DOOM3 - pred vydáním

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

miho píše:
Nidzo píše:Huraaaaaa!!!!!!! Takze si to zahraju i ja :D
Nemate nekdo informace o vypnuti tech stinu???
Ty stiny ale vypadaji dost dobre. Byloby skoda je vypinat :wink:
No hlavně když si je pěkně "vyfotíš" :-D :) :D :wink: :razz: :P 8-) 8) :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Četli jste ty předpokládaný konfigurace (na Doupeti a ještě někde)?

Minimální:
CPU: 800 MHz - 1 GHz
Grafika: GeForce 3 TI, ATI 9600 Pro
Paměť: 256 MB RAM

Standardní:
CPU: 1,7 GHz - 2 GHz
Grafika: GeForce 4 TI 4400/4600, ATI 9700/Pro
Paměť: 512 MB RAM

Optimální:
CPU: 2,5 GHz - 2.8 GHz
Grafika: GeForce 5800FX/5900FX, ATI 9800 Pro
Paměť: 786 - 1024 MB RAM

Něco jako je ta standartní budu po prázdninách mít, až na tu grafiku. To jsem si nemyslel, že GF 3 Ti je stejně výkonný jako Radeon 9600 pro. Jak se zdá tak na Radeonu 9100 si člověk nezahraje. Takže buď budu uvažovat o nový grafice, nebo se na DOOMA 3 vykašlu :(
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Ta GeForce3 zas tak minimalni nebude.....vzdyt psali ze hra by mela bezet na GeForce MX!!! podle me (pokud ATI vyladi ovladace) tak si to na 9100 zahrajes....vzdyt prece 9600 je o dost vykonnejsi nez moje ti200
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nevim co resite.

Příspěvek od G.O'S »

Nevim co resite. Nez ten DOOM 3 vyjde, tak tu vsichni budeme mit sestavy v konfiguraci neco mezi tim standard a optimal. Nekteri uz i lepsi nez to optimal. Takze to vsem pojede v pohode. :-D
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

No ja nevim, ja do Vanoc urcite zadny uprage neplanuju....
Kazdej zrovna nema na mesicni upragovani
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Uz o Vanocich?

Příspěvek od G.O'S »

To ma byt uz do Vanoc? :shock: 1) Kterych? :) 2) To urcite odlozi o nejaky ten mesic. :sad:
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

No datum vydani maj prej stanoveny na listopad.....ale taky tomu moc neverim :(
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Co si pamatuju tak ID soft vzdycky vydaval gamesy v terminu... kdyz rekl, ze Q3A vyjde 5. prosince.. vysel 5. prosince :D
doufam ze u Dooma neudela vyjimku. Tesim se na nej jak blazen. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Nevěřím tomu. Pokaždé, když vyšla nějaká hra od IdSoft, tak mi stačilo cca 3500Kč na koupi nové karty, která tuto hru v pohodě s příslušným CPU zvládla. Někdy i méně ...... nazval bych to... "II. Moorův zákon" ... :P
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

aliencz píše:Nevěřím tomu. Pokaždé, když vyšla nějaká hra od IdSoft, tak mi stačilo cca 3500Kč na koupi nové karty, která tuto hru v pohodě s příslušným CPU zvládla. Někdy i méně ...... nazval bych to... "II. Moorův zákon" ... :P
Plne souhlasim. Carmack to udelal pokazde (no snad krome wolfensteina) a pokazde mu to proslo. Doom chtel 4MB pameti coz tehdy nebylo zdaleka bezne. Doplneni z prumerneho (v CR) 1MB znamenalo vynalozit neco malo nad 3000,- (a to tahdy mela koruna trochu jinou hodnotu...). Doom2 zase na v te dobe prumerne 386SX skubal a i na 386DX to bezelo dychavicne a 8MB bylo taktez prinosem. Myslim, ze kvuli temto hram bylo nejvice "vynucenych" upgradu (nejcasteji ve stylu Tati, potrebujeme NUTNE 4MB pameti na 1MB mi nebezi dobre Pascal :wink: ). Quake uz chtel slusne pentium, Q2 vypadal dobre az na nejake 3d karte, q3 take chtelo nadprumernou masinku a ze zacatku si to v 1024x768 zahral jen malokdo (ostatne "predvolba" high details rika vse jak se v te dobe veci mely).

Shrnuto a podtrzeno vyrobci hardwaru by meli Carmackovi odvadet cast zisku pac si to zaslouzi :wink: Kazda jeho gameska prinesla dostatecny, rekl bych primo generacni krok kupredu ze se ten upgrade zkratka oplatil. (Lide si v te dobe take klepali na celo, mne se napriklad Quake nelibil ale nakonec se stejne ukazalo, ze to je proste krok spravnym smerem.) Nehlede na to, ze po pul roce od vydani kterekoliv z vyse zminovanych her se zacaly vzdycky objevovat hry postavene na stejnem enginu (ID vydelal nekolikanasobne vice na licencich nez za vlastni hry. Takze ty hry jsou vlastne pouze jakousi demoverzi aby si jine vyvojove tymy koupily prislusny engine.)

Nekde tady zanznela pripominka, ze nikdo si nemuze dovolit vydat hru hratelnou jen na highendovych kompech. Muze. IDsoft uz to parkrat udelal. Quake sel hrat i na slabe masince v 320x200 ale vypadal priserne. Stejne to podle mne bude ted, kdy na slabsich masinkach se vypnou shadery, stiny...
ByzaX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByzaX »

Vcera som si zahral tu alfa verziu. Celkom sranda. Az na tu rychlost. Vecsinou ludia hovoria o krase tienov a detailov. Mna to nejak nenadchlo. V 640x480 30fps a ked nabehli prisery tak 10-15fps. Ked som vypol tiene, zdalo sa mi to ovela krajsie a navyse to slapalo o dost lepsie a to pri 1024x768. Hm....
Intel E6300 (@415x7, 1.4V, AC Freezer 7Pro), Gigabyte 965P-DS3 F10, 2x1GB Kingston HyperX 750MHz 4-4-4-12, MSI NX8800 GTX 575/900@600/950, SB Audigy 4, 250GB SATAII WD, DVD-RW Asus 1608P2, Enermax Liberty 620W, Samsung 206BW
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

>> Miho:

Jo jo par procent by mely vyrobci HW odvadet Carmackovi a par procent Originu (i kdyz uz asi neexistuje) .. ten byl taky povestnej "nutnyma" upgradama !! :D Nahodou zaplat buh za takovyhle motory sveta PC, jinak tu do dneska jedem na 2d kartach apod. :o
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Tak sem vcera nekde na netu cetl, ze prej Doom bude az v breznu :(
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Jiri Drak píše:Tak sem vcera nekde na netu cetl, ze prej Doom bude az v breznu :(
To snad ne!!!!! Ja uz se na nej tesim jak pes na kost!!!

Jinak ja u Alphy mam rozdil mezi 1024x768 a 640x480 asi 3fps!!!
John.b
Nováček
Nováček

Příspěvek od John.b »

No já si myslím, že ty stíny budou fakt masakr, bez nich to nebude ono, už v těch Generalsech, ikdyž je to jiný styl hry to vypadá ohodně líp se stínama než bez nich. Doufám, že to výjde až přísětí rok, jelikož to už budu mít snad lepší grafiku než Ge3Ti, ale když ne něsco s té mojí vycvakám....
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Jen at vyjde co nejdrive....uz se na nej hrozne tesim.....ono si to na te TI200 zahrajes, to se neboj...
djyoyo
Nováček
Nováček

Příspěvek od djyoyo »

Nidzo píše:
Jiri Drak píše:Tak sem vcera nekde na netu cetl, ze prej Doom bude az v breznu :(
To snad ne!!!!! Ja uz se na nej tesim jak pes na kost!!!

Jinak ja u Alphy mam rozdil mezi 1024x768 a 640x480 asi 3fps!!!
Aj ja mám iba taký rozdiel.

all: Final by už mal ísť aj na slabších strojoch. To alpha demo sa nedá porovnávať s finalom.
AMD ThoroughBred 1700+@12,5*150 JIUCB 0251RPDW, ASUS A7N8X DeLuxe rev. 1.04, 256 Ram DDR PQI 333 mhz, VGA Manli ATI Radeon 8500 Vivo 64 MB , WD 80 GB 7200 ot. 8MB cache
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

To je pravda, ale stejne je jako minimum uvedena ta moje slabotinka ti200....ale pritom se to na ni da v pohode hrat!!!
djyoyo
Nováček
Nováček

Příspěvek od djyoyo »

Nidzo píše:To je pravda, ale stejne je jako minimum uvedena ta moje slabotinka ti200....ale pritom se to na ni da v pohode hrat!!!
NO ja si to zahrám hadam lepšie na moje 8500-ke. Som čítal niekde na nete konfigurácie na hranie, a na mojom kompe by to malo ísť optimálne, takže som zvedavý.
AMD ThoroughBred 1700+@12,5*150 JIUCB 0251RPDW, ASUS A7N8X DeLuxe rev. 1.04, 256 Ram DDR PQI 333 mhz, VGA Manli ATI Radeon 8500 Vivo 64 MB , WD 80 GB 7200 ot. 8MB cache
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

djyoyo píše:
Nidzo píše:To je pravda, ale stejne je jako minimum uvedena ta moje slabotinka ti200....ale pritom se to na ni da v pohode hrat!!!
NO ja si to zahrám hadam lepšie na moje 8500-ke. Som čítal niekde na nete konfigurácie na hranie, a na mojom kompe by to malo ísť optimálne, takže som zvedavý.
Nekde tvrdi ze je to kvuli tomu ze Radeony maj pixel shadery v 1.4 kdezto ja mam jen 1.1.....ale nekde zase ze na radeonech to pude o dost hure...no uvidime az pude plna.....

Ale 256MB se mi zda na Doom3 celkem malo...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“