Ktery z techto Asus A6U-B093 nebo A6R-B037

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

nechapu to ze vsude pisou o Čipová sada: ATI Radeon Xpress 200M
Grafika: integrovaná ATI XPRESS 200M a ty rikas ze to je x300...

takze ATI Mobillity Radeon x300 je ATI Radeon Xpress 200M ale ochuzenej?
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

ATI Radeon Xpress 200M je čip. sada, která obsahuje integrovaný grafický čip vycházející z Mobility Radeonu X300 = X300 se sdílenou pamětí. Ano, proti nesdílené variantě X300 je tato X300 ochuzená (2 pipelines oproti 4) a hlavně sdílí paměť s RAM -> mnohem nižší výkon. :wink:
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

ok uz chapu, ale za tu cenu/vykon je to nejlepsi volba ne? :?
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

al!enCZ píše:ok uz chapu, ale za tu cenu/vykon je to nejlepsi volba ne? :?
Nevím přesně, jak to myslíš. A6R-B037? Řekl bych spíše cena-kvalita-výkon (asi spolu s Toshibou L20e-183...) Mnohem výkonnější Acery jsou jen o málo dražší, ale na úkor kvality. :?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

verntom píše:ATI Radeon Xpress 200M je čip. sada, která obsahuje integrovaný grafický čip vycházející z Mobility Radeonu X300 = X300 se sdílenou pamětí. Ano, proti nesdílené variantě X300 je tato X300 ochuzená (2 pipelines oproti 4) a hlavně sdílí paměť s RAM -> mnohem nižší výkon. :wink:
I normální X300 většinou sdílí RAM (teda část), protože má HyperMemory - notebooků s X300, která má jenom dedikovanou paměť, zase tolik není - neříkám, že nejsou...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

verntom píše:
al!enCZ píše:ok uz chapu, ale za tu cenu/vykon je to nejlepsi volba ne? :?
Nevím přesně, jak to myslíš. A6R-B037? Řekl bych spíše cena-kvalita-výkon (asi spolu s Toshibou L20e-183...) Mnohem výkonnější Acery jsou jen o málo dražší, ale na úkor kvality. :?
ji mysím A6R-B037, za tu cenu mi to příde asi nejlepší? :roll:
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Don Martinez píše:
verntom píše:ATI Radeon Xpress 200M je čip. sada, která obsahuje integrovaný grafický čip vycházející z Mobility Radeonu X300 = X300 se sdílenou pamětí. Ano, proti nesdílené variantě X300 je tato X300 ochuzená (2 pipelines oproti 4) a hlavně sdílí paměť s RAM -> mnohem nižší výkon. :wink:
I normální X300 většinou sdílí RAM (teda část), protože má HyperMemory - notebooků s X300, která má jenom dedikovanou paměť, zase tolik není - neříkám, že nejsou...
jj, to je pravda a není to dokonce tak, že každá řádná ATI Mobility Radeon X300 má HyperMemory??? (64MB+64MB, možná i 32MB+96MB) Opravdu si nejsem jist a zrovna nemám čas to hledat někde na internetu. :)
port777
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od port777 »

mozno ak budes este mesiac riesit ceny klesnu a do tvojej ceny sa dostane model povedzme lepsi :)
ASUS P5K Premium//Core2Duo e8200@3.6GHz@NINJA+NoctuaNF-P12//GF 8800GT 512MB@AC S1@Nexus12//2x2GB CORSAIR XMS2@900Mhz//Audigy 2@creative 6700@Sony DHC-MDX10//2x500GB RAID0+Seagate 7200.10 320GB//LG DVD-RW H12L ls//TT ARMOR Silver Full tower Powered by ENERMAX E565AX--535W! .Samsung 22''LCD 225BW 1680*1050 wide, Myš MS 6000 laser&Natural , multimedia Microsoft!
NOTEBOOK Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428
T7500,2GBram,1GB turbo memory, 8600M GS 256MB, 250GB hdd 5400rpm,DVD-RW, 15,4, myš MS4000+ externý 2.5 " 60GB. http://mujweb.cz/www/pboss/
Schizos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Schizos »

Verntom:
Hej, samostatná, plnohodnotná GPU ati x300 má 32 alebo 64MB grafickej pamäte. Ostatok môže nasdieľať z RAMky technológiou HperMemory.
al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

port777 píše:mozno ak budes este mesiac riesit ceny klesnu a do tvojej ceny sa dostane model povedzme lepsi :)
hehe to mas mozna pravdu :) uvidim no, tak zatim vsem diq, tohle forum je sqvely
al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

tak uz ho mam tady na stole a instaluju :) vypada cool!
port777
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od port777 »

super tak hned zreferuj co a ako beha
ASUS P5K Premium//Core2Duo e8200@3.6GHz@NINJA+NoctuaNF-P12//GF 8800GT 512MB@AC S1@Nexus12//2x2GB CORSAIR XMS2@900Mhz//Audigy 2@creative 6700@Sony DHC-MDX10//2x500GB RAID0+Seagate 7200.10 320GB//LG DVD-RW H12L ls//TT ARMOR Silver Full tower Powered by ENERMAX E565AX--535W! .Samsung 22''LCD 225BW 1680*1050 wide, Myš MS 6000 laser&Natural , multimedia Microsoft!
NOTEBOOK Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428
T7500,2GBram,1GB turbo memory, 8600M GS 256MB, 250GB hdd 5400rpm,DVD-RW, 15,4, myš MS4000+ externý 2.5 " 60GB. http://mujweb.cz/www/pboss/
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

al!enCZ píše:tak uz ho mam tady na stole a instaluju :) vypada cool!
Pokud by se ti chtělo udělat 3D Mark 03, tak můžeš. :D (Bratr u Acer TM 2413LMi 797 bodiků). Nemyslím, že by A6R-B037 měl o mnoho více, ale v 3D Marku 05 by ten rozdíl byl již značný. Pochopitelně ve prospěch Asusu. :)
al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

TESTOVANÉ APLIKACE:

3D MARK 2003
1256 bodů na defaultní nastavení

Microsoft Flight Simulator 2004
na medium high detaily s wide rizlišením to bylo krásně hratelné

Earth 2160
tady to je mnohem horší, na low detaily to bylo jakž takž hratelné ale ve hře více hráčů pochybuji

Photoshop 9 CS2
bez problémů

Counter Strike: Source
zatím netestováno

Half-Life 2
při low detailech byla hra hratelná, interiéry 30-50 fps, exteriéry 20-30, :x při načítání mapy si můžete jít dát kafe ale jinak v pohodě...

PLUSY:

- šasi zatím vypadá celkem bytelně a tváří se jako kvalitní materiál
- mě osobně se líbí to provedení, futuristický design, barvy, chrom
- základní instalace proběhlyvpořádku, vše je na jednom CD organizovaně, ale nemám zkušenosti s jinými NB tak nemůžu soudit
- modrá LED dioda na okraji dolního panelu se rozsvítí pokud máte nové e-maily :)
- celková spokojenost, za tu cenu

nepíšu věci jako integrová wifi karta, čtečky karet atd... to si každej může přečíst v parametrech produktu.

MINUSY:

- klávesa FN na místě levého CTRL, CTRL je vpravo od ní což je zezačátku velice nepříjemné ale po jednom dni si začínám zvykat, ale začátky jsou kruté :)
- levá část klávesnice okolo FN dělá při stisknutí uplně jinej zvuk než všechny ostatní
- extrémní problémy s integrovanou kamerou (která až jestli pude je prej docela dobrá) resp. s rozbočovačem USB, po přečtení několika desítek stránek textu ve fórech jsem nepřišel nato jak ji rozchodit, problém je někde v nastavení či ovladači rozbočovače, nikoli ovladače kamery, takže místo záběru je vidět šedivá plocha kterou můžete dokonce fotit (připadá mi to trochu jako provokace ty šedivý fotky :P). pokud rozběhnu tak podam dalsi info pro nastavajici majitele :)
Obrázek
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

1256 bodů, tolik jsem ani nečekal. Typnul bych tak 1000, takže docela dobrý ne? :)
al!enCZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al!enCZ »

sem maximalne spokojen, jediny vady jsou ty co sem napsal, v podstate bych rek ze vykon to ma dobrej, trosku pokulhavaj otacky disku ale to mi az tak neva...

co me s*** je ta kamera, nikdo nevi co s tim... :oops:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“