy každý čip vykreslí vlastní snímek a sekundární čip posílá svůj snímek tomu primárnímu, aby došlo k jejich prolnutí. SLI rozhraní čipu G70 nepodporuje přenos těchto snímků mezi čipy, takže elegantní SLI propojka mezi kartami je v tomto okamžiku k ničemu a snímek je třeba protlačit cestou VRAM#2 -> čip#2 -> PEG 16x -> čipset základní desky -> PEG16x -> čip#1, ve které si tato data konkurují s daty, která system posílá grafické kartě (textury, vertex data atp., prostě vše potřebné pro vykreslování 3D scény)

Když se snímek ze sekundární karty dostane do primární a má dojít k prolnutí, jsou k tomuto účelu použity ROPs jednotky 3D jádra, resp. jejich bledning units. G70, ačkoli má 16ROPs, tak má pouze 8 blending jednotek. Ty jsou samozřejmě používány při renderingu a jediné štěstí je, že nejvíce bývají vytíženy při HDR rednderingu, který G70 v kombinaci s FSAA či SLI-AA nepodporuje (skutečně naštěstí, protože propad výkonu by byl obrovský, bledning units vytížené HDR renderingem by ještě měly prolínat snímky pro SLI-AA)

...shrnuto - rozložení vzorků není zdaleka optimální, tzn. kvalita je nižší, než jakou lze čekat od propadu výkonu spojeného s vykreslením 8 AA vzorků; snímky jsou odesílány po systémové sběrnici, kde si konkurují s dalšími daty, což způsobuje další propad výkonu; pro prolnutí snímků není použita žádná specifikovaná jednotka, ale 3D jádro (které už je samo o sobě vytíženo vykreslováním)

Můžeme tedy objektivně říct, že čip G70 ani karta GeForce 7800GTX nebyly v žádném aspektu navrženy s ohledem na provozování SLI-AA a veškerá podpora pro tuto technologii je pouze softwarové řešení doplněné dodatečně formou ovladačů jako reakce na konkurenční produkt.

nVidia SLI G71 - GeForce 7900GTX

Čip G71 se od G70 ale liší. Rozložení vzorků zůstalo (pro jeho zlepšení by bylo třeba kompletní překopání některých částí čipu, které by vedlo k výraznému nárůstu v počtu tranzistorů - což je proti současné politice nVidie - a navíc by vzrostly i požadavky na grafickou paměť, což by vedlo k poklesu výkonu zvlášť u 128 a 256MB karet).

G71 však má upravené SLI rozhraní a je tak prvním čipem nVidie, který je schopen přenášet celé snímky přes SLI propojku, nikoli jen po sběrnici.

K prolínání je ovšem i nadále použito 3D jádro (bledning units), ovšem jejich počet byl v G71 (oproti G70) zdvojnásoben a je jich nyní celkem 16 na čip.

shrnuto - rozložení vzorků je stejné jako u G70, data jsou ale přenášena vlastní cestou (nikdy jsem nepochopil, proč nVidia rovnou nepřevzala ozkoušené prvky 3Dfx SLI a musela zkoušet vlastní horší cestu než zjistila, že optimální řešení mělo 3Dfx už před 8 lety) a blending stále probíhá ve 3D jádře, ale aspoň byl zvýšen počet blending units.

můžeme tedy říct, že čip G71 je prvním čipem nVidie, který je navržen s ohledem na SLI-AA a to konkrétně s ohledem na výkon (kvalita zůstává beze změny).

Pro ilustraci přidám několik grafů výkonnostního rozdílu SLI-AA mezi G70 a G71 (při SLI AA 8x je G71SLI o 40-60% rychlejší než G70SLI!):

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Nejlepší moderátor ve výslužbě
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

nsad nejsem ve špatným threadu, když tak se omlouvam :) zajímá mě, jak je to se SLI na serverových deskách... když SLI začínalo, tak si vzpomínám, že Alienware měl SLI na server MB, myslím že chipset E7520...

Jak je to teďka s novějšími MB a QUAD SLI? zajímá mě, zda-li bych rozchodil QUAD SLI na této MB: http://www.tyan.com/products/html/tempesti5000pw.html Předem díky moc za pomoc :wink:
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..v skratke,quad sli nema vyznam.ak ti to nestaci,chvilku si pockaj,urcite sa najde niekto kto ti to vysvetli do najmensich podrobnosti..
no-X píše:Ono tak nejde o dynamic branching jako o lag jako kráva při AFR. (o SFR nemá cenu mluvit, dva čipy v AFR dají minimálně stejný výkon jako čtyři v SFR), takže je to řešení jen pro marketing, 3DMarky a tahové strategie :roll:
malo by sa to zlepsit s prichodom dx10,ale je v tom hacik-ked tu uz bude vista a dx10,budu tu aj dx10 karty a pri nich bude quad sli iba smiesny kram za niekolko desat tisic..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

ps47: Tahle... v D3D9 Quad AFR nefunguje vůbec. V D3D10 bude fungovat, ale s lagem :-)

RenoVatio: Quad SLI je nesmysl, jestli chceš nVidii za každou cenu, tak nejvýkoněnšjí řešení od nV je 7900GTX SLI. Ne ale na dlouho, koncem podzimu by měla vyjít G80.
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

no-X píše:Quad SLI je nesmysl, jestli chceš nVidii za každou cenu, tak nejvýkoněnšjí řešení od nV je 7900GTX SLI. Ne ale na dlouho, koncem podzimu by měla vyjít G80.
Yop, nVidii chci za každou cenu :) Já jsem v GPU naprostá lama, to přiznám, takže nechápu, tak jestli bys mě mohl někam nasměrovat, kde bych si mohl nějak oprášit znalosti... :oops:

Láká mě použít GeForce 7950 GX2, než 2x 7900GTX a postupem času přikoupit druhou kartu, ale nevím, jesi se mi to s příchodem Vista a nových DirectX vyplatí bo tag... :oops: Dočetl jsem se, že Quad SLI nedokážou zatím nakrmit daty CPU, ale když už tu bude Kentsfield... :oops:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

RenoVatio píše:Yop, nVidii chci za každou cenu :) Já jsem v GPU naprostá lama, to přiznám, takže nechápu, tak jestli bys mě mohl někam nasměrovat, kde bych si mohl nějak oprášit znalosti... :oops:

Láká mě použít GeForce 7950 GX2, než 2x 7900GTX a postupem času přikoupit druhou kartu, ale nevím, jesi se mi to s příchodem Vista a nových DirectX vyplatí bo tag... :oops: Dočetl jsem se, že Quad SLI nedokážou zatím nakrmit daty CPU, ale když už tu bude Kentsfield... :oops:
Jestli ti můžu poradit, tak kupovat GX2 se nevyplatí, přidávat později další do Quad SLI taky ne. Spíš než Quad SLI je výkonnější SLI s GF7900GTX, takže bych neřekl že to bude omezení procesorem. GF7900GTX se ale nevyplatí kupovat (single ani do SLI), protože za stejnou cenu máš přibližně o 10% výkonnější Radeon.

Ale koneckonců, pokud chceš nVidii za každou cenu (tedy i za tu cenu že za stejné peníze budeš mít o desetinu pomalejší řešení než od konkurence), nebudu tě přemlouvat - jsou to tvoje prachy...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Lukfi píše:GF7900GTX se ale nevyplatí kupovat (single ani do SLI), protože za stejnou cenu máš přibližně o 10% výkonnější Radeon.

Ale koneckonců, pokud chceš nVidii za každou cenu (tedy i za tu cenu že za stejné peníze budeš mít o desetinu pomalejší řešení než od konkurence), nebudu tě přemlouvat - jsou to tvoje prachy...
Nechtěl jsi říci, NVIDIA SLI o 10% výkonnější? ;-)
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3

Nemluvě o lepší kvalitě obrazu, podpoře SLI ve všech hrách (na rozdíl od Crossfire), lepší stabilitě, menšímu hluku u NVIDIE? NVIDIA SLI má v dual GPU tržní podíl 98.20%, Crossfire jen 1.80%: http://steampowered.com/status/survey.html (ta stastistika je za 6 měsíců a je nejlepší dostupná, ledaže by majitelé ATi nehráli HL2, HL2 Episode One, Sin Episodes Emergence, CS:S a dalších 50 her na Steamu)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

radekhulan píše:Nechtěl jsi říci, NVIDIA SLI o 10% výkonnější? ;-)
ne, http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:Nechtěl jsi říci, NVIDIA SLI o 10% výkonnější? ;-)
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=3
Ne, opravdu nechtěl. Za prvé jsem mluvil o CrossFire s Radeony X1950XTX, ne X1900XT, a vycházel jsem z testu ComputerBase.de, kde se měřilo ve víc hrách než jenom v jedné, a kde CrossFire vyšlo jako rychlejší, hlavně ve vysokých rozlišeních. S těma 10% jsem to přehnal, to přiznávám, to jsem nejspíš měl zafixováno z výsledků single karet v 1600x1200 a 2560x1600, kde GTX dost zaostává...
radekhulan píše:podpoře SLI ve všech hrách (na rozdíl od Crossfire)
CrossFire taky podporuje všechny hry, jen jako u SLI vytváříš profily, tak u CF stačí přejmenovat exe soubor na nějaký co je v databázi, pokud chceš AFR/SFR. Původně CrossFire jede na SuperTiling mód, ve kterým si zase můžeš zapnout AA a AF bez propadu výkonu, což taky neni na škodu.
radekhulan píše:lepší stabilitě
Ty snad máš doma CrossFire že můžeš tvrdit že je nestabilní? (tím rozumím že hry padají?)
Nepodložený, účelový, ba dokonce lživý argument...
radekhulan píše:menšímu hluku u NVIDIE?
Menší hluk už s Radeony X1950XTX neplatí, podle testů co jsem viděl je chladič plus mínus stejně hlučný jako na GF7900GTX. Navíc vyfukuje vzduch ven, což je výhoda.

Mimochodem, statistiky ze Steamu mi opravdu opakovat nemusíš :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Statistiky steamu???
This survey began on March 3rd, 2006. This page last updated: 7:37pm PST (03:37 GMT), April 04 2006 Unique Samples: 711302
To znamená, že nevypovídají absolutně nic o hardwaru, který vyšel za poslední půlrok, což je mj. X1950XTX, která se tu řeší.

Ad výkon...

Průměr z dvanácti her ComputerBase:

Obrázek

X1950XTX je víc než o 15% rychlejší než 7900GTX.

Obrázek

X1950XTX CF je téměř o 50% rychlejší než 7900GTX SLI.

Průměr z 11 her z BeHardware (zhruba třetina z nich se liší od setu z CB):

Obrázek

CF je v 1920*1440 o čtvrtinu rychlejší než 7900GTX SLI, samotná XTX je v tomtéž rozlišení rychlejší o 20%...

Připadá mi vhodnější dělat závěry z dvou různých testů, které vycházejí dohromady téměř z dvaceti různých aktuálních her, než z půl roku staré statistiky, která ani nezahrnuje hardware, o kterém se bavíme...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:Menší hluk už s Radeony X1950XTX neplatí, podle testů co jsem viděl je chladič plus mínus stejně hlučný jako na GF7900GTX. Navíc vyfukuje vzduch ven, což je výhoda.
7900GTX je stále méně hlučná, navíc X1950XTX Crossfire je "dodací lhůta: neznámá"...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40409

Porovnávat je tedy možno s X1900XTX, a zde je 7900GTX podstatně lepší. U ATi bude snad zajímavá až další generace, ale X1950XTX je pořád staré známé špatné Crossfire, s externí propojkou a neexistujícími profily aplikací. Bohužel..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

radekhulan píše:7900GTX je stále méně hlučná
Nesmysl
Obrázek
radekhulan píše:navíc X1950XTX Crossfire je "dodací lhůta: neznámá"...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40409
Hmm? Proto jí má tady na fóru tolik lidí. Pokud někdo má zájem, nebude samozřejmě nakupovat tam, kde mají hardware předražený a kde si ho nedkážou ani zajistit. Na RSC mají 7 kusů X1950XTX volných.
radekhulan píše:Porovnávat je tedy možno s X1900XTX, a zde je 7900GTX podstatně lepší.
V čem jiném, než v hlučnosti referenčního chladiče? GTX je dražší, je pomalejší (viz výše přiložené grafy), technologicky na tom taktéž líp není, tak v čem je tedy lepší?
radekhulan píše:U ATi bude snad zajímavá až další generace, ale X1950XTX je pořád staré známé špatné Crossfire, s externí propojkou
A k čemu byla u nVidie propojka interní, když ji ani G70 při SLI-AA nepoužívala a data se přenášely přes PEG? To je opravdu elegantní řešení. Jediný high-end čip nVidie, který propojku používá ve všech případech je G71. U starších čipů byla jen na ozdobu, protože se v nejnáročnějších režimech stejně nepoužívala. ATi propojku pro SuperAA používala už na té "špatné a technologicky zaostalé X850"
radekhulan píše:a neexistujícími profily aplikací. Bohužel..
Evidentně pro výkonnostní poražení SLI nejsou třeba. X1950XTX CF je rychlejší než 7900GTX SLI i než Quad-SLI, takže ten, kdo by měl zapracovat na SW podpoře a komu hrubý výkon hardwaru neodpovídá výkonu ve hrách, není ATi.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

radekhulan píše:Porovnávat je tedy možno s X1900XTX, a zde je 7900GTX podstatně lepší. U ATi bude snad zajímavá až další generace, ale X1950XTX je pořád staré známé špatné Crossfire, s externí propojkou a neexistujícími profily aplikací. Bohužel..
Hulane, neni to taky jen trochu proto že 7900GTX SLI mas doma? :) A ohanět se tim že CF je špatnej kvuli externí propojce :roll: .

Prostě zarytej příznivec nV, no
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no-X píše:Hmm? Proto jí má tady na fóru tolik lidí. Pokud někdo má zájem, nebude samozřejmě nakupovat tam, kde mají hardware předražený a kde si ho nedkážou ani zajistit. Na RSC mají 7 kusů X1950XTX volných.
Mluvím o X1950XTX Crossfire. Normální kartu nemá smysl kupovat, protože Master karta funguje i jako Slave..
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:Mluvím o X1950XTX Crossfire. Normální kartu nemá smysl kupovat, protože Master karta funguje i jako Slave..
Najednou? Nebyla náhodou Master karta předražený kus hardware, který bude jako ojetina prakticky neprodejný? :sarcasm:
Jinak, že Master karta není dostupná teď neznamená že nebude dostupná za pár dní. Kdo se oháněl výsledky GF7800GTX 512MB, přestože nebyla k sehnání a ani k tomu nebyla určena? Kdo půl roku před vydáním Core 2 Duo vykřikoval že Intel Conroe je nejlepší? Na tvém místě bych raději byl zticha... vrásčitý starče.
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

no-X píše:Pokud někdo má zájem, nebude samozřejmě nakupovat tam, kde mají hardware předražený a kde si ho nedkážou ani zajistit. Na RSC mají 7 kusů X1950XTX volných.
mno cítím se velice rozporuplně.. :oops: jsem se koukal na RSC a nemají tam "novinky", co se týče desek a hdd a celkově nic moc velký výběr.. s gpu je to asi jiné... ale zamrzí, že nemají P5W DH a ani Seagete 7200.10 řadu... :x ale to jen tak na vokraj...

btw někde jsem viděl GeForce 7950 GX2 s vodním chlazení a většímy takty, by mohlo být lepší, než klasika.. :roll: ale od koho... si už nepamatuju :(
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RenoVatio píše:btw někde jsem viděl GeForce 7950 GX2 s vodním chlazení a většímy takty, by mohlo být lepší, než klasika.. :roll: ale od koho... si už nepamatuju :(
EVGA? ale to byla 7800GTX ve sli
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“