problem z PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Podle mě není problém v SW - ty teploty hlavně na chipsetu jsou přímo pekelný - osobně považuju za aximum 45 stupňů a mít přes 60 je docela zajímavý - jinak ostatní teploty vypadaj v pohodě

Jinak podle toho zasekávání - pokud je to takový zasekávání při kterym se vydává zvuk (jak tady někdo psal dzz) tak to vypadá na zdroj

Osobně bych ocenil kdyby jsi sem vypsal kompletní sestavu pro lepší představu...ale problém je podle mě buď ve zdroji nebo v desce...
ceca
Nováček
Nováček

Příspěvek od ceca »

tak jdeme na to

Gigabyte GA-8N-SLI Pro - nForce4 SLI
Intel Pentium 4 640 3,2GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
2x kit Corsair DIMM 1024MB DDR II 667MHz VS1GBKIT667D2
Seagate Barracuda 7200ot/min 200Gb
HP Nvidia Quadro FX 1400
LG SuperMulti GSA-H20L černá Retail - DVD-R/+R, DualLayer
400W zdroj eurocase - součást case
a nějaká ta 3,5" mechanika
+
Eizo S2410W-BK - LCD 24" 1920x1200
Logitech MX518
Logitech G15
Logitech X-230 2.1

snad jsem na nic nezapoměl

prostě klasické kancelářské PC
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

No tak já bych asi nejdřív ze všeho zkusil vyměnit zdroj - třeba si puč nějakej od kolegů, kterym de vše OK a vyzkoušej jestli problémy přetrvaj - timdle způsobem můžeš testovat i další komponenty, ale osobně bych to viděl jako problém ve zdroji a špatně větrané case...

Resepktive tyto problémy by mě napadli jako první, pokud bych se setkal s "dzz" zvuky :)

Edit: jak dlouho provozuješ tudle sestavu?
ceca
Nováček
Nováček

Příspěvek od ceca »

sestavu mam asi 5 měsíců - jinak větrana je dobře - vepředu a vzadu 120mm ventilátor - takže pěkný průvan
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ceca píše:sestavu mam asi 5 měsíců - jinak větrana je dobře - vepředu a vzadu 120mm ventilátor - takže pěkný průvan
Tak to pak nechápu tu teplotu chipsetu...vypadá fakt podezřele...
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

teplota chipsetu je naprosto v pohodě... gigabyte uvádí i 70°C na notrh bridge jako ok... jinak já mám uplně totožnou desku a procesor akorát 630, jinak máme docela stejný sestavy... to posekávání zvuku jakoby dzz bylo způsobený biosovým nastavením funkce CIA, která měla inteligentně accelerovat výkon procesoru a u mě se to projevovalo dost neinteligentně... počítač se skoro nedal použít a přitom běžel docela normálně... grafika ok, dokonce sem získal solidní bodovej výsledek v 3DMark05 (3995 bodů z 6600GT)... tato funkce musí být u mě naprosto vypnutá (má asi 5 možností + disabled) a tak se zkus podívat jestli to není v tomhle... zdroj mám uplně stejnej a s odběrem se vlezeš v klidu do 300W, takže tím to podle mě není...

edit: samo, že ta grafika veme víc, ale když sem někdo postnete odkaz na výpočet odběru PC podle použitejch komponent - tak uvidíte, že má aspoň 50W rezervu podle mě...
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přesun z NV grafik ...
Goldnoob team proud member!
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

neznam moc kejsu od ec co jsou dobre vetrany ale budiz
zdroj bych vymenil tak i tak... je to sebevrazda (vlastni zkusenost - 3 pc tydne dojizdi prave na EC)
jinak na grafice 6600gt je to rozliseni doce uz zahul... nizsi asi dat nemuzes protoze neni nativni
problem se bud skryva v tom nebo v desce
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Don píše:neznam moc kejsu od ec co jsou dobre vetrany ale budiz
zdroj bych vymenil tak i tak... je to sebevrazda (vlastni zkusenost - 3 pc tydne dojizdi prave na EC)
jinak na grafice 6600gt je to rozliseni doce uz zahul... nizsi asi dat nemuzes protoze neni nativni
problem se bud skryva v tom nebo v desce
já tomu zdroju taky moc nevěřím, ale novej koupím až nebudu vědět co s penězama...

btw. on nemá 6600GT, ale ňákou "kvadro cosi" myslim :) do SLI jestli sem to dobře pochopil... takže pro tu grafiku to nebude problém... spíš bych hledal problém v té desce... je sice zapeklitá, ale podle mě super :up:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
ceca
Nováček
Nováček

Příspěvek od ceca »

Jo, malem bych zapoměl. Už od te doby co mam toto PC tak mam problem z BIOSem - jak do něj vlezu tak než se někam dostanu tak se kousne a nereaguje, tak ho musím restartovat a po restartu to samý. Pokažde co jsem tam byl tak pokud jsem to tam nenalupal co potřebuju do 10sec. tak se to seklo a mohl jsem se snažit znova - ani nevím jak se bios na základní desce přeinstalovává nebo aktualizuje - zas až tak hluboko jsem nikdy toto nepotřeboval ale tady by to asi bodlo ne?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

asi bych testl novej BIOS, pripadne jinej zdroj, potom mozna reinstal widli, kdyz to bude delat dal, tak asi reklamace desky :(
....ze by to byl MELOUN
ceca
Nováček
Nováček

Příspěvek od ceca »

no zkusim bios - včera se mi přes to MSI live ten bios nepadařil, tak to musím udělat přes tu disketu, a tady je naštěstí dual bios tak to snad nepokazím
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ceca píše:no zkusim bios - včera se mi přes to MSI live ten bios nepadařil, tak to musím udělat přes tu disketu, a tady je naštěstí dual bios tak to snad nepokazím
hele to není vůbec biosem... budu hádat - máš USB klávesnici? :roll: buď zapoj starší ne-USB (PS2) nebo si sežeň redukci.. bohužel to je asi chyba této řady, že se bios moc s USB klávesnicema nebaví :( ale v klidu se to dá přežit... btw. přes co že to updatuješ ten bios? :? dyť k tomu je přímo utilita na CD k desce(@bios), která ti ten bios stáhne z netu a nainstaluje... mě se to podařilo během půl minuty bez problému ;-) ještě ňáký dotazy? :)
ceca
Nováček
Nováček

Příspěvek od ceca »

jo bios jsem dělal taky touto utilitou s CD od desky
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak to pokračuje? s čím máš ještě problémy? už si něco vyřešil? třeba tu klávesnici v BIOSu? doufám, že ti moje rady aspoň trochu pomáhaj ;-)
ceca
Nováček
Nováček

Příspěvek od ceca »

A jo pokračuje to. Klávesnice mě tak nevadí, nainstaloval jsem OS na nový WD Raptor 74Gb SATA II NCQ a zatím čekám na seriové čísla k CAD/CAM programům - abych to moh zkusit. Deska je furt stejně horká a když vypnu ten malej vetraček na chipsetu tak dosahuje 85°+. Tak ještě čekam na odpověd za jak dlouho mi daj novou desku než ji reklamuju - furt je to počítač v práci ne doma, bez něj se neobejdu a měsíc dovolené si brát nechci. :D snad se vše vyřeší (dám vědět)
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ceca píše:A jo pokračuje to. Klávesnice mě tak nevadí, nainstaloval jsem OS na nový WD Raptor 74Gb SATA II NCQ a zatím čekám na seriové čísla k CAD/CAM programům - abych to moh zkusit. Deska je furt stejně horká a když vypnu ten malej vetraček na chipsetu tak dosahuje 85°+. Tak ještě čekam na odpověd za jak dlouho mi daj novou desku než ji reklamuju - furt je to počítač v práci ne doma, bez něj se neobejdu a měsíc dovolené si brát nechci. :D snad se vše vyřeší (dám vědět)
jasný... ta teplota chipsetu je docela brutální teda :? ten větráček mám sundanej už dýl, ale mám v bedně docela průvan, takže mám teplotu cca okolo 50°C v zátěži... pak kdyžtak napiš jak pokračuješ...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“