duskAngel píše:ok diky vsem a hlavne rooneymu, poridim si teda tenhle kousek a na novy rok taky pretaktuju procak, protoze ten gigac je fakt malo. uvidime, kolik z toho vytahnu. kazdopadne uz se nemusim bat, ze bych hral battlefield dal na 800x600, ze.
upgrade
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Rooney1
- Nováček

Život začíná až v rychlostech, při kterých životy jiných, náhle končí....
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Nechci nic říkat,ale napřed bych se podíval na zoubek panu procákovi a pak bych až řešil nějakou tu kartu.Pamatuju si,když jsem měl jednou problém v systému,tak jsem podtaktoval athlona 2200xp z 1800mhz na 1350mhz (ze 133 na 100FSB) a brzdilo mi to výkon dnes už prastaré grafiky Radeon 9100.To jen tak pro příklad.Pokud ti nepojede procesor aspoň na 2Ghz,bude výkon doporučené grafiky nevyužitý.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- F1l1p
- Středně pokročilý

Taky bych určitě nějak řešil procák (zkus ho radši taktnout hned, ta půlhodinka, kterou tomu věnuješ není až tak moc). Ten 1GHz je fakt málo a určitě by ti to zbrzdilo grafiku. Tvoje deska podporuje Athlony XP až do 3000+ (ty jsou dost drahé), ale mrknul bych se po nějakém bazaru aspoň po nějakém 2000+ (cca 800-1200Kč).
- Butch
- Středně pokročilý

Vsak on ma nejspise neco s ratingem nad 2200+, jen to musi nastavit z tech defaultnich hodnot na normalni.
Kazdopadne kdyz jsem mel r9700pro v kombinaci s 2200+, tak i tahle grafika byla brzdena cpu. Takze 3x rychlejsi x1650pro by nemelo vubec cenu kupovat, pokud by ten cpu nebyl alespon nejakej 2600+
Rekl bych ze x1650pro je idealni treba k levnemu A64 3000+, ale to by musel investovat do nove desky a cpu a to by asi uz bylo moc penez.
Kazdopadne kdyz jsem mel r9700pro v kombinaci s 2200+, tak i tahle grafika byla brzdena cpu. Takze 3x rychlejsi x1650pro by nemelo vubec cenu kupovat, pokud by ten cpu nebyl alespon nejakej 2600+
Rekl bych ze x1650pro je idealni treba k levnemu A64 3000+, ale to by musel investovat do nove desky a cpu a to by asi uz bylo moc penez.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- F1l1p
- Středně pokročilý

Já mám XP 2200+ a podtaktovat se to dá max na 1350 MHz (100MHz sběrinice x 13,5 násobič). A jestli jemu jde 1GHz -> sběrnici by měl taky nastavenou na 100MHz, tak násobič bude mít 10 -> mi jde sběrnice přetaktovat tak na 145MHz - u něho by to pak bylo 1450MHz. Je to hodně teoretické a může to být třeba blbost, ale já bych to viděl takhle.Butch píše:Vsak on ma nejspise neco s ratingem nad 2200+, jen to musi nastavit z tech defaultnich hodnot na normalni.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Jestli má ten CPU násobič 10x,tak to může být starý athlon xp 1500+,ten měl tuším 1.33GHz (133x10) což by odpovídalo 1GHz v podtaktovaném stavu.
S velkou pravděpodobností to bude nějaké staré Palomino,takže bych na nějakou novou grafiku rovnou zapomněl.
S velkou pravděpodobností to bude nějaké staré Palomino,takže bych na nějakou novou grafiku rovnou zapomněl.
- duskAngel
- Nováček

-
erm, what? cpu mam 1600+ athlona XP, tak prestante porad dokola opakovat neco o starych thunderbirdech a palominech...
co myslite tim, ze nema cenu tu grafarnu kupovat?? predtim ste nic takovyho nerikali, uz jsem ji mel malem doma. lol zrovna jsem se pro ni chystal jet, prave tedka... jakej bych mel duvod to nakonec zrusit?
co myslite tim, ze nema cenu tu grafarnu kupovat?? predtim ste nic takovyho nerikali, uz jsem ji mel malem doma. lol zrovna jsem se pro ni chystal jet, prave tedka... jakej bych mel duvod to nakonec zrusit?
- vikicek
- Začátečník

Re: upgrade
No, myslim že s Gothic 3 změníš názorRooney1 píše: Tak ten Athhlon to ještě není Xpčko ale Thunderbird nebo tak nějak měl ho i kámoš, na svou dobu dobrý železo ale dnes už je to trochu "old school"![]()
Ja mam Athlona Xp 2600+ a Ati X850, ale jen 512MB ram, a na tom Battloši je ta ramka hooodně znát ale jinak jede uplně v poho, tedy grafická i procesor stíhají
Sice už je to taky trochu starší sestava ale zatím stíhá všecho![]()
- Rooney1
- Nováček

Re: upgrade
Blbobosti nehraju....vikicek píše: No, myslim že s Gothic 3 změníš názor![]()
Život začíná až v rychlostech, při kterých životy jiných, náhle končí....
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Palomino je název jádra a ne procesoru.Athlon XP se dělal s jádry Palomino a později Thoroughbred.Ty máš s velkou pravděpodobností to Palomino,protože T-bred se dělal až s vyšším ratingem.duskAngel píše:erm, what? cpu mam 1600+ athlona XP, tak prestante porad dokola opakovat neco o starych thunderbirdech a palominech...