Jaký koupit Monitor k hraní her a na video

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

Jo ten NEC 20WGX2 je dobry ale zbytecne drahy. Na hry ti klidne z vlastni zkusenosti doporucim ViewSonic VX2025wm 1680x1050. Je plnohodnotnym soperem toho NECu ikdyz odezvu ma mozna trochu vyssi ale pri hrani si toho stejnak nevsimnes to ti garantuju.
Stoji 12000,- a usetrene prachy muzes vrazit do grafarny kerou potrebujes na takovehle rozliseni :D tedka sem o nem napsal nake postrehy tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=70777

a tady je v obchode: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?zbo=30871
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

zdarte lidi,
mám takový zvláštní dotaz:
chci LCD pro hry, filmy a www(serazeno dle priorit)
rikam si: pro filmy by byl dobry nejaky širokoúhlý, ale pak sem se díval u kámoše jak na něm hraje hry a zjistil jsem že je obraz deformovaný-roztáhlý. A tak mě zajímá jestli jde toto nějak řešit. Napadá mě jedině buď: A) nastavit tu hru tak aby byla "promítaná" v 4:3 a tím pádem se na krajích širokoúhlého monitoru objeví černé pruhy B) pustit hru v rozlišení,které je pro širokoúhlé m. optimalizované (proste se hra pustí v nějakém rozlišení podobně jako film-širokoúhle ale bez deformace obrazu)
Neznám odpoveď ani na A(jestli existuje nějaká taková utilita) ani na B (jestli hry podporují i tato širokoúhlá rozlišení)
poraďte,díky
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
Sux00r
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sux00r »

Njn, ale jak mam vedet co grafika davat bude a co ne?! nejaky odkaz nekam?
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

Sux00r píše:Njn, ale jak mam vedet co grafika davat bude a co ne?! nejaky odkaz nekam?
sry, ale nepochopil jsem na co se ptas...?
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
Sux00r
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sux00r »

to neni tobe, me se nechce Quotovat, tak sem to napsal takto, pred tebou lidi rikali ze to musi davat grafarna, tak se ptam jaka grafarna dava co ...
stag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stag »

dech píše:zdarte lidi,
rikam si: pro filmy by byl dobry nejaky širokoúhlý, ale pak sem se díval u kámoše jak na něm hraje hry a zjistil jsem že je obraz deformovaný-roztáhlý. A tak mě zajímá jestli jde toto nějak řešit. Napadá mě jedině buď: A) nastavit tu hru tak aby byla "promítaná" v 4:3 a tím pádem se na krajích širokoúhlého monitoru objeví černé pruhy B) pustit hru v rozlišení,které je pro širokoúhlé m. optimalizované (proste se hra pustí v nějakém rozlišení podobně jako film-širokoúhle ale bez deformace obrazu)
Neznám odpoveď ani na A(jestli existuje nějaká taková utilita) ani na B (jestli hry podporují i tato širokoúhlá rozlišení)
poraďte,díky
Tvuj kamos si to asi neumi nastavit velka cast her (nove snad skoro vsechny) widescreen rozliseni podporuji, nekdy se to upravit nejaky soubor nebo tak, podivej se na sranku www.widescreengamingforum.com je to sice anglicky ale je tam popsane uplne vsechno
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

stag píše:
dech píše:zdarte lidi,
poraďte,díky
Tvuj kamos si to asi neumi nastavit velka cast her (nove snad skoro vsechny) widescreen rozliseni podporuji, nekdy se to upravit nejaky soubor nebo tak, podivej se na sranku www.widescreengamingforum.com je to sice anglicky ale je tam popsane uplne vsechno
dikes, to mi docela staci ohledne tech her...ale rikam si, proc teda lidi kupuji cca 4:3 monitaky kdyz by bylo lepsi koupit widescreeny? v cem ty cca 4:3 minitaky maji navrch oproti WS?dik
stag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stag »

No klasicky monitor ma samozdrejme taky svoje vyhody, hodi se vic na prohlizeni stranek protoze je vyssi a taky se nejspis bude vic hodit na upravu fotek a prohlizeni videi v pomeru stran 4:3
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

stag píše:No klasicky monitor ma samozdrejme taky svoje vyhody, hodi se vic na prohlizeni stranek protoze je vyssi a taky se nejspis bude vic hodit na upravu fotek a prohlizeni videi v pomeru stran 4:3
tyjo ja fakt nevim co vlastne hledat jestli nejaky normal nebo wide. kazdopadne sem tak predbezne koukal po netu a zjistil jsem z ruznych recenzi apod. ze Widescreeny nemaji zas tak dobre odezvy jak ty 4:3 (ve stejne cenove kategorii)...nebo se mylim? chtel bych koupit neco do 9000,- Nasel sem si takovy docela pekny LCD(2ms) http://www.svethardware.cz/art_doc-D106 ... 750AF.html
kdyby k nemu byla identcika ale WS varianta tak bych do ni hned sel
btw. mam takovehle pozadavkyy: co nejmensi odezva, do 9000,- ,DVI, zbytek je uz asi libovolny
vpodstate co me jedine trapi je to s tema hrama. chci aby se na tom taky dobre hralo-a mam takovy dojem ze s temi WS je to takove ze me budou nutit do jednoho rozliseni ( nejspis 1440*900 podle http://www.widescreengamingforum.com/wi ... itors_List )
jo a btw sem svoji grafarnu na tom listu nenasel ( http://www.widescreengamingforum.com/wi ... _Card_List )-tak esi to znamena ze to nepodporuje tak je to uz asi zbytecne uvazovat o WS
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no.. tezko radit.. wide (pokud do nej nevrazis 50k) nesezenes s nativnim 1080p, coz by treba me pekne stvalo..
..jinak s tema orezama.. neni problem.. novy hry uz wide vetsinou umi.. u starejch to jde resit v ovladacich.. HW orez.. resp. zobrazeni pixel-to-pixel maj az drazsi monitory.. odhadem (mozna uz dneska i levnejsi) tak od 20k..
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

no takze moje posledni ot. zni takto:
myslis si ze bych nasel nejake LCD se stejnymi(snad i realne)parametry jako ten Samsung SyncMaster 931BF (2ms,DVI,19palcu,minimalne kontrast 700:1,minimalně jas: 300 cd/m^2...) ale ve wide? uz mam pocit ze skoncim u te 5:4...tak snad to takova ujma pro filmy nebude ne? :)
stag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stag »

To že není tvoje grafika, neznamená že nebude fungovat. WS používá hodně lidí a zatím jsem nikde nečetl že by někomu nepodporovala grafika rozlišení, na tom seznamu jsou jenom grafiky nové řady. Já mám objednaný Samsung 940bw ten má podobné parametry akorát má nižší kontrast 500:1 a vyšší odezvu 4ms jinak ma parametry stejne az na ws samozdrejme a je za výbornou cenu 6000kč s dph. Bohůžel ho budu mít až v příští pátek tak kdybys ještě ten monitor neměl tak můžeš napsat pro více informací (mimochodem já mám ještě starší grafiku než ty geforce 4 ti4200 tak doufám že to bude fungovat :wink:)
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

tak to si mozna pockam..ten tyden snad vydrzim....nebo budu este hledat nejakou alternativu...kazdopadne se tu este stavim a vyslechnu tve reference
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

dech píše:tak to si mozna pockam..ten tyden snad vydrzim....nebo budu este hledat nejakou alternativu...kazdopadne se tu este stavim a vyslechnu tve reference
mno, jestli ti mohu radit, tak s tvoji grafikou se na WS vykasli. budes mit s tim vic problemu nez uzitku a i kdyz to vypada hezky, tak zrovna na hry to podle mne moc vhodny neni. na filmy to ano, ale na praci ... pro mne uz vubec, protoze nativni rozliseni by bylo pro mne prilis male.

ja bych ti doporucil tu 931BF a budes nadseny, to mi ver ;).

P.S. take jsem o WS uvazoval, ale nenasel jsem jine pozitivum nez to, ze bych mel dobry pocit ze mam 16:9. Par lidi u nas ma notebooky s WS a rikam uprimne, je to hezke, ale neni to pro mne ;).
---
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

J X P píše:..na filmy to ano, ale na praci...
..ses zblaznil ne..? ..na co jineho WS nez na praci.. kde jinde potrebujes plochu.. neni nic lepsiho.. teda samozrejme pokud to neni nejaka mala potvora s malym rozlisenim..
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Maxtor píše:...zobrazeni pixel-to-pixel maj az drazsi monitory.. odhadem (mozna uz dneska i levnejsi) tak od 20k..
a NEC 20WGX2 tiez... za 12k CZK.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Maxtor píše:
J X P píše:..na filmy to ano, ale na praci...
..ses zblaznil ne..? ..na co jineho WS nez na praci.. kde jinde potrebujes plochu.. neni nic lepsiho.. teda samozrejme pokud to neni nejaka mala potvora s malym rozlisenim..
ano, na praci bych WS opravdu nechtel. rekni mi, k cemu mi je WS, kdyz pracuju pouze s texty ? to jako abych mel cely dokument na jednom radku ?

PIVOT je moznym resenim, ale ten mi taky neprijde jako potrebny, spis jen jako vychytavka ... pokud pracujes treba s grafikou ... tam nevim, jestli je WS prinosem.
---
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

grefika - je, pretoze mas kam naukladat paletky s nastrojmi, je to vlastne priestor extra navyse, akurat na tie veci.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no k tomu pixel-to-pixel.. jak jsem rikal.. je mozny, ze uz neco levnyho venku je.. i tak je tady ale porad prusvih s nativnim 1080p.. to me samotnyho dost zere..

to: J X P
..prace =/= jen prace s textem.. samozrejme na text je to zbytecny.. mozna pivot, ale i tam to podle me nebude tak uplne v pohode, protoze stranka A4 by se mela vlizt na 17" obrazovku v pivotu.. wide screen zde podle me tedy nema co nabidnout..
..jinak pro vse ostatni typu photoshop.. veskere hudebni programy.. render aplikace.. proste vsechno, kde nepracujes jen v jednom okne je WS obrovskym prinosem..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Wuuduu píše:grefika - je, pretoze mas kam naukladat paletky s nastrojmi, je to vlastne priestor extra navyse, akurat na tie veci.
nj, ale kolik z nas je opravdovych grafiku, ze :-). ne, ja nikomu samozrejme WS nerozmlouvam, jen si myslim, ze je to trochu modni trend, bez vetsiho masoveho opodstatneni. Obzvlast, pokud dotycny vlastni grafiku GF 6600, tam mi to prijde jako nesmysl ... tak jsem mu chtel dat trochu alternativniho pohledu na vec ... pokud si ho ale bude moc prat, koupi si ho :-).
---
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“