Thermalright HR-03: nejlepší pasiv na GPU

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

ked su zle architektonicky vyriesene, preco tak dobre chladia? :)
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

sacrifice píše:ked su zle architektonicky vyriesene, preco tak dobre chladia? :)
Nechladí dobře a komunisty si 10% čechů taky nemůže vynachválit. Jsou to velký předimenzovaný bestie, který možná uchladí líp než další shit z korporátu AC-Scythe (maj na to společnou továrnu kdyby někdo nevěděl), ale na top řešení nemají - třeba takový Mini Typhoon dá všem Scythe (mimo infinity) na prdel ;)

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

rotviku, jako redaktor PCT by jsi neměl být takhle fanaticky nadšený a zaujatý :wink:, navíc tvá kritika Scythe, jako že tomu nerozumí, mě vážně pobavila, ono jestli chyba nebude na tvojí straně, podle toho, jak tady vykřikuješ nepodložené hlášky typu: "uchladí pasivně cokoliv v dobře větraném casu" si myslím, že tomu nerozumíš spíše ty, nezlob se na mě, ale ty ani nevíš, co to je pasivní chlazení, to se totiž vylučuje s tím "dobře větraným kejsem", rozumíme si :wink:. Nebo jak chceš dobře pasivně větrat kejs? Kolikati větráky se to tedy pasivně uchladí ? :), opravdu nevím, co myslíš tím pasivním chlazením. Tyto malý chladiče ti v case pasivně uchladí opravdu málo. Teď nechci obhajovat Scythe, opravdu nemám žádnou oblíbenou značku chlazení, ale hned na první test, na který jsem narazil, je Scythe lepší než HR-01 : http://www.silentpcreview.com/article290-page5.html , navíc si i povšimni, že oba jsou pasivně nepoužitelné.
Dále by mě zajímalo kolikati větráky v case se dá "pasivně" uchladit s HR-03 silně přetaktovaná 7600GT, nahoď nějaké odkazy....nebo že by žádné testy nebyly, když sám tvrdíš:"HR-03 ještě není ani rozeslaná na testy"

opravdu se těším na tvůj další test chladičů, ten poslední byl také dost kritizován, jak jsi přišel k tomu, že ninja má 68,5 dB :wink:, příšte buď více nezaujatý a hloupé výkřiky typu nejlepší či drtí podkládej testama :wink:

tvůj poslední post už vážně bez komentáře :lol:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Osobne moc nechapu proc je ta HR-03 delana tak jak je delana, jako heatpipe proc ne, ale proc takhle? Prece jen kdyz se podivam na Aerocool VM-101 popr. i TR V1-ultra, tak hlavni cast predavajici teplo do okoli je natocena smerem k ventilatoru co vyfukuje teply vzduch a k chladici CPU, ktery take napomaha k cirkulaci vzduchu mezi zebry. Proste to co TR udelal je sice libive, a vypada i pekne dilensky zpracovane, ale co z toho kdyz to nema kam predavat teplo a kazda dalsi pridana karta to jen zhorsi.

BTW. Pokud jsi psal vyse zminenou recenzi na chladice mel by ses vazne zamyslet nad tim pro koho pises, o cem pises a take na kulturu projevu.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

VlasTik píše:rotviku, jako redaktor PCT by jsi neměl být takhle fanaticky nadšený a zaujatý :wink:, navíc tvá kritika Scythe, jako že tomu nerozumí, mě vážně pobavila, ono jestli chyba nebude na tvojí straně, podle toho, jak tady vykřikuješ nepodložené hlášky typu: "uchladí pasivně cokoliv v dobře větraném casu" si myslím, že tomu nerozumíš spíše ty, nezlob se na mě, ale ty ani nevíš, co to je pasivní chlazení, to se totiž vylučuje s tím "dobře větraným kejsem", rozumíme si :wink:. Nebo jak chceš dobře pasivně větrat kejs? Kolikati větráky se to tedy pasivně uchladí ? :), opravdu nevím, co myslíš tím pasivním chlazením. Tyto malý chladiče ti v case pasivně uchladí opravdu málo. Teď nechci obhajovat Scythe, opravdu nemám žádnou oblíbenou značku chlazení, ale hned na první test, na který jsem narazil, je Scythe lepší než HR-01 : http://www.silentpcreview.com/article290-page5.html , navíc si i povšimni, že oba jsou pasivně nepoužitelné.
Dále by mě zajímalo kolikati větráky v case se dá "pasivně" uchladit s HR-03 silně přetaktovaná 7600GT, nahoď nějaké odkazy....nebo že by žádné testy nebyly, když sám tvrdíš:"HR-03 ještě není ani rozeslaná na testy"

opravdu se těším na tvůj další test chladičů, ten poslední byl také dost kritizován, jak jsi přišel k tomu, že ninja má 68,5 dB :wink:, příšte buď více nezaujatý a hloupé výkřiky typu nejlepší či drtí podkládej testama :wink:

tvůj poslední post už vážně bez komentáře :lol:
1. ano v dobře větrané skříni - znám spoustu lidí, kteří kombinují pasiv s 120 mm intake a outtake + zdroj (dá se to i ztlumit kupodivu) - teda vlastně jich tak moc není, drtivá většina má aktiv

2. stačí se podívat na konstrukci, navíc pokud vlastníš 7600 GT, tak ti musí být jisté, že uchladit to i přetaktované nebude problém

3. všechny běžné měřiče hluku začínají od 30dB s vlastním měřením (této problematice naprosto nerozumíš) a v neodhlučněné místnosti je běžný hluk velký - nechápu co na tom nechápeš, asi jsi nečetl žádné zahraniční recenze (btw výrobci měří větráky v totálně odhlučněné místnosti - ani tam nepadá prach a už vůbec tam nikdo nedýchá)

měření hluku, které jsem použil v recenzi je pro nás redaktory jediné možné (nakolik pořádné testy dost stojí) a pro běžnou orientaci jsou více než postačující - řeknou ti aha tohle je hučící šmejd, aha tenhle je oproti tomu co jsem si chtěl koupit opravdu tichý

4. Stránku SPR jako testy chladičů absolutně neuznávám. Nevím v jakém kompu to proboha testovali a jak to nemohli pasivně uchladit. Všiml jste si, že záhadně neuvedli dvě naměřené hodnoty a že v testovací sestavě vlastně ani nepopisují systém chlazení casu (natož jaká case to je) a nepřipouští si odchylky například při regulaci větráku ve zdroji?

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to Jafido: nevím to jistě, ale ten chladič se dá nejspíš natočit i na druhou stranu karty, ale tady jim to koliduje s chladičem na čipsetu. Ale tato situace zřejmě nastane často, takže chladič je pěknej, ale jestli to i s větrákem obsadí 4-5 slotů, tak je to pro většinu lidí dobré leda na házení proti zdi...

to rotvik:

1. vím že se dají takové chladiče uchladit v dobře větrané skříni, ale není to už pasivní chlazení, sám jsem si takové chlazení vyrobil před 2,5 rokem, kdy mě stačil větrák ve zdroji :wink:

2. bohužel 7600 gt nevlastním, pasivně totiž chladím 7950GX2 :wink: a pokud se podívám na tu boží konstrukci, tak to opravdu nevypadá jako pasivní chladič, jako něco to pasivně uchladí, ale né všechno, jak říkáš :wink: , mě šlo o to, aby jsi tvé tvrzení podložil nějakým testem, toho jsem se nedočkal a podle tvého úsudku se opravdu řídit nebudu :)

3. moc dobře vím, že běžné měřiče zvuku to berou až od 30 dB, je opravdu smutné, že ty větráky tak řvou, že to dokonce něco zaznamená, ale skoro 70 dB je už vážně přehnané, ale pokud někdo ve tvé testovací místnosti zrovna luxoval, tak tě to samozřejmě omlouvá :wink:

4. testovali to tam nejspíš bez case, to je vcelku normální, ale jistě špatné, ale pokud testovali chladiče pasivně bez kejsu, tak tam byla ještě dost velká výhoda :wink:, jinak z uvedených výsledku je ninja lepší, ta poslední neměřená hodnota už by to moc neovlivnila, říkáš že tenhle web neuznáváš, proč?, jak můžem mi pak uznávat tvoje testy, když tady takhle fanaticky křičíš?
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

VlasTik píše:...
Nee neluxoval, měřil jsem jim hluk v 1 v noci. Jenom jsem občas musel naměřit danou hodnotu znovu, když projelo auto. Každý heatsink jsem měl na procáku cca dva dny (a Noctuu hafol dní)

Na těch testech postupuji relativně objektivně (co to jen jde), takže jsou ty výsledky něco vypovídající. Ale tady na fóru rád řeknu co si například o Scythe myslím, i kdyby tu mělo být dalších 50 zastánců této značky. Každý má své oblíbené a neoblíbené značky. :razz:

NJ testování bez casu je podle mě špatné. Sice se naměří stálejší hodnoty, ale zato za nereálných podmínek. Znám od nich více testů a ani jeden se mi nelíbí. :twisted:

BTW proto, že by testy nebyly tak objektivní, dodělám poslední test (5 chladičů, které se dají osadit 120tkou) a rozmyslím si, jestli budu pokračovat s ostatními chladiči. Možná by stálo za to vyčlenit jim novou skupinu (například chladiče pro 80mm větrák).
wector píše:...
Holt za málo peněz přiměřeně muziky....

Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Škoda že ten chladič není podobný jako u Geforce 7900 od Microstaru (byla tu na ni recenze na PCt), tedy odvedený na druhou stranu karty.

Obrázek

Obrázek
Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Tak beru zpět, vypadá to že to půjde přidělat i obráceně.

"Two types of installation methods for better compatibility and easier installation"
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Squish píše:Tak beru zpět, vypadá to že to půjde přidělat i obráceně.

"Two types of installation methods for better compatibility and easier installation"
jj všiml jsem si toho při pohledu na základnu - určitě je to velké plus

pro pasiv bude lepší vyvedení dozadu a s větráčkem zase dopředu :)

madMax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od madMax »

Jestli pujde opravdu přidělat obráceně, tak to bude fakt super. Ještě že jsem chvilku počkal a nekoupil hned na 1900xt Zalmana VF900. Jeden 9ti cm fan mám z boku skříně, kterej je stejně nezapojenej.http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... FD0EF.html
Apropo, jakou hádáte cenu? Bojím se že po litr asi nepůjde :( A kdy se může dostat na virtuální pulty e-shopů?
Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Pod litr to nepude určitě. Do vánoc to určitě bude, ale kdy těžko říct.
Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Na ofic. stránkách Thermalrightu je už k mání víc informací

http://www.thermalright.com/a_news/main_news_hr03.htm
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Cujo píše:nechapu proc chladit gpu pasivne imho silencer/primecooler za malo penez rox
btw ze TR ma vsechno nejlepsi bych se mohl dlouho prit, imho maji spis vsechno predrazene
cim min vetraku, tim min bordelu (prachu), min hluku a vice spolehlivosti.
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerek »

Tohle by vas mohlo potesit, podle vseho je v DE uz k dostani, cena se dala cekat.
http://www.pc-cooling.de/de/Low-Noise+P ... 8bf1fa7aa8
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Me by se libili ty pasivky s HP na pameti :roll: :inlove: to vypada moc nice :inlove:
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Jerek píše:Tohle by vas mohlo potesit, podle vseho je v DE uz k dostani, cena se dala cekat.
mno pekny, az na to ze mi v compatibility listu chybi 6600 :(
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Bubikk píše:
Jerek píše:Tohle by vas mohlo potesit, podle vseho je v DE uz k dostani, cena se dala cekat.
mno pekny, az na to ze mi v compatibility listu chybi 6600 :(
Stejně bych řekl, že to nainstaluješ na všechno - i když je pravda, že ten systém montáže (se sponou přes) by mohl kvůli nějakým kondíkům vadit

ICE: nevím, spolehlivosti možná tak těch ventilátorů :lol:

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

ICE píše:
Cujo píše:nechapu proc chladit gpu pasivne imho silencer/primecooler za malo penez rox
btw ze TR ma vsechno nejlepsi bych se mohl dlouho prit, imho maji spis vsechno predrazene
cim min vetraku, tim min bordelu (prachu), min hluku a vice spolehlivosti.
ja bych rekl ze ventilatory jsou asi 1000x spolehlivejsi nez jakakoliv komponenta v PC :wink:
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerek »

Odpovědět

Zpět na „Vzduch“