Poruchy, klady a nedostatky Vašich notebooků!
Moderátor: Don
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Compaq Presario 1200EA
- stari presne nevim, ale rozhodne 4+ roku (celeron 800)
- doporuceni: Vyhnete se velkym obloukem - nejenze nic ve vybave nema (krome modemu) ale zaroven je desne poruchovej ->cd-rom byl uz po roce v haji, disketovka odesla pred pul rokem. Baterie je samo davno v cudu taky a sehnat drivery pro grafiku pod XP (aby fungovaly) je nemozny. Displej je znacne podprumerny.
Od presaria ruce pryc. Hroznej sunt.
Jediny plus je kvalitni repro.
- stari presne nevim, ale rozhodne 4+ roku (celeron 800)
- doporuceni: Vyhnete se velkym obloukem - nejenze nic ve vybave nema (krome modemu) ale zaroven je desne poruchovej ->cd-rom byl uz po roce v haji, disketovka odesla pred pul rokem. Baterie je samo davno v cudu taky a sehnat drivery pro grafiku pod XP (aby fungovaly) je nemozny. Displej je znacne podprumerny.
Od presaria ruce pryc. Hroznej sunt.
Jediny plus je kvalitni repro.
- Godzzila
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Acer A5100
Acer Aspire 5101_1gb
Turion64 2GHz
1GB RAM
X1300
120GB HDD
DVD-RAM
Perfektní!!! dost vybočuje z řad "kvalitních acerů"
Mechanika pohoda, Výdrž baterie ujde (6ti článková) cca 1h hraní a 2:15
2D práce.
Samozřejmě až na šasi (chudý plast).
Jediné co bych vytknul nemá výstup na tv (s-video out)
Vřele doporučuji na notebook za cca 22K dost slušné
Turion64 2GHz
1GB RAM
X1300
120GB HDD
DVD-RAM
Perfektní!!! dost vybočuje z řad "kvalitních acerů"
Mechanika pohoda, Výdrž baterie ujde (6ti článková) cca 1h hraní a 2:15
2D práce.
Samozřejmě až na šasi (chudý plast).
Jediné co bych vytknul nemá výstup na tv (s-video out)
Vřele doporučuji na notebook za cca 22K dost slušné
- bokononista
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
IBM/Lenovo Thinkpad T60
IBM/Lenovo Thinkpad T60 - Mam ho par tydnu.
.... napisu jen nedostatky, protoze jsem s nim velmi spokojen a kladu by bylo hodne
- vertikalni pozorovaci uhel
- hmotnost jsem cekal mensi (mam s nim 9 clankovou baterii, ta je nejtezsi, je to sxga 14,1" s radeonem X1400) cca 2,3 - 2,4 kg
- spousta otravneho softwaru v zakladu (chce to vyhazet, pomalu nabihaji win)
- nejake se mi nedari ho hodit do hibernace
... jinak silne prevazuji klady
.... napisu jen nedostatky, protoze jsem s nim velmi spokojen a kladu by bylo hodne
- vertikalni pozorovaci uhel
- hmotnost jsem cekal mensi (mam s nim 9 clankovou baterii, ta je nejtezsi, je to sxga 14,1" s radeonem X1400) cca 2,3 - 2,4 kg
- spousta otravneho softwaru v zakladu (chce to vyhazet, pomalu nabihaji win)
- nejake se mi nedari ho hodit do hibernace
... jinak silne prevazuji klady
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- Sattero
- Začátečník
Mám Acer Aspire 5112WLMi a jeho kvalita zpracování je už někde jinde než u starších a levnějších Acerů. V popisu máte napsanou konfigurace, ale pro jistotu ji sem postnu: LCD: 15,4 CrystalBrite (1280x800), CPU: 1,6GHz AMD Turion X2 (TL50), VGA: AMDATi x1600 (128MB VRAM, shared 512MB), RAM: 1GB DDR2 (2x 512MB), MB: Aspire 5110, HDD: Seagate 120GB (SATA), DVD: Pioneer DVR-K16RS, Audio: Realtek HD Audio, Infrared, Blouetooth, WiFi (802.11b\g), Čtečka paměťovek, Express Card (34), PCMCIA II...
No a teď klady:
-Úroveň zpracování stejná v porovnání s Asus notebooky v cenové relaci od 28-38tisíc Kč.
-Malá hlučnost, větrák se sepne málokdy nebo jede na malé otáčky.
-Výkon grafiky a cpu, grafika je 128bitová (Battlefield2 singleplayer 16 hráčů při maximálních detailech i rozlišení + 2x AA a 4x FSAA na 40-80 FPS, což je hodně dobré na noťas)
-Multifunkční klávesy (audio, internet, power managment)
-USB jsou dobře rozmístěny (1x na levé straně, 3x vzadu), DVI, VGA port, TV-OUT (VIVO)
-čtečka paměťovek 5in1, Fireware, PCMCIA II (nebo jak se to píše) a Express Card 34.
-Dobré repráčky, i při maximální hlasitosti bez šumu (ale basy nejsou nic moc, jako vždy u Nb).
-Umístění spínače WIFI a BT (posuvný spínač, takže se to nesepne samo).
No a mohl bych pokračovat že, ale teď mínusy, těch je málo.
Zápory:
-Horší pozorovací úhly displaye (nic drastického)
-Umístění audio vstupu a výstupů vepředu
-Infraport kdesi vlevo vzadu (myslím jako na levé straně nb)
-Ethernet je na levé straně NB a je hned vedle větrání (nevím koho napadlo toto umístění)
-Teplota hdd + více hřeje levá strana NB.
Mno myslím že je to vše. Stáří NB je cca. 3 týdny.
No a teď klady:
-Úroveň zpracování stejná v porovnání s Asus notebooky v cenové relaci od 28-38tisíc Kč.
-Malá hlučnost, větrák se sepne málokdy nebo jede na malé otáčky.
-Výkon grafiky a cpu, grafika je 128bitová (Battlefield2 singleplayer 16 hráčů při maximálních detailech i rozlišení + 2x AA a 4x FSAA na 40-80 FPS, což je hodně dobré na noťas)
-Multifunkční klávesy (audio, internet, power managment)
-USB jsou dobře rozmístěny (1x na levé straně, 3x vzadu), DVI, VGA port, TV-OUT (VIVO)
-čtečka paměťovek 5in1, Fireware, PCMCIA II (nebo jak se to píše) a Express Card 34.
-Dobré repráčky, i při maximální hlasitosti bez šumu (ale basy nejsou nic moc, jako vždy u Nb).
-Umístění spínače WIFI a BT (posuvný spínač, takže se to nesepne samo).
No a mohl bych pokračovat že, ale teď mínusy, těch je málo.
Zápory:
-Horší pozorovací úhly displaye (nic drastického)
-Umístění audio vstupu a výstupů vepředu
-Infraport kdesi vlevo vzadu (myslím jako na levé straně nb)
-Ethernet je na levé straně NB a je hned vedle větrání (nevím koho napadlo toto umístění)
-Teplota hdd + více hřeje levá strana NB.
Mno myslím že je to vše. Stáří NB je cca. 3 týdny.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
- Budulman
- Začátečník
-
- Sattero
- Začátečník
Paradoxem skutečnosti je, že nyní se ve velké míře řeší problémy ASUS notebooků a Acer notebooky již míň. Nová série se Aceru povedla, ale o nové sérii Asus se to říct nedá, je to bohužel zlé konstatování pro příznivce Asusu. Sám jsem si chtěl koupit Asus, ale nakonec (ani nevím jak) jsem skončil u Aceru a jak vidím, jsem docela rád. Sony to není, IBM Lenovo taky ne, ale za ty prachy určitě super.
Jinak bratr má už asi 2 roky Toshibu (nevím model, ale je to Sattelite) Pentium 4 - 3GHz, 512Ram, 60GB hdd, wifi atd. a perfektní display. Poruchy bych shrnul asi takto: Větráček slabý a špatně umístěn, "myšítko" touchpad občas blbne a mechanika odchází + hlučnější HDD.
Jinak bratr má už asi 2 roky Toshibu (nevím model, ale je to Sattelite) Pentium 4 - 3GHz, 512Ram, 60GB hdd, wifi atd. a perfektní display. Poruchy bych shrnul asi takto: Větráček slabý a špatně umístěn, "myšítko" touchpad občas blbne a mechanika odchází + hlučnější HDD.
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
- seTti
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Acer 5024WLMi v provozu tak kolem 100 hodin tydne
Stiznosti vicemene zadne, hlavne jsem rad, ze nema ani jeden vadny pixel. Dokonce ho mam i taktly, teda jenom pokud mam napajeni ze site, coz je skoro porad. Uprimne nechapu lidi, kteri se stale boji jit do noveho Aceru. Samo jsem si vedom, ze jeste tak pred 2 lety byl Acer nehorzny shit, ale posledni dobou se hodne vysvihl.
Stiznosti vicemene zadne, hlavne jsem rad, ze nema ani jeden vadny pixel. Dokonce ho mam i taktly, teda jenom pokud mam napajeni ze site, coz je skoro porad. Uprimne nechapu lidi, kteri se stale boji jit do noveho Aceru. Samo jsem si vedom, ze jeste tak pred 2 lety byl Acer nehorzny shit, ale posledni dobou se hodne vysvihl.
- skalis
- Nováček
-
Asus A4K (koupen unor 2005)vyměněno 2x motherboard, 1xdisplay, datový kabel, dvd mech, HDD. Následováno vrácením peněz, s drobnými obstrukcemi. Asus nevermore. Před jeho koupí se řešili hlavně Acery(50% prodeje ntb), protože asusu se prodalo jen pár kousků, teď je patrné,když je každý třetí ntb asus, že udajná kvalita asusů je diskutabilní.
- skalis
- Nováček
-
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Monca
- Nováček
-
Asus A3517LBO - stáří 1,5 roku
Asus A35 - Až do ted jsem byla celkem spokojená. Dnes mi přestal fungovat touchpad. Občas zlobí zvuk. Až dost se přehřívá. Klavesnice je poměrně dost hlučná a některá tlačítka už jsou olezlá. Baterie vydrží nabitá max. 2h. Až si budu pořizovat další laptop asi se pohlédnu po jiné značce.
- Mr.Koza
- Začátečník
re
HP nx 9005 dokoupil jsem si ramky na 512, byl nejakej problem z diskem ale myslim ze se to dalo vyresit ale ja jsem si stejne koupil 80 gb stari 30 MESICU jsem velmy spokojenej a myslim si ze HP je jedna z nejlepsich znacek nb
Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 @ 3.2Ghz),Zalman CNPS9700 LED, ASUS P5E , 2GB (2xKIT 2x512MB) DDR2 800MHz CL5-5-5-12 CORSAIR,Asus GeForce 8800GTS 512, HDD 750+ 2x500GB Samsung + 320GB WD SII, Thermaltake Armor Black 250, Acer 22" AL2216W, Logitech G15 + G7
NB: MSI GX700PX: Core2Duo 7100 , 2+1GB DDR2, 8600GT 512mb, 160gb hdd ||| HTC P3650 Touch Cruise (Polaris)
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Microsoft me jednou privede do HROBU !
NB: MSI GX700PX: Core2Duo 7100 , 2+1GB DDR2, 8600GT 512mb, 160gb hdd ||| HTC P3650 Touch Cruise (Polaris)
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Microsoft me jednou privede do HROBU !
- Smithfield
- Začátečník
-
kdyz uz tady pisete o noteboocich tak je mozne aby se projevila tato porucha
u stolniho pc kdyz odchazi grafika tak se to projevuje tim ze kdyz zapnete tlacitko power u desktopoveho pc sice mechaniky se nadetekuji ale monitor se nezapne. pak vypne pocitac tim zpusobem ze vypnete zdroj a pak ho zapnete a stisknete tlacitko power a monitor naskoci je jasne ze graficka karta pujde pozdeji do kremikoveho nebe.
u notebooku se to nejak taky projevuje podobne nebo takovyto problem neexistuje u notasu ze by to integrovanou grafiku pustilo do kremikoveho nebe?
u stolniho pc kdyz odchazi grafika tak se to projevuje tim ze kdyz zapnete tlacitko power u desktopoveho pc sice mechaniky se nadetekuji ale monitor se nezapne. pak vypne pocitac tim zpusobem ze vypnete zdroj a pak ho zapnete a stisknete tlacitko power a monitor naskoci je jasne ze graficka karta pujde pozdeji do kremikoveho nebe.
u notebooku se to nejak taky projevuje podobne nebo takovyto problem neexistuje u notasu ze by to integrovanou grafiku pustilo do kremikoveho nebe?
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Dell Inspiron 6400 - zatím cca 2,5 měsíce starý, funguje bez problémů. Jen ten WD disk je hrozný - topí, je slyšet a v poslední době furt nějak divně cvaká.
Když se tu píší i nedostatky, tak mám taky výhradu k umístění čtečky pam. karet pod dvěma jacky na audio po straně. Slot na karty je umístěný moc dole a karty se z něj hodně špatně vytahují
Jinak nemám výhrad, musím pochválit klávesnici, která má výborné rozložení kláves, jenom se docela rychle sjíždí a mezerník je už dost "lesklý"
//D.M. promaz OT
Když se tu píší i nedostatky, tak mám taky výhradu k umístění čtečky pam. karet pod dvěma jacky na audio po straně. Slot na karty je umístěný moc dole a karty se z něj hodně špatně vytahují
Jinak nemám výhrad, musím pochválit klávesnici, která má výborné rozložení kláves, jenom se docela rychle sjíždí a mezerník je už dost "lesklý"
//D.M. promaz OT
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Guzii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
IBM T41 - 2 roky starý kousek
začnu plusy
+ lampička(právoplatně obsadila první post:) )
+ dodávaný SW - nevidím důvod si stěžovat na mnoštví sw od IBM jako jeden čtenář výše. Spíš tuto věc považuji za klad a jednu z předností IBM. Pokud se s dodávaným SW naučíte pracovat, neskutečně vám zjednodušší a zpříjemní život.
+ klávesnice, rozložení klávesnice, velký enter(někdo považuje za zápor chybějící okno widlí. ibm dodává sw pro přemapování např. kl. ctrl nebo alt na tuto klávesu)
+ šasi ntbku - opravdu pevné. často přenáším otevřený ntbk v jedné ruce držíc jej pouze za přední část
+ trackpoint - přestal jsem úplně používat myš. v dobách mentálního útlumu jsem na trackpointu projek CoD2 na easy .)
+ chlazení ntbku
+ profil LCD - lcd je zapuštěno tak, že při zavření překryje spodní část šasi. je to velmi dobré z hlediska padání prachu do zavřeného ntbku
+ velmi pevné panty - byl bych rád, kdyby jste zde zmyňovali pevnost pantů po delší době používání. u acerů mi je známo, že po delší době používání přestává lcd držet na místě(u všech nových acerů i asusů se mi velmi nelíbí dlouhá doba kývání když do víka drbnete)
+ 6ti článková baterie mi ntbk stále udrží min. po 2h sledování filmu, případně práci přes wifi("nový" ntbk vydržel přes 5 hodin s velmi tvrdě nastaveným powermanagementem)
+ aktivní ochrana disku
+ šifrovací čip - né každý využije
+ GK R7500 s 32MB RAM
+ velmi tiché chlazení
.. vím, že asi stačí. teď zápory
- LCD (1024x768) má na dnešní dobu špatné podání barev
- velmi špatná čitelnost na slunci
- po 1,5r mi odešla mechanika. nechoval jsem se k ní ale pěkně. byla my výměnným způsobem vyměněna bez jakého koliv dotazování na příčinu závady
- jen 2x usb, navíc bez FiWi
- trafíčko krapet víc hřeje - je to ale vlastnost traf této řady(dobré na ohřátí nohou)
- po plánovaném vyčištění v autocontu mi ntbk začal velmi zajímavě zlobit. obrátil jsem se tedy na servis, kde mi měnili mechaniku. bylo mi řečeno, že jde pravděpodobně o vadnou desku. deska vyměněna behěm 24hodin s tím, že udělali v autocontu asi krapet chybku(nechal jsem si od nich vyjmout wlan kartu a páni z AC mi nijak nezajistily gáblíky od antény, takže tam tak rásně nezaizolované lítaly
- nemá BT
....možná bych našel ještě něco. teď mě ovšem nic nenapadá.
Závěrem bych chtěl podotknout, že ntbk prakticky nevypínám. Když už, tak ho jen uspím, případně restartuji kvůli změnám v systému. S ntbkem často chodím po půdách a zacházím tak, jak se mi zamane. Očekávám, že to Tčková řada má vydržet
Omlouvám se za delší příspěvek
//D.M. není se za co omlouvat - napsal jsi přímo vzorovej post
začnu plusy
+ lampička(právoplatně obsadila první post:) )
+ dodávaný SW - nevidím důvod si stěžovat na mnoštví sw od IBM jako jeden čtenář výše. Spíš tuto věc považuji za klad a jednu z předností IBM. Pokud se s dodávaným SW naučíte pracovat, neskutečně vám zjednodušší a zpříjemní život.
+ klávesnice, rozložení klávesnice, velký enter(někdo považuje za zápor chybějící okno widlí. ibm dodává sw pro přemapování např. kl. ctrl nebo alt na tuto klávesu)
+ šasi ntbku - opravdu pevné. často přenáším otevřený ntbk v jedné ruce držíc jej pouze za přední část
+ trackpoint - přestal jsem úplně používat myš. v dobách mentálního útlumu jsem na trackpointu projek CoD2 na easy .)
+ chlazení ntbku
+ profil LCD - lcd je zapuštěno tak, že při zavření překryje spodní část šasi. je to velmi dobré z hlediska padání prachu do zavřeného ntbku
+ velmi pevné panty - byl bych rád, kdyby jste zde zmyňovali pevnost pantů po delší době používání. u acerů mi je známo, že po delší době používání přestává lcd držet na místě(u všech nových acerů i asusů se mi velmi nelíbí dlouhá doba kývání když do víka drbnete)
+ 6ti článková baterie mi ntbk stále udrží min. po 2h sledování filmu, případně práci přes wifi("nový" ntbk vydržel přes 5 hodin s velmi tvrdě nastaveným powermanagementem)
+ aktivní ochrana disku
+ šifrovací čip - né každý využije
+ GK R7500 s 32MB RAM
+ velmi tiché chlazení
.. vím, že asi stačí. teď zápory
- LCD (1024x768) má na dnešní dobu špatné podání barev
- velmi špatná čitelnost na slunci
- po 1,5r mi odešla mechanika. nechoval jsem se k ní ale pěkně. byla my výměnným způsobem vyměněna bez jakého koliv dotazování na příčinu závady
- jen 2x usb, navíc bez FiWi
- trafíčko krapet víc hřeje - je to ale vlastnost traf této řady(dobré na ohřátí nohou)
- po plánovaném vyčištění v autocontu mi ntbk začal velmi zajímavě zlobit. obrátil jsem se tedy na servis, kde mi měnili mechaniku. bylo mi řečeno, že jde pravděpodobně o vadnou desku. deska vyměněna behěm 24hodin s tím, že udělali v autocontu asi krapet chybku(nechal jsem si od nich vyjmout wlan kartu a páni z AC mi nijak nezajistily gáblíky od antény, takže tam tak rásně nezaizolované lítaly
- nemá BT
....možná bych našel ještě něco. teď mě ovšem nic nenapadá.
Závěrem bych chtěl podotknout, že ntbk prakticky nevypínám. Když už, tak ho jen uspím, případně restartuji kvůli změnám v systému. S ntbkem často chodím po půdách a zacházím tak, jak se mi zamane. Očekávám, že to Tčková řada má vydržet
Omlouvám se za delší příspěvek
//D.M. není se za co omlouvat - napsal jsi přímo vzorovej post
- joXerus
- Začátečník
to v podpisu, provoz kazdej den vetsinou tak od 1Orano - 3 rano
je v poho jen pri zatezi se roztoci fan a kdyz zatez prejde tak porad toci stejne... a trochu spatne reagovala klavesnice ale nevim jestli to muzu reklamovat kdyz je ted trosku ... mnoo... u šipek je redbull a u vypinani cappy juice - myslim hruska
je v poho jen pri zatezi se roztoci fan a kdyz zatez prejde tak porad toci stejne... a trochu spatne reagovala klavesnice ale nevim jestli to muzu reklamovat kdyz je ted trosku ... mnoo... u šipek je redbull a u vypinani cappy juice - myslim hruska
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
- brade
- Nováček
-
- James.Sniper
- Začátečník
-
ACER TM2313NLM stáří 1,5 roku
prasklý pant (vyreklamováno), DVD palírna občas nečetla CD/DVD (vyreklamováno)
nadměrné uspávání disku (nechcou vyreklamovat) natočeno přes 200.000 uspání! (disk nechce odejít )
měkké plasty, hrozný displej (odezva snad 40ms, mám hardwarové "Zobrazovat stopu ukazatele" ), je trochu hlučnější a občas se přehřívá chipset (nejde udržet ruka na spodním plastu)
výhody? cena v té době
a k tomu uspávání disku: při práci tuhne PC, vždy tak na 1s, při hraní např. CS se občas trhne hra cca 2s (dělá to i v jiných hrách) a důvod je právě uspání disku
prasklý pant (vyreklamováno), DVD palírna občas nečetla CD/DVD (vyreklamováno)
nadměrné uspávání disku (nechcou vyreklamovat) natočeno přes 200.000 uspání! (disk nechce odejít )
měkké plasty, hrozný displej (odezva snad 40ms, mám hardwarové "Zobrazovat stopu ukazatele" ), je trochu hlučnější a občas se přehřívá chipset (nejde udržet ruka na spodním plastu)
výhody? cena v té době
a k tomu uspávání disku: při práci tuhne PC, vždy tak na 1s, při hraní např. CS se občas trhne hra cca 2s (dělá to i v jiných hrách) a důvod je právě uspání disku
- johnn
- Nováček
-
- rabinjakob
- Začátečník
Acer 3692WLMi 120
Acer 3692WLMi 120 Nekomunikuje výstup na tv jinak bez problému velký disk Slušná ramka akorát ten procak jinak tichy chod stáří 5 měsíců.Jo ještě jedna velká maličkost .Disk rozdělen na 2 jednotky no vlastně 3 ale ta jedna je skrytá pro obnovu systému celkem 4,88Gb a ještě k tomu ve Fat32 no hruuuuuza jinak pohoda.
Naposledy upravil(a) rabinjakob dne sob 9. čer 2007, 17:23, celkem upraveno 1 x.