Jaké LCD vybrat??

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Ice69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ice69 »

Bohužel ho nikde nemají dostupný. Máte někdo zkušenosti s HP L1955, jestli se na něm dají hrát dobře hry (aby nemazal a nedělal duchy) a filmy (dobré podání a hloubka barev)??
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Ice69 píše:Bohužel ho nikde nemají dostupný. Máte někdo zkušenosti s HP L1955, jestli se na něm dají hrát dobře hry (aby nemazal a nedělal duchy) a filmy (dobré podání a hloubka barev)??
V recenzi na svethardware píšou že barvy má obstojný, sice odezva je nic moc, ale pořád to de, tohle sis už určitě ale přečet sám. S timhle monitorem si nasadil do hlavy ještě většího brouka než jakej tam už je.

TO RYAN: Myslíš že tyhle dvě LCD maj stejný obrazovky? Protože i parametry jsou úplně stejný. Nevíš o nějaké české recenzi na BF 940?
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

praveze neviem... ten 940BF neni nahrada ani za 930BF su aj 960BF a to je rovnake jak 940BF... je to proste haluz :lol: ja by som nad tym nerozmyslal bral by som ten co bude na skalde... 931 alebo 940.je to furt to iste proste (TN)
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Lidi jakej máte názor na HP l1955, podle recenzí vypadá celkem dobře, ale ta odezva už neni zrovna nejlepší, ale někde sem slyšel že se to dá.

U toho BF 940 sem nasel jednu nepříjemnou věc:
Vypadal ze zacatku dobre, ale po case jsem si vsiml, ze napr. pri scrolovani (kursor, kolecko) se za textem delaji duchove v castecne reverzni nebo bile barve barve, tzn modry nadpis dela jakoby cervene duchy, cerna bile apod. U klasickeho maleho textu to spozorovat nejde, tyka se to spis tucnych napisu, tlacitek apod. I v CoD2 to dela tenhle efekt, zvlast je to videt v poustnich lokacich
citace jednoho chlapíka na ocguru

Má někdo zkušenosti s technologií CrystelBrite u Aceru?
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

Kollda píše:Lidi jakej máte názor na HP l1955, podle recenzí vypadá celkem dobře, ale ta odezva už neni zrovna nejlepší, ale někde sem slyšel že se to dá.

U toho BF 940 sem nasel jednu nepříjemnou věc:
Vypadal ze zacatku dobre, ale po case jsem si vsiml, ze napr. pri scrolovani (kursor, kolecko) se za textem delaji duchove v castecne reverzni nebo bile barve barve, tzn modry nadpis dela jakoby cervene duchy, cerna bile apod. U klasickeho maleho textu to spozorovat nejde, tyka se to spis tucnych napisu, tlacitek apod. I v CoD2 to dela tenhle efekt, zvlast je to videt v poustnich lokacich
citace jednoho chlapíka na ocguru

Má někdo zkušenosti s technologií CrystelBrite u Aceru?
-------------------
na http://www.svethardware.cz/art_doc-A897 ... E0B13.html

je v celkovem hodnoceni hodnocen hodne dobre . odezva 16 s u teto technologie je celkem jeste dobra navic v reálu je odezva daleko lepší :)
aspon podle recenze

P.S libi se mi taky, na to jak je stary je porad in

---------
sry ted jsem si vsiml zes reccenzi taky cetl... :(
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@ |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 + 2x2048 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB + 500GB + 2T Samsung | GK : 4850 ATi | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor 23" Samsung
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Máte někdo zkušenosti s tímhle LCD: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39069 , parametry vypadaj sice nic moc, ale zdání může klamat.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Moje vybírání se asi už pomalu blíží ke zdárnámu konci :) (konečně, už mi z těch hromad lcd někdy fakt hrabalo) Ale ještě mám pár otázek. Vlastníte někdo Samsung BF940? Uvažuji o koupi lcd okolo 8000,- a tenhle kousek se mi libí, odezva 2ms, zbytek parametrů taky dobrý. Pak BF 931 který je asi snad úlně stejný jako BF940,a tak rozdíl bude asi jenom v designu? Pak ještě Acer Al1951As, krerý sem viděl včera v obchodě a měl lepší barvy než ostatní co tam měli(Beng FP93GX, Hundai, Viewsonic), ale celkem se bojim tý lesklý obrazovky, protože mám počítač v koutu u okna(okno po levé ruce) a mám strach že uvidim všechno možný, jenom ne obraz.

Tohle všechno jsou TN a zajímá mě jestli je velkej rozdíl v barvách v porovnání s pva, např: HP L1955.

Díky.

Edit// Vyplatí se vůbec investovat víc peněz do TN? Když takovaj Benq FP93G za +/- 6300,- je taky hodně dobrej (podle zkušenosti lidí, nemaže, barvy taky dobrý)??

Nebo i v te téhle technologii se najdou monitory s lepšími barvami, vlastnostmi?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mam velmi dobré zkušenosti s LCD Hyundai...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

crashPC píše:mam velmi dobré zkušenosti s LCD Hyundai...
Mohl bys to trochu víc upřesnit?

// Najde se někdo kdo by mi odpověděl na můj předešlý post?
// Tohle fakt neni moje parketa, i když už jsem přečet hafo stránek, pořád je tu mnohem víc lidí který tomu rozumí o hodně víc.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Tak sem si dneska objednal Samsung BF940, už se nemůžu dočkat až mi příde.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Kollda píše:Tak sem si dneska objednal Samsung BF940, už se nemůžu dočkat až mi příde.
Taky bych ho měl někdy teď objednavat, takže až ti přijde napiš. A svoje hodnocení na barvy, nastavení, nenativní rozlišení, kvalitu provedení atd. Díkes
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Takže mi včera dorazilo. Hned po vybalení sem se zamiloval, vypadá fakt dokonale, kam se hrabe obrázek. Můj 15"CRT s*áč okamžitě vyklidil pozici a nastoupil 19" LCD velikán, než jsem ho zapojil tak jsem trochu sváděl nerovný boj s podstavcem který nechtěl zapadnout, po chvíli nátlaku za použití hrubé síly nakonec zapad. Vyndal jsem kabely a monitor propojil s grafickou kartou pomocí DVI, druhý kabel šel do napájení. Po spuštění kompa obrazovka nedělala nic a tak sem začínal mít pochybnosti o funkčnosti panelu (chyba byla ale na mojí straně , protože jsem ho zapomněl ze všeho toho vzrušení zapnout :) ) To mi spadnul velkej kámen za srdce a čekal jsem až se komp dostane do Windows, hned sem nastavil LCD do nativního rozlišení a v tuhle chvíli sem nemoch ani hýbnout a koukal na to s otevřenou pusou. Abych to měl kompletní tak jsem nainstaloval ovladače z cd který sem dostal k LCD + ještě jejich vychytávka typu: Naturalcolor, Magicrotation + ještě jedna a to Magictune kterou jsem zatim neinstaloval.

Ted k barvám a všeobecnému nastavení barev. Kdyby se někomu z jakých koliv důvodů nechtělo si samo nastavit LCD tak je tu dalších pět režimů. Jak už jsem psal hned po nastartování Winů mi spadla dolní čelist.(Proč?) Protože jednoduše barvy perfektní, nejen podáním, ale i hloubkou a sytostí a kdyby se tohle nelíbylo tak je tu ruční nastavení, kde si můžete nastavit, aby vám třeba převládala modrá, zelená nebo červená barva a nebo si navolit vyváženost těhle barev (jako já), po prvnim nastartování zjistíte že je přepálený contrast i jas, někomu to může vyhovovat, přes den se to dá, ale v noci, musíte jít níž, protože by vám bílá vypálila oči. Já mám i přes den nasteveno contras i jas na 1/3 ze 100 možných. A někdy mám pocit že bych moch jít ještě níž. Někdo oponoval že se na TN nedaj prohlížet foto, z vlastní zkušenosti musim říct že daji a to s přehledem, kor když si zapnete v menu funkci Magiccolor, potom jsou fotky jedna balada, kor příroda je špicová, ale i bez této funkce se daj fotky krásně prohlížet, ale s touhle funkcí je požitek ještě lepší.

Odezva: Ještě jsem nevyzkoušel hry, které jsem chtěl ale v COD2, Bitvě o středozem, Rome: Total War, Kotor (bitka s hodně světelními meči v různých barvách- super zážitek), Prince of persia, dneska se hystám na Half-life 2, NFSU2-NFSMW a další. Za tu dobu jsem si nevšim nějakého rozmazání, duchů nebo nedej bože rozdvojování hran. Takže tady taky parada.

Interpolace: I když už vim že se u LCD moc nevyplácí, tak jsem to zkusil a když už tak už, nastavil jsem COD2 640x480 DX7 a zapnul multiplayer a zjistil tohle: Text byl celkem hodně máznutý, ale hra se dá celkem dobře hrát, sice hrany budov, nebo jakýhkoliv překážek jsou ne moc kvalitně vykresleny(máznuty), soupeř je více kostrbatý, ale dá se to, náročný uživatel by si asi "odpliv", ale jestli vám nejede na vyšších rozlišení tak i tak si dobře zahrajete. Jinak celkem časté rozlišení 1024x768 je hratelné, sice je zde opět už znát interpolace, ale ještě to není tak hrozné, ale pokud vám to grafická karta dovolí snažte se zachovat nativní rozlišení, jako odměnou pro vás bude skvělí obraz.

Skoro bych zapomněl na podsvícení, který podle mě není moc dokonalé, při práci, hraní her, nebo jenom surfování to nepoznáte, ale při filmech je vidět u horní a spodní hrany prosvítání, ale není to nic hrozného tak o +/- 2 stupně.

A ještě co se týče vadných pixelů bych vás chtěl poprosit o nějaké testy v kterých si to ověřím, zatím podle oka to vypadá že nemá ani jeden vadný, ale chtěl bych mít jistotu. Díky.

Ted když jsem si po sobě přečet a opravil tunu chyb a nějaký určitě přehlídl, jsem zjistil že jsem vlastně jenom chválil až na výtku o prosvítání, ale opravdu tohle lcd si tu chválu zaslouží. A můžu říct že ho s čistym svědomím DOPORUČUJU všem, včetně vášnivých pařanů.

nějak sem se rozepsal,ale doufám že to co jsem sem napsal alespon někomu pomůže při rozhodování :)
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

Kollda píše:...
aaano samozrejme ze je to dobre lcd. Dneska, kdyz clovek prejde z crt na lcd tak je to docela vyplesk to verim (pokud si nekoupi vylozene sunt). Mozna si mohl pockat a napsat dojmy az tak po tydnu uzivani.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Chief4 píše:
aaano samozrejme ze je to dobre lcd. Dneska, kdyz clovek prejde z crt na lcd tak je to docela vyplesk to verim (pokud si nekoupi vylozene sunt). Mozna si mohl pockat a napsat dojmy az tak po tydnu uzivani.
Proč? Myslíš že za týden se něco změní?
Asi vim kam míříš, ale já jsem od lcd očekával hodně a zatim moje očekávání naprosto splnilo a i přeplnilo, hned po prvnim rozbalení a zapnutí sem hledal nějaký neduchy nebo chyby, ale nic nenasel, je paravda že to možná na svědomí euforie která ještě pořád mnou prochází a za týden uvidim něco, co ted nevidim, ale nemyslim si že to bude něco zásadního na co bych musel nadávat. :)

Jestli o to někdo bude stát, tak klidně za týden pár řádků zase napíšu. :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mužeš mi pls napsat kde a za kolik si koupil ten 940BF? Mám vyhlidlej jeden obchod a tam je cca za 7900,- tak jestli si ho nekoupil levnějc :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Speedy FX píše:
Mužeš mi pls napsat kde a za kolik si koupil ten 940BF? Mám vyhlidlej jeden obchod a tam je cca za 7900,- tak jestli si ho nekoupil levnějc :)
Mám ho od tuď
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Ja ho objednal ODTUD
Zajimavý je, že za uplně stejnou cenu. Na korunu :) . Měl by mi přijit možná už ve středu. Doufam, že budu moci potvrdit tvoji uživatelskou recenzi 8-)

//edit: ups, tak proto je stejná cena. Mailový kontakty jsou na obou webech stejny k tomu LCD (dvoracek@ycnega.cz), titulek u LCD je taky stejnej. Akorat by mě zajimalo, proč má jedna firma 2 weby s uplně tim samym??? :?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Speedy FX píše:Ja ho objednal ODTUD
Zajimavý je, že za uplně stejnou cenu. Na korunu :) . Měl by mi přijit možná už ve středu. Doufam, že budu moci potvrdit tvoji uživatelskou recenzi 8-)
Já si myslim že budeš výsostně spokojenej :)
//edit: ups, tak proto je stejná cena. Mailový kontakty jsou na obou webech stejny k tomu LCD (dvoracek@ycnega.cz), titulek u LCD je taky stejnej. Akorat by mě zajimalo, proč má jedna firma 2 weby s uplně tim samym??? :?
JJ taky sem na to koukal a celkem mě to překvapilo, ale možná si myslí že jim víc obchodů zvedne prodejnost :lol: :-D. Jinak to vypadá na docela velkou firmu, alespon podle Eobchodů.

Já sem si ho objednával ve středu odpoledne, to mi prisel mail o objednání a pak nic, i když byl skladem, tak sem počkal do odpoledne druhýho dne jestli mi prijde mail o zaslání a ono zase nic, tak sem tam zavolal a ozval se jemnej hlásek nějaké mladé slečny (mimochodem moc hodná :) ) která koukla do počítače, někam odběhla, za chvíli přiběhla a řekla že ho maj skladem takže ho mám doma co nevidět. Druhý den (pátek) něco po druhé chlápek z PPL zvoní u mých dveří, takže sem ho měl doma celkem rychle, ale musel jsem tomu pomoct, jinak bych na něj možná ještě čekal teď.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Aha. Tak je asi trošku popoženu. Hodil sem to nakonec přes českou poštu tak snad...
//edit: je tam 48h dodani na sklad tak sem zvědavej. A na monitor taky, doufam že nebude mi blby pixely, to by šel zpátky :)
Jo eště neco: když ho normalně postaviš na stul, jak ho mas, kolik má na výšku cm? Jenom detail abych věděl :)
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Speedy FX píše:Aha. Tak je asi trošku popoženu. Hodil sem to nakonec přes českou poštu tak snad...
//edit: je tam 48h dodani na sklad tak sem zvědavej. A na monitor taky, doufam že nebude mi blby pixely, to by šel zpátky :)
Jo eště neco: když ho normalně postaviš na stul, jak ho mas, kolik má na výšku cm? Jenom detail abych věděl :)
Na výšku i s podstavcem má 425mm a uhlopříčka je lehce přes 480mm. S kolikátky přecházíš? Já sem přecházel s 15"CRT a je to celkem mazec (pořádnej mazec).
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“