Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Jája píše:
Mossad píše:no vsak ten 8mi pin je kompatibilni s 4pinem, jen 4 piny zustanou volne, ale ten kdo ma zdroj s 8mi pinem si ho muze strcit vime kam ;] nehlede na to ze treba u p4 D805 to ma vcelku viditelny vliv na oc oudajne...
Zatím co jsem viděl zdroje co 8pin maji (enermax) tak byl stejně rozdělenej na 2x 4pin
jasne je to deleny ... takze no problemo... proc ale vsechny poradny a novy desky maji 8-pin a najednou tahle Asus ne?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR píše:
Jája píše:Zatím co jsem viděl zdroje co 8pin maji (enermax) tak byl stejně rozdělenej na 2x 4pin
jasne je to deleny ... takze no problemo... proc ale vsechny poradny a novy desky maji 8-pin a najednou tahle Asus ne?
Protože ten 8pin byl podle mě slepou uličkou, nic to nepřineslo, akorát nutnost koupě novýho zdroje...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

wector píše:
OBR píše: jasne je to deleny ... takze no problemo... proc ale vsechny poradny a novy desky maji 8-pin a najednou tahle Asus ne?
Protože ten 8pin byl podle mě slepou uličkou, nic to nepřineslo, akorát nutnost koupě novýho zdroje...
8-pin maji serverovy desky uz nekolik let, to neni novinka ...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR píše:8-pin maji serverovy desky uz nekolik let, to neni novinka ...
Server neni PC, tam je x let SCSI, 64bit PCI-X a taky to v PC nemáme...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

wector píše:
OBR píše:8-pin maji serverovy desky uz nekolik let, to neni novinka ...
Server neni PC, tam je x let SCSI, 64bit PCI-X a taky to v PC nemáme...
no protoze to nepotrebujeme narozdil od vyssich proudu do desky, ale napajeci naroky stoupaji a nedelam si iluzi ze pretoceny conroe bude zrat mene nez muj pretocenej X2 procesor... jestli to nebude naopak ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

First post edited ... real conroe spotted ...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR píše:
wector píše: Server neni PC, tam je x let SCSI, 64bit PCI-X a taky to v PC nemáme...
no protoze to nepotrebujeme narozdil od vyssich proudu do desky, ale napajeci naroky stoupaji a nedelam si iluzi ze pretoceny conroe bude zrat mene nez muj pretocenej X2 procesor... jestli to nebude naopak ...
Jenže směr vede ke snižování odběrů a nemyslim si, že bysme se 4pinem narazili na hranice.

P.S. V prvním postu ještě zedituj to napájení a přidej jeden IDE - 1x to umí i975X, další je an přídavnym řadiči ;)
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Já bych ten 4pin vs 8 pin moc neřešil (zatím), další vodiče se dávají jen proto, aby při vysokejch odběrech jimi neteklo moc A, podle specifikací ATX 2.x by na 12V nemělo jít víc než 20A což je 240W (rovnou říkám že neexistuje žádnej fyzikální zákon kterej by to nedovoloval), už ve 4 pin konektoru jsou vodiče dva, takže každým vede max 10A, no a ve skutečnosti mají dnešní procesory asi max kolem 150W.
Takže imho jestli může něco ovlivnit přetaktování, tak je to zase jen ne/kvalita zdroje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
chodec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chodec »

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tak Conroe na tzhle desce jede v pohode ... vyzkouseno.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

OBR píše:Tak Conroe na tzhle desce jede v pohode ... vyzkouseno.
len ta cena dosky :( ..ale inak by som do nej isiel :wink:
dino
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dino »

tato deska mi od utery lezi doma a dnes mi dojde D930ka pro zacatek. Tesim se jak malej Jarda, doufam ze nebudou zadne problemy >]]]

//edit mhl, promazáno OT
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Doplnena galerie do prvniho postu ...
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Search.mod »

Vidim že to má 2 Ide-čka tak to je v pohodě jen ta cena ale zase vybavení je luxusní.Slišel jsem že ta deska má asi nějakej problém s RAID 5 je to pravda?Bude mi na tuhle desku s nějakým conroe cpu a 7900GT stačit 500W zdroj nějaký Enermax např.?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Search.mod píše:Vidim že to má 2 Ide-čka tak to je v pohodě jen ta cena ale zase vybavení je luxusní.Slišel jsem že ta deska má asi nějakej problém s RAID 5 je to pravda?Bude mi na tuhle desku s nějakým conroe cpu a 7900GT stačit 500W zdroj nějaký Enermax např.?
ukaž mi někoho kdo používá RAID5 :lol:
a zdroj bude stačit 100%, klidně i 430W verze
D@ve
Nováček
Nováček

Příspěvek od D@ve »

tady: http://www.overclockzone.com/spin9/revi ... ndex8.html je zajímavá recenze, hlavně co se týče přetaktování - fsb 380MHz
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

pozor na ty IDE! Ten modrej je klasickej IDE radic z chipsetu ale ten cernej je z JMicron chipu a neumi ATAPI, umi jen harddisky, nic jinyho...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR píše:pozor na ty IDE! Ten modrej je klasickej IDE radic z chipsetu ale ten cernej je z JMicron chipu a neumi ATAPI, umi jen harddisky, nic jinyho...
To by ještě nebylo tak hrozný, většina lidí stejně víc jak dvě mechaniky nemá. Mě spíš zaujaly ty fotky - co bylo s tim HP chladičem? To bylo ohnutý rameno nebo jenom špatně nasazenej v těch očkách?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Heatpipe byla ohnuta, ten blok byl polovinou ve vzduchu, a nesedel na celem cipu, i kdyz byl pritlak velkej ... musel jsem to cely sundat, seskrabat uplne zatvrdlou sedou pastu z cipu i bloku, pak to dukladne vycentrovat a srovnat, pak jsem dal novou pastu a pricvaknul to tam ted uz to je jak z tovarny, nechtelo se mi to posilat zpet a cekat 100let na dalsi desku.
romanx
Nováček
Nováček

Dosah Wifi + ovládání

Příspěvek od romanx »

Mohu se prosím zeptat, jaký dosah má u této desky wifi a ten dálkový ovladač ? Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Asus“