Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Teuzz, ty tomu asi hodně rozumíš :).

Vysvětli mi tedy (třeba ještě jednou prosím), zda toto neřeší tento problém:
Odkaz normálně míří na stránku stranka.html, ale při kliknutí se stranka.html otevře v novém malém okně. Protože by se normálně stránka načetla i do aktuálního okna (což dejme tomu nechceme, proč ji totiž zobrazovat dvakrát?), je třeba k onclick doplnit o return false, což způsobí, že se vlastní odkaz nespustí (jako bychom nakonec řekli: kliknuto = nebylo).
Jako samozřejmě pouze teoretizuji, nemam phpbb, kde to mohu vyzkoušet.

Jinak ten programátor snad nemusel být vytýkán, já vím, že se říká webdesignér, nicméně next_ghost to tehdy užil právě ve vztahu k programátorovi, krom toho ale vyšla i kniha "Programování na webu", jíž jsem mimo jiné vlastníkem :), takže nelze podle mě říci, že by tento pojem byl zase až tak nevhodný nebo nepřípustný.
show must go on..
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše:Teuzz, ty tomu asi hodně rozumíš :).

Vysvětli mi tedy (třeba ještě jednou prosím), zda toto neřeší tento problém:
Odkaz normálně míří na stránku stranka.html, ale při kliknutí se stranka.html otevře v novém malém okně. Protože by se normálně stránka načetla i do aktuálního okna (což dejme tomu nechceme, proč ji totiž zobrazovat dvakrát?), je třeba k onclick doplnit o return false, což způsobí, že se vlastní odkaz nespustí (jako bychom nakonec řekli: kliknuto = nebylo).
Jako samozřejmě pouze teoretizuji, nemam phpbb, kde to mohu vyzkoušet.

Jinak ten programátor snad nemusel být vytýkán, já vím, že se říká webdesignér, nicméně next_ghost to tehdy užil právě ve vztahu k programátorovi, krom toho ale vyšla i kniha "Programování na webu", jíž jsem mimo jiné vlastníkem :), takže nelze podle mě říci, že by tento pojem byl zase až tak nevhodný nebo nepřípustný.
Ten script ke ketrému to píšeš ale dělá úplně něco jiného, takže se to pak taky jinak chová. Zobecňuješ to, co se zobecnit nedá.

Rozumím, skončil jsem letos se svým RS devátý v oboru matematika a matematická informatika na celostátní přehlídce SOČ. Měl bych tedy vědět, jak se daný skript bude chovat, když tam return false připíšu. Pruda, když vystudovaného právníka poučuje středoškolák, není-liž pravda?
Burn in hell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Teuzz píše: Rozumím, skončil jsem letos se svým RS devátý v oboru matematika a matematická informatika na celostátní přehlídce SOČ. Měl bych tedy vědět, jak se daný skript bude chovat, když tam return false připíšu. Pruda, když vystudovaného právníka poučuje středoškolák, není-liž pravda?
Ale vůbec ne :). Jen mě to přišlo a stále přijde jako logické řešení, když se na to podívám selským rozumem, a jak by to asi mohlo fungovat. Jinak mě ale poučuj v oblasti webdesignu, nehraji si na žádného webového guru, jsem rád, že jsem si nějak upachtil blog a že si upachtím, co tak zrovna při cestě životem potřebuji :).

Tak jaké ty vidíš řešení? :)

P.S. Můj bratr SOČku v oblasti chemie vyhrál a jel reprezentovat do Strasburku, nejsem to já, ale je to pořád v rodině :).
show must go on..
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše: Jako samozřejmě pouze teoretizuji, nemam phpbb, kde to mohu vyzkoušet.
BTW. není třeba phpBB, stačí si napsat obdobu, takže zde důkaz:
http://teuzz.net/dukaz.html
Jak jsem napsal dříve:
Tedy kromě toho, že by se to nové okno vůbec neotevřelo by se stále měnil obsah v onom okně.
Mám pocit dobře vykonané práce, půjdu se vyspat.
//edit: to s tím bratrem bylo ubohé, byl jsem v kategorii, kde byly také čistě matematické práce, které dostaly přednost ;-)
//řešení? prosté, ten JS z toho kódu smazat :)
//
že jsem si nějak upachtil blog
jj

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=6941962&highlight=#6941962
Burn in hell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Teuzz píše:

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=6941962&highlight=#6941962
novím, co se tím snažíš Teuzzi dokázat, k .htaaccess jsem se z časových důvodů prakticky ještě nedostal...

Trošku méně machrovat ohledně svých znalostí a relativních neznalostí jiných by neškodilo , ale na to přijdeš, až trochu více vyrosteš ;-).

P.S. PRO MODERATORA - myslím, že toto by si i legitimní průmaz zasloužilo, to uznávám i já, tak to prosím prozažte dle svého zvážení :).

edit 8:29: a abych se vrátil k tomu tvému "důkazu", tak poprvé, když na klikneš, tak to skutečně nefunguje, dej ale potom na té první stránce "back", aby jsi se znovu dostal na http://teuzz.net/dukaz.html a pak už to vždy funguje..

edit: reakce na příspěvek níže: tím se učím :) Žádný učený z nebe nespadl :).

//Bathory - nechci tady zase zabřednout do nějakých hádek, takže pouze editem... myslím si, že moderátoři této sekce mají dostatečné znalosti a zkušenosti, takže vědí kdy a co mají promazat a zrovna tak není namístě, abys poučoval o věku jiné uživatele... však víš, sám to nemáš rád :)
Naposledy upravil(a) shadow dne pát 11. srp 2006, 08:48, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše:a
Zpět k tématu. Href a JavaScript nejsou ve stejném tagu, return false by neudělalo vůbec nic, to jsem si včare neuvědomil.

Snažím se dokázat pouze to, že se snažíš řešit problém, kterému takřka nerozumíš. Pravda, poslední odkaz byl celkem hnus.

//edit: co to má být za konstrukci?
Burn in hell.
pnowak
Nováček
Nováček

Příspěvek od pnowak »

Sorry, ze odpovidam tak pozde, cekal jsem notifikaci odpovedi, ale neprisla (zacinam na tomto foru a budu se muset teprv zorientovat :) )

K veci: mam nadstavbu nad IE - NetCaptor. Jelikoz je to nadstavba, tak skoro se da povazovat za IE. Javu mam zapnutou. V jinych forech (cca 10 ruznych) mi to funguje ok = shift+click otevre nove okno a zachova puvodni.
"Blbne" to i pri pouziti prostredniho tlacitka. A delaji to jenom kliky na temata a fora. U odkazu v textu prispevku to funguje normalne.
Pochopil jsem asi spravne, ze to souvisi s engine fora a bud si vypnu javu nebo pouziju kontextove menu "Otevrit v novem okne...".

Dik za pomoc...
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

pnowak píše:Sorry, ze odpovidam tak pozde, cekal jsem notifikaci odpovedi, ale neprisla (zacinam na tomto foru a budu se muset teprv zorientovat :) )

K veci: mam nadstavbu nad IE - NetCaptor. Jelikoz je to nadstavba, tak skoro se da povazovat za IE. Javu mam zapnutou. V jinych forech (cca 10 ruznych) mi to funguje ok = shift+click otevre nove okno a zachova puvodni.
"Blbne" to i pri pouziti prostredniho tlacitka. A delaji to jenom kliky na temata a fora. U odkazu v textu prispevku to funguje normalne.
Pochopil jsem asi spravne, ze to souvisi s engine fora a bud si vypnu javu nebo pouziju kontextove menu "Otevrit v novem okne...".

Dik za pomoc...
- Notifikace chodí (spam?)
- nejde o Javu, ale o JavaScript (http://www.jakpsatweb.cz/javascript/jav ... -uvod.html)
- jak jsem zde již napsal, ty to neovlivníš, je to dáno kódem, používej kontextové menu
Burn in hell.
pnowak
Nováček
Nováček

Příspěvek od pnowak »

Teuzz píše: - Notifikace chodí (spam?)
- nejde o Javu, ale o JavaScript (http://www.jakpsatweb.cz/javascript/jav ... -uvod.html)
- jak jsem zde již napsal, ty to neovlivníš, je to dáno kódem, používej kontextové menu
- jo, uz prisla (nevim co to bylo predtim, z jinych threadu mi chodi od zacatku; dal neresme)
- dik za odkaz, ujasnil jsem si to...
- to jsem pochopil, ze to neovlivnim; neda se nic delat, nemuze vse fungovat na 100%...
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Shadow,

rád bych učinil ještě jednu věc. To, co jsem včera předvedl není mé standardní chování, dost jsem to schválně přeháněl, neboť jsem měl dojem, že se zde na fóru mnohdy vyjadřuješ k věcem, do kterých nevidíš, a to způsobem, který rozhodně nelze přehlédnout (na mysli mám délku příspěvků).

Reagoval jsem tedy jako tvor patřící do čeledi uhrovitých a choval se velmi nevybíravě. Pokud se tě mé chování nějak dotklo, omlouvám se. Schválně jsem využil tématiky, kde mám pevnou půdu pod nohama. Jelikož jsem si sebou v této oblasti tak jistý, jako součást omluvy nabízím vedení fóra mé služby (v přiměřeném rozsahu), pokud budeš potřebovat ty radu ohledně tvého blogu, můžeš mě kontaktovat přes SZ, pokud to bude v mých silách, rád pomůžu.

Vím, že se jedná o OT, ale myslím, že tato omluva by měla být veřejná, stejně jako je veřejné to, co jí předcházelo. Pro případ, že bude promazána jako OT, zasílám ti její kopii také jako SZ.

S pozdravem a přáním pěkného dne
Teuzz

//Bathory - tak to smekám :)
Burn in hell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

V pohodě, vždyť se zase tak moc nestalo, už to neřeš a neomlouvej se zbytečně moc :), i když si vážím toho, že jsi schopen se omluvit, a ještě k tomu veřejně, to ne každý dokáže :).

Jen pochop, že já jsem současným civilním povoláním v podstatě obhájce, řešitel problémů cizích lidí, takže asi řešení problémů, i když do nich třeba zase tak do hloubky nevidím, jako v tomto případě, už se stává asi mojí nemocí z povolání :-D, stejně jako nelze říct klientovi, že to je neřešitelné, i když nevíš pořádně, co s tím. To by každý obhájce za chvíli neměl, co obhajovat :). Řešení tak teprve nějak nalézáš až průběžně cestou, asi tak no :).

Přesto si nemyslím, že by to bylo mým zdejším standardem. Když si nejsem jistý tím, co říkám, většinou se opravdu raději nevyjadřuju :). Zdůrazňuji většinou ! :)

Dále myslím můžeme pokračovat v SZ :roll:

For moderátoři: když už to tady podobně vykrystalizovalo, věřím, že je na místě respektovat tedy nakonec specifikum obsahu tohoto threadu.

Prosím ostatní, aby se k věci Teuzz x shadow nijak pokud možno nevyjadřovali..
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“