plazma nebo lcd tv
Moderátor: maXXmilian
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- marek25
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
uvidíme neřikám že to budu kupovat ale je to první příznivá cena
Intel Core2 Duo E6750 8*437 , Gigabyte GA-P35-DS4 , Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400, BFG 8800 GT OC 512MB 700/1700/2000, Enermax Liberty DXX 500W, samsung 320G, Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000BWS,
KONZOLE: PLAYSTATION 3
NB: hp Pavilion dv6-1320ec
KONZOLE: PLAYSTATION 3
NB: hp Pavilion dv6-1320ec
- RaslB
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- dumar
- Začátečník

- RaslB
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
..no tak jak uz bylo receno.. jedine 1080p a co se tyce toho Grundigu... nevim nevim.. prece jen je to firma vzbuzujici spise strach, nez dobre pocity.. ja bych do ni nesel.. toshiba to je jiny kafe..
..jo a na X-Box kasli.. kup PS3..
..jinak taky jen opakuju vyrcene, kdyz reknu, aby ses na to ted vykaslal.. je sice hezky, ze 1Q-2Q bude PS3 v EU.. otazkou ale taky je, jestli ji vubec sezenes.. diody nejsou.. dodavky se krati a muze se stat, ze pokud nebudes tak silenej, abys nekde stepoval 20h pred obchodnim centrem, koupis to az v 2Q-3Q.. to je imho daleko realnejsi predstava..
..v ty dobe podobnou TV koupis o 10k levneji..
..jo a na X-Box kasli.. kup PS3..
..jinak taky jen opakuju vyrcene, kdyz reknu, aby ses na to ted vykaslal.. je sice hezky, ze 1Q-2Q bude PS3 v EU.. otazkou ale taky je, jestli ji vubec sezenes.. diody nejsou.. dodavky se krati a muze se stat, ze pokud nebudes tak silenej, abys nekde stepoval 20h pred obchodnim centrem, koupis to az v 2Q-3Q.. to je imho daleko realnejsi predstava..
..v ty dobe podobnou TV koupis o 10k levneji..
- Solivagant21
- Nováček

-
No nevim jak vy, ale pokud uz vybiram neco drazsiho tak
1) Dojdu se na nej podivat a stravim s onim zarizenim nejakou dobu vlastniho testovani, bohuzel nejde vzdy, ale nevim jestli bych sel do neceho co si nemuzu proste vyzkouset(u televize urcite ne)..
2) Procitam zkusenosti inteligentnich uzivatelu na webech orientujicich se na danou tematiku. Tedy v tomto pripade bych sel hledat na fora ruznych elektro, hi-fi webu apod.
rozhodne se neridit jen parametry jak to tady zatim vypada..rad bych se pletl, ale obrazovka s nativnim rozlisenim 1080p za 50k se mi vazne nezda ani trochu;nekde proste bude stradat. Ale jak jsem rikal, vlastni zkusenost je nejlepsi..
Mimochodem co se tyce rozliseni tak to zas tak nehrodte, nedavno jsem s kamaradem do bytu porizovali telku a kdyz jsme tak prolejzali kramy tak nas uchvatila plazmovka za super cenu 2k$(cca 36k cz), obraz na byl prsote o mnoho lepsi nez na ostatnich mnohem drazsich modelu, nasledoval sok, kdyz jsem zjistily ze se jedna o model s 480p. No je doma..a filmy jsou proste parada(mimochodem vim ze si odporuju co se jedna mych prvnich vet v tomto prispevku, ale ja uz se brzo vracim do nasich krajin byt zase chudym studentem, takze to nebyla investice na dlouho..)
1) Dojdu se na nej podivat a stravim s onim zarizenim nejakou dobu vlastniho testovani, bohuzel nejde vzdy, ale nevim jestli bych sel do neceho co si nemuzu proste vyzkouset(u televize urcite ne)..
2) Procitam zkusenosti inteligentnich uzivatelu na webech orientujicich se na danou tematiku. Tedy v tomto pripade bych sel hledat na fora ruznych elektro, hi-fi webu apod.
rozhodne se neridit jen parametry jak to tady zatim vypada..rad bych se pletl, ale obrazovka s nativnim rozlisenim 1080p za 50k se mi vazne nezda ani trochu;nekde proste bude stradat. Ale jak jsem rikal, vlastni zkusenost je nejlepsi..
Mimochodem co se tyce rozliseni tak to zas tak nehrodte, nedavno jsem s kamaradem do bytu porizovali telku a kdyz jsme tak prolejzali kramy tak nas uchvatila plazmovka za super cenu 2k$(cca 36k cz), obraz na byl prsote o mnoho lepsi nez na ostatnich mnohem drazsich modelu, nasledoval sok, kdyz jsem zjistily ze se jedna o model s 480p. No je doma..a filmy jsou proste parada(mimochodem vim ze si odporuju co se jedna mych prvnich vet v tomto prispevku, ale ja uz se brzo vracim do nasich krajin byt zase chudym studentem, takze to nebyla investice na dlouho..)
- RaslB
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ ide o to že si to nemôžeš vyskúšať tak to nie je pravda nato tu je 14 dňová skúšobná lehota a ak sa ty nebude pozdávať môžeš to do tých 14 dní vrátiť.Solivagant21 píše:No nevim jak vy, ale pokud uz vybiram neco drazsiho tak
To že ty to vyhovovalo neznamená že to nemôže byť lepšie.Obraz bol dobrý to je jasné pretože v súčasnosti ešte nie sú ešte filmy v HD kvalite takže to nemôžeš posúdiť a keď príde BR a HD-DVD tak to bude dosť vydieť.Mimochodem co se tyce rozliseni tak to zas tak nehrodte, nedavno jsem s kamaradem do bytu porizovali telku a kdyz jsme tak prolejzali kramy tak nas uchvatila plazmovka za super cenu 2k$(cca 36k cz), obraz na byl prsote o mnoho lepsi nez na ostatnich mnohem drazsich modelu, nasledoval sok, kdyz jsem zjistily ze se jedna o model s 480p. No je doma..a filmy jsou proste parada
- Maxtor
- Začátečník

-
..s tim zkousenim jednoznacne souhlasim.. ale presne jak bylo receno.. to se da vyresit objednavkou z netu.. pak na to clovek ma 14 dni, coz je dost.. no a co se tyce 1080p.. no myslim, ze tady jakekoli uvahy jdou stranou.. na tu TV ma bejt pripojena mozna PS3, tzn. 1080p je proste vec, o ktere se nediskutuje.. je to prvni parametr, podle ktereho se vyhledava..
- Solivagant21
- Nováček

-
No pokud nemam financni limit tak samozrejme...Jinak bych sel asi do poradny 720p nez do hodne spatny 1080p..Maxtor píše: no a co se tyce 1080p.. no myslim, ze tady jakekoli uvahy jdou stranou.. na tu TV ma bejt pripojena mozna PS3, tzn. 1080p je proste vec, o ktere se nediskutuje.. je to prvni parametr, podle ktereho se vyhledava..
Uz to tu bylo i zmineno, ale PS3 nez budes mit doma, tak tyhle high-end telky budou zase o dost levnejsi, takze bych to cely zacal resit az bude ta herni krabicka alespon v dohlednu.
Jo mimochodem jak nekde nade mnou zpomenul, ze jsem asi koukal na anologovej signal nebo co
- RaslB
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nie myslel som že filmy na dvd ale ak to bola digitálna televízia tak to je o niečom inomSolivagant21 píše: Jo mimochodem jak nekde nade mnou zpomenul, ze jsem asi koukal na anologovej signal nebo co..Myslite ze jsem se koukal na televize s 1080, 720 a 480 s jednim spolecnym signalem? To by jaksi ztracelo smysl...Do vsech 480 tek 480 signal stejne tak s 720 a 1080..A proste subjektivne ta telka za 2k mela super obraz dokonce se nam zdalo ze lepsi nez nejaky 720p a ano na 1080p obraz vypadal nejlip
- fr33k
- Začátečník

-
Proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite vid .o) Aneb, už vidím, jak balis velkou plazmu/lcd zpatky do krabice, jdes s tim na postu a tam ti reknou, ze ti to neposlou, protoze je to moc velky. Tak si sezenes jinou dopravu, kterou si zacalujes (a levny to urcite nebude), pokud jsi platil cestu k tobe, tak ti ji prodejce taky nevyplati. Řešení to sice je, ale trošku pracné a drahé .o)Maxtor píše:..s tim zkousenim jednoznacne souhlasim.. ale presne jak bylo receno.. to se da vyresit objednavkou z netu.. pak na to clovek ma 14 dni, coz je dost..
Známý si pořídil LCD Samsung za 45k, šel ji vrátit, protože pískala. Vyměnili mu kus za kus, ale tu druhou vrátil s tím samým problémem. Kdyby to měl posílat poštou, tak potěš...
To je neduh, ktereho se jde IMO zbavit. VizQuakes píše:Plazma nemá moc ráda zobrazování kde se nemění barva obrazových bodů (statické části obrazu), u her se ale zobrazují různé statické ukazatele (zdraví, náboje, tachometr atd...) takže pro použití s xbox 360 nebo ps 3 není plazma moc vhodná. Při dlouhodobém nemněném svícení jednotlivých bodů může docházet k vypalování těchto bodů.
http://radekhulan.cz/item/vypalene-lcd- ... avit-duchu - sice je to pro LCD, ale jsem presvedceny o tom, ze duchy lze odstranit i na plazme (tak trochu overeno).
Ale plazmu bych si nekoupil uz kvuli vahy a spotreby.
- RaslB
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ale pri plazme toto nefunguje pretože to nieje duch ale vypálená plazma takže to tam zostane natrvalo preto niektoré televízne stanice majú pohyblivý symbol aby sa to nestalofr33k píše: To je neduh, ktereho se jde IMO zbavit. Viz
http://radekhulan.cz/item/vypalene-lcd- ... avit-duchu - sice je to pro LCD, ale jsem presvedceny o tom, ze duchy lze odstranit i na plazme (tak trochu overeno).
- Maxtor
- Začátečník

-
..no.. co k tomu dodat.. sporinkovic veta..fr33k píše:.....
..prosimte.. kdyz kupuju TV za 50k nejaka 500,- za PPLko me nezabije.. to uz by clovek byl fakt socka, nebo spise blazen.. (ostatne i ty jako opavak budes mit vylet do velkyho mesta (brno, praha) urcite levnejsi.. ostatne proc sebou nevezt plasmu domu 150km vlakem ze..)
..jiny zpusob, jak koupit podobne drahou vec ani v podstate neni.. v shopech (i tech nejvetsich) maj dycky par kusu (i hloupej dataart se zastavi na takovych 10-20 max.), takze pokud si chces opravdu vybrat nezbyde, nez okouknout obrazovky a pak si vybrat podobnou znacku dle zadanych parametru..
..no a k tomu blikani to snad ani nebudu nic dodavat, no.. nastuduj si nekde, jak funguje Plasma..