Nejasnost pravidel - co lze považovat za komerční web ?

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

radekhulan píše:Můžeš mi vysvětlit, proč jsi smazal můj podpis? Byl tam hulan.cz, což je odkaz na společnost zabývající se webdesignem (nic ohledně HW/SW) a poté nevýdělečný soukromý blog radekhulan.cz, kde není jediná reklama. Tedy, pokud jako důvod pominu osobní nenávist a závist ;-)
Pominu-li verzi o zasti, zavisti a nenavisti - ta je nepochybne kazdemu jasna ;-) - nebot zadny admin nema nic lepsiho cele dny na praci nez tu nekomu zavidet a nenavidet ho, tak pak je tu "ta druha" - nepodstatna - a to je ta o komercnim webu tykajiciho se pocitacoveho obsahu.

Redakcni system je nepochybne software (tj. pocitacovy obsah) a prodej cehokoli (at uz sluzeb s danym softwarem spojenym) - je nepochybne komerce. Pokud by jsi nahodou byl na pochybach ohledne sveho podpisu, mohl jsi se obratit na libovolneho moderatora ci administratora formou SZ ci primo dotazem zde - a to uz od pondeli, kdy byla pravidla zverejnena. Jinak pravidla nesplnujici podpis se maze cely (v pripade zajmu je kopie k dispozici).

Vyklad pravidel vc. jejich drobne upravene verze snad uz nadale nikoho na pochybach, ohledne sveho odkazu v podpise, nenechava.
Naposledy upravil(a) Wilik dne stř 9. srp 2006, 18:39, celkem upraveno 1 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Bathory píše:
shadow píše:
No, my ti nemusíme vysvětlovat ani oficiální, natož neoficiální motiv...

...berte to tak, že není naším cílem propagovat jiné hw stránky nebo fóra, a už vůbec ne komerční a proč taky...

...denně tady spousta lidí odvádí slušnou práci a to "zdarma" a ve svém "volném čase", a já nevidím důvod, proč na tom někdo jiný má taky "zdarma" vydělávat, nebo někdo z vás ano?

ps: ostatně jako vždy, spousta křiku pro nic, svoje jak komerční či hw stránky si můžete dát do profilu www svého nastavení
no, to není tak úplně pravda, Bathory, rozhodnutí by měla být nějak smysluplně zdůvodněna a ty jsi veřejná osoba, která by měla odpovědět na dotazy uživatelů, a pokud možno tak, že uživatele nepošleš do <censored> , stejně jako orgány tohoto státu vůči jeho občanům.

No, ale v tomto případě to na dalších řádcích částečně vysvětluješ, děkuji :).

Nicméně si myslím, že "mnoho křiku pro nic", jak píšeš, není tato diskuze, alébrž samotný zákaz, kdy dle mého názoru děláte opět z komára velblouda a zavádíte další zbytečné restrikce, na které doplatí řada uživatelů, kteří sice formálně pod zákaz svým odkazem spadají, fakticky ale účel zavedení zákazu nenaplňují a rozhodně se nijak nesnaží vědomě "vydělávat" na odkaze jejich webové prezentace, alespoň ne z finančního hlediska a mají to jako prostě svou osobní prezentaci, a že tam je někde nějaká reklama, aby z ní například zaplatili provoz domény a hostingu, no to snad někomu tak vadí, že odkazy na to tady musí zakazovat? Myslím, že můžete být rádi, že sem takoví uživatelé vůbec chodí a zvyšují sem návštěvnost a že sem chodí v takovém rozsahu, že se jim zde i vyplatí odkazovat svoji webovou prezentaci. Obvykle jde také o schopné uživatele.

V současnosti tam je:
Není povoleno používat podpis k propagaci jiných webových stránek komerčního charakteru s převažujícím počítačovým (HW/SW/...) obsahem."
Nicméně Wilikův "autoritativní výklad".
K, takze abychom predesli opakovanym dotazum na jednotlive odkazy...

Vyklad pravidel o podpisu zni (a bude to doplneno i do pravidel o podpisu):

1. kazdy web, ktery obsahuje reklamu (vyjma freewebu, ktere ji obsahuji za poskytnuti web prostoru) - at uz formou baneru, textovych ploch, vlastni naplne na prodej zbozi atp. - neni povolen v podpisu

2. kazdy web, jehoz naplni jsou hlavne informace z oblasti PC (tj. prevazujici pocitacovy obsah) - neni povolen v podpisu

Jakykoli odkaz (splnujici zakony CR) je povolen formou www odkazu v profilu.
je naprosto extenzivní /tj. rozšiřující/ a rozšiřuje zákaz prakticky na vše, co se týká počítačů..

Všemožné zákazy se zde stupňují a opravdu nevím, jestli to je zrovna ta správní cesta...

Imho používat více pouze "doporučení" , místo "zákazů" a "zákazů s následným postihem v případě jejich porušení" je rozhodně lepší způsob, jak přistupovat ke zdejším otázkám.

Nechceme snad "policejní fórum s bodovým systémem" :).
show must go on..
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

shadow píše:Imho používat více pouze "doporučení" , místo "zákazů" a "zákazů s následným postihem v případě jejich porušení" je rozhodně lepší způsob, jak přistupovat ke zdejším otázkám.
Pokud bychom dali napr. nepouzivani obrazku v podpisu jako doporuceni, tak se 100% najde nekdo, kdo doporuceni nevezme v potaz a da si maly obrazek. Jakmile bude mit obrazek jeden, bude chtit druhy, treti... a maji maly obrazek "vsichni". A pak je objevi nadherny animovany velky obrazek, kterej je naprosto uzasny, tak si ho da jeden, pak druhej, treti... a za cas maji velky, animovany obrazek vsichni. A tak by se dalo pokracovat...

Priklad s obrazkem jsem uvedl zcela zamerne, pac je to par mesicu co forum zacla zaplavovat vlna userbaru - a ohledne nich bylo rozeslano asi 100 SZ s porusenim pravidel podpisu, byt vsichni (snad) pravidla cetli a vedeli, ze to neprojde... proto rovnou zakaz a ne doporuceni.
shadow píše:Nechceme snad "policejní fórum s bodovým systémem" :).
Nekdy nemas vubec spatny napady :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wilik píše:
shadow píše:Nechceme snad "policejní fórum s bodovým systémem" :).
Nekdy nemas vubec spatny napady :)
Jsem si vědom, že riskuji, že si můžeš podobný nápad vzít k srdci a zrealizovat podobnou obludnost :roll: A stejně jako na našich silnicích, ani zde by ti nehrozilo obdržení trestného bodu, takže mě vůbec nepřekvapuje, že ti připadá lákavý :roll:

A pokud už chcete zakazovat, tak ten zákaz by měl být přesně vymezen, ne jak to píšeš ty. To by měla psát nějaká právnická ruka s patřičným "skillem". Stylizace zákazu by totiž měla vycházet z toho, že co není zakázáno, je dovoleno a ne z toho, že co není dovoleno, je zakázáno. K tomu ten tvůj široce a tím i zneužitelně stylizovaný zákaz totiž jaksi směřuje...
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co se týká podpisu, existuje phpBB podpis mod kde se dá vše nastavit pěkně natvrdo a starostem s kontrolou podpisu a handrkování kolem toho by byl konec navždycky - chápu, rejpat do rozjetého fóra se tu nikdy nenosilo, přece jen nemám s tím zkušenost ani osobně, ale mod má už poměrně vysokou "verzi" takže by to fungovat mělo. tolik k podpisu - moje "doporučení" řešení situace.

co se týká obsahu podpisu, znovu opakuju že to je celkem nesmysl. jsme na internetu, tvářit se že něco neexistuje nemá smysl. reklamu na vyloženě reklamní weby samozřejmě moc potřebovat nemůžeme, ale pokud někdo tvoří web o hardware (dejme tomu), je celkem postavený na hlavu zakazovat jeho autorovi dát o něm vědět. osobně bych to viděl na zákaz nezákonného materiálu a dál to neřešit, přece jen jsme v informačním věku a praktiky zakazující všechno možné už tady snad znovu zavádět nemusíme :roll:
shadow píše:Myslím, že můžete být rádi, že sem takoví uživatelé vůbec chodí a zvyšují sem návštěvnost a že sem chodí v takovém rozsahu, že se jim zde i vyplatí odkazovat svoji webovou prezentaci. Obvykle jde také o schopné uživatele.
s tímhle naprosto souhlas. internet jsou propojené komunity, nevidím důvod proč neodkazovat právě na takovéto weby. pravidlo "reklamy na stránce" je absurdní
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

shadow píše:no, to není tak úplně pravda, Bathory, rozhodnutí by měla být nějak smysluplně zdůvodněna a ty jsi veřejná osoba, která by měla odpovědět na dotazy uživatelů, a pokud možno tak, že uživatele nepošleš do <censored> , stejně jako orgány tohoto státu vůči jeho občanům.
To si Shadowe pleteš pojmy a dojmy (nic ve zlým). Já nejsem veřejná osoba zvolená v řádných volbách jako nějaký starosta či poslanec, ale dosazený administrátor, který je zodpovědný za fórum a to svému nadřízenému, ale určitě ne Shadowovi ani jinému uživateli. Jinak jsem na tvůj dotaz odpověděl, možná na tebe trochu stručně, ale věřím, že jsi ho, respektive podstatu změny pravidla o podpisu pochopil.
shadow píše:Nicméně si myslím, že "mnoho křiku pro nic", jak píšeš, není tato diskuze, alébrž samotný zákaz, kdy dle mého názoru děláte opět z komára velblouda a zavádíte další zbytečné restrikce, na které doplatí řada uživatelů, kteří sice formálně pod zákaz svým odkazem spadají, fakticky ale účel zavedení zákazu nenaplňují a rozhodně se nijak nesnaží vědomě "vydělávat" na odkaze jejich webové prezentace, alespoň ne z finančního hlediska a mají to jako prostě svou osobní prezentaci, a že tam je někde nějaká reklama, aby z ní například zaplatili provoz domény a hostingu, no to snad někomu tak vadí, že odkazy na to tady musí zakazovat?
Ti, co faktický výklad pravidel nenaplňují si tam ten odkaz samozřejmě můžou nechat, ale nechtěj mi namluvit, že tady někdo vydělává nevědomě... :) a už vůbec není uhlídatelné, jestli si ten který člověk vydělá pouze na hosting, nebo i na něco jiného, to snad chápeš...

//Edit -
zombux píše:co se týká podpisu, existuje phpBB podpis mod kde se dá vše nastavit pěkně natvrdo a starostem s kontrolou podpisu a handrkování kolem toho by byl konec navždycky - chápu, rejpat do rozjetého fóra se tu nikdy nenosilo, přece jen nemám s tím zkušenost ani osobně, ale mod má už poměrně vysokou "verzi" takže by to fungovat mělo. tolik k podpisu - moje "doporučení" řešení situace.
Ano i nad tímto jsme uvažovali a myslím, že do budoucna to bude dobré řešení, které hlavně moderátorům ulehčí spoustu práce... :roll:
Bathory
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Omlouvám se za "OT", pokud by si to tak někdo mohl vykládat, nicméně nemohu nereagovat :)
Bathory píše:To si Shadowe pleteš pojmy a dojmy (nic ve zlým). Já nejsem veřejná osoba zvolená v řádných volbách jako nějaký starosta či poslanec, ale dosazený administrátor, který je zodpovědný za fórum a to svému nadřízenému, ale určitě ne Shadowovi ani jinému uživateli.
Tak se Bathory pleteš, protože co by bylo (a k čemu by bylo provozovateli) fórum bez uživatelů, stejně jako politikovi stát bez občanů, bez spokojených občanů :roll:

A pochopitelně jsi "veřejný činitel" nadaný příslušnou (pravo)mocí, kterou nikdo z nás ostatních nemá. A paralel by se dalo vysledovat více :)

//Bathory - já tě přesvědčovat nebudu, ale platí, co jsem napsal, ať už se ti to líbí, nebo ne... :wink:
//Wilik - administrator neni zodpovedny uzivatelum, ale majiteli...
show must go on..
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Wilik píše:
radekhulan píše:Můžeš mi vysvětlit, proč jsi smazal můj podpis? Byl tam hulan.cz, což je odkaz na společnost zabývající se webdesignem (nic ohledně HW/SW) a poté nevýdělečný soukromý blog radekhulan.cz, kde není jediná reklama. Tedy, pokud jako důvod pominu osobní nenávist a závist ;-)
Pominu-li verzi o zasti, zavisti a nenavisti - ta je nepochybne kazdemu jasna ;-) - nebot zadny admin nema nic lepsiho cele dny na praci nez tu nekomu zavidet a nenavidet ho, tak pak je tu "ta druha" - nepodstatna - a to je ta o komercnim webu tykajiciho se pocitacoveho obsahu.

Redakcni system je nepochybne software (tj. pocitacovy obsah) a prodej cehokoli (at uz sluzeb s danym softwarem spojenym) - je nepochybne komerce. Pokud by jsi nahodou byl na pochybach ohledne sveho podpisu, mohl jsi se obratit na libovolneho moderatora ci administratora formou SZ ci primo dotazem zde - a to uz od pondeli, kdy byla pravidla zverejnena. Jinak pravidla nesplnujici podpis se maze cely (v pripade zajmu je kopie k dispozici).

Vyklad pravidel vc. jejich drobne upravene verze snad uz nadale nikoho na pochybach, ohledne sveho odkazu v podpise, nenechava.
chyba, redakční systém je ZDARMA, placené jsou SLUŽBY spojené s jeho imeplementací. nechci se s tebou ale hádat, zjevně máš nějaké osobní problémy, tak si je asi řešíš takto.. Přeji ti, ať se ti brzy daří lépe..

//edit Wilik - hadat se o takove malickosti by jiste nemelo cenu, navic ja jsem nikde nepsal, ze bys prodaval redakcni system - takze "chyba" zadna... a jinak se mi dari dobre, takze dekuji za prani - ted to jiste bude jeste lepsi :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to hulan: :) :lol:

to bathory: mno ja se radsi ptam, pac clovek nikdy nevi a nestojim o dalsi karty :wink: :roll:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No, myslím, že se zde vytrácí to podstatné, a to je zájem uživatelů tohoto fóra.

Vadí snad někomu odkaz v podpise na web Radka Hulána? Mě tedy jako uživateli nikoliv.

Jsem toho názoru, že uživatelé spíše podobné odkazy vítají a rádi na ně kliknou, aby se podívali na dané prezentace.
show must go on..
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

K tomu ti reknu jen tolik - kdyby to nikomu nevadilo, tak bychom nedostavali SZtky plne stiznosti... a to se radej ani nezminuju o debate mezi moderatory... takze tahle uprava nevzesla s nejakeho "vyplnovani volneho dne", ale na zaklade mnohamesicniho, vytrvaleho a (temer) nescetneho mnozstvi podnetu.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Wilik píše:K tomu ti reknu jen tolik - kdyby to nikomu nevadilo, tak bychom nedostavali SZtky plne stiznosti... a to se radej ani nezminuju o debate mezi moderatory... takze tahle uprava nevzesla s nejakeho "vyplnovani volneho dne", ale na zaklade mnohamesicniho, vytrvaleho a (temer) nescetneho mnozstvi podnetu.
Nebo spíše jen lidí zaujatých proti Radku Hulánovi ? :)

Nebo jaké další webové prezentace byli předmětem stížností, nemůžeš se zmínit?

Nejsem se jistý, zda zájem uživatelů je tvořen zájmem "pár" stěžovatelů a zájmem názorově spřízněných vybraných moderátorů.....
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

asi takhle, pokud někdo má v podpisu odkaz na svoji webovou prezentaci, je to podle mě jen ku prospěchu věci, naopak pokud to cpe všude možně i do samotných postů, je to špatně - viz prezentace nejmenovaného D******D***a. tohle se ale pravidlama definuje dost blbě
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Myslím, že jste to s tím zákazem trochu přepískli, pánové.
Ale je to vaše forum, kecat vám do toho samozřejmě nebudu.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Patton píše:Myslím, že jste to s tím zákazem trochu přepískli, pánové.
Ale je to vaše forum, kecat vám do toho samozřejmě nebudu.
Je to naše fórum :). My ho svými posty tvoříme :).

edit for zombux:
zombux píše:asi takhle, pokud někdo má v podpisu odkaz na svoji webovou prezentaci, je to podle mě jen ku prospěchu věci, naopak pokud to cpe všude možně i do samotných postů, je to špatně - viz prezentace nejmenovaného D******D***a. tohle se ale pravidlama definuje dost blbě
Je pravdou, že daleko horším dojmem působí opakované odkazy na svůj web v samotných threadech, než v rámci podpisu, kde to nepůsobí nijak vtíravě a neotravuje to. Ostatně podpis by měl být takovým soukromým výsostným územím, ostatně také se tak jmenuje "podpis", tj. osobní signatura.
show must go on..
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Tohle je zase nebyresitelne tema.
Shadow: pouzije pravni klicky a smycky a diskuze se bude starcet az nani kazdy zapomene.

RH se obcas pripomene jak je chytry a jaky ma problemy doma, jak mu kazdy zavidi( h*vno u prd*le)a Wilik je plny, ne-li preplneny Zasti.

Wilik: bude obhajovat svuj verdikt ( v tomto pripade se snim i cel;kem stotoznuji, protoze-kazdy kdo si da do podpisu neco kde je zminka o HW je propagace.

priklad: budu mit v podpise web , nejaky user najde muj podpis a zajde mi na web. polozi mi tam pres mail otazku ohledne HW/SW a ja ho"asi" neodkazi sem na PCT ale skusim mu poradit sam nebo najit rovnou reseni.
Cimz se strati jeden potencialni user zde s fora, protze jsem jeho problem vyresil aniz by msuel zakladat zde nova temata, hledat, cekat atd.
Tudiz, zakaz je plne hodnotny a platny( at s vam to libi nebo ne)
a stejne vsichni sme plny Zasti a nenavisti a zavisti a ja nevim ceho jeste..
RH na hrad
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

zrusit podpisy..a bude klid
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

shadow píše: Nebo spíše jen lidí zaujatých proti Radku Hulánovi ? :)
Myslíš, že bysme kvuli jednomu uživateli předělávali pravidla? Tolik času zase nemáme :)
shadow píše:Nebo jaké další webové prezentace byli předmětem stížností, nemůžeš se zmínit?
Ano, těch prezentací bylo víc, ale podstata spočívá i v tom, co už jsme psali a nemíním to pořád opakovat...
shadow píše:Nejsem se jistý, zda zájem uživatelů je tvořen zájmem "pár" stěžovatelů a zájmem názorově spřízněných vybraných moderátorů.....
Tak to máš těžký dilema :)
každopádně, pokud už nemáš nic přímo k výkladu pravidel, tak se prosím zdrž dalších komentářů, to platí i pro ostatní...
zombux píše:asi takhle, pokud někdo má v podpisu odkaz na svoji webovou prezentaci, je to podle mě jen ku prospěchu věci, naopak pokud to cpe všude možně i do samotných postů, je to špatně - viz prezentace nejmenovaného D******D***a. tohle se ale pravidlama definuje dost blbě
Jenže to je širokej pojem, např. cdrhard.cz je moje webová prezentace, ale na druhou stranu i komerční hw web. Přijde, jak se na to podíváš. Odkazy v postech, pokud někomu pomůžou v řešení problému, případně reagují na podstatu diskuse nikdo nezakazuje, proč taky, ale bezdůvodné rozhazování linků je pochopitelně nežádoucí a taky je moderátory mazáno!
Bathory
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Není povoleno používat podpis k propagaci jiných webových stránek komerčního charakteru s převažujícím počítačovým (HW/SW/...) obsahem."

já tohle chápu tak, že když na svých stránkách (na free třeba wz.cz) napíšu o přetaktování cpu, tak to neni komerční stránka s převažujícím počítačovým (HW/SW/...) obsahem. Neplatí totiž fakt, že je komerční a současně o HW SW. Je to o HW. Je to tak správně?

pak se tam ale objeví

1. kazdy web, ktery obsahuje reklamu (vyjma freewebu, ktere ji obsahuji za poskytnuti web prostoru) - at uz formou baneru, textovych ploch, vlastni naplne na prodej zbozi atp. - neni povolen v podpisu

2. kazdy web, jehoz naplni jsou hlavne informace z oblasti PC (tj. prevazujici pocitacovy obsah, vyjimkou jsou herni nekomercni weby) - neni povolen v podpisu

blog = web?
Co jsou stránky čistě informativní o konkrétní sestavě, jejím oc...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Bathory píše:každopádně, pokud už nemáš nic přímo k výkladu pravidel, tak se prosím zdrž dalších komentářů, to platí i pro ostatní...
Nemyslím si Bathory, že je z tvé strany opět nutné zabíhat k hrozbám //edit: nebo k podobným žádostem s evidentní hrozbou v pozadí

K výkladu mám. Výše uvedený výklad Wilika je velice extenzivní. Měl by být adekvátní psanému pravidlu. A pokud by se takový výklad stal psaným pravidlem, tak s tím pochopitelně nelze souhlasit, protože tak široký zákaz je opravdu zbytečný a myslím, že i mnohými uživateli nechtěný. Opět zdůrazňuji, že je podle mě ignorován zájem uživatelů, neb většině nemohou podle mě podobné odkazy vadit, naopak je vítají.

Ale není to můj boj (aspoň zatím), tak se nechť se obhajují ti, jichž se to momentálně týká :roll: Nechám Vás žít :).

//Bathory - jaký hrozby proboha :? napsal jsem ...pokud už nemáš nic přímo k výkladu pravidel, tak se prosím zdrž dalších komentářů...
už se vzpamatuj chlape, nebo skončíš v blázinci s utkvělou představou, že ti chce každej ublížit :sad:
Naposledy upravil(a) shadow dne stř 9. srp 2006, 20:33, celkem upraveno 2 x.
show must go on..
Zamčeno

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“