Poruchy, klady a nedostatky Vašich notebooků!

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Compaq Presario 1200EA
- stari presne nevim, ale rozhodne 4+ roku (celeron 800)
- doporuceni: Vyhnete se velkym obloukem - nejenze nic ve vybave nema (krome modemu) ale zaroven je desne poruchovej ->cd-rom byl uz po roce v haji, disketovka odesla pred pul rokem. Baterie je samo davno v cudu taky a sehnat drivery pro grafiku pod XP (aby fungovaly) je nemozny. Displej je znacne podprumerny.
Od presaria ruce pryc. Hroznej sunt.

Jediny plus je kvalitni repro.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Acer A5100

Příspěvek od Godzzila »

Acer Aspire 5101_1gb
Turion64 2GHz
1GB RAM
X1300
120GB HDD
DVD-RAM

Perfektní!!! dost vybočuje z řad "kvalitních acerů"
Mechanika pohoda, Výdrž baterie ujde (6ti článková) cca 1h hraní a 2:15
2D práce.
Samozřejmě až na šasi (chudý plast).
Jediné co bych vytknul nemá výstup na tv (s-video out)
Vřele doporučuji na notebook za cca 22K dost slušné
bokononista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

IBM/Lenovo Thinkpad T60

Příspěvek od bokononista »

IBM/Lenovo Thinkpad T60 - Mam ho par tydnu.

.... napisu jen nedostatky, protoze jsem s nim velmi spokojen a kladu by bylo hodne :)

- vertikalni pozorovaci uhel
- hmotnost jsem cekal mensi (mam s nim 9 clankovou baterii, ta je nejtezsi, je to sxga 14,1" s radeonem X1400) cca 2,3 - 2,4 kg
- spousta otravneho softwaru v zakladu (chce to vyhazet, pomalu nabihaji win)
- nejake se mi nedari ho hodit do hibernace

... jinak silne prevazuji klady
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Mám Acer Aspire 5112WLMi a jeho kvalita zpracování je už někde jinde než u starších a levnějších Acerů. V popisu máte napsanou konfigurace, ale pro jistotu ji sem postnu: LCD: 15,4 CrystalBrite (1280x800), CPU: 1,6GHz AMD Turion X2 (TL50), VGA: AMDATi x1600 (128MB VRAM, shared 512MB), RAM: 1GB DDR2 (2x 512MB), MB: Aspire 5110, HDD: Seagate 120GB (SATA), DVD: Pioneer DVR-K16RS, Audio: Realtek HD Audio, Infrared, Blouetooth, WiFi (802.11b\g), Čtečka paměťovek, Express Card (34), PCMCIA II...

No a teď klady:
-Úroveň zpracování stejná v porovnání s Asus notebooky v cenové relaci od 28-38tisíc Kč.
-Malá hlučnost, větrák se sepne málokdy nebo jede na malé otáčky.
-Výkon grafiky a cpu, grafika je 128bitová (Battlefield2 singleplayer 16 hráčů při maximálních detailech i rozlišení + 2x AA a 4x FSAA na 40-80 FPS, což je hodně dobré na noťas)
-Multifunkční klávesy (audio, internet, power managment)
-USB jsou dobře rozmístěny (1x na levé straně, 3x vzadu), DVI, VGA port, TV-OUT (VIVO)
-čtečka paměťovek 5in1, Fireware, PCMCIA II (nebo jak se to píše) a Express Card 34.
-Dobré repráčky, i při maximální hlasitosti bez šumu (ale basy nejsou nic moc, jako vždy u Nb).
-Umístění spínače WIFI a BT (posuvný spínač, takže se to nesepne samo).
No a mohl bych pokračovat že, ale teď mínusy, těch je málo.

Zápory:
-Horší pozorovací úhly displaye (nic drastického)
-Umístění audio vstupu a výstupů vepředu
-Infraport kdesi vlevo vzadu (myslím jako na levé straně nb)
-Ethernet je na levé straně NB a je hned vedle větrání (nevím koho napadlo toto umístění)
-Teplota hdd + více hřeje levá strana NB.

Mno myslím že je to vše. Stáří NB je cca. 3 týdny.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

ASUS A6T AP017

stáří 2 měsíce + 1 měsíc reklamace
před reklamací vadný napájecí konektor a značné přehřívání CPU, MB, GPU, po reklamaci mechanika nevypaluje CD, nelze připojit k TV, zamrzání a teplota GPU stále kolem 89.

ASUS tedy nebrat.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Paradoxem skutečnosti je, že nyní se ve velké míře řeší problémy ASUS notebooků a Acer notebooky již míň. Nová série se Aceru povedla, ale o nové sérii Asus se to říct nedá, je to bohužel zlé konstatování pro příznivce Asusu. Sám jsem si chtěl koupit Asus, ale nakonec (ani nevím jak) jsem skončil u Aceru a jak vidím, jsem docela rád. Sony to není, IBM Lenovo taky ne, ale za ty prachy určitě super.

Jinak bratr má už asi 2 roky Toshibu (nevím model, ale je to Sattelite) Pentium 4 - 3GHz, 512Ram, 60GB hdd, wifi atd. a perfektní display. Poruchy bych shrnul asi takto: Větráček slabý a špatně umístěn, "myšítko" touchpad občas blbne a mechanika odchází + hlučnější HDD.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
seTti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seTti »

Acer 5024WLMi v provozu tak kolem 100 hodin tydne :)

Stiznosti vicemene zadne, hlavne jsem rad, ze nema ani jeden vadny pixel. Dokonce ho mam i taktly, teda jenom pokud mam napajeni ze site, coz je skoro porad. Uprimne nechapu lidi, kteri se stale boji jit do noveho Aceru. Samo jsem si vedom, ze jeste tak pred 2 lety byl Acer nehorzny shit, ale posledni dobou se hodne vysvihl.
skalis
Nováček
Nováček

Příspěvek od skalis »

Asus A4K (koupen unor 2005)vyměněno 2x motherboard, 1xdisplay, datový kabel, dvd mech, HDD. Následováno vrácením peněz, s drobnými obstrukcemi. Asus nevermore. Před jeho koupí se řešili hlavně Acery(50% prodeje ntb), protože asusu se prodalo jen pár kousků, teď je patrné,když je každý třetí ntb asus, že udajná kvalita asusů je diskutabilní.
skalis
Nováček
Nováček

Příspěvek od skalis »

Jo a fujitsu siemens amilo pro 3205 (12palců)po 1. měsíci jeden vadný pixel. A dost nehorázně topí.

//D.M. smazán duplicitní příspěvek
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

1 rok starý HP Compaq nx6110. Šlape bez nejmenšího problému. :)
Bathory
Monca
Nováček
Nováček

Asus A3517LBO - stáří 1,5 roku

Příspěvek od Monca »

Asus A35 - Až do ted jsem byla celkem spokojená. Dnes mi přestal fungovat touchpad. :cry: Občas zlobí zvuk. Až dost se přehřívá. Klavesnice je poměrně dost hlučná a některá tlačítka už jsou olezlá. Baterie vydrží nabitá max. 2h. Až si budu pořizovat další laptop asi se pohlédnu po jiné značce.
Mr.Koza
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Mr.Koza »

HP nx 9005 dokoupil jsem si ramky na 512, byl nejakej problem z diskem ale myslim ze se to dalo vyresit ale ja jsem si stejne koupil 80 gb stari 30 MESICU jsem velmy spokojenej a myslim si ze HP je jedna z nejlepsich znacek nb
Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 @ 3.2Ghz),Zalman CNPS9700 LED, ASUS P5E , 2GB (2xKIT 2x512MB) DDR2 800MHz CL5-5-5-12 CORSAIR,Asus GeForce 8800GTS 512, HDD 750+ 2x500GB Samsung + 320GB WD SII, Thermaltake Armor Black 250, Acer 22" AL2216W, Logitech G15 + G7
NB: MSI GX700PX: Core2Duo 7100 , 2+1GB DDR2, 8600GT 512mb, 160gb hdd ||| HTC P3650 Touch Cruise (Polaris)
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Microsoft me jednou privede do HROBU !
Smithfield
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smithfield »

kdyz uz tady pisete o noteboocich tak je mozne aby se projevila tato porucha

u stolniho pc kdyz odchazi grafika tak se to projevuje tim ze kdyz zapnete tlacitko power u desktopoveho pc sice mechaniky se nadetekuji ale monitor se nezapne. pak vypne pocitac tim zpusobem ze vypnete zdroj a pak ho zapnete a stisknete tlacitko power a monitor naskoci je jasne ze graficka karta pujde pozdeji do kremikoveho nebe.

u notebooku se to nejak taky projevuje podobne nebo takovyto problem neexistuje u notasu ze by to integrovanou grafiku pustilo do kremikoveho nebe?
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Dell Inspiron 6400 - zatím cca 2,5 měsíce starý, funguje bez problémů. Jen ten WD disk je hrozný - topí, je slyšet a v poslední době furt nějak divně cvaká.

Když se tu píší i nedostatky, tak mám taky výhradu k umístění čtečky pam. karet pod dvěma jacky na audio po straně. Slot na karty je umístěný moc dole a karty se z něj hodně špatně vytahují

Jinak nemám výhrad, musím pochválit klávesnici, která má výborné rozložení kláves, jenom se docela rychle sjíždí a mezerník je už dost "lesklý" :)

//D.M. promaz OT
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guzii »

IBM T41 - 2 roky starý kousek

začnu plusy :)
+ lampička(právoplatně obsadila první post:) )
+ dodávaný SW - nevidím důvod si stěžovat na mnoštví sw od IBM jako jeden čtenář výše. Spíš tuto věc považuji za klad a jednu z předností IBM. Pokud se s dodávaným SW naučíte pracovat, neskutečně vám zjednodušší a zpříjemní život.
+ klávesnice, rozložení klávesnice, velký enter(někdo považuje za zápor chybějící okno widlí. ibm dodává sw pro přemapování např. kl. ctrl nebo alt na tuto klávesu)
+ šasi ntbku - opravdu pevné. často přenáším otevřený ntbk v jedné ruce držíc jej pouze za přední část
+ trackpoint - přestal jsem úplně používat myš. v dobách mentálního útlumu jsem na trackpointu projek CoD2 na easy .)
+ chlazení ntbku
+ profil LCD - lcd je zapuštěno tak, že při zavření překryje spodní část šasi. je to velmi dobré z hlediska padání prachu do zavřeného ntbku
+ velmi pevné panty - byl bych rád, kdyby jste zde zmyňovali pevnost pantů po delší době používání. u acerů mi je známo, že po delší době používání přestává lcd držet na místě(u všech nových acerů i asusů se mi velmi nelíbí dlouhá doba kývání když do víka drbnete)
+ 6ti článková baterie mi ntbk stále udrží min. po 2h sledování filmu, případně práci přes wifi("nový" ntbk vydržel přes 5 hodin s velmi tvrdě nastaveným powermanagementem)
+ aktivní ochrana disku
+ šifrovací čip - né každý využije
+ GK R7500 s 32MB RAM
+ velmi tiché chlazení
.. vím, že asi stačí. teď zápory

- LCD (1024x768) má na dnešní dobu špatné podání barev
- velmi špatná čitelnost na slunci
- po 1,5r mi odešla mechanika. nechoval jsem se k ní ale pěkně. byla my výměnným způsobem vyměněna bez jakého koliv dotazování na příčinu závady
- jen 2x usb, navíc bez FiWi
- trafíčko krapet víc hřeje - je to ale vlastnost traf této řady(dobré na ohřátí nohou)
- po plánovaném vyčištění v autocontu mi ntbk začal velmi zajímavě zlobit. obrátil jsem se tedy na servis, kde mi měnili mechaniku. bylo mi řečeno, že jde pravděpodobně o vadnou desku. deska vyměněna behěm 24hodin s tím, že udělali v autocontu asi krapet chybku(nechal jsem si od nich vyjmout wlan kartu a páni z AC mi nijak nezajistily gáblíky od antény, takže tam tak rásně nezaizolované lítaly :)
- nemá BT :)

....možná bych našel ještě něco. teď mě ovšem nic nenapadá.

Závěrem bych chtěl podotknout, že ntbk prakticky nevypínám. Když už, tak ho jen uspím, případně restartuji kvůli změnám v systému. S ntbkem často chodím po půdách a zacházím tak, jak se mi zamane. Očekávám, že to Tčková řada má vydržet ;)

Omlouvám se za delší příspěvek

//D.M. není se za co omlouvat - napsal jsi přímo vzorovej post :)
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

to v podpisu, provoz kazdej den vetsinou tak od 1Orano - 3 rano :lol:

je v poho jen pri zatezi se roztoci fan a kdyz zatez prejde tak porad toci stejne... a trochu spatne reagovala klavesnice ale nevim jestli to muzu reklamovat kdyz je ted trosku ... mnoo... u šipek je redbull a u vypinani cappy juice - myslim hruska :oops:
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
brade
Nováček
Nováček

Příspěvek od brade »

Půl roku A8Jc (core duo T2300E)

displej má špatné pozorovací úhly, divné podání barev, vržou plasty, podle mě se začiná čím dál víc zahřívat (chce to asi vyčistit prach. filtry), musel jsem downgrade biosu z důvodu neustálého běhu ventilátoru.
Už pár let nejsem geek, takže žádnej flame
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

ACER TM2313NLM stáří 1,5 roku
prasklý pant (vyreklamováno), DVD palírna občas nečetla CD/DVD (vyreklamováno)
nadměrné uspávání disku (nechcou vyreklamovat) natočeno přes 200.000 uspání! (disk nechce odejít :cry: )
měkké plasty, hrozný displej (odezva snad 40ms, mám hardwarové "Zobrazovat stopu ukazatele" :lol: ), je trochu hlučnější a občas se přehřívá chipset (nejde udržet ruka na spodním plastu)
výhody? cena v té době
a k tomu uspávání disku: při práci tuhne PC, vždy tak na 1s, při hraní např. CS se občas trhne hra cca 2s (dělá to i v jiných hrách) a důvod je právě uspání disku
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

ASUS F3T, zakoupen 20/12/2006, az na docela slusnou teplotu funguje vse jak ma, tj. zadne nectnosti prvnich serii
absolutni spokojenost
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Acer 3692WLMi 120

Příspěvek od rabinjakob »

Acer 3692WLMi 120 Nekomunikuje výstup na tv jinak bez problému velký disk :) Slušná ramka akorát ten procak :( jinak tichy chod stáří 5 měsíců.Jo ještě jedna velká maličkost .Disk rozdělen na 2 jednotky no vlastně 3 ale ta jedna je skrytá pro obnovu systému celkem 4,88Gb a ještě k tomu ve Fat32 no hruuuuuza jinak pohoda.
Naposledy upravil(a) rabinjakob dne sob 9. čer 2007, 17:23, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“