MSI K9A /Platinum (AM2, Xp3200) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: CD s Driverama.

Příspěvek od Shit »

shadius píše:kolik bys dal WM? :D
Nepleteš si to s jistým fórem? Tady si na WarMoney nehrajeme... ;-)
shadius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadius »

Shit píše:
shadius píše:kolik bys dal WM? :D
Nepleteš si to s jistým fórem? Tady si na WarMoney nehrajeme... ;-)
nn nepletu...precti si prispevek v citaci :)
Pls nebyl by někdo ochotnejudělat mi image instalačního CD s driverama ? Vim že je to jenom taková drobnost, ale drobnosti přeci vytáčí nejvíc.. pokud by to šlo upnout třeba na E-DISK byl bych vděčnej... a pokud někdo chodí na WF byli by i WM !
Stolní pc:AMD Athlon X2 4000+ 90nm cooled by AC Freezer 64,MSI K9A Platinum sAM2,2x1GB DDR2 Kington HYPER-X 750MHz CL4,MSI ATi Radeon X1950Pro 256MB GDDR3 (bohuzel bez VIVO,pekne me to se*e ;( ),Maxtor DiamondMax 10 250GB ATA133,Seagate Barracude SATAII 7200.9 160GB,Chieftec 450W,Aerocool X204 silver,12x12cm cooler by Akasa,8x8cooler by Aerocool,19" LCD Philips 190B6
notebook:fujitsu-siemens AMILO Pa1538,AMD Turion X2,nVidia Go 7400 128MB DDR2,1GB RAM DDRII,WD 120GB SATAII
JSEM JENOM CHUDÝ,UHROVITÝ SOCAN a TEENAGER
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: K9A Platinum

Příspěvek od alesduch »

Lordpisty píše:Může mi někdo pomoc při zapojení týhle desky :sad: :(
už nevim co jak - zapojim všechny switche a nic se něděje.
skříň je Coolermaster Mystique, všechno by mělo fungovat, ale porád nic.
Když vypojim druhej power connector JPW2 - ke grafice, tak po zapnutí se rozjedou větráky, ale systém nenaběhne - ani se nedetuje gtrafika či klávesnice. Nemá někdo zkušenosti???pls.
---------------------
Amd X2 4200+, K9A Platinum, 2x Gb Geil 800Mhz, WD 250 S2, ATI x1950xt case: Coolermaster Mystique, Cpu Cooler - CNPS9500AM2, VGA Cooler FC-ZV9 Fatal1ty - oboje Zalman, H20l - mechanika, myš G5 Logitech
prosimtě chtěl sem tse zeptat jestli si to už nějak rozchodil protože já koupil tuhle desku taky a dělá mi to samé co tobě prostě mi nenaběhne obraz jen větráky se rozjedou ale ne a ne nahodit bios mam x1650xt radeona a ted přemýšlím jestli se k tý desce nemaj nakonec koupit dva rozchodil si tu desku? Nebo že by při balení pamětí je tam někdo víc přimáčk a nakonec jestli to nebude paměťma? poradte mi někdo prosím
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
shadius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: K9A Platinum

Příspěvek od shadius »

alesduch píše:
Lordpisty píše:Může mi někdo pomoc při zapojení týhle desky :sad: :(
už nevim co jak - zapojim všechny switche a nic se něděje.
skříň je Coolermaster Mystique, všechno by mělo fungovat, ale porád nic.
Když vypojim druhej power connector JPW2 - ke grafice, tak po zapnutí se rozjedou větráky, ale systém nenaběhne - ani se nedetuje gtrafika či klávesnice. Nemá někdo zkušenosti???pls.
---------------------
Amd X2 4200+, K9A Platinum, 2x Gb Geil 800Mhz, WD 250 S2, ATI x1950xt case: Coolermaster Mystique, Cpu Cooler - CNPS9500AM2, VGA Cooler FC-ZV9 Fatal1ty - oboje Zalman, H20l - mechanika, myš G5 Logitech
prosimtě chtěl sem tse zeptat jestli si to už nějak rozchodil protože já koupil tuhle desku taky a dělá mi to samé co tobě prostě mi nenaběhne obraz jen větráky se rozjedou ale ne a ne nahodit bios mam x1650xt radeona a ted přemýšlím jestli se k tý desce nemaj nakonec koupit dva rozchodil si tu desku? Nebo že by při balení pamětí je tam někdo víc přimáčk a nakonec jestli to nebude paměťma? poradte mi někdo prosím
hele,tahle deska nepotrebuje crossfire rezim ke sve funkci...ja ji provozuju na jedny karte...to napajeni molexem vypoj a pripoj tam pridavny napajeni se 4-pinem,pokud ho nemas na zdroji,tak si k tej karte urcite dostal redukci.takze si zkontroluj:
1)mas dostatecne vykonny zdroj?
2)mas vse zapojeno spravne?
3)vyndej jednu pamet a zkus to rozjet jenom na jedny.kdyz to nepomuze,zkousej ji strkat do ruznejch jinech slotu...
4)Vymaz jumperem CMOS
5)spis otazka:dostanes se do biosu?predpokladam,ze ne,ale co kdyz se pletu
6)ted uz jenom takova zoufalost,pokud nemas dostatek HW na ozkouseni ostatnich komponentu tveho pc:vyndej procik,pameti,kartu,proste vsechno a zkus to...jestli se ti ta deska i ted vypne,tak je vadna,a sup s ni na reklamaci
:)
Stolní pc:AMD Athlon X2 4000+ 90nm cooled by AC Freezer 64,MSI K9A Platinum sAM2,2x1GB DDR2 Kington HYPER-X 750MHz CL4,MSI ATi Radeon X1950Pro 256MB GDDR3 (bohuzel bez VIVO,pekne me to se*e ;( ),Maxtor DiamondMax 10 250GB ATA133,Seagate Barracude SATAII 7200.9 160GB,Chieftec 450W,Aerocool X204 silver,12x12cm cooler by Akasa,8x8cooler by Aerocool,19" LCD Philips 190B6
notebook:fujitsu-siemens AMILO Pa1538,AMD Turion X2,nVidia Go 7400 128MB DDR2,1GB RAM DDRII,WD 120GB SATAII
JSEM JENOM CHUDÝ,UHROVITÝ SOCAN a TEENAGER
RHUM
Nováček
Nováček

stejnej problém

Příspěvek od RHUM »

AMD 4000+ brisbane, MSI K9 Platinum, kinston 1GB na 750MHZ , ATI RADEON sapphire X1950XT 256Mb.
80GB hadr.

prostě se to nerozjede... monitor ukazuje pořád NO SIGNAL!
jinak větráky i hadr jedou.
-disketovka včetně diod na frontpanelu bez přestání svítí.
-pamět sem proházel ve všech slotech.
-zkoušel sem i novej monitor.
-zkoušel sem oba PCI-E i oba výstupy na grafice.
-zkoušel sem všelijaké napájení grafiky... přes desku, přímo ze zdroje přes redukci.
-mám sice jen 350Wattovej zdroj... ale dneska to zkusim rozjet na 620 energymaxu a jestli to nepude tak se asi naseru a reklamuju to.
PlayerX
Nováček
Nováček

Příspěvek od PlayerX »

shadius píše:
PlayerX píše:Pls nebyl by někdo ochotnejudělat mi image instalačního CD s driverama ? Vim že je to jenom taková drobnost, ale drobnosti přeci vytáčí nejvíc.. pokud by to šlo upnout třeba na E-DISK byl bych vděčnej... a pokud někdo chodí na WF byli by i WM ! :D
kolik bys dal WM? :D
No uz nic protoze jsem si ho nechal vypalit tam kde jsem to kupoval :)
kuzmic
Nováček
Nováček

Re: stejnej problém

Příspěvek od kuzmic »

RHUM píše:AMD 4000+ brisbane, MSI K9 Platinum, kinston 1GB na 750MHZ , ATI RADEON sapphire X1950XT 256Mb.
80GB hadr.

prostě se to nerozjede... monitor ukazuje pořád NO SIGNAL!
jinak větráky i hadr jedou.
-disketovka včetně diod na frontpanelu bez přestání svítí.
-pamět sem proházel ve všech slotech.
-zkoušel sem i novej monitor.
-zkoušel sem oba PCI-E i oba výstupy na grafice.
-zkoušel sem všelijaké napájení grafiky... přes desku, přímo ze zdroje přes redukci.
-mám sice jen 350Wattovej zdroj... ale dneska to zkusim rozjet na 620 energymaxu a jestli to nepude tak se asi naseru a reklamuju to.
Moja zostava: AMD 64X2 4200+EE, MSI K9A Platinum, 2x512 MB RAM, ATI Radeon X1650PRO 256MB DDR III, zdroj od KME 400W a problémy úplne rovnaké. Tiež som všetko skúšal, tak neviem. Ak to už niekto vyriešil, prosím dajte vedieť, díky.

EDIT: Tak v mojom prípade to je grafickou kartou! Skúsil som ju v ďalších dvoch PC, s inou grafickou kartou mi BIOS nabehol bez problémov hneď na prvýkrát a ide to v pohode. Takže musím vymeniť grafiku a v pohode.
Dacon
Začátečník
Začátečník

Maximalní spokojenost

Příspěvek od Dacon »

Vzdy sem byl Fanda MSI a Gigabyte desek a musim uznat že běželi na jedničku mam tuto desku a jede mi krasne mam 4600+ dual 2G Corsair 6400
grafika X1950XT a jdu do HD 2900XT kterou budu chtit do duálu. Sem s ní spokojen az na jedinou vec a to tu ze pri taktování nejde zvolit jaky budu mit HT jde zapnout jen pod nazvem overclocking ale i tak mam vinikající výsledky při přetaktování

:wink: no vami resený probles deskou by mohl byt ten ze ty pameti na te desce treba prehodit do jinych slotu nekdy to pomaha muze to být taky nedostatecným dostrcenim grafiky do slotu uz se mi to stalo
CASE: Akasa Infiniti ZOR (Big Tower)------Corsair Power Supply TX650 650W----- MB:ASUS Striker II Formula-----CPU:Intel Core 2 Q9400 3.50Ghz-----Paměti:DDR2 Corsair DHX 4GB XMS2-6400 800Mhz (1050Mhz)-----2x GK:Geforce 260GTX OC(216)(SLI)-----HDD 250Gb 16MB a HDD 400Gb 16MB a 160GB

http://www.daconhardware.cz
Dacon
Začátečník
Začátečník

Jeste neco

Příspěvek od Dacon »

Mimochodem tato deska je jedna z nejvikonějších pro Grafické karty mozna srovnatelná s chipsetem 590Sli

//edit Wilik - promaz OT, vyber desek se resi jinde
CASE: Akasa Infiniti ZOR (Big Tower)------Corsair Power Supply TX650 650W----- MB:ASUS Striker II Formula-----CPU:Intel Core 2 Q9400 3.50Ghz-----Paměti:DDR2 Corsair DHX 4GB XMS2-6400 800Mhz (1050Mhz)-----2x GK:Geforce 260GTX OC(216)(SLI)-----HDD 250Gb 16MB a HDD 400Gb 16MB a 160GB

http://www.daconhardware.cz
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

chci se zeptat jake mate zkusenosti s taktovanim na ruznych verzich biosu? Kdyz flashnu jakykoliv novejsi bios nez je 1.3 tak se mi pc na 2.8Ghz (jedna se o pretoceni z puvodnich 2Ghz) nerozjede vubec nebo treba az po 3 samovolnem restartu a pokusu o najeti biosu (vzdy stejne nastaveni biosu), pri 1.3 vse fici absolutne v poho. Predem dik za nejake reakce
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3733 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 970EVO 500GB, HDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
dr.freeman
Nováček
Nováček

Zapojení

Příspěvek od dr.freeman »

Musím mít pro stabilní provozování desky zapojený i 12V 4pin konektor a 4pin konektor molex, nebo jen stačí ten hlavní 24 pin napájecí konektor. Jinak je teda vhodná pro taktování, chci tam hodit X2 4000+ 65nm a doufám, že mi to dá aspon na 5000+, ale to asi záleží i na procesoru, no uvidíme, díky za odpovědi.
stonoozka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stonoozka »

zkousel sem, a jela stabilne i bez napajeni molexem, ale musekla byt napajena 4-pinem... bez toho se mi nerozjela... jinak uz jumam asi pul roku a naprosta spokojenost, zadny problem vami popisovany... proste beha nadherne
CPU AMD Athlon 64 X2 3800+ EE @2400 + ZALMAN CNPS9500 AM2 MB MicroStar K9A Platinum VGA ATI R X1950GT 256mb (650/750) + AC AcceleroS1 RAM 2x1GB A-DATA Extreme Edition HDD 320GB Hitachi Deskstar DVD/RW LG GSA-H20L PSU Fortron FSP400 400w CASE Thermaltake Mambo + Noctua NF-S12 Intake, Noctua NF-S12 Outtake
dr.freeman
Nováček
Nováček

tak už ji mám taky, zatím spokojenost, ještě musím zkusit to přetaktování :)
CPU:AMD 4400+ EE(Brisbane) MB:MSI K9A Platinum RAM:A-DATA 2x1GB DDR2 800+ GK:MSI X1950PRO 256MB HDD:SAMSUNG 500GB CPU Fan:THERMALTAKE BIG TYP VX ZDROJ:CORSAIR VX450W MECHANIKA:SAMSUNG 203B MONITOR:SAMSUNG 205BW
kuzmic
Nováček
Nováček

Příspěvek od kuzmic »

dr.freeman píše:tak už ji mám taky, zatím spokojenost, ještě musím zkusit to přetaktování :)
Tak čo, skusil si to pretaktovanie na tejto doske? Mám procesor 4200+EE, chcem trochu taktovať, ale mám pocit, že táto doska na to moc stavaná nie je. Tak ak už má niekto nejakú skúsenosť, dajte vedieť. :)
CPU:AMD Athlon 64X2 5050e, MB:MSI K9A Platinum, RAM:4x1 GB DDRII A-Data Vitesta 800+, GK:ATI Radeon HD3870 512MB DDR4, Zdroj:Seasonic S12 II 500W, HDD:2xWD 640GB SATAII
dr.freeman
Nováček
Nováček

No abych se přiznal, tak ted na to nemám moc času, škola no. Ale přijde to, já myslím, že by to mělo jít. Uvidíme, pak dám vědět
CPU:AMD 4400+ EE(Brisbane) MB:MSI K9A Platinum RAM:A-DATA 2x1GB DDR2 800+ GK:MSI X1950PRO 256MB HDD:SAMSUNG 500GB CPU Fan:THERMALTAKE BIG TYP VX ZDROJ:CORSAIR VX450W MECHANIKA:SAMSUNG 203B MONITOR:SAMSUNG 205BW
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

K mému problému

Příspěvek od alesduch »

Desku jsem poslal zpět k prodejci,ten mi poslal novou a je po problému. Asi si to koupil s nějakou vadou jako já. A jinak co se týče CROSSFIRE tak ho podporuje vrazil sem tam zkusmo 2 ATI shappire 1x1650 1x800gto2 a běží to. Sem tedy spokojen :lol: :oops: , ale spíš sháním zas novej komp :-D
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
dadoprso
Nováček
Nováček

Příspěvek od dadoprso »

Mám tuhle desku už asi dva roky a běží naprosto bezchybně. Jediný problém mi nastal po instalaci windows. Ve správci zařízení se mi ukazuje jakýsi neznámý hardware, který mi nejde za boha nainstalovat. Jednoduše jsem ho zakázal a nezdá se že by to něčemu vadilo. Jen mě zarazilo když jsem to teď viděl i u dalších dvou desek od MSI. Má s tímto někdo také zkušenosti popřípadě víte někdo jak toto zařízení nainstalovat? viz foto
Obrázek
CPU: AMD X2 4200+ Zalman CNPS9500 ; MB: MSI K9A Platinum ; VGA: Saphire X1950XTX 512MB ; RAM: Corsair 2x1GB DDR2 PC800 XM2S TWIN2X2048-6400 ; HDD: 2x Seagate Barracuda 7200.10 ST3250410AS ; DVD-RW: Asus DRW-1608P3S ; Case : Thermaltake VB6000BNS SWING ; zdroj: Chieftec CFT-500-A12S 500W
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Zitra by mi mela prijit taky ,tak sem na to zvedavej :)
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked - 68.8ns │ Pulse RX 9070 XT │ASUS ROG STRIX B650E-F │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Kossa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

teplota chipsetu?

Příspěvek od Kossa »

Zdravim
Potreboval by som zistit aka je max bespecna teplota chipsetu u tejto dostky. Trochu som taktoval a po cca 15-20 minutach hrania mi padne komp.Tak skusam najst pricunu a teplota cipsetu moze byt jednou s nich.
Divian
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Divian »

mam taky tuhle mb a pri startu musim taky mackat f1 kvuli nenalezene mysi jako woziq jinak jsem s ni spokojen a nemate nekdo prosim nejnovejsi ovladace nebo stranku s nima ?
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“