čemu verit teplote v BIOSE nebo core temp???

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

podle me může ukazovat stejný howadiny, btw nejedná se o žádnou AMD oficiálnost, takže asi z nějakého důvodu.
ideální řešení je sundat chladič a v nepřetaktovaném stavu měřit teploty digitalním teploměrem (pokud ma cpu heatspreader tak na něm, pokud ho nemá tak na chipu) a najít si softwarový údaj, kteý je hodnotám na teploměru nejbližší a tím se pro příště řídit. Může se stát že ani jeden údaj nebude souhlasit... to je pak asi sw neřešitelný problém. Potom tedy do chladiče (ne do vodníka!! :D ) vyvrtat otvor pro termodiodu a ukazatel (displej si vyvést na case)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No, merit teplotu na IHS neni zorvna dobry napad, pac hodnekrat jste mohli byt svedkem, ze po sundani IHS sla teplota CPU celkem dost dolu, takze nekterych pripadech pusobi IHS trosku jako izolant tepla..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

to ano, jenže ne každý si troufne HS sundat... nemluvě o tom, že už jsem zažil i týpka co ho celkem dobř a v pohodě sundal a pak na to placl zpátky box chladič :D
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

fanik píše:to ano, jenže ne každý si troufne HS sundat... nemluvě o tom, že už jsem zažil i týpka co ho celkem dobř a v pohodě sundal a pak na to placl zpátky box chladič :D
Na to narazim.. Chtel jsem tim samozrejme rict, ze mereni teploty na IHS by bylo dost nepresne..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“