Jaký firewall,SW nebo HW?

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
vandal
Nováček
Nováček

Příspěvek od vandal »

Shit píše:HW FW mají na 90% jednu velikou nevýhodu: Nezachytí odchozí pakety. :sad:
tohle je blbost maximalniho razu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

vandal píše:...ze pokud mate kvalitni HW FW (napr symantec ma FW od 7000 koncova cena, zywall 7000)....
My se tady bavíme o "normálních" HW FW na "normální ceny".... :wink:
vandal píše:
Shit píše:HW FW mají na 90% jednu velikou nevýhodu: Nezachytí odchozí pakety. :sad:
tohle je blbost maximalniho razu
To není blbost u 90% zařízení - nikdo nepsal, že to platí u všech HW FW. :P

Už Tě vidím, jak u běžného HW FW za 2000Kč nastavuješ odchozí porty a jejich pakety..... :lol:
vandal
Nováček
Nováček

Příspěvek od vandal »

Už Tě vidím, jak u běžného HW FW za 2000Kč nastavuješ odchozí porty a jejich pakety..... :lol:[/quote]

za prve, bavyme se tady o HW FW ne o modemovych hybrydech.
a za 2000 ma zadnej HW FW nenapada
ale napada ma jedno zazireni ktere stoji necele 4 000, a to filtrovani odchozich paketu ma.
(nejlevnejsi FW od zywallu
http://shop.zyxel.cz/53-karta-ZyWALL_2+.html)
symantec ma tusim taky neco v tehle cenove kategorii.

resp nevim o zadnem HW FW ktere by tuhle moznost nemelo. dokonce i vecina tech takzvanejch vstavenejch FW do modemu (ktere mas asi na mysli) tuhle funkci ma (i kyz tyhle hybrydy za FW nepocitam)
http://shop.zyxel.cz/6-karta-Prestige_650H-E3.html

takze pokud te muzu poprosit hod mi link na nejaky FW ktery to neumi.. rad si to odskousim.

ja spis prikladam link na popis co vubec HW FW je. a kde sou tyhle zazizeni dneska.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Firewall
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

x

Příspěvek od Dex_Holland »

jaké jsou vaše zkušenosti s nvidia firewallem?
nikde jsem se nic konkrétního nedočetl.
do nedávna jsem byl za modemem well který měl hw firewall,nezaznamenal jsem žádné napadení pc...když jsem pc projižděl ad awarem a spybotem ,tak žadny trojany nenašel.k tomu jsem použival NOD 32 a pc be zproblémů.je možné že jsem měl nějakyho trojana,že jsem ho prostě neobjevil,ale pc pracovalo naprosto korektně a žádný z výše zmínených systémů mě nic neodhalil.
Ted nemám možnost dále tento modem využivat a přemýšlim nad další ochranou.
Mam tři varianty
1. hw nvidia active armour + nod
2. kerio + nod
3. norton internet security 2007

které řešení by bylo nejlepší?
hodlám hrát hry po internetu,tak bych chtěl aby byl firewall co nejjednodužší pro nastavení,a povolování portů.A jde mi hlavně o vytížení systému.Co do výkonu nejlépe vypada použití nvidia firewallu,ale nevim jak je to s bezpečností....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

počítám že do týdne vyjde na PCTuningu článek o konfiguraci firewallu. snad to bude někomu něco platný :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: x

Příspěvek od Shit »

Dex_Holland píše:jaké jsou vaše zkušenosti s nvidia firewallem?...
Humus². :sad:
lexik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lexik »

Nevím z jakého důvodu bych měl blokovat svoji odchozí komunikaci?

To je jako bych se současně chtěl připojit na nějakej WWW server a přitom nechtěl? Nebo si pustil ICQ a psal zprávu kámošovi kterou by si neměl přečíst? To samý u pošty.
Když něco dělám na svým počítači, tak to přeci musí fungovat, ne?
Snad jsem svéprávnej a vím co dělám.
Já tedy určitě nepotřebuju blokovat svoji odchozí komunikaci.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

lexik: A co takhle trojany, spyware atd.. Na ty nemyslis?

Zrovna jsi uvedl takove pripady, u kterych je to vpodstate absurdni, blokovat odchozi komunikaci, ale ja osobne bych se necitil zrovna ve sve kuzi, kdybych nevedel, co se mi v pc snazi nekam pripojit..
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ninjin_cz píše:ja osobne bych se necitil zrovna ve sve kuzi, kdybych nevedel, co se mi v pc snazi nekam pripojit..
přesně proto je důležité kontrolovat odchozí komunikaci. jasně, logicky to není potřeba, ale právě z toho důvodu existují botnety zombies a pak to končí masovým e-mail spamem nebo DDoS útoky.

sebelépe zabezpečený počítač se může stát hnízdem nějakého ksindla (stačí hloupá activex komponenta, crack, nebo surfování po nějakém webu), a pokud se nezachytí "volání domů", je o průser postaráno.
lexik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lexik »

ninjin_cz píše:lexik: A co takhle trojany, spyware atd.. Na ty nemyslis?
No jo, ale odchozí komunikace trojanů a spyware mi přece nevadí. To vadí těm ostatním co nemají firewall.
Maximálně mi může trošku ukousnout z měsíčního limitu, kterej stejně nikdy nevyčerpám. Tak ať si užijou i ostatní :D. To byla legrace.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

lexik píše:
ninjin_cz píše:lexik: A co takhle trojany, spyware atd.. Na ty nemyslis?
No jo, ale odchozí komunikace trojanů a spyware mi přece nevadí. To vadí těm ostatním co nemají firewall.
Maximálně mi může trošku ukousnout z měsíčního limitu, kterej stejně nikdy nevyčerpám. Tak ať si užijou i ostatní :D. To byla legrace.
jestli ti nevadí odchozí komunikace spyware tak jsi blázen :-D
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“