singlcore vs. dualcore

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

HEAD píše:Vidim ze todle nema cenu :roll: Proste nepochopite,ze hry limituje Gk a ne cpu.Sou i vyjimky jako HL nebo farcry,ktery sou na cpu hodne zavisly.Nepochopite,ze kdyz si clovek zapne hru v 1280x1024 na max. pri 4AA a 16AF proste to bude limitovany GK a ne cpu.Toje potom tezky se neco snazit vysvetlit.
Tak proc kdyz tedy hry nejsou limitovane cpu nevzit nejakej dualcore misto singlcore kde i v pripade ze hra DC vyuzit nebude umet budes mit stale jedno jadro pro nejakou praci navic? :roll:
0118 999 881 999 119 7253
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

Máte tu slušnou bitku, ale ted mi teda poradte:

Mam opterona 144 @ 2700mhz, ma cenu pro me kupovat X2 3800+ nebo ne ? v tmo případě bych koupil novou desku AM2 a ramky asi

Patriot - PDC22G6400 - LLK ,

o kolik % pak budu mít narust oproti staremu PC ?

Vyplatí se to vubec? :razz:
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

K debate o limitaci CPU .... zhruba do rozliseni 1024*768 jsou hry asi tak ze 35 procent zavisle na CPU, pri rozliseni 1280*1024 je to uz jen 15 procent ... tudiz pokud budes hrat na 1204*768 muze byt vysledek znacne ovlivnen vykonem CPU, ALE uz od 3200+ az po FX-57 jsou rozdily v radu procent ... Od vyssiho rozliseni se rozdily smazavaji a zalezi temer uz jen na grafice ...

Add debata o dual-core driverech Ati, uz muj test na PCT ukazal ze narust ve hrach ktere nepodporuji DualCore ale bezi na DualCore s ovladacem je jasne videt ... velky rozdil ... prectete si ten test ... a uvidis ze DualCore na 2500Mhz straci v kazde hre do kapsy SingleCore na 2800Mhz ...
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

OBR píše:K debate o limitaci CPU .... zhruba do rozliseni 1024*768 jsou hry asi tak ze 35 procent zavisle na CPU, pri rozliseni 1280*1024 je to uz jen 15 procent ... tudiz pokud budes hrat na 1204*768 muze byt vysledek znacne ovlivnen vykonem CPU, ALE uz od 3200+ az po FX-57 jsou rozdily v radu procent ... Od vyssiho rozliseni se rozdily smazavaji a zalezi temer uz jen na grafice ...

Add debata o dual-core driverech Ati, uz muj test na PCT ukazal ze narust ve hrach ktere nepodporuji DualCore ale bezi na DualCore s ovladacem je jasne videt ... velky rozdil ... prectete si ten test ... a uvidis ze DualCore na 2500Mhz straci v kazde hre do kapsy SingleCore na 2800Mhz ...
kamarad mě to rozmluvil a ja si přečetl, několik testů, a koukám máš přesně desku a cpu, co ted chci, AM2 už ne :)

Kde jsi sehnal procak, když nejsou? to je ta první serie co jde tak dobře taktovat?
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6
R!D!CK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R!D!CK »

hmm ale mam taky dotaz kdy X2 3800+ ma frekvenci 2.0ghz SC 3800+ ma frekvenci 2.4 ghz tak ti padem je vykonejsi SC 3800+?? jestli mam pravdu protoze uvazuji o koupe noveho pc akorat mam problem ze je neumim taktovat.takze si myslim ze by promne bylo vyhodnejsi SC.
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

R!D!CK píše:hmm ale mam taky dotaz kdy X2 3800+ ma frekvenci 2.0ghz SC 3800+ ma frekvenci 2.4 ghz tak ti padem je vykonejsi SC 3800+?? jestli mam pravdu protoze uvazuji o koupe noveho pc akorat mam problem ze je neumim taktovat.takze si myslim ze by promne bylo vyhodnejsi SC.
Keď je program (hra) optimalizovaný na dualcore, tak bude dualcore výkonnejšie. V budúcnosti budú takmer všetky (ak nie všetky) programy a hry optimalizované na dualcore, čiže dualcore bude výkonnejšie.
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
R!D!CK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R!D!CK »

hmm ale kdyz Dualcore ma ale frekvenci 2ghz
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

dual core jsou lepšíí proč to asi dělaj nevíš náhodou? výkon jde poznat všude ve hrách či jiných aplikacích vezmi příklad moje conroe na 2,4 drtí jakýkoliv jedno jádro na 3 GHZ!!!!!!!!!
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

medas píše:dual core jsou lepšíí proč to asi dělaj nevíš náhodou? výkon jde poznat všude ve hrách či jiných aplikacích vezmi příklad moje conroe na 2,4 drtí jakýkoliv jedno jádro na 3 GHZ!!!!!!!!!
Jenze ty tady neporovnavas DC vs SC ale Conroe vs zbytek sveta. Kdybys porovnaval objektivne porovas SC postaveny na architekture conroe s DC na conroe, jenze pokud me pamet nesali, sc@conroe (jeste) neni :roll:
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

já porovnávám všeobecně single a dual .....
vzdit pokud já vím tak třeba intel nemá moc v plánu nějaká nová jedno jádra všechno to vytlačí dvou jádra a potom přijdou čtyř a.......... :?
ovsem pokud neberes v potaz kancl procesory které ale taky zmizí za chvilku
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

medas píše:porovnávám všeobecně single a dual ....
medas píše: vezmi příklad moje conroe na 2,4 drtí jakýkoliv jedno jádro na 3 GHZ!!!!!!!!!
Ne, tady porovnavas Conroe vs ostatni architektury coz je zcela nevypovidajici test co se tyce vyhody SC vs DC.

Vyhody DC muzem porovnavat pouze na CPU na stejne architekture, jinak to zcela ztraci smysl.

medas píše:dobre ale jedno jádra jsou už tak trochu minulost ne?
jedno jadra minulosti neni. Dokud nebudes mit v lowendu DC tak SC nikdy nebude minulosti a i presto muze mit stale SC par vyhod(treba nizsi spotreba, nizsi naklady na vyrobu)
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

jo to beru že singl. tady ještě nějaký ten pátek budou taky jsem to odstranil
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atomexpert »

HEAD píše:Vidim ze todle nema cenu :roll: Proste nepochopite,ze hry limituje Gk a ne cpu.Sou i vyjimky jako HL nebo farcry,ktery sou na cpu hodne zavisly.Nepochopite,ze kdyz si clovek zapne hru v 1280x1024 na max. pri 4AA a 16AF proste to bude limitovany GK a ne cpu.Toje potom tezky se neco snazit vysvetlit.
No, to zase pravda neni.
Jestli jsi to nevedel tak tvoje CPU je ta cast tveho systemu ktera se stara o pocitani fyziky, a graficka karta je cast ktera se stara o vsechny ty hezke barvicky, kteryma jsou to 3D tvary pokryty.
Takze i kdybys mel SLI nebo dokonce Quad Core v tvem Kompu a SC Celerona 2Ghz tak by jsi si taky moc nezahral.
Ale je pravda ze limitace CPU u dnesnich her neni zas az tak velka, proste procaky jsou zatim dostatecnyy, a nezalezi jestli mas SC nebo DC.
Avsak pomalu ale jiste jse vykon CPU zacina projevovat a kazdy kdo mel SC a presel na DC vi o cem mluvim. To ze hry zacinaji byt optimalizovane prave na Multicore snad nemusim vysvetlovat.
Rek bych, ze skoro kazdemu je dneska jasne, ze Single Core proste nema bucoucnost, casem budou do procesoru akorat pribyvat jadra a kdo vi co jeste, osobne jse mi ten napad integrovat grafiku do CPU hodne libi, proste krabicka od cigaret je budouci pocitac :D
CPU:AMD Athlon64 X2 4200+(Manchaster) @ 2750MHz 1,45V - GB G-Power Pro MB:DFI LanParty nForce4 SLI-DR RAM:2x G.Skill 1GB DDR400(2,5-3-3-7 1T - 2.80V) GPU:Sparkle 7800GT 256MB PCI-E @ 485/1220MHz HDD1:WD Raptor 36,7GB 10 000RPM SATA HHD2:Hitachi 250GB 7200RPM SATA-II DVD:SONY DVD-RW DRU800A Screen:CRT 19" PSU:Enermax Noisetaker 600W Benchmarks 3DMark06: 4700 - 3DMark05: 8630 - 3DMark03: 18021 - PCmark05: 6326
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

Zdravicko.Chcel by som menit svojho opterona za X2 3800 (s939) ale prosim vas o radu.Neviete ake procesory sa teraz predavaju v ochodoch,ake varky ,teda ci idu taktovat dobre (aku maju mat TCM atd).Teda ide mi o to ci kupit novy procesor s obchodu,alebo doplatit nejaku korunu a pouzity,ale zasa mi ruci ze taktit ide na 2.8GHZ (1.55v neni to moc na tento typ procesoru?) a TCM-62 (ako su na tom teraz kusky v shopoch) Dik moc za odpovede a objasnenie
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Hele ja nevim.Mas celkem dobrej kus O144.Ja bych nemenil.Pokud mas PC hlavne na hrani singl CPU bude vzdy rychlejsi nez na stejny frekvenci dual.Sance ze das X2 3800+ na 2,8Ghz je celkem nulova.
Mac...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

godlike píše:Hele ja nevim.Mas celkem dobrej kus O144.Ja bych nemenil.Pokud mas PC hlavne na hrani singl CPU bude vzdy rychlejsi nez na stejny frekvenci dual.Sance ze das X2 3800+ na 2,8Ghz je celkem nulova.
blbost. já kupoval x2 3800+ o prázdninách a jde mi stabilně na 2900 s 1.5v. provozuju ho na 2800 s 1.475v. Ve srovnání s o144 je na 2850 stejně rychlé jako o144 na 2700...podle SuperPI.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

OC je vzdy o nahode.Ukaz me kolik takovych 3800+ jede na 2,9Ghz?.Kolikrat ani Toledo 4800+ neslo na 2,8Ghz.Kdyz kapne na dobrej kus prosim at vymeni.
Mac...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

godlike píše:OC je vzdy o nahode.Ukaz me kolik takovych 3800+ jede na 2,9Ghz?.Kolikrat ani Toledo 4800+ neslo na 2,8Ghz.Kdyz kapne na dobrej kus prosim at vymeni.
jasně. je to věc náhody ale "prakticky nulová" šance na 2.8 rozhodně neni!
btw: já jsem o144@2700 vyměnil za x2 @ 2800 za 1500 +- takže jsem spokojen a těch 1500 navíc nelituju. naopak.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

medas píše:dual core jsou lepšíí proč to asi dělaj nevíš náhodou? výkon jde poznat všude ve hrách či jiných aplikacích vezmi příklad moje conroe na 2,4 drtí jakýkoliv jedno jádro na 3 GHZ!!!!!!!!!
vis proc delaj DC ? na to je velice jednoducha odpoved protoze uz nedokazi zvysovat frekvenci procesoru a potrebujou prodavat dalsi a dalsi CPU tak zacli delat 2,4 a vicejadra protoze tam dosahnou v nekterych aplikacich nekolikanasobneho zrychleni, jenze je tu ten problem ze aplikace ktere podporuji DC a je tam adekvatni narust vykounu coz je podle me aspon 60% je minimum.
vicejadrove CPU sou hlavne o marketingu a ve vetsine aplikaci se ten vykon druheho jadra neprojevi protoze ho proste neumi vyuzit.
proste byl by lepsi conroe na 6Ghz nez 2jadro na 3Ghz (pro vetsinu lidi), jenze oni tech 6Ghz nedokazi dosahnout :)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

vis proc delaj DC ? na to je velice jednoducha odpoved protoze uz nedokazi zvysovat frekvenci procesoru a potrebujou prodavat dalsi a dalsi CPU tak zacli delat 2,4 a vicejadra protoze tam dosahnou v nekterych aplikacich nekolikanasobneho zrychleni, jenze je tu ten problem ze aplikace ktere podporuji DC a je tam adekvatni narust vykounu coz je podle me aspon 60% je minimum.
vicejadrove CPU sou hlavne o marketingu a ve vetsine aplikaci se ten vykon druheho jadra neprojevi protoze ho proste neumi vyuzit.
proste byl by lepsi single core na 5Ghz nez 2jadro na 3Ghz (pro vetsinu lidi), jenze oni ani 5Ghz nedokazi dosahnout :)
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“