Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

amd.21 píše:tak kdyby ses trochu zajimal o amd vis ze casovani je o dost hodne pred frekvenci(treba ddr2-667mhz@cl3 budou vykonnejsi nez ddr2-800mhz@cl5)to plati u amd,u intelu je to presne naopak
Nechci se hádat, ale myslím, že frekvence pomůže víc než CL.
?
Milinko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milinko »

Gorr GrimWolf píše:
amd.21 píše:tak kdyby ses trochu zajimal o amd vis ze casovani je o dost hodne pred frekvenci(treba ddr2-667mhz@cl3 budou vykonnejsi nez ddr2-800mhz@cl5)to plati u amd,u intelu je to presne naopak
Nechci se hádat, ale myslím, že frekvence pomůže víc než CL.
já si myslím,že je lepší mít víc Mhz z toho důvodu, že pokud je uzamčen násobič tak jediný způsob jak vytáhnout z procíku maximum je jít přes FSB...opravte mě jestli se pletu.....takže pokud si limitovaný rychlostí pamětí nedáš CPU na max.
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

ale omg delicka ram nemuze byt zamknuta :lol:
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Tak mam konečně doma kompletní sestavu s toudle deskou, JENOMŽE ty KRE*ÉNI z CzC mi poslali místo Zalmana CNPS9500 AM2 jinej chladič konkrétně Zalman CNPS9500 LED, což je úplně ten samej až na malej detail, že nepasuje na AM2 a má měděnou barvu místo černý :evil: ...takže jsem se tešil jak vám budu moct dneska poreferovat o taktování na týhle desce, ale bůhví jak dlouho to ještě bude trvat než mi pošlou ten správnej chladič, jestli ho vůbec maj :cry:

To čekání mě zabíjí...
Milinko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milinko »

amd.21 píše:ale omg delicka ram nemuze byt zamknuta :lol:
e?
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Emulgathor píše:Tak mam konečně doma kompletní sestavu s toudle deskou, JENOMŽE ty KRE*ÉNI z CzC mi poslali místo Zalmana CNPS9500 AM2 jinej chladič...
Me se kdysi stalo neco podobneho, ale jelikoz to nebyla moje chyba, tak ten obchod ktereho se to tehdy tykalo na jejich naklady vyslal kuryra a vse bylo OK.

Co se tyce teto zakladni desky, tak uz ji mam, ale jelikoz stale jeste cekam na zbytek veci, tak ji nemuzu otestovat. Napr. ty pameti Corsair 2GB DDR2 800MHz 4-4-4-12 budou asi az pristi tyden :(
Takze to budu muset nejak vydrzet, pak dam info jak to slape a upravim si i svuj popisek.
Základní deska: ASUS P8Z68-V PRO | Procesor: Intel Core i7-2600K | Chladič: Noctua NH-D14 | RAM: GEIL 16GB DDR3 1333MHz CL9 | Grafická karta: Gainward GeForce GTX780 Phantom GLH | Zvuková karta: Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional | Case: Cooler Master Cosmos 1000 | Zdroj: Cooler Master Silent Pro Gold Active 1000W | Monitor LCD: 24" DELL U2412M | Sluchátka: Sennheiser HD 555
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

michpo píše: Me se kdysi stalo neco podobneho, ale jelikoz to nebyla moje chyba, tak ten obchod ktereho se to tehdy tykalo na jejich naklady vyslal kuryra a vse bylo OK.

Co se tyce teto zakladni desky, tak uz ji mam, ale jelikoz stale jeste cekam na zbytek veci, tak ji nemuzu otestovat. Napr. ty pameti Corsair 2GB DDR2 800MHz 4-4-4-12 budou asi az pristi tyden :(
Takze to budu muset nejak vydrzet, pak dam info jak to slape a upravim si i svuj popisek.
U mě to může trvat i několik tejdnů, prtože jsou fakt neschopný...otec měl dokonce dneska náhodou cestu do Prahy, kde sídlej, ale sklad maj bohužel v Příbramy, takže to nemoch vyzvednout...navíc se od toho ta "pražská sekce" CzC distancuje a odkazuje nás na ten sklad, prej naši připomínku přeposlali skladu, ale ten ještě ani neodpověděl, docela mě se*e jejich nezúčastněnej postoj :evil:

Pokud to pude zrušim u nich tu objednávku a vemu to od Alzasoftu, kde to maj sice o 60,- dražší :roll: , ale jsou spolehlivý (odbírali jsme od nich víc jak dva roky bez jedinýho problému) - teď jsem zkusil CzC a jenom potíže, ne nadarmo se říká, že první dojem je nejdůležitější...
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Emulgathor píše:U mě to může trvat i několik tejdnů, prtože jsou fakt neschopný...
Tj divny, ja uz v CzC parkrat nakupoval a s nakupem sem problemy nemel, dokonce me i vymenili desku za jinou revizi (novejsi) bez problemu...
Akorat s reklamaci sem mel jednou mensi problem, ale nic vaznyho, nakonec to dopadlo dobre protahlo se to pres 30dni a dostal sem z5 penize (celou kupni cenu), koupil sem si jinou vec (lepsi) a jeste me zbylo 1k, takze sem na tom i vydelal ;)
Základní deska: ASUS P8Z68-V PRO | Procesor: Intel Core i7-2600K | Chladič: Noctua NH-D14 | RAM: GEIL 16GB DDR3 1333MHz CL9 | Grafická karta: Gainward GeForce GTX780 Phantom GLH | Zvuková karta: Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional | Case: Cooler Master Cosmos 1000 | Zdroj: Cooler Master Silent Pro Gold Active 1000W | Monitor LCD: 24" DELL U2412M | Sluchátka: Sennheiser HD 555
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

michpo píše: Tj divny, ja uz v CzC parkrat nakupoval a s nakupem sem problemy nemel, dokonce me i vymenili desku za jinou revizi (novejsi) bez problemu...
Akorat s reklamaci sem mel jednou mensi problem, ale nic vaznyho, nakonec to dopadlo dobre protahlo se to pres 30dni a dostal sem z5 penize (celou kupni cenu), koupil sem si jinou vec (lepsi) a jeste me zbylo 1k, takze sem na tom i vydelal ;)
No přesně to je můj případ, reklamujeme vlastně ten chladič, kterej nám poslali, protože poslali jinej, ale dneska se otcovi (jde to totiž na jeho firmu) povedlo po 3-denním telefonování po tísici lidí, co se k tomu nechtěli mít, konečně domluvit vrácení peněz, takže jsme to hned objednali u Alzasoftu, protože CzC ač má na stránkách ten chladič uvedenej jako na skladu, tak v reálu ho prej nemaj, takže by to trvalo zase sto let...snad se Alzasoft osvědčí jako jistota z minulejch zkušeností...
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak už vám konečně přináším nějaké to info. Takže tato deska mě prozatím přesvědčila o svojí ceně a její klady vemu po bodech:
1) CPU OC - FSB (HT) se dá nastavovat s naprostou jistotou stability daleko nad 300MHz, ale nad 310 jsem to nezkoušel, protože můj procesor A64 3000+ AM2 (Orleans) zvládnul maximálně 295MHz (2,655 GHz) tak jsem ho nechal na 290MHz (2,6GHz), ale samozřejmě jsem zkoušel jestli není problém v desce, tak jsem snížil násobič a vyzkoušel FSB nad 300MHz a nebyl žádný problém...

2) VGA OC - co mě překvapilo je utilitka v BIOSu nazvaná PEG Link (její princip jsem nepochopil), která po nastavení na možnost Fast nebo Fastest (ještě jsem nezkoušel, ale v budoucnu vyzkouším) umožní přetaktovat grafickou kartu ještě o těch pár MHz výš (momentálně na mé GF7600GT mám z 600MHz na jádře díky PEG Linku 640MHz, což bylo předtím nestabilní - připomínám, že default frekvence je 560MHz - samozřejmě budu zkoušet ještě výš vytáhnout frekvenci jádra a dám později vědět)

3) RAM OC - zde jsem ještě nic moc nezkoušel, ale pokud se dokonale vyznáte v možnostech nastavení všemožných parametrů pamětí, tak tato deska je pro vás ta pravá volba, protože zde můžete nastavit opravdu co vás napadne - od tradičních CAS, RAS, Tras, Trc časování až po věci, co jsem v životě neviděl :)
- zajímavá je taky absence jakékoliv děličky FSB/RAM , protože zde nastavujete pouze přímo frekvenci pamětí (něco jako známý AGP/PCI lock)

4) Další plus jsou všemožné utilitky, které jsou popsané na stránkách výrobce nebo i v rozsáhlých recenzích na tuto desku, takže o nich se zmiňovat nehodlám, protože je sám nemám všechny prozkoušené - také je zde samozřejmě možnost OC frekvence PCI-Ex sběrnici až na 200MHz z původních 100MHz což v budoucnu taky ozkouším a dám vědět co a jak...

Vše zakončím jedním mínusem, který nevím jestli je standard nebo vadná deska na mé straně, ale integrovaná zvukovka na této desce stojí (alespoň v mém případě) za h***o a ze zvuku dělá paskvil, který se nedá poslouchat - zřejmě bude poškozená a vhodná na reklamaci, ale abych řekl pravdu jsem líný čekat měsíc než se vyřídí reklamace, tak jsem raději obětoval 600,- za SB Audigy SE a je po problémech...

Tak momentálně mě už žádné jiné postřehy nanapadají, takže pokud byste něco chtěli vědět zeptejte se mě přes SZ a já to sem Editnu...
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Tak to jsi me potesil. Ja bych to uz davno pouzival, kdyby Ti kreteni byli schopni dodal procesor a RAMky, bohuzel dvoujadrove pocesory ted moc nejsou a ty RAMky asi taky ne. Prej snad pristi tyden. Takze jakmile to budu mit, tak sem hned napisu. Zatim testuj a pis dalsi postrehy.

Btw. co Ti ta zvukovka delala?
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Momentálně jsem zaneprázdněnej hraním FEARa, takže moc nemám příležitost něco zkoušet, jsem prozatím spokojenej a až mě hry zas po pár dnech omrzí tak se do toho asi pustim naplno...

Jinak ta zvukovka musela bejt fakt vadná - v pozadí to pořád jakoby pískalo nebo bublalo a jakoby zvuk byl stereo a já slyšel jenom jednu stranu kanálu (zajímavý je, že se to dělo pouze při nastavení zvuku na "střed" - tzn. vyváženě mezi levej a pravej reprák - ale když jsem pustil všechno jenom do levýho tak byl zvuk v pohodě ) - zkoušel jsem na to všechno možný i enmožný než jsem šel koupit tu zvukovku, ale už mi pak došla trpělivost...

Btw taky mě ta zvukovka nasrala, kvůli nutnosti instalace SP2 kvůli hotfixu (kterej sem musel stáhnout), abych vůbec moch nainstalovat ovladače...

Myslím, že se měl fakt nějakej vadnej kus, takže se neboj - jestli je totiž todle standard, tak se jim dveře s reklamacema netrhnou...
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

To je zvlastni ze jen pri tom stredu, jestli to treba nebyly vadne ovladace. No tak ja uvidim jak se to bude chovat. Na tu zvukovku Azalia sem zvedavej jaka je ;)
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

michpo píše:To je zvlastni ze jen pri tom stredu, jestli to treba nebyly vadne ovladace. No tak ja uvidim jak se to bude chovat. Na tu zvukovku Azalia sem zvedavej jaka je ;)
Je dost možný, že to je těma ovladačema, ale nepovedlo se mi najít jiný :) a už sem to pak vzdal a radši obětoval těch 600,- ...
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Moje zkusennosti s touto deskou jsou zatim dobre. Co se zvukovky tyce, tak je to vazne nadherne cisty zvuk. Ovladace staci pouzit bud ty z CD co bylo s deskou, nebo z asusu stahnout novejsi ;)

Wi-Fi funguje take dobre, je mozne si nastavit jestli to ma byt v station mode nebo ap mode. Ted to mam jako ap a mohu se na to pripojit bez problemu z notebooku nebo pda a internet funguje.

Pokud by nekoho zajimalo jeste neco k teto desce staci napsat.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Myslite ze ma cenu kupovat tyhle pameti do te desky?

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=50&zbo=18167
Koupil bych jeste AMD X2 3800 a X1900GT od Sapphire.Ty corsairy se me zdaji zbytecny a hlavne uz na ne nemam krupicu
:(
Nic
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

spajk píše:Myslite ze ma cenu kupovat tyhle pameti do te desky?

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=50&zbo=18167
Koupil bych jeste AMD X2 3800 a X1900GT od Sapphire.Ty corsairy se me zdaji zbytecny a hlavne uz na ne nemam krupicu
:(
Do poradne sestavy patri take poradne pameti ;)
Ne ted vazne, jde o to aby to ty pameti zbytecne nebrzdily... Pokud chces opravdu jen 1GB tak bych si vzal radeji o litr drazsi 800MHz Corsairy s 2x512MB v dualu a navic s chladicem na te pameti. Link treba tady.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Mno ja bych radsi 1Gb v jednom modulu, on ten dual channel moc vykonu neprida ne?
Ty 2 Gb myslis ze bych je vyuzil? Ted mam 1Gb a v oknech jedu kolem 450 Mb a ve hre to muze byt 900Mb maximalne.

Pokud 2 Gb tak maximalne tyhle http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=18155

To uz by byl cenovej strop, to bych musel vzit jeste tu levnejsi desku.
Nic
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

spajk píše:Mno ja bych radsi 1Gb v jednom modulu, on ten dual channel moc vykonu neprida ne?
Ty 2 Gb myslis ze bych je vyuzil? Ted mam 1Gb a v oknech jedu kolem 450 Mb a ve hre to muze byt 900Mb maximalne.

Pokud 2 Gb tak maximalne tyhle http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=18155

To uz by byl cenovej strop, to bych musel vzit jeste tu levnejsi desku.
To jestli by jsi 2gb vyuzil zalezi ciste na tom co na pc delas. To si musis rozhodnout sam...
Ja treba 2gb potrebuju, protoze nektere hry sou velkym zroutem pameti (napr. WoW) ;)
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak se trochu vrátim k původnímu námětu tohodle threadu.

Zjistil jsem totiž, že jsem lamka největší - protože v BIOSu desky se sice nastavují možnosti pamětí jako "DDR800" nebo "DDR677" atd - ale není to pevnej lock jak jsem si já v*l myslel :roll: - nastavuje se tím normálně dělička a to následnovně DDR800 = CPU/5 (tzn pokud máme takt CPU 2,6 GHz jako já tak paměti jedou na 520MHz tedy 1040 efektivně mi jeli 8) ) DDR677= CPU/6 atd.

Mělo by to vyřešit problémy některých (kteří si jako já nevšimli tohodle faktu - on tam nikde napsanej není - všim sem si toho náhodou když jsem v CPU-Z kontroloval časování - jelo mit 1040MHz 4-4-4-12 2T) s pamětmi a taktováním CPU.

Za pár dnů dodám konečný OC po všech testech včetně Primu.
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“