Vodní chlazení - diskuze
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
No mě dneska už taky konečně dojde D4 a radiátor, balík byl poslanej v pátek, ale pošta nebyla schopna rozlušťit moje PSČ (tda spíš se jim nechtělo), takže to od nich odešlo až včera, dnes tedy u mě.
Jinak osobně si myslím, že se dá nechat PC i s jedním fanem ve zdroji, taky záleží, jak je udělanej pasivní průtok vzduchu a jak jsou disky, apod chlazený...já mám disk v SilentMaxxu a okolo žádnej průtok vzduchu moc není a teplota je do 30°C, což je v pohodě...větší problém jsou pak asi mostefy a nebo obvody na grafice, tam by to nějakej průtok vzduchu chtělo, ale dá se to udělat i "pasivně", tedy samovolně...
Jinak osobně si myslím, že se dá nechat PC i s jedním fanem ve zdroji, taky záleží, jak je udělanej pasivní průtok vzduchu a jak jsou disky, apod chlazený...já mám disk v SilentMaxxu a okolo žádnej průtok vzduchu moc není a teplota je do 30°C, což je v pohodě...větší problém jsou pak asi mostefy a nebo obvody na grafice, tam by to nějakej průtok vzduchu chtělo, ale dá se to udělat i "pasivně", tedy samovolně...
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
Přesně tak.Highlander píše:a nebo 12cm vetraky na 700 otacek
Proboha stačí když se ten vzduch bude jenom hýbat. On v té skříni nemusí být přímo průvan, aby se trhaly všechny pasívy . Bohatě stačí dát 1x120mm fan dopředu před disky a zdroj se postará o vyfukování. Nebo klidně stačí dát 2 větráky na odsávání vzduch, protože ten vzduch si do skříně cestu najde . To vy asi víte, ale když vidím skříně s 4 i 5 větráky, tak ssi ťukám na čelo. Zvláště když ty větráky jsou v bočnici
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Cujo
- Mírně pokročilý
- myom
- Středně pokročilý
No však právě....................................Cujo píše:2 myom bohate staci jeden outtake a to ve zdroji
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
No právě o tom jsem mluvil...prostě 120 ve zdroji a pokud je perforace na dobrých místech, tak podtlakem si to vzduch nasaje a to stačí...já taky nechápu lidi, co k vodníkovi hodí ještě dalších 5 fanů...
//Tak mi konečně došla D4 a radiátor a jen pro info, k čerpadlu jsem dostal i ten montážní rámeček...
//Tak mi konečně došla D4 a radiátor a jen pro info, k čerpadlu jsem dostal i ten montážní rámeček...
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem před chvílí zkoušel zapojit D4, protože mě zajímalo, jak bude hlučná...a jsem fakt mile překvapenej...resp. můžu porovnat s Eheimem 1048 a Eheim Compact600 (ponořenej v expě) a nejhlučnější z nich mi připadá ten Compact, nejtšší bezesporu 1048 a D4 je někde mezi nimi, ale podle zkušeností myoma tady jsem čekal větší hluk. Resp. rozhodně je méně hlučný než disk, na zdroji jsem měl 120mm větrák na cca. 7V a ten byl asi stejně hlučnej, ale je to fakt nepatrný...takže u mě spokojenost...když se obalí do nějakýho molitanu, apod, tak nemůže být absolutně slyšet...takže můžu jen doporučit...
- myom
- Středně pokročilý
No já to říkal . To mě těší, že nemám jenom já štěstí na kus, ale že všechny čerpadla jsou v pohodě.Stoobi píše:Tak jsem před chvílí zkoušel zapojit D4, protože mě zajímalo, jak bude hlučná...a jsem fakt mile překvapenej...resp. můžu porovnat s Eheimem 1048 a Eheim Compact600 (ponořenej v expě) a nejhlučnější z nich mi připadá ten Compact, nejtšší bezesporu 1048 a D4 je někde mezi nimi, ale podle zkušeností myoma tady jsem čekal větší hluk. Resp. rozhodně je méně hlučný než disk, na zdroji jsem měl 120mm větrák na cca. 7V a ten byl asi stejně hlučnej, ale je to fakt nepatrný...takže u mě spokojenost...když se obalí do nějakýho molitanu, apod, tak nemůže být absolutně slyšet...takže můžu jen doporučit...
BTW: v jakém balení ti to přišlo, protože jsi mě celkem překvapil, že u toho máš i stojánek . Jako by nestačilo, že mám furt problémy s radiátorem.
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
A já se můžu pochlubit, že mám pořád leda velký "píp"... BTW podložil si to nějakym molitanem proti vibracím, jestli třeba ještě víc neutichne?
Jinak sem byl zjišťovat v jedný drogerii ty ceny nemrznoucích směsí. Takže za 600Kč je 5l nějaký čistý na bázi ethylenglykolu, která se používá do topení. Bohužel tam nebyl Fridex, kterej by měl jít taky, aspoň podle Viscoolu. Snažim se zjistit, jestli v tom ale neni nějaká příměs, aby to něco neudělalo s čerpadlem a hadičkama, ono je totiž x druhů toho Fridexu. Co mi máme do auta, tak to je na jiný bázi, takže to použít nelze. Vzhledem k tomu, že sem chytl nějakýho bacila a nemůžu na Oktoberfest na to mám moře času.
Dobrou zprávou ale je, že si to ten Viscool nevymyslel, ale šel na jistotu. Ono to totiž má v topenářství hodně dlouho stejný využití, jaký potřebujeme my.
Jinak sem byl zjišťovat v jedný drogerii ty ceny nemrznoucích směsí. Takže za 600Kč je 5l nějaký čistý na bázi ethylenglykolu, která se používá do topení. Bohužel tam nebyl Fridex, kterej by měl jít taky, aspoň podle Viscoolu. Snažim se zjistit, jestli v tom ale neni nějaká příměs, aby to něco neudělalo s čerpadlem a hadičkama, ono je totiž x druhů toho Fridexu. Co mi máme do auta, tak to je na jiný bázi, takže to použít nelze. Vzhledem k tomu, že sem chytl nějakýho bacila a nemůžu na Oktoberfest na to mám moře času.
Dobrou zprávou ale je, že si to ten Viscool nevymyslel, ale šel na jistotu. Ono to totiž má v topenářství hodně dlouho stejný využití, jaký potřebujeme my.
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
jo, fakt spokojenost...balený to bylo v kartonový krabici cca. 20x15x10 (šxhxv) a uvnitř byl návod v němčině, čerpadlo, držák a šroubky na přidělání držáku. Na krabičce pak samolepka s nápisem Laing. Jinak teda nemá indikaci průtoku, jen prostě napájení.
A co se vibrací týká, tak samozřejmě, že vibruje, takže jsem ho položil na molitan a je to v pohodě...opravdu si jen tak jemně vrní...
Co se té směsi týká, tak Fridex (modrej, ale nevím příměsi) jsem měl ve vodníkovi a už bych to nedal, je to takovej hrozne leptavej sajrajt, rozleptalo mi to silikon ve spoji a když jsem to pak vylejval, tak bylo všechno takový zalepený...mě příjde snad nejlepší ta destilka a lih...ale pokud existuje lepší možnost, rád se nechám poučit...
A co se vibrací týká, tak samozřejmě, že vibruje, takže jsem ho položil na molitan a je to v pohodě...opravdu si jen tak jemně vrní...
Co se té směsi týká, tak Fridex (modrej, ale nevím příměsi) jsem měl ve vodníkovi a už bych to nedal, je to takovej hrozne leptavej sajrajt, rozleptalo mi to silikon ve spoji a když jsem to pak vylejval, tak bylo všechno takový zalepený...mě příjde snad nejlepší ta destilka a lih...ale pokud existuje lepší možnost, rád se nechám poučit...
Naposledy upravil(a) Stoobi dne čtv 21. zář 2006, 19:21, celkem upraveno 1 x.
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Vivec
- Středně pokročilý
líh technický, potravinářskej jen do sebe
to stoobi: tou D4 si mě nalákal, jestli neno moc hlučná tak si jí asi taky pořídim, budu teď hodně inovovat vodníka, pořídim druhej a možná i třetí radiátor a to eheim asi už nerozdejchal...nějake se ke mě zakutálelo moc peněz
ještě jeden dotaz, na frozenu si platil paypalem?
to stoobi: tou D4 si mě nalákal, jestli neno moc hlučná tak si jí asi taky pořídim, budu teď hodně inovovat vodníka, pořídim druhej a možná i třetí radiátor a to eheim asi už nerozdejchal...nějake se ke mě zakutálelo moc peněz
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Na Frozenu to bylo přes kámoše, kdyby mi to posílali jako zboží, tak je to hrozný co se cla týká...
Každopádně těch peněz za D4 nelituju...jak jsem říkal, můžu porovnávat s 1048 a zase takovej rozdíl to není, resp. pokud tu D4 obalíš, tak nemůžeš nic slyšet...Líbí se mi i, že široký fitinky, vnitřní průměr je 10mm...
A pokud máš moc peněz, tak moje číslo účtu máš... Rozhodně jsem zvědavej, co plánuješ...
Každopádně těch peněz za D4 nelituju...jak jsem říkal, můžu porovnávat s 1048 a zase takovej rozdíl to není, resp. pokud tu D4 obalíš, tak nemůžeš nic slyšet...Líbí se mi i, že široký fitinky, vnitřní průměr je 10mm...
A pokud máš moc peněz, tak moje číslo účtu máš... Rozhodně jsem zvědavej, co plánuješ...
- myom
- Středně pokročilý
Doufám, že jako blok použiješ naš DESTINYGr8 Vivec píše:líh technický, potravinářskej jen do sebe
- Vivec
- Středně pokročilý
no plánuju vyměnit současnej nexxos extreme II za black ice GT II + to samý ve verzi III a I X-flow, všechno v červený barvě
+ teda nový čerpadlo D4, vyhodim expu a budu používat jen fillport
a čekám jak se povedou bloky od myoma jinak bych vzal asi komplet EK/swiftek
a taky budu potřebovat nový chlazení na disky, přecejen ty bloky od Ertyho chladěj dobře ale vypadaj hrozně, přemejšlel sem nad timhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 62&kat=201
potřebuju totiž chlazení na dva disky...
a s tim kámošem v USA, chápu to tak že ti to on zaplatil, došlo mu to domu v USA a přeposlal ti to a tys mu poslal peníze přes účet? thx
+ teda nový čerpadlo D4, vyhodim expu a budu používat jen fillport
a čekám jak se povedou bloky od myoma jinak bych vzal asi komplet EK/swiftek
a taky budu potřebovat nový chlazení na disky, přecejen ty bloky od Ertyho chladěj dobře ale vypadaj hrozně, přemejšlel sem nad timhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 62&kat=201
potřebuju totiž chlazení na dva disky...
a s tim kámošem v USA, chápu to tak že ti to on zaplatil, došlo mu to domu v USA a přeposlal ti to a tys mu poslal peníze přes účet? thx
- myom
- Středně pokročilý
No možná to bude znít divně, ale u taty ve firmě se pracuje se spousty hliníkových profilů a zbytky se najdou vždycky. Co takhle chladič disku v pěkném hliníkovém profilu, třeba i nakomaxitovaný na černo.
Momentálně mám spousty nápadů na různé WB a highlander taky, takže dokud se bude dát na něčem vyrábět, tak se máte na co těši. Ale nerad bych to zakřikl - času je málo
Momentálně mám spousty nápadů na různé WB a highlander taky, takže dokud se bude dát na něčem vyrábět, tak se máte na co těši. Ale nerad bych to zakřikl - času je málo
- Vivec
- Středně pokročilý
- Stoobi
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Proč magor? mě SilentMaxx sice vyhovuje, ale mohlo by to být lepší...spíš nechápu, že přežiješ v case tolik fanů...
Jinak teda moc nechápu absenci expy...ta se dá vždycky nějak pěkně udělat a zakomponovat do case a rozhodně to je jen přínost pro okruh. Každopádně to vypadá, že do toho pořádně praštíš...
A s tím kámošem to je přesně jak říkáš...on to poslal jako "dárek", takže to šlo bez cla...
Jinak teda moc nechápu absenci expy...ta se dá vždycky nějak pěkně udělat a zakomponovat do case a rozhodně to je jen přínost pro okruh. Každopádně to vypadá, že do toho pořádně praštíš...
A s tím kámošem to je přesně jak říkáš...on to poslal jako "dárek", takže to šlo bez cla...
- Vivec
- Středně pokročilý
no počkej, jak tolik fanů?
to rozšíření vodoucha dělám hlavně abych se zbavil co největšího počtu fanů, počítám s tim že v klidu pojede fan jen na tom single radiátoru (mám to vyzkoušený a funguje to) ostatní pasive + jeden ve zdroji 5V pořád
a při loadu zapnu dejme tomu další dva až pět na 3V, což počítám že by se mělo uchladit, teď musim na load zapínat větráky na cca 8-12V (nexusy) což mi hodně vadí + ty 80ky to je fakt opruz (viz fotka http://img48.imageshack.us/img48/5201/p1010036zp1.jpg )
a ad expa, ať kombinuju jak chci tak mi prostě nezbejvá místo, ono už tahle tam bude všeho až moc, taky mám problém s tim že pokud budu chladit NB tak to budu muset udělat jako ty s heat pipe a plácnout blok na SB kterej ale topí o dost míň než NB takže nevim jak by to fungovalo nebo dát celý HP pryč a dát blok na NB i SB ale to se mi zas zdá zbytečný a asi bych tim musel přejít na jiný hadice (menší) protože tohle by se bez kolen udělat nedalo, nebo tygon, s těma by to mohlo možná jít
to rozšíření vodoucha dělám hlavně abych se zbavil co největšího počtu fanů, počítám s tim že v klidu pojede fan jen na tom single radiátoru (mám to vyzkoušený a funguje to) ostatní pasive + jeden ve zdroji 5V pořád
a při loadu zapnu dejme tomu další dva až pět na 3V, což počítám že by se mělo uchladit, teď musim na load zapínat větráky na cca 8-12V (nexusy) což mi hodně vadí + ty 80ky to je fakt opruz (viz fotka http://img48.imageshack.us/img48/5201/p1010036zp1.jpg )
a ad expa, ať kombinuju jak chci tak mi prostě nezbejvá místo, ono už tahle tam bude všeho až moc, taky mám problém s tim že pokud budu chladit NB tak to budu muset udělat jako ty s heat pipe a plácnout blok na SB kterej ale topí o dost míň než NB takže nevim jak by to fungovalo nebo dát celý HP pryč a dát blok na NB i SB ale to se mi zas zdá zbytečný a asi bych tim musel přejít na jiný hadice (menší) protože tohle by se bez kolen udělat nedalo, nebo tygon, s těma by to mohlo možná jít