Porovnání integrovaná vs. soundblaster

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Digitaldoom píše:Mě stálo Audigy 2 ZS asi 1300,- s bazáče :) a rozdíl proti integorvaný mega mazec :) takže myslím že to za ty práchy 101% stálo :)
Jenže víš jak: já nejsem audiofil a po křiš ťálovym zvuku zase nějak netoužim ( ono podle mejch sluchátek a repra je to poznat - slušná muzika za slušnou cenu ). Ono ty jmenovaný můžu mít od 200 do 300Kč, pokud mi to bude vyhovovat, nechám si je, pokud ne, za ty prachy se toho v pohodě zbavim do nějakýho compu a můžu jít dál, třeba do 2ZS. Ale to je zase litr navíc, v létě bude velkej upgrade nejspíš na COnroe, takže každá stovka dobrá...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

kdyby to bylo Hercules Gamesurround Fortissimo IV tak tu bych ti doporucil tam kristalove cisty zvuk ale Hercules Gamesurround Fortissimo II nestoji zanic do te bych nesel.

Ztech co vypisujes ze mozes mit tak stoho bych ti taky doporucil SB Live! 5+1
Naposledy upravil(a) CyberDeath dne ned 23. dub 2006, 16:15, celkem upraveno 1 x.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zatím jedu na onboardu co je na DFI nF4X Infinity a překvapivě jsem docela spokojenej co se týče kvality zvuku (ono na těch mejch chrchlátkách). Akorát se mi zdá, že SB Live Value má výraznější basy :)
Goldnoob team proud member!
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikecv »

muzu potrvrdit ze i kdyz jsou integrovany zvukovky lepsi tak kvalitou ani na stary sb live 5.1 nemaj,livku jsem mel do vanoc nez odesla a od ty doby jedu na integrovany,ne ze by to byla zas takova tragedie ale neni to ono :roll:
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

Thellwin píše:Zatím jedu na onboardu co je na DFI nF4X Infinity a překvapivě jsem docela spokojenej co se týče kvality zvuku (ono na těch mejch chrchlátkách). Akorát se mi zdá, že SB Live Value má výraznější basy :)
ja mam dfi infinity nf4 ultra a 2 mesíce jsem jel na ty integrovany zvukovce, pokud jsem poslouchal na reprakach (mam zesik s vetsim repro) tak celkem dobry šum byl až na opravdu vysoke hlasitosti, ale jakmile jsem si večer vzal sluchatka tak to byla šílenost, všelijaký pípání, šum, rušení no proste hrůza!(mam koss ur-20). tedkon mam klasickou Audigy a čistota zvuku se nedá srovnávat, na mp3 a 5.1 filmy to podle mýho naprosto stačí. myslim že vyšší vzorkovaci frek. novejch zvukovek jsou k ničemu, kdyš většina lidi posloucha mp3 atp. kde je omezen kvalitou nahravky. DVD Audio nebo SACD nejsou zas tak rozšířený. a co jsem slyšel tak deskam DFI nepomaha ani ten Karajan modul...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já sluchátka vůbec nepoužívám, takže nemůžu porovnávat a na mých reprácích je to jak už jsem napsal ok. Sem tam to samozřejmě lupne, ale já nejsem audiofil ... dokonce jsem si do toho kompu nedal ani tu Livku zatím a to jsem myslel, že to bude nutnost, protože když jsem kdysi domu dones Asus A7V600 tak ta integrovaná zvukovka se s tou Livku nedala moc srovnávat, kdežto ta na tý DFI mi zatím docela vyhovuje :)

S nějakou lpší zvukárnou ala A2 atd. porovnávat nemůžu ...
Goldnoob team proud member!
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Tak sem měl dnes půjčenu ESI Waveterminal 192M a valil sem oči ( teda vlastně uši :) ), co to ty mý audio pomůcky vykouzlily. Fakt to pozvedne úroveň někam jinam. Ovšem cena 6,5tis už tak nádherná není .

Ještě jeden dota: Audigy SE 7.1 vs. SB Live! 7.1 24-bit vs. SB Live 5.1 Digital. Je mezi nima vůbec rozdíl, hlavně mezi prvně jmenovanými?
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ja jsem vymenil sb live 5.1 digital za audigy se 7.1 a muj dojem je ze ma zivejsi prednes hudby+ o neco hutnejsi basy,nicmene pokud by jsi mel moznost levne koupit sb live tak jdi do neho ....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

rozdíl bude kosmetický,co jsem koukal na fotky,tak tyto dvě karty mají trošku jiný DSP,co se týče zvuku,tak bych řekl,že bude stejný.Spíš bych se zaměřil na kompatbilitu a o audigy se jsem toho moc dobrého neslyšel,takže bych šel spíš do té live!
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“