problém Club-3D radeon X1800XT a nízké skóre v 3Dmark 05

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Teuzz píše:
danny222 píše: tak jsem oddinstaloval ati tool a nainstaloval rivatuner defaultní frekvence byly 624/748 spustil jsem hw monitoring,ale nějak se v tom nevyznám :( výsledek 3d marku byl 7457 bodů:( už nevím co dál:(( mohu poslad obrázek hw monitoringu:)
OK, předpokládám, že systém máš už dlouho nainstalovaný... rozhodně ho přeinstaluj, v kartě problém nejspíš není. testy na webu se provádějí na daleko výkonnějších základech, což má samozřejmě vliv. Když k tomu přidáme rozvoranej systém (předpokládám, žes ho s novou grafikou nereinstaloval), tak jsme na tvých číslech.

Z nízkých hodnot 3DMarku si jinak moc nedělej, je to syntetický test, ve hrách na tom můžeš být dobře, to si musíš ještě vyzkoušet. Ale Windows bych přeinstaloval (čistá instalace, ne inovace).
no moc se mi do instalace nechce,ale zkusím ještě kartu někde jinde a pak kdyžtak tu instalaci windows... jak má v rivatuneru v hw monitoringu vypadat přepnutí na 3d takty??
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

danny222 píše:no moc se mi do instalace nechce,ale zkusím ještě kartu někde jinde a pak kdyžtak tu instalaci windows... jak má v rivatuneru v hw monitoringu vypadat přepnutí na 3d takty??
Tak jak je to na obrázku od Efineho - když vypneš 3D hru, v grafu je vidět pokles taktů - ty takty musíš mít nastavené AtiToolem na default - ve 2D je to tolik, co ti to na default nahodilo.
Burn in hell.
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Teuzz píše:
danny222 píše:no moc se mi do instalace nechce,ale zkusím ještě kartu někde jinde a pak kdyžtak tu instalaci windows... jak má v rivatuneru v hw monitoringu vypadat přepnutí na 3d takty??
Tak jak je to na obrázku od Efineho - když vypneš 3D hru, v grafu je vidět pokles taktů - ty takty musíš mít nastavené AtiToolem na default - ve 2D je to tolik, co ti to na default nahodilo.
večer ti kdyžtak pošlu screenshot,dáš mi mail? myslíte si někdo že by ta karta mohla být i nějak vadná??
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nemas nahodou v ovladacich natvrdo zaple vyhlazovani a filtrovani textur?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

EfineSS píše:Nemas nahodou v ovladacich natvrdo zaple vyhlazovani a filtrovani textur?
to už mě taky napadlo,ale nějak nemohu najít to okno kde by se to dalo vypnout,zkoušel jsem už různý ovladače,origifnál i modifikovaný a nepřišel jsem na to. teď používám ovladače NGO 1.6.6. kde se to v catalystech vypíná? u nvidie to bylo jednoduchý,ale asi jsem blbej ale z catalystů moc moudrej nejsem :(
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

danny222 píše:
EfineSS píše:Nemas nahodou v ovladacich natvrdo zaple vyhlazovani a filtrovani textur?
to už mě taky napadlo,ale nějak nemohu najít to okno kde by se to dalo vypnout,zkoušel jsem už různý ovladače,origifnál i modifikovaný a nepřišel jsem na to. teď používám ovladače NGO 1.6.6. kde se to v catalystech vypíná? u nvidie to bylo jednoduchý,ale asi jsem blbej ale z catalystů moc moudrej nejsem :(
Když vezmeš klasický catalysty, je tam tree nazvanej 3D a v něm najdeš AA, AF apod...
Burn in hell.
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Teuzz píše:
danny222 píše: to už mě taky napadlo,ale nějak nemohu najít to okno kde by se to dalo vypnout,zkoušel jsem už různý ovladače,origifnál i modifikovaný a nepřišel jsem na to. teď používám ovladače NGO 1.6.6. kde se to v catalystech vypíná? u nvidie to bylo jednoduchý,ale asi jsem blbej ale z catalystů moc moudrej nejsem :(
Když vezmeš klasický catalysty, je tam tree nazvanej 3D a v něm najdeš AA, AF apod...
jo to tam mám,a je tam myslim něco jako řízeno aplikací,jak to deaktivuju?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pokud tam mas nastaveno rizeno aplikaci, tak je to v pohode.. v 3DMarku vyhlazovani a filtrovani nastavene nemas?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

EfineSS píše:Pokud tam mas nastaveno rizeno aplikaci, tak je to v pohode.. v 3DMarku vyhlazovani a filtrovani nastavene nemas?
3d mark pouštím na defaultním nastavení,akorád jsem zadal do něj seriový číslo a je teď verzi profesional,ale to asi vadit nebude:( mohl by to vážně vyřešit reinstal systému??
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

danny222 píše:
EfineSS píše:Pokud tam mas nastaveno rizeno aplikaci, tak je to v pohode.. v 3DMarku vyhlazovani a filtrovani nastavene nemas?
3d mark pouštím na defaultním nastavení,akorád jsem zadal do něj seriový číslo a je teď verzi profesional,ale to asi vadit nebude:( mohl by to vážně vyřešit reinstal systému??

ach jo,já už vážně nevim... :(
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

danny222 píše:ach jo,já už vážně nevim... :(
Předveď nám ještě screeny z ATiTool a grafy RivaTuneru (používej server imageshack.us)

Ještě jsi neřekl, jak dlouho máš systém instalovaný a jestli jsi ho s novou grafikou reinstaloval...
Burn in hell.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Pokud si vystridal na jednech win uz 3 grafiky ani drivercleaner nekdy nepomaha...proc se probuh tak trapis?Udelej cistej instal..uvidis..mel bys mit tak 8,5-9000 typuju..mozna vic..BTW jsem ted menil 1900GT za 1900XT.Rikam si, jen prehodis grafiky a hotovo.Taky jsem s tim chvili bojoval :) Odinstaloval jsem omegy based on 6.6..v nouzaku parkrat vymaz drivercleanerem,nahozeni NET Framework 2.0 ktery jsem stejne musel,pac ofiko 6.7 uz bez nich nenainstalujes a hotovo a frcim..
Mac...
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Teuzz píše:
danny222 píše:ach jo,já už vážně nevim... :(
Předveď nám ještě screeny z ATiTool a grafy RivaTuneru (používej server imageshack.us)

Ještě jsi neřekl, jak dlouho máš systém instalovaný a jestli jsi ho s novou grafikou reinstaloval...

http://img233.imageshack.us/img233/935/1ta5.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/582/2ey6.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/475/markji1.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/2541 ... nerny8.jpg

jo ten screen z hw monitoringu je udělanej těsně po 3d marku..

windows jsem zatím nepřeinstaloval.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

mas proste hokej ve win...reinstal te nemine..nechapu proc cekas
Mac...
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

- Ten poslední graf bych prosil v originální velikosti, takhle nic nepoznám.
- Stále jsi neodpověděl na otázku, jak dlouho máš Windows nainstalované. "Odjakživa" mi nic neřekne.
- Nemá kámoš náááhodou 512MB verzi?
Burn in hell.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

NEUSTALE TU RIESIS BLBOSTI:
FORMAT C: + REINSTALL SYSTEMU

A AK TO BUDE BLBNUT POTOM, POTOM RIES "PROBLEM"
Divit sa, ze mi Windows stary 1,5yo, na ktorom islo uz X grafik nefici, ako ma....

Btw. nerob tu z fora nejaky pokec. Nemusis nam oznamovat ze za 5 minut prides domov a ze este furt nie si doma, alebo ze pracujes a ze sa ides vykakat - to nas naozaj nezaujima.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Wuuduu píše:NEUSTALE TU RIESIS BLBOSTI:
FORMAT C: + REINSTALL SYSTEMU

A AK TO BUDE BLBNUT POTOM, POTOM RIES "PROBLEM"
Divit sa, ze mi Windows stary 1,5yo, na ktorom islo uz X grafik nefici, ako ma....

Btw. nerob tu z fora nejaky pokec. Nemusis nam oznamovat ze za 5 minut prides domov a ze este furt nie si doma, alebo ze pracujes a ze sa ides vykakat - to nas naozaj nezaujima.

taj jsem si nainstaloval windows na nový sidk,nainsaloval catalysty6.7,naintaloval poslední verzi ati tool. moje karta je 256mb verze,přetaktováno max 625/749 v základu má 600/700. a výsledek 3d marku je 7760 bodů,víc ani ťuk. takže nevím čím by to už mohlo být. moje sestava je intel pentium D 641 3,2@3,55 Ghz,2x512 MB 667mzh ddr2,disk wd 160GB,Asus P5LD2,zdroj fortron FSP650-80GLC(PFC) 650W, lg-gsa h20L , slub-3d radeon x1800xt 256 MB. myslíte tedy že ty body v 3D marku jsou adekvátní pro mou sestavu nebo mám reklamovat?
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

danny222 píše:abcd
- ptal jsem se, jestli nemá tvůj kámoš 512MB verzi, že máš ty 256ku jsem vyčetl ze screenů
- kde je ten poslední graf z rivatuneru v originální velikosti. TADY OPRAVDU NEMŮŽU VIDĚT TEN 2PX PŘECHOD, KDYŽ HO ZMĚNOU VELIKOSTI VYRUŠÍŠ. Originální velikost.
- pomohl sis o 400 bodů, to je slušné
- nemá kámoš přetaktováno nebo nááhodou menší rozlišení monitoru?
- Ne, nereklamuj, malý počet bodů v 3DMark není důvodem k reklamaci. - Pořád nevíme nic o těch hrách. Co hraješ? změř nám FPS

chceš, abychom řešili TVŮJ problém. tak mě tady nenech pořád psát to samé dokola, sedni k počítači a splň všechny body, co jsem tu vypsal. VŠECHNY...
Burn in hell.
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Teuzz píše:
danny222 píše:abcd
- ptal jsem se, jestli nemá tvůj kámoš 512MB verzi, že máš ty 256ku jsem vyčetl ze screenů
- kde je ten poslední graf z rivatuneru v originální velikosti. TADY OPRAVDU NEMŮŽU VIDĚT TEN 2PX PŘECHOD, KDYŽ HO ZMĚNOU VELIKOSTI VYRUŠÍŠ. Originální velikost.
- Ne, nereklamuj, malý počet bodů v 3DMark není důvodem k reklamaci. - Pořád nevíme nic o těch hrách. Co hraješ? změř nám FPS

chceš, abychom řešili TVŮJ problém. tak mě tady nenech pořád psát to samé dokola, sedni k počítači a splň všechny body, co jsem tu vypsal. VŠECHNY...
kámoš nemá 256ku,já jsem si dnes koupil časopis computer a tam testovali tuhle stejnou kartu ale od saphire s 256 MB,a na těch stránkách co jsem tu taky dával odkaz http://www.ddworld.cz/content/view/47/32/ ,testujou tu mou 256MB kartu.
kámoš má o něco horší počítač než mám já.hraju half life 2 episode 1 ,call of duty 2,heroes of might and magic 5.. v jakym rozlišení mám změřit ty fps? jo a stačí ten obrázek z rivatuneru ten samej ale zvětšenej nebo chceš nějakej jinej? nevim jestli s tim rivatunerem nedělám něco špatně:( kámoš nemá přetaktováno a monitor má lcd. mou kartu jsem taky u něj zkoušel a výsledek byl horší než u mě.
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

danny222 píše:
Teuzz píše: - ptal jsem se, jestli nemá tvůj kámoš 512MB verzi, že máš ty 256ku jsem vyčetl ze screenů

kámoš nemá 256ku,já jsem si dnes koupil časopis computer a tam testovali tuhle stejnou kartu ale od saphire s 256 MB,a na těch stránkách co jsem tu taky dával odkaz http://www.ddworld.cz/content/view/47/32/ ,testujou tu mou 256MB kartu.
kámoš má o něco horší počítač než mám já.hraju half life 2 episode 1 ,call of duty 2,heroes of might and magic 5.. v jakym rozlišení mám změřit ty fps? jo a stačí ten obrázek z rivatuneru ten samej ale zvětšenej nebo chceš nějakej jinej? nevim jestli s tim rivatunerem nedělám něco špatně:( kámoš nemá přetaktováno a monitor má lcd. mou kartu jsem taky u něj zkoušel a výsledek byl horší než u mě.
tak jsem testoval Call of duty 2 1024x768,4xvyhlazování,directx 9--- 44fps.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“