Vyber desky pro socket AM2 / AM2+
- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
vyber desky (AM2)
Zdarec chlapi, potreboval bych poradit s vyberem desky (a-emka) nejlepe asi s chipsetem nForcem 570, 590 uz jsou uz moc drahy.
Libi se mi celkem MSI MICROSTAR K9N Platinum, ale potom co sem cetl recenci si nejsem moc jistej. Ten layout me trosku desi. Pak taky nevim jestli uz se nejak vyresilo to taktovani.
Jinak nevypada spatne asus M2N, ale o nem vubec nic nevim. budu rad kdyz mi o tom asusu nekod neco rekne. popripade mi doporucte uplne jinou desku.
moje hlavni kriterium je, aby byla co nejvykonejsi a stala do 4 tisic s DPH.
Nebo pokud by bylo lepsi jit do s 939 tak neni problem, sice vim, ze uz nema budoucnost,a le to by mi zas tolik nevadilo
predem diky moc za tipy a rady
Libi se mi celkem MSI MICROSTAR K9N Platinum, ale potom co sem cetl recenci si nejsem moc jistej. Ten layout me trosku desi. Pak taky nevim jestli uz se nejak vyresilo to taktovani.
Jinak nevypada spatne asus M2N, ale o nem vubec nic nevim. budu rad kdyz mi o tom asusu nekod neco rekne. popripade mi doporucte uplne jinou desku.
moje hlavni kriterium je, aby byla co nejvykonejsi a stala do 4 tisic s DPH.
Nebo pokud by bylo lepsi jit do s 939 tak neni problem, sice vim, ze uz nema budoucnost,a le to by mi zas tolik nevadilo
predem diky moc za tipy a rady
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Tu Asusku sem měl možnost vyzkoušet a paráda. Ovšem hodně lidí si na ni taky stěžuje kvůli biosu. Takže vem radši toto:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39620 To, že je tam nForce4 vůbec nevadí. 

Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ta deska nevypada vubec zle
Jen bych se chtel zeptat v cem se lisi nForce 4 oproti nforce 5 (550,570,590). O 590 vim, ze pdporuje v SLI 2x PCIe 16x
O tech problemech s tim asusem si prectu, abych byl v obraze.
jinak co si myslis o tom MSI?? je v porovnani to DFI nejak vyrazneji vykonejsi nebo se lisi vice mene jen v tom chipsetu?
dik za tvoji ochotu 

O tech problemech s tim asusem si prectu, abych byl v obraze.
jinak co si myslis o tom MSI?? je v porovnani to DFI nejak vyrazneji vykonejsi nebo se lisi vice mene jen v tom chipsetu?

- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
MSI je kvalitou hodně dole.
Takže ji nedoporučuju. O rozdílech v těchto dvou chipsetech moc nevím. nForce 5 má pomalejší diskové rozhraní, ale to asi moc nepoznáš.
Maximálně delší načítaní a tak. Jinak co se týče OC tak je myslím, že +- stejné.

Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Emulgathor
- Mírně pokročilý
MSI je spíše nepříznivá volba pro OC, pokud nehodláš taktovat ve velkém, tak MSI stačí bohatě, výbava sice není bůhvíjaká, ale je odpovídající nižší ceně. Jsou tam i další mouchy třeba u layoutu, ale výkonostně ne, taky není zrovna dobře vyřešené chlazení. Síla DFI tkví v velice dobré možnosti OC a podrobném nastavení v BIOSu.
Jinak rozdíly mezi nF4 a nF5 jsou opravdu kosmetické. Momentálně mě napadá zmíněný detail s přenosovou rychlostí disků (opravdu detailní rozdíl) a taky vyřešení "problému" s osazením více jak dvou paměťových modulů. U nF4 byli většinou u více jak 2 modulů problémy s dosažením maximálního možného časování a muselo se jet často na pomalejší rychlost.
Jinak rozdíly mezi nF4 a nF5 jsou opravdu kosmetické. Momentálně mě napadá zmíněný detail s přenosovou rychlostí disků (opravdu detailní rozdíl) a taky vyřešení "problému" s osazením více jak dvou paměťových modulů. U nF4 byli většinou u více jak 2 modulů problémy s dosažením maximálního možného časování a muselo se jet často na pomalejší rychlost.
- rochne
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to by me taky zajimalo!!! Potom co jsem se docet tady vubec nevim jakou desku si nakonec koupimrochne píše:proc se DFI Infinity nF Ultra II-M2 nedela s NF550 nebo 570U
to MSI vylucuju hned kuli spatnemu pasivnimu chlazeni a nevhodnemu layoutu, Ten asus ASUS M2N-E nevypada zle, ale taky spousta lidi rikala, ze ma problem se zvukouvkou a nejde moc taktit sice se neco da vyresit biosem, ale hold neco na ty desce neni dotazenyho do konce jako treba napeti na pametich nejde vic jak 1,95V. Kdyz si pridam jeste te nForce4 u ty DFI tak moje kandidatky na desku sou v tahu. Co byste mi tedy doporucili?? Treba takova ASUS CROSSHAIR nebo DFI NF590 SLI-M2R/G jsou sice good, ale moc drahy:down: navic jsou SLI a to ja nechciTuxCluster píše:Protoze nForce4 nebyl zrovna povedenej chipset. Spousta problemu s disky, pametma... byl docela vybiravy ohledne ostatnich komponent. Navic poradne topil.... o nForce 5xx toho zatim neni tolik znamo, ale vypada to, ze by mel byt lepsi... ikdyz problemy ma podobne.... BohuzelDrummz píše: cus, myslite, ze se nekdy dozvim vysvetleni, proc ten nforce4 na Am2 nebrat?? Fakt by me to zajimalo, protoze sem premyslel o desce DFI infinity prave s nForce 4. Potomle fakt nevim, co si mam myslet. .....PLS kdo mi to vysvetli????????
- rochne
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Vse se dela se SLI a to me stve, bze mam ATinu a i kdybych mel nVidii, tak bych dve stejne nechtel ...Drummz píše:to MSI vylucuju hned kuli spatnemu pasivnimu chlazeni a nevhodnemu layoutu, Ten asus ASUS M2N-E nevypada zle, ale taky spousta lidi rikala, ze ma problem se zvukouvkou a nejde moc taktit sice se neco da vyresit biosem, ale hold neco na ty desce neni dotazenyho do konce jako treba napeti na pametich nejde vic jak 1,95V. Kdyz si pridam jeste te nForce4 u ty DFI tak moje kandidatky na desku sou v tahu. Co byste mi tedy doporucili?? Treba takova ASUS CROSSHAIR nebo DFI NF590 SLI-M2R/G jsou sice good, ale moc drahy:down: navic jsou SLI a to ja nechci

Mam MSI K9N-Neo F, je docela dobra, az na skoro nemoznost OC ... na pasiv sem pichnul vetracek a dal ho jako system fan, jede cca na 50% a pasiv je vlaznej (predtim byl "horkej jak peklo

Bratranec ma MICROSTAR K9N Ultra-2F - nForce570 a provozuje na ni 3500+@2,85GHz

- Drummz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
DFI Infinity nF Ultra II-M2
co si myslite o desce DFI Infinity nF Ultra II-M2 - nForce4 Ultra myslite, ze do ni nemam chodit, kdyz ma nForce4. Jinak rochne dik za tvuj prispevek vemu to vpotaz
- rochne
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: DFI Infinity nF Ultra II-M2
max dva obsazeny mem. sloty, bze to pri vic blbne a kupa dalsich chyb, sam sem ji chtel, ale nevim, nevimDrummz píše:co si myslite o desce DFI Infinity nF Ultra II-M2 - nForce4 Ultra myslite, ze do ni nemam chodit, kdyz ma nForce4. Jinak rochne dik za tvuj prispevek vemu to vpotaz

- Thellwin
- Administrátor
Po projití threadů tady i v sekci PC sestavy si stále nejsem jistý, tak se radši zeptám.
Potřebuju rychle poradit jakou desku s tímto socketem. Půjde do toho A64 3000+ podmínkou je, aby byla bezproblémová, nemusí to být OC king, úplně postačí, když zvládne mírné OC.
A pokud možno co nejlevnější
Potřebuju rychle poradit jakou desku s tímto socketem. Půjde do toho A64 3000+ podmínkou je, aby byla bezproblémová, nemusí to být OC king, úplně postačí, když zvládne mírné OC.
A pokud možno co nejlevnější

Goldnoob team proud member!
- kamo
- Nováček
-
Akú AM2 dosku s AGP slotom?
Nazdar, akú dosku by ste mi dopo, ak teda dake poznate, so socketom AM2 a AGP slotom? Ja som našiel jedine ASROCK AM2NF3 VSTA. PLS HELP
Inak, co na nu poviete?
ASROCK AM2NF3 VSTA
Základná doska pre procesory AMD Athlon 64FX / 64X2 / 64 a Sempron Socket AM2, chipsetom nVidia nForce3 250 s Hyper-Transport Technology, Pamäť 4xDIMM max 8 GB Dual Channel, DDR2 800/667/533, 5x PCI, 1x AGP*8, 2x ATA 133, 2x SATA (RAID 0,1, JBOD), audio CM6501 7.1-kanálové, sieťová karta Realtek RTL8201CL 1O/100 LAN, 8x USB, 1x paralelný, 2x PS/2, 1 Formát ATX. rozmer 305x203mm
Neni to nic moc, tak ale ak nic ine nenajdem...
Inak, co na nu poviete?
ASROCK AM2NF3 VSTA
Základná doska pre procesory AMD Athlon 64FX / 64X2 / 64 a Sempron Socket AM2, chipsetom nVidia nForce3 250 s Hyper-Transport Technology, Pamäť 4xDIMM max 8 GB Dual Channel, DDR2 800/667/533, 5x PCI, 1x AGP*8, 2x ATA 133, 2x SATA (RAID 0,1, JBOD), audio CM6501 7.1-kanálové, sieťová karta Realtek RTL8201CL 1O/100 LAN, 8x USB, 1x paralelný, 2x PS/2, 1 Formát ATX. rozmer 305x203mm
Neni to nic moc, tak ale ak nic ine nenajdem...
- Hoonzooid
- Začátečník
Zdarec všici!
Potřebuju koupit ňákou základní desku, která bude stable a bude tak do 2000,-
Potřebuju to do kámošovýho PC a fakt hodně záleží na ceně!! S takto váním moc nepočítám...Zatím mám vyhlídnutou tuhle desku:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39648
Zdá se mi v pohodě, ale chci se zeptat na váš názor, případně doporučení jiné desky....Dík moc

Potřebuju koupit ňákou základní desku, která bude stable a bude tak do 2000,-
Potřebuju to do kámošovýho PC a fakt hodně záleží na ceně!! S takto váním moc nepočítám...Zatím mám vyhlídnutou tuhle desku:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39648
Zdá se mi v pohodě, ale chci se zeptat na váš názor, případně doporučení jiné desky....Dík moc

Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- pablo1
- Začátečník
-
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Za jakou DFI? Podle mě se Biostarky co se týče OC vyrovnají leda tak nějaké low-end řadě od DFI.pablo1 píše:co poviete na tuto dosku:Biostar Tforce 550.Bola mi doporucena ako nahrada za DFI.Ma vraj take iste moznosti na taktovanie

- pablo1
- Začátečník
-
neviem konkretne s ktorou DFI ale ja chcem nejaku lacnu dosku na OC a podla toho co tu citam tak neviem ktora by sa mi hodila.Uz som bezradny ktoru kupit lebo kazda ktoru som chcel ma chyby.zobral by som aj nforce4 ale mam hdd 2ks Maxtor a s tymi zrovna tento cipset nejde dokopy.tak ake mam moznosti s toho co je na trhu?
- Sven
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ma nekdo zkusenosti s touto deskou Abit KN9 Ultra - nForce 570 Ultra ?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39650
Zajima me predevsim
1) stabilita desky
2) vhodne pameti a casovani
3) vhodny chladic na procesor AMD Athlon 64 X2 3800+ (socket AM2) BOX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37915
Popripade doporucte jinou alternativu.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39650
Zajima me predevsim
1) stabilita desky
2) vhodne pameti a casovani
3) vhodny chladic na procesor AMD Athlon 64 X2 3800+ (socket AM2) BOX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37915
Popripade doporucte jinou alternativu.
- dejvidek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, už tolik hw nesleduji, potřebuji radu.
Plánuji koupit X2 4200+ a nevím jakou desku k tomu.
Požadavky:
1. Integrovaná grafika - nehraju hry, takže mi to bude ze začátku stačit. Pak třeba koupim něco s pasivem za pár stovek.
2. Pokud možno 2 x ATA řadič (na stávající disk, DVD, CD pálidlo a šuplík).
3. Aby deska umožňovala alespoň malé přetaktování - kvůli hluku to nebudu hnát nějak moc, comp mi běží 24/7/365 na 100% výkonu (BOINC).
Vybral sem předběžně tenhle ASUS.
Nakonec jen otázka, utáhne to 300W (EC 300X1) zdroj co tu mám? V compu nic extra není, 120GB disk, 1x CD/RW Plextor + 1x DVD/RW LG, Radeon 9200, síťovka, zvukovka v PCI a další blbiny. Ani vlastně nevím jestli ten zdroj tomu půjde připojit, už se v těch konektorech neorientuji. Do budoucna nebo klidně hned do toho půjde sata disk 320GB.
Díky za rady.
dejv
Plánuji koupit X2 4200+ a nevím jakou desku k tomu.
Požadavky:
1. Integrovaná grafika - nehraju hry, takže mi to bude ze začátku stačit. Pak třeba koupim něco s pasivem za pár stovek.
2. Pokud možno 2 x ATA řadič (na stávající disk, DVD, CD pálidlo a šuplík).
3. Aby deska umožňovala alespoň malé přetaktování - kvůli hluku to nebudu hnát nějak moc, comp mi běží 24/7/365 na 100% výkonu (BOINC).
Vybral sem předběžně tenhle ASUS.
Nakonec jen otázka, utáhne to 300W (EC 300X1) zdroj co tu mám? V compu nic extra není, 120GB disk, 1x CD/RW Plextor + 1x DVD/RW LG, Radeon 9200, síťovka, zvukovka v PCI a další blbiny. Ani vlastně nevím jestli ten zdroj tomu půjde připojit, už se v těch konektorech neorientuji. Do budoucna nebo klidně hned do toho půjde sata disk 320GB.
Díky za rady.
dejv
- Palec123
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
TO dejvidek:
Tahle deska vypada velice slusne
Tve pozadavky splnuje, s OC by na tom mela byt dobre, Abit je vyhlasena znacka.
Cena je malinko vyssi, ale zase chlazeni je na tehle desce na jednicku v ramci moznosti.
Zdroj o vykonu 300W by na tuhle sestavu stacil, jenze znacka Eurocase je celkem dost nekvalitni, lepe receno je staven na co nejnizsi cenu.
Ja myslim ze by to utahnout mel, ale asi bych se radej porozhlidl po necem jinym.
Napr:
Kvalitni zdroj za rozumny peniz.
Tahle deska vypada velice slusne
Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39644
Cena je malinko vyssi, ale zase chlazeni je na tehle desce na jednicku v ramci moznosti.
Zdroj o vykonu 300W by na tuhle sestavu stacil, jenze znacka Eurocase je celkem dost nekvalitni, lepe receno je staven na co nejnizsi cenu.
Ja myslim ze by to utahnout mel, ale asi bych se radej porozhlidl po necem jinym.
Napr:
Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30553