Zdroj bez ventilátoru

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

V case stejně musí být aspoň jeden ventilátor na odsávání, jinak se bude v case hromadit teplý vzduch.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

toto som tu uz riesil raz davno a niekto mi napisal: ked ides s autom po rovine, mozes dat dole volant? (napadlo ma, preco ne, ved niektori ho na rovine aj pustaju a auto ide rovno ale moze byt jama na ceste alebo za kopcekom necakana zakruta a uz ho nestihnes namontovat :-D ) to take prirovnanie, ze ten vetrak by tam ozaj mal byt, ale asi by bolo najlepsie spravit mu spinanie podla teploty a len ked bude horuci sa pusti vetrak, lebo chladit sa musia aj veci co niesu pripevnene o tie pasivy v zdroji.

k tomu napadu trcaniu chladicu cez vrch case: zdroj je drtivou vacsinou v priemernych casoch otoceny chladicmi dolu, cize musel by si prerobit si krabicu zdroja aby si plosak otocil, alebo otocit zdroj, zas by si musel prorebit dierky v case alebo zdroji, lebo by pasovali len niektore a to neni najstastnejsie riesenie. a tiez by ti kable vychadzali zo zdroja hned pri bocnici ktoru otvaras, tiez by si musel prerobit.

no a mna napadlo: zatesnit zdroj, naliat ho transformatorovym olejom alebo aj nejakym inym co najmenej vodivym a vymenit jeden plech alebo aj viac za pasivy co by sa samozrejme dotykali toho oleja. to raz skusim, a mylsim ze mozno aj do mesiaca, zachvilu mi pribudne jeden pocitac na ktorom mozem robit podobne pokusy.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NO - Fan...

Příspěvek od X-Spidy-X »

Ehm, ehm... Takze ten vetrak klidne vysypej! Delam to casto... Vite nekdo proc to tam je??? Zdroj popravde chladit nepotrebuje. Pokud ho pustite solo (ven ze skrine) bude krasne chladnej... Duvod prehrivani bez vetraku ve zdroji je prosty... Nekdo hold nema prisun chladnyho vzduchu do case, ma tam plno bordelu, mam namysli prach kterej ucpava diry pro vzduch, zpomaluje vetracky a pomalu degraduje vykon... Proste kdo ma ve skrini humac ma smulu, kdo ne muze dat jeden vetrak do ****** !! Totiz chladny vzduch prichazi do skrine ve predu dole. Byva tu mrizka a sem tam i vetrak. Ten byva velkej a nizkootackovej aby moc nenadelal... A teplej vzduch stoupa a prochazi zdrojem. Kdo ma dobre usporadanej case vetrak nepotrebuje... Popr. vykuchej vetrak a spust pc. Jen procesor je schopnej bejt s teplotou behem par sekund na 100celsia, zbytek de pomaleji, takze je porad dost casu na to spustit wokna a nejakej sledovaci program a pak se divat kde se pohybuje teplota... Neboj se toho tak, tohle si uhlidas i s monimalnima znalostma o pc...
nevidany
Začátečník
Začátečník

moje zkušenost

Příspěvek od nevidany »

já jsem větrák vyndal hned poté co jsem předělal na pasivy a fungovalo to... bohužel tomu ale kolísalo napětí- nedoporučuji. začalo to být ok až poté co jsem vyndal zdroj z case a nasavani do zdroje ze spoda a "vyfuk" nahore prekryty tak aby se do nej neprasilo. pak se to vyrovnalo - hodne zavisi na teplote v mistnosti a době puštění- větrák je větrák
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“