7800GS (AGP) vs. 7600GT (PCIe) - srovnani vykonu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jam mam zcela jinou grafiku(ATI) to je fuk.Aspon se tady dalo diskutovat rozumne a ne stylem ATI rulezz NV fuj.Je okurkova sezona stejne je tady pusto prazdno.
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše:Jam mam zcela jinou grafiku(ATI) to je fuk.Aspon se tady dalo diskutovat rozumne a ne stylem ATI rulezz NV fuj.Je okurkova sezona stejne je tady pusto prazdno.
to je velmi hezke, typovat si ovsem netroufam ;).
---
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

2Thelwin:
Move to SD.
Mno je to karta ktera umi 11000 v 05 a stoji 7128Kc :)PCIE samo.Me jeste stala 7700Kc.
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše:2Thelwin:
Move to SD.
Mno je to karta ktera umi 11000 v 05 a stoji 7128Kc :)PCIE samo.Me jeste stala 7700Kc.
jj, uz jsem doma ... v kazdem pripade nevim proc navrhjes presun na SD. myslim, ze jsou zde uvedena docela zajimava fakta ...
---
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

To nemá cenu řešit, nelze porovnávat výkonnost a výhodnost karet pro odlišné sběrnice.

godlike se musí smířit s tím, že někdo nemá zájem přecházet v dnešní době stále na PCI-E, z rozličných důvodů, ale chce hrát na úrovni, a tak koupí to nejlepší pro AGP. Vyšší cena vzhledem k výkonu, zdůrazňuji, vlastní grafické karty pro AGP, kde se platí za tento dosluhující segment a navíc jeho špičku, není v tomto směru nejdůležitějším faktorem, my chápáme tvé stanoviska, nicméně pro nás jsou rozhodující jiné faktory.

A Leadtek 7800 GS na G71 90 nm se svým obrovským, až nevídaným, taktovacím potenciálem, který ji posouvá až na 7000 bodů v 3Dmarku 05, kdy navíc výkon v 3Dmarku 05 nemusí být ještě pro výkon v té které hře úplně směrodatný, např. při optimalizacích běhu té které hry v rámci ovladačů, s kvalitním a relativně nehlučným akt. chladičem i ve 3D, relativně nízkou spotřebou, 256 bitovou sběrnicí, tradičně odladěnými a stabilními ovladači nVidie, je prostě dobrou volbou, která nás ještě tak rok ochrání před nutností přejít na PCI-e, kdy už PCI-e bude skutečně představovat generační výkonnostní skok, jako, že nyní, kdybych si koupil nějakou průměrnou desku pro PCI-e, k tom nějakého A64-3200 a tebou zmińovanou 7600 GT nebo i třeba 7900GT, tak takový skok pořád nepředstavuje.

Až vyjde Windows Vista, DX-10, a intel core-duo, tak teprve poté koupím novou sestavu pro PEG. Se vším všudy, s kvalitními komponenty, kvalitní deskou počínaje, a kvalitním chladičem na CPU konče.

//a doplnich bych až minimálně půl roku poté, až budou na trhu zavedené komponenty. A podle finanční situace :).
show must go on..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

shadow píše:To nemá cenu řešit, nelze porovnávat výkonnost a výhodnost karet pro odlišné sběrnice.

godlike se musí smířit s tím, že někdo nemá zájem přecházet v dnešní době stále na PCI-E, z rozličných důvodů, ale chce hrát na úrovni, a tak koupí to nejlepší pro AGP. Vyšší cena vzhledem k výkonu, zdůrazňuji, vlastní grafické karty pro AGP, kde se platí za tento dosluhující segment a navíc jeho špičku, není v tomto směru nejdůležitějším faktorem, my chápáme tvé stanoviska, nicméně pro nás jsou rozhodující jiné faktory.

A Leadtek 7800 GS na G71 90 nm se svým obrovským, až nevídaným, taktovacím potenciálem, který ji posouvá až na 7000 bodů v 3Dmarku 05, kdy navíc výkon v 3Dmarku 05 nemusí být ještě pro výkon v té které hře úplně směrodatný, např. při optimalizacích běhu té které hry v rámci ovladačů, s kvalitním a relativně nehlučným akt. chladičem i ve 3D, relativně nízkou spotřebou, 256 bitovou sběrnicí, tradičně odladěnými a stabilními ovladači nVidie, je prostě dobrou volbou, která nás ještě tak rok ochrání před nutností přejít na PCI-e, kdy už PCI-e bude skutečně představovat generační výkonnostní skok, jako, že nyní, kdybych si koupil nějakou průměrnou desku pro PCI-e, k tom nějakého A64-3200 a tebou zmińovanou 7600 GT nebo i třeba 7900GT, tak takový skok pořád nepředstavuje.

Až vyjde Windows Vista, DX-10, a intel core-duo, tak teprve poté koupím novou sestavu pro PEG. Se vším všudy, s kvalitními komponenty, kvalitní deskou počínaje, a kvalitním chladičem na CPU konče.

//a doplnich bych až minimálně půl roku poté, až budou na trhu zavedené komponenty. A podle finanční situace :).
jak kdybych to psal ja :-D. naprosty souhlas.
Naposledy upravil(a) J X P dne stř 5. črc 2006, 11:15, celkem upraveno 1 x.
---
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše: jj, uz jsem doma ... v kazdem pripade nevim proc navrhjes presun na SD. myslim, ze jsou zde uvedena docela zajimava fakta ...
Myslis?Drtiva vetsina lidi ma v AGP 6600GT,pak 6800LE,GT,U a neco malo X800xt.7800GS maji tady na foru cca 3lidi tusim.Jestli tohle nekoho presvedci aby vzal 7800GS klobouk dolu :) .Zajimal by me ten FEAR test.Zkusis to?V 1600x1200 na max. soft shadow on.
shadow píše:To nemá cenu řešit, nelze porovnávat výkonnost a výhodnost karet pro odlišné sběrnice.

Proc kdyz ta druha je stejne vykonna?Uz jsme to tady probirali.
shadow píše: tradičně odladěnými a stabilními ovladači nVidie
Tradicne? :) Fuj takovej PR kec :)
Mac...
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

J X P píše:
godlike píše:2Thelwin:
Move to SD.
jj, uz jsem doma ... v kazdem pripade nevim proc navrhjes presun na SD. myslim, ze jsou zde uvedena docela zajimava fakta ...
ono je v podstatě jasné, proč to navrhuje - nemůže tu rozdělávat ohníčky o přechodu na PCIE, čili téma je pro něj zbytečné
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše:
J X P píše: jj, uz jsem doma ... v kazdem pripade nevim proc navrhjes presun na SD. myslim, ze jsou zde uvedena docela zajimava fakta ...
Myslis?Drtiva vetsina lidi ma v AGP 6600GT,pak 6800LE,GT,U a neco malo X800xt.7800GS maji tady na foru cca 3lidi tusim.Jestli tohle nekoho presvedci aby vzal 7800GS klobou dolu :) .Zajimal by me ten FEAR test.Zkusis to?V 1600x1200 na max. soft shadow on.
myslim, ze mereni na HW webech je plne dostacujici. bohuzel nemam vsechny testy a predpokladam, ze FEAR plna verze na v sobe benchmarkovaci nastaveni. JA ho ovsem nevlastnim, takze stahovat demo kvuli jednomu mereni neni na miste.

jinak pocet vlastniku 7800GS ani nepredpokladam, ze bude nejak vyrazne velky. Mozna se zvysi, ale vzdy uz bude lidi s AGP platformou mene nez s PCIe. Vzdyt to je logicke, ne ... spis si potencialni zajemci o vykonou grafickou kartu mohou udelat obrazek ze zaveru a z testu, ktere jsou tu uvedeny. Pak se muzou sami rozhodnout co se jim vice vyplati.
---
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Sry za OT: Existuje 7600 ,GT ,GS na AGP ???
resp ked neexistuje 7600GT tak ci existuje 7600 non-GT
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Shark NX píše:Sry za OT: Existuje 7600 ,GT ,GS na AGP ???
resp ked neexistuje 7600GT tak ci existuje 7600 non-GT
ne, zatim zadna 7600 non/GS/GT pro AGP neexistuje. Pro AGP je jedina grafika rady 7xxx 7800GS, aktualne od MSI, Leadtek, Gainward, XFX, eVGA mozna dalsi (posledni dve jmenovane jsem videl pouze v zahranici).
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

J X P píše:[ MSI, Leadtek, Gainward, XFX, eVGA mozna dalsi (posledni dve jmenovane jsem videl pouze v zahranici).
BFG, power of view. inno3d.
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

hlupak píše:
J X P píše:[ MSI, Leadtek, Gainward, XFX, eVGA mozna dalsi (posledni dve jmenovane jsem videl pouze v zahranici).
BFG, power of view. inno3d.
:) point of view
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše: .. spis si potencialni zajemci o vykonou grafickou kartu mohou udelat obrazek ze zaveru a z testu, ktere jsou tu uvedeny. Pak se muzou sami rozhodnout co se jim vice vyplati.
Kazdej kdo trochu umi pocitat si jiste udela obrazek sam.Jestli 7800GS nebo 7600GS(GT) :) Je videt,ze vubec netusis jaky se dnes prodavaj vykonny karty v PCIe a o cem tahle debata je(byla).Pro me je to uplne jasny.
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše: Kazdej kdo trochu umi pocitat si jiste udela obrazek sam.Jestli 7800GS nebo 7600GS(GT) :) Je videt,ze vubec netusis jaky se dnes prodavaj vykonny karty v PCIe a o cem tahle debata je(byla).
prosim, aby jsi mne stale nejakou formou neosocoval, ze neco nechapu, nevim, netusim atd. Myslim, ze toto je snad z lidskeho hlediska normalni, prestoze to na forech obecne neni uplne normalni.

Tato debata je o tom zda je 7600GT!!! nikoliv GS (pro kterou by srovnavani nebylo ferove) vykonejsi nez 7800GS. Mam chapat tvuj prispevek o tom, ze jsi se zmylil jen jako prazdnou frazi?

Vsak jsem i ja tady konstatoval, ze karty do PCIe jsou levnejsi, ale neresime zde pomer cena/vykon. Pouze vykon z globalniho hlediska. Kdo ma PCIe tak jiste na AGP kvuli teto karte prechazet nebude. Kdo ma jeste AGP tak ma varianty 2. Tento thread mu muze pomoct se rozhodnout zda ma ci jeste nemusi. Tohle prosim ale ponechcej na kazdem uzivateli samotnem.

Ja tvrdim, ze podle testu je standardni 7800GS(AGP) v default taktech vykonostne srovnatelna s 7600GT(PCIe) a tim padem existuje pro AGP HW alternativa. V ohledech OC, sire sbernice, vykonu s AA a AF je uz jednoznacne lepsi 7800GS a toto je zde podporeno i testy, grafy a v podstate jsi to potvrdil i tebou postnutym testem.

P.S. Pokud ovsem nejsou tvoje posty pouze provokativni. Pak by urcite veci davaly smysl.
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

godlike píše:
J X P píše: .. spis si potencialni zajemci o vykonou grafickou kartu mohou udelat obrazek ze zaveru a z testu, ktere jsou tu uvedeny. Pak se muzou sami rozhodnout co se jim vice vyplati.
Kazdej kdo trochu umi pocitat si jiste udela obrazek sam.Jestli 7800GS nebo 7600GS(GT) :) Je videt,ze vubec netusis jaky se dnes prodavaj vykonny karty v PCIe a o cem tahle debata je(byla).Pro me je to uplne jasny.
Poslis, Thelwin te uz napominal , shadow to rikla.
prestan nas tady upozornovatjak je uplne megabezkonkurencne vyhodny koupit PCI-e 7600GS(T)
Ja jsme se svou 7900GT GS maximalne spokojenej.
Nas tesi ze si za svim postoj stojis, ale mi sjme stastni snasimi AGP kartami, nebyt kterych tak ted jsi stale na integrovane grafice od intelu.

TO JXP: :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše:***
Stejne me neni jasny proc vzniknul tento dred.Je vubec nesmyslny srovnavat tyto dve karty.Sice jsem je jakoby srovnaval ale proc to je vsem jasny.Chapu to spis jako unik z debaty o neexistujici x1600xt AGP.7800GS podava tristni vykony(i pres velky OC) vzhledem ke sve cene.O te cene to cele porad je,probuh.Za tim si stojim.Kvuli tomu to porad dokola pisu.Kdo chce vykon ma x800(850)xt a neproda.Kdyz chci zajimavy pomer cena/vykon vemu 6800GS AGP(za polovicni cenu oproti 7800GS) uz treba kvuli HDR.Male plus oproti x800xt.
Pane Hlupaku tvoje karta je sice skoro 7900GT ale prozrad nam cenu?10-12000Kc?To uz si mohu vzit dve 7900GT za 14000 do SLI a sezeru tvou i s chladicem.
BTW uprav si pravopis pises jak ze pomocny skoly.
Mac...
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

godlike píše:
J X P píše:***
SRACKY.
OMG
co sem porad pletes cenu?
kdyz jsem tenkrat premysle, mel jsme kartu doma( dostal sem ji stale 350£, ted stoji £281.94 Including VAT at 17.5%). treba je to porad jeste na TEBe dost penez,ale.
Kdyz jsem ji mel doma, mluvil sjem s Thelwinem, co si mysli.
Navrhoval jsme ji prodat, v te dobe za 300£ prodat prescota a desku susp4p800( maximalne by to hodilo 100£)
ated mi rekni. kde koupim za 400£( samozrejme odecti delivery) DOBROU DESKU( samozrejme dnes uz jen s DDR2, tudiz dalsich 100£ za ramky aspon 1G)Dobre CPU a Grafickou kartu rady 7xxx.
netvrd mi ze by mi stacila nejak asrocka deska 512ramek a 6600GT pci-e
kdyz si to spocitas tak me to zase vyjde na mnohem draz nez invetsici( i kdybych ji platil ja) do tehle karty, a mohu zustat stale u sveho P4( prescot 3G --->3.52 236FSBzatim) netopi( tolik) cod2 davam s full detailama a Extra texturama s dir9, aa4 shadow on atd,(+vlastni config) proste co to jde porad 90-120FSP
stale me to vyjde levneji.
Kdybych uz tenkrat pred cca5mesici presel na PCI-e v te dobe SUPER KARTA byla 6800ultra ci x1600 tak kde sem dneska?zase bych s emusel poohlizet po nove grafice, novem CPU nove desce a samozrejme dickash, protze ATA uz taky nejsou v mode.
Tak porad to NAS zaostale teenagery vyjde levnejs, udelat tuto jednorazovou investici, nez prodavat nase compy, hledat cekat koupit a pak zjistit ze sme udelali kravinu a ze vykon je +/- 5-10% stejny coz mi fakt zili netrha.
jestli te sere muj pravopis tak se ti omlouvam ale nemam naladu cekovat pismenka( sjme tu stim znamej ze pisu jak debil( ja se tak i chovam) :wink:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No, spěje to na SD :roll:

Ale když už s tím Hlupak začal, tak já si dovolím citovat co přesně jsem mu napsal :)
Hlupak PCT 12.5.2006 12:40:52 koupil tu 7800GS+ :-[

Hlupak PCT 12.5.2006 12:41:20 za ty penize , kdyz ted na to myslim (350Ł) sem mohl mit MOBO+ Opterona 144+
nejakou GPU

Thellwin 12.5.2006 12:41:24 Jo takhle ... no udělal jsi kravinu

Thellwin 12.5.2006 12:42:14 350 Liber by melo bejt neco kolem 15000 a kdyz si vemes ze 7900GT do PCI-E stoji
u nas v CR kolem 9000
Goldnoob team proud member!
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Godliku, nevis proc vznikl tenhle thread ? Dobra, kratka pamet ... pripomenu citacemi ...
godlike píše: A co pockat na 7600GT?Pockej ne?Bude vzdy rychlejsi nez 7800GS.I levnejsi :)
godlike píše: Jasny ja to chapu:) Jen jsem si pujcil vysledky o par stranek nazpet:
AMD 3700+San Diego
2048Mb Ram 400
Abit A8N939
7800GS:495/1410
3D Mark 2003:12 795
3D Mark 05:6553
3D Mark 06:3814
Uprime slabota maximalni.Po OC navic.Tohle da kazda bezna 7600GT.Jasny nechces kompletne menit komp( i kdyz vlastne jen MB+CPU :)Podobnou sluzbu by udelala 7600GS(ddr3) za 3800Kc :)Ale chapu chapu a uz mlcim :)
godlike píše: Jako vysledek je jasny.Kdo bude dlouho vahat...za rok bude mit 7800GS hodnotu 0Kc.Moooc spatna investice :-)
BTW ve vsech testech dostane 7800GS na zadek od 7600GT :)
godlike píše: Omyl pane kolego.Po slove neduvera(ve me) jsem se trochu urazil.Ale budiz.7600GS(s DDR3) za 3900Kc je zakuklena 7600GT
Cili neni problem ji dostat na takty 7600GT.Aha?
Jak jsem rekl.Porovnej zde:
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... 900_gt/10/
Najdi me test kde je 7800GS lepsi nez 7600GT.Nikde.8000Kc/3900Kc.Pche
..apropos ja rad presvedcuji blazny.Me to bavi..:)
vse cerpano z threadu GeForce 7800 GS

mam pokracovat z threadu okolo 7600GS, pripadne tebou zminene 1600XT pro AGP ?

Proto vznikl tenhle thread, protoze jsi se tak sam skalopevne presvedcil o tom, ze to tak je, ale to by samo o sobe nevadilo. Spis se mi prilis nelibi, ze siris informace pomerne zkreslene.

4 Tehllwin: Myslim, ze se v ramci moznosti tematu drzime. Je to diskuzni forum a nekdy se diskuze muze trochu odklonit. Presunem na SD sireni polopravd nevyresis, spis naopak.

//Edit JXP: jeste prihodim jeden zajimavy test, kde je OC na grafice 7600GS (PCIe) a je mimo jine srovnavana s non OC 7600GT. Pravda, test je delany na grafice s GDDR2 pametmi. Presto je to myslim zajimavy test, protoze tezko 7600GS byt s GDDR3 pametmi prekona svoji drazsi sestru 7600GT. Maximalne ji dorovna, ale v tomhle tvrzeni bych byl preci jen opatrny. Nechci to ovsem soudit, jen zapokuki logiku. Prece nebudou osazovat levnejsi kartu kvalitnejsimi komponenty nez drazsi.
GeForce 7600GS - vykon a pretaktovani
---
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“