Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Edems
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edems »

Mr. Dirk píše:...
Tak ja jsem ten procak kupoval skoro ze "zacatku" kdyz ho prodavali... MaxTCase mam 57 (59, 63 a 65 jsem nestih...) Takze v tom ani takovej problem nevidim... Muj problem je spis v tom, ze kdyz jsem zacal zvysovat "FSB", tak pameti nebezeli na nicem jinym, nez na ty nejnizzi delicce... :( O to mi jde, mam max 2520 MHz, spokojil bych se i s 2400 MHz, ale aby ty pameti proste jely neco okolo 400 a ne 280... :sad:
Intel Core i5-2500K@default, 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance XMP 1866MHz, Sapphire AMD HD7970, Gigabyte Z68XP-UD4, CORSAIR Force 3 Series 120GB + 320GB a 250GB WD, CORSAIR AX850

AMD Opteron 144 1800@2500, 2x512 Corsair, HIS ATi X800 GTO, DFI LanParty UT nF4 Ultra - D, 250 GB Hitachi SATA2, Fortron 500W
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Mám spíš takovej obecnější příspěvek :

Zmiňují se tady jako hlavní překážky při OC hlavně paměti, ale dle mého názoru je také velice důležitý použitý zdroj, který pokud se jedná o typický noname dodávaný k levným case (někdy i značkový, ale od pochybných výrobců), tak hlavně ten může mít za následek nestabilitu systému a nemožnost vyššího přetaktování, jednak často neutáhne danou zátěž zvyšující se taktováním (to že je na obalu uvedeno 400W neznamená, že to ten zdroj dokáže) a taky hlavně nedokáže dodávat stabilní napětí komponentám a to se stává často osudným...

Důležitý parametr je také pochopitelně použitá deska, která svými parametry silně ovlivňuje jak stabilitu tak strop OC...

A asi nejdůležitějším parametrem je štěstí na kvalitní kus HW :)

PS: ještě si dovolím často omýlanou pravdu...nevyplácí se šetřit na zdroji a desce, ale na CPU(jestli to můžu takhle říct :) ), protože to si s kvalitní deskou a zdrojem lehce taktnete a hlavně v budoucnu snadněji upgradnete.
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

A taky nezapomínat že když děláte OC u NF3/4 a máte FSB víc jak 210 - 215 tak přestává fungovat SATA řadič 1 a 2 !!!!

Kdo máte problémy s OC a nemůžete se i přes snížení HT (NF3 z 4x snížit na 3x nebo 2x a na NF4 snížit z 5x na 4x nebo 3x) děličky na 133MHz dostat přes cirka 9x 240MHz tak je to právě tou satou!! B

acha na to!!!! prostě pokud máte více sata portů tak HDD zapojit do pozice 3 nebo 4!!!!
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

A taky nezapomínat že když děláte OC u NF3/4 a máte FSB víc jak 210 - 215 tak přestává fungovat SATA řadič 1 a 2 !!!!

Kdo máte problémy s OC a nemůžete se i přes snížení HT (NF3 z 4x snížit na 3x nebo 2x a na NF4 snížit z 5x na 4x nebo 3x) děličky na 133MHz dostat přes cirka 9x 240MHz tak je to právě tou satou!! B

acha na to!!!! prostě pokud máte více sata portů tak HDD zapojit do pozice 3 nebo 4!!!!
Přesně tento problém mě trápí. Mám DFI infinity nf4x se Sempronem 2800+ a když dám FSB přes 235, HT 3x, dělička 133Mhz, tak už mi to něco hlásí s diskem mám Seagate a nedostanu se do windows a nepomáhá ani zapojení do 3 nebo 4 portu. Nevíte co stím ?
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Aceh píše:Přesně tento problém mě trápí. Mám DFI infinity nf4x se Sempronem 2800+ a když dám FSB přes 235, HT 3x, dělička 133Mhz, tak už mi to něco hlásí s diskem mám Seagate a nedostanu se do windows a nepomáhá ani zapojení do 3 nebo 4 portu. Nevíte co stím ?
Vyplň si podpis ať víme na čem to taktuješ? pak se dá od něčeho odrazit a aspoň nastínit problém třeba ve zdroji nebo pamětech atd..
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

Tak tady je =)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Aceh píše:Tak tady je =)
No a zkousel jsi tedy zapojeni do sata 2(3) nebo 3(4)? A kdyz ano a nejelo ti to, zkousel si v biosu sata 0(1) a 1(2) vypnout? (Nevim zda to tvuj bios umoznuje, ale predpokladam ze ano) Dale vypnout Raid...

Napriklad ja mam zapojeno v sata 0(1) a jedu bez problemu na FSB 325 MHz
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

1GB DDR3-DDR400Mhz A-Data Že by už byly DDR3 paměti? ty jo kde jsi je sehnal? :-) nelíbí se mi ten zdroj! Na GF6600 bych řekl že dost na hraně!! Chtělo by to lepší aspoń Fortron 400W. Jinak co aktualní bios do ZK desky? Máš? Zkus pokud tam máš víc modulů pamětí, nechat tam pouze jeden modul a pak taktovat?! A postupně ho třeba prohazovat ve slotech co to udělá?!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

1GB DDR3 RAM asi tezko, takovy existuji mozna nekde v laboratorich, ne na trhu.. Co se tyka problemu se SATA radicem, tak to je podle me relativni, ja jedu na FSB 240MHz a zadny problem se SATA diskem (pripojeny na 1 konektor) nemam..

//edit: A ten zdroj, ac je to levny Eurocase, musi bez problemu stacit..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Aceh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aceh »

:oops: Jsem se přepsal to DDR3 patřilo ke grafické kartě :oops:
Mám jen jeden modul 1GB, ale to prohazování zkusím. Bios mám taky poslední verzi.... jeste zkusím co radil Fanik
Petr.murphy
Nováček
Nováček

Nejde mi to :(

Příspěvek od Petr.murphy »

Zdravím všechny...mám menší problém :) v taktování sem amatér...ale dost sem to študoval a tak sem to chtěl zkusit. bohůžel po tom co změním hodnoty v Biosu se počítač restartuje v hodnotami původnímy. postup je asi takovýhle: nejdříve HT sundám z 5X na 3X.... poté nastavím paměti jako DDR333 a jdu zvyšovat FSB. nevíte někdo co dělám špatně?
AMD Athlon 3500+ 2211Mhz s.939 Venice / ASUS A8N-SLI / 1x 1GB RAM A-data DDR400 / Sapphire radeon X800 Fireblade 256MB / HDD Seagate Barracuda SATA II 160GB
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Kde máš zapojený HDD?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

zvysils napeti cpu a ram?
Petr.murphy
Nováček
Nováček

napětí mám na Auto u všeho :?
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

napětí zkus dát na 1.55V (bezpečné je max 1.7V) paměti zvyšovat nemuíš když jsi dal děličku na 333!! Dej ji ale na 133MHz! a pak zkus taktit
Petr.murphy
Nováček
Nováček

jj pomohlo... asi to bude v desce :( ale tak už jsem na 2440Mhz při 1.50V takže už vim jak na to :) dík moc :D máte ještě nějaký tipy co se týče ramek? CPU-Z mi ukazuje že ty moje teď jednou na 143Mhz třeba nastavit menší časování aby se to nějak vykompenzovalo? a ještě jednou díky
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

tech 1.7V je bezpecnych ale tak pri 10* burn a -5* iddle ;)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Petr.murphy píše:tak už jsem na 2440Mhz při 1.50V CPU-Z mi ukazuje že ty moje teď jednou na 143Mhz třeba nastavit menší časování aby se to nějak vykompenzovalo? a ještě jednou díky
tak dej děličku na 333MHz a CPU dej na 2400MHz! to ti bude stačit! těch 40MHz nech jako rezervu. stejně to na výkonu nepoznáš!
salkomafia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pretaktovani Opteron 144

Příspěvek od salkomafia »

Zdravim mam problem pretaktovat CPU z BIOSu. Z WIN XP pomoci SW clockgen CPU pretaktuju bez zvyseni napeti na 2590MHz. Mam Opteron 144 SH8-E4 57°. Kdyz ho pretaktuju stejnym zpusobem v BIOSu tak mi to zatuhne pri nacitani WIN. Zkousel jsem menit hodnoty u pameti a nezabralo to. Desku mam ASUS A8N-E (bios 1013). Prosim nevite cim to muze byt? Predem DIKY
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

2salkomafia: Napiš celou sestavu!
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“