Stoji 12000,- a usetrene prachy muzes vrazit do grafarny kerou potrebujes na takovehle rozliseni
a tady je v obchode: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?zbo=30871
Moderátor: maXXmilian

sry, ale nepochopil jsem na co se ptas...?Sux00r píše:Njn, ale jak mam vedet co grafika davat bude a co ne?! nejaky odkaz nekam?

Tvuj kamos si to asi neumi nastavit velka cast her (nove snad skoro vsechny) widescreen rozliseni podporuji, nekdy se to upravit nejaky soubor nebo tak, podivej se na sranku www.widescreengamingforum.com je to sice anglicky ale je tam popsane uplne vsechnodech píše:zdarte lidi,
mám takový zvláštní dotaz:
chci LCD pro hry, filmy a www(serazeno dle priorit)
rikam si: pro filmy by byl dobry nejaky širokoúhlý, ale pak sem se díval u kámoše jak na něm hraje hry a zjistil jsem že je obraz deformovaný-roztáhlý. A tak mě zajímá jestli jde toto nějak řešit. Napadá mě jedině buď: A) nastavit tu hru tak aby byla "promítaná" v 4:3 a tím pádem se na krajích širokoúhlého monitoru objeví černé pruhy B) pustit hru v rozlišení,které je pro širokoúhlé m. optimalizované (proste se hra pustí v nějakém rozlišení podobně jako film-širokoúhle ale bez deformace obrazu)
Neznám odpoveď ani na A(jestli existuje nějaká taková utilita) ani na B (jestli hry podporují i tato širokoúhlá rozlišení)
poraďte,díky

dikes, to mi docela staci ohledne tech her...ale rikam si, proc teda lidi kupuji cca 4:3 monitaky kdyz by bylo lepsi koupit widescreeny? v cem ty cca 4:3 minitaky maji navrch oproti WS?dikstag píše:Tvuj kamos si to asi neumi nastavit velka cast her (nove snad skoro vsechny) widescreen rozliseni podporuji, nekdy se to upravit nejaky soubor nebo tak, podivej se na sranku www.widescreengamingforum.com je to sice anglicky ale je tam popsane uplne vsechnodech píše:zdarte lidi,
mám takový zvláštní dotaz:
chci LCD pro hry, filmy a www(serazeno dle priorit)
rikam si: pro filmy by byl dobry nejaky širokoúhlý, ale pak sem se díval u kámoše jak na něm hraje hry a zjistil jsem že je obraz deformovaný-roztáhlý. A tak mě zajímá jestli jde toto nějak řešit. Napadá mě jedině buď: A) nastavit tu hru tak aby byla "promítaná" v 4:3 a tím pádem se na krajích širokoúhlého monitoru objeví černé pruhy B) pustit hru v rozlišení,které je pro širokoúhlé m. optimalizované (proste se hra pustí v nějakém rozlišení podobně jako film-širokoúhle ale bez deformace obrazu)
Neznám odpoveď ani na A(jestli existuje nějaká taková utilita) ani na B (jestli hry podporují i tato širokoúhlá rozlišení)
poraďte,díky

tyjo ja fakt nevim co vlastne hledat jestli nejaky normal nebo wide. kazdopadne sem tak predbezne koukal po netu a zjistil jsem z ruznych recenzi apod. ze Widescreeny nemaji zas tak dobre odezvy jak ty 4:3 (ve stejne cenove kategorii)...nebo se mylim? chtel bych koupit neco do 9000,- Nasel sem si takovy docela pekny LCD(2ms) http://www.svethardware.cz/art_doc-D106 ... 750AF.htmlstag píše:No klasicky monitor ma samozdrejme taky svoje vyhody, hodi se vic na prohlizeni stranek protoze je vyssi a taky se nejspis bude vic hodit na upravu fotek a prohlizeni videi v pomeru stran 4:3

mno, jestli ti mohu radit, tak s tvoji grafikou se na WS vykasli. budes mit s tim vic problemu nez uzitku a i kdyz to vypada hezky, tak zrovna na hry to podle mne moc vhodny neni. na filmy to ano, ale na praci ... pro mne uz vubec, protoze nativni rozliseni by bylo pro mne prilis male.dech píše:tak to si mozna pockam..ten tyden snad vydrzim....nebo budu este hledat nejakou alternativu...kazdopadne se tu este stavim a vyslechnu tve reference

a NEC 20WGX2 tiez... za 12k CZK.Maxtor píše:...zobrazeni pixel-to-pixel maj az drazsi monitory.. odhadem (mozna uz dneska i levnejsi) tak od 20k..

ano, na praci bych WS opravdu nechtel. rekni mi, k cemu mi je WS, kdyz pracuju pouze s texty ? to jako abych mel cely dokument na jednom radku ?Maxtor píše:..ses zblaznil ne..? ..na co jineho WS nez na praci.. kde jinde potrebujes plochu.. neni nic lepsiho.. teda samozrejme pokud to neni nejaka mala potvora s malym rozlisenim..J X P píše:..na filmy to ano, ale na praci...

nj, ale kolik z nas je opravdovych grafiku, zeWuuduu píše:grefika - je, pretoze mas kam naukladat paletky s nastrojmi, je to vlastne priestor extra navyse, akurat na tie veci.