HELP! V čem grabovad audio CD
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- ronny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
64? no loljanof píše:pri dneskajsich kapacitach je fakt uz lepsie 192 ako 128 ale niektori sa este stale musia uskromnit so 128 ja poznam jedneho ktory to dava do 64ronny píše:no newim newim jestli 128kbs je dobry .. ja bych rekl zhe minimalne 192
CPU: Intel Core2Quad Q8300; RAM: 2GB Kingston HyperX; Motherboard: Gigabyte GA-P35T-DS3P; GPU: ATi Radeon HD4550; HDD: 1.5TB Seagate
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lister
- Začátečník

-
Mohl by mi prosím někdo pokud možno co nejvíc blbovzdorně vysvětlit jak do tohodle programu ten Ogg dostanu. Pokud možno přesně link co a odkud stáhnout, jak to pak naistalovat a jak to potom nastavit v tomhle programu abych mohl komprimovat do ogg. Zatím používám Audiograber, ale ten má starou knihovnu, tak bych chtěl vyskoušet, jak komprimují do nového. U věcí z toho Audiograberu mi přijde průtok kolem 64 pro použití v přenosném přehrávači jako ideální, ani na svojich bednách u kompu nepozoruju nějakou tragickou ztrátu kvality - snad jen trochu mázlé výšky, ale středy hrají velmi hezky a plně.Fenix píše:Já bych loboval za CDEX http://www.cdex.n3.net/. Maximálně bude potřebovat dostáhnout a nainstalovat ASPI od adaptecu http://www.adaptec.com/worldwide/suppor ... i_v471.exe
Ještě si do něj dostáhni nejnovější knihovny na ogg media třeba z http://www.oddsock.org/openbb/read.php?TID=1244 a můžeš dát sbohem licencovaným patentovaným a uzavřeným Mp3.
EDIT: tak vypadá to, že jsem odpověd na otázku našel:
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php ... Ogg_Vorbis
Tak třeba se to bude hodit i někomu jinému.
Zajímavé je, že jsem několikrát četl, že Ogg 96=mp3 128, ale podle mojich uší mi to tak nepřijde, asi mám na výsledný zvuk trošku jiné nároky, ale mp3 se mi obecně moc nelíbí, ogg mi ládí víc - má výraznější středy a hezké výška a snesu ho i při tom bitratu kolem 64 i když 128mp3 si mi nelíbí, je to divný
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Lister
- Začátečník

-
Situace se změnila, nebudu dělat do Ogg, ale do mp3. Mohl by mi někdo poradit s příkazovým řádkem pro Lame kodek, při grabování přes EAC:
Chtěl bych dělat poměrně malé, ale ještě kvalitní mp3 do flashkového přehrávače. Vybral jsem si jako kompromis VBR Q5, chtěl bych, aby to bylo joint stereo a aby to mělo co nejvyšší kvalitu v rámci daného bitratu.
mám tam napsáno tohle:
-V 5 --vbr-new -m j -q 0 (pak ještě příkaz pro TAG, ale to není důležitý)
Je to nastavený dobře???
Vždycky jsem používal metodu old, ale na netu jsem se dočetl, že nová metoda by měla být lepší - kterou používáte vy???. A ne závěr ještě verze 3.97 beta2
Chtěl bych dělat poměrně malé, ale ještě kvalitní mp3 do flashkového přehrávače. Vybral jsem si jako kompromis VBR Q5, chtěl bych, aby to bylo joint stereo a aby to mělo co nejvyšší kvalitu v rámci daného bitratu.
mám tam napsáno tohle:
-V 5 --vbr-new -m j -q 0 (pak ještě příkaz pro TAG, ale to není důležitý)
Je to nastavený dobře???
Vždycky jsem používal metodu old, ale na netu jsem se dočetl, že nová metoda by měla být lepší - kterou používáte vy???. A ne závěr ještě verze 3.97 beta2
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo, to by mělo být dobře. Já enkóduju taky přes vbr-new (mám takovej pocit, že když vybereš jenom VBR, tak se v současné verzi použije rovnou nový algoritmus).Lister píše:-V 5 --vbr-new -m j -q 0
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Lister
- Začátečník

-
Díky, ještě jsem to doplnil o parametr -B 192 ( maxim. bitrate) subjektivně to zní stejně a je to o něco málo menšíTomV píše:Jo, to by mělo být dobře. Já enkóduju taky přes vbr-new (mám takovej pocit, že když vybereš jenom VBR, tak se v současné verzi použije rovnou nový algoritmus).
Ještě by mě zajímala jedna věc, dá se EAC nastavit tak aby automaticky vytvářel adresáře ve formě: autor-název alba , jsem na tohle nějak nepřišel.