Thermalright Ultra 120

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Zkoušeli jste někdo instalovat Ultra 120 na LanParty nF4 Ultra-D? Podle Thermalrightu je potřeba vyhodit tu plastovou podložku co je zezadu na desce a dát tam tu jejich kovovou. Bohužel v balení není :x Když tam teda nechám ten plast a zkouším to nainstalovat, tak ty šrouby prostě nedošáhnou k závitu. Leda bych tam na nich opravdu hoodně stlačil ty pružiny. Ale to jednak nejde, takovou sílu nemám, a jednak je to skoro na zničení CPU, desky nebo obojího. To by byla strašný tlak.

Dneska jdu shánět slabší pružiny a případně jiné šrouby. Neví někdo jaký je to závit? Vnější průměr je tak 3,1 mm, vnitřní tak 2,8. Takže metrický to asi nebude?
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Warran píše:Zkoušeli jste někdo instalovat Ultra 120 na LanParty nF4 Ultra-D? Podle Thermalrightu je potřeba vyhodit tu plastovou podložku co je zezadu na desce a dát tam tu jejich kovovou. Bohužel v balení není :x Když tam teda nechám ten plast a zkouším to nainstalovat, tak ty šrouby prostě nedošáhnou k závitu. Leda bych tam na nich opravdu hoodně stlačil ty pružiny. Ale to jednak nejde, takovou sílu nemám, a jednak je to skoro na zničení CPU, desky nebo obojího. To by byla strašný tlak.

Dneska jdu shánět slabší pružiny a případně jiné šrouby. Neví někdo jaký je to závit? Vnější průměr je tak 3,1 mm, vnitřní tak 2,8. Takže metrický to asi nebude?
Asi odpovidam pozde, ale lepsi pozde nez nikdy ;)) na ultru de mam ji tam, ty srouby s teba pruzinama jsou fakt naprd, ale jak uz jsem jednou stlacil tak uz to slo , nejlip se to dela oba srouby naraz i kdyz je nutna silna nic jsem neposkodil a to mam opterona bez IHS. De to normalne do ty zluty podlozky od DFI . Ze zacatku jsem z toho chladice byl docela nestastnej, ale ted jsem velmi spokojenej pasta se musela asi nakej ten den usadit ci co ,pak mi klesli jeste vo neco teploty a nejde mi ted teplota prez 52°C kdyz to vytezuju s cpu burn a to mam OC na 2850 pri 1.55 V :)
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Bikermotyl píše:Rozdiel 9°C z testu na PCT je už hádam úchylka v stávkovaní (výber náhodného čísla medzi 1 a 10) :(
Ne, žádná odchylka - testování na dvoujádru Pentium D 930 na 1,4V porovnávat s Athlonem, který pomalu šíří teplo k IHS, navíc ke kousku, který moc netopí a není od výsledku odečtena teplota místnosti. Nejdřív se vzbuďte vy. :D

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

Chtěl bych se zeptat má ho někdo na desce G DS3 a procesoru C2D 6300 ? uvažuju že bych ho koupil jenom by mě zajimali teploty a pak bych viděl podle Ninji jestli je lepší diky.
Clovek by neveril co staci ke stesti a placi.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

crug píše:Chtěl bych se zeptat má ho někdo na desce G DS3 a procesoru C2D 6300 ? uvažuju že bych ho koupil jenom by mě zajimali teploty a pak bych viděl podle Ninji jestli je lepší diky.
tento chladic bude na aktiv lepsi nez ninja na aktiv :)
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

To crug: Teploty můžeš vidět u mě v podpisu...

Chtěl bych taky zareagovat, protože některý vaše "kecy" mě opravdu zaráží... Zaprvý něco jako úvaha, že ten chladiš je z mědi, tak to si vystřelte z hlavy, protože jinak by byl naprosto nepoužitelnej... Je z hliníku a i tak má 3/4kila, což je celkem mamutí hodnota, deska se pod ním pekně prohejbá... Pak bych chtěl dodat, že základna na mým chladiči byla celkem solidně opracovaná a žádný hluboký rýhy sem tam nenašel... Zadalší, je to sice parádní chladič, ale 30st. na procesoru určitě nikdy mít nebudete, takže pokud vám speedfan tvrdí, že je tam máte, tak ho můžete zrovna smazat, protože kecá, reálný hodnoty pro C2D E6300 při 1,375V a 3.3GHz je při Burn po 2 hodinách asi 59st., což je výborná hodnota, na kterou se jen tak s nějakým chladičem nedostanete... další věc je, že to rozhodně není chladič vhodný pro pasivní chlazení, bez ventilátoru podává výkon asi jako BOX, což je celekem mizerie... Co se týče instalace, tak uchycení je vymyšlený, po funkční stránce velice dobře, s montáží už je to krapet horší, ale dá se to... největší problém mi dělalo provlečení úchytnýho kříže dírou mezi základnou, headpipes a prvním žebrem, ale funguje to jako ježek v kleci, když už víte, jak na to, je to brnkačka(určitě nepoužívejte násilí, ale hlavu, dá se to prostrčit i bez velký síly)...
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“