Zamrzání staršího PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- george5545
- Začátečník

-
Pokud tu grafiku nemáš přetaktovanou tak se přehřívat nebude. Problém bude buď s kondenzátory na základní desce nebo ve zdroji. raději se z někým domluv, sama toto asi neopravíš.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
- ThomasK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak pouze grafikou to být nemusí, může se přehřívat i třeba CPU, větráky můžou být zanesené.. Pokud nemáš jinou možnost tak zkus ten vysavač,ale musíš hodně opatrně aby jsi něco nezničila.
Na vyně může být i zdroj..
Každopádně by bylo nejlepší kdyby se ti na to přišel podívat nějaký zručný kamarád.. Já to mám do Brna přes celou republiku
Edit: Jak píše kolega nedemnou, ty vadný kondenzátory ve zdroji nebo na základní desce můžou být tím problémem.. Když se podíváš na základní desku tak tam uvidíš "vyteklý" kondenzátory = vyměnit MB ..
Na vyně může být i zdroj..
Každopádně by bylo nejlepší kdyby se ti na to přišel podívat nějaký zručný kamarád.. Já to mám do Brna přes celou republiku
Edit: Jak píše kolega nedemnou, ty vadný kondenzátory ve zdroji nebo na základní desce můžou být tím problémem.. Když se podíváš na základní desku tak tam uvidíš "vyteklý" kondenzátory = vyměnit MB ..
- Carolyn
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Fajn, koukla jsem se na to a všechny tři větráčky samozřejmě zaprasené. Moc to ale nepomohlo, spustila jsem PC a zase hned chvilku po naběhnutí kousanec kurzoru, takže zase tvrdý restart. Zkusím to tam ještě trošku vyčistit a mrknu na ten MB, jestli tam někde nenajdu něco "vyteklého". Pravdou je, že právě motherboard je nejstarší částí mého PC, vůbec se neměnil. Ostatně kamarád mi říkal, že je dost zvláštní, že mám grafárnu s pasivním chlazením zapojenou v "hnědém slotu" (zapomněla jsem jeho název), protože se to prý údajně zapojuje úplně někam jinam...
There's no real life - just afk.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten hnedy slot je AGP slot.
Apokud je to graficka karta do AGP slotu, tak prirozene patri tam.. Jen tak mimochodem, vetsinou je to blbuvzdorne, takze pokud by to byla graficka karta do PCI slotu ( to jsou ty bile), tak ji do AGP proste nenarves..
Vyfot ten case... Ja myslim, ze by to dost pomohlo...
A jestli tam mas bordel, stejne ti tu reknout, ze si to mas uklidit
Apokud je to graficka karta do AGP slotu, tak prirozene patri tam.. Jen tak mimochodem, vetsinou je to blbuvzdorne, takze pokud by to byla graficka karta do PCI slotu ( to jsou ty bile), tak ji do AGP proste nenarves..
Vyfot ten case... Ja myslim, ze by to dost pomohlo...
A jestli tam mas bordel, stejne ti tu reknout, ze si to mas uklidit
- vikicek
- Začátečník

- ThomasK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No to je vlastně pravda, tak nějakej pepřák do ruky a hurá na opravu PCvikicek píše:No, tohle je docela nebezpečnýGizmo_CZ píše:Pro tebe bude nejlepčí aby jsi se domluvila s někým odtud z fóra co je taky z brna aby se ti na to za "všimné" podíval! budeš to mít levnější než z opravny a asi i kvalitněji spravené!
Pokud tomu člověk nerozumí je těžké takhle na dálku něco radit
Každopádně FOTO case
- Carolyn
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Uuuž...
http://carolyn.wz.cz/pc1.jpg
(soubory pc1.jpg - pc6.jpg ... nechce se mi tu vypisovat šest skoro identických linků...)
Foceno před čištěním, takže toho prachu na chladítku u procáku si nevšímejte, už tam není.
http://carolyn.wz.cz/pc1.jpg
(soubory pc1.jpg - pc6.jpg ... nechce se mi tu vypisovat šest skoro identických linků...)
Foceno před čištěním, takže toho prachu na chladítku u procáku si nevšímejte, už tam není.
- Nil
- Začátečník

Já si myslím že to bude tou deskou a to i když na fotce vypadají kondenzátory dobře.Protože mám táké podobný broblém až na to že se mi pc vypíná a to tam mám taky ventilátory ve skříni a deska není vyditelně poškozená.Radili mě at si koupím nový zdroj a nepohlo to
.A stou grafikou:měl jsem kdysi ati 128rage a ta topila jak čert ale jela v pohodě a měla pasiv
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Diky ta ty fotky, prach teda silenej, ale videl jsem uz pc v horsi stavu...
Ok tak kondiky na desce vypadaji v pohode, ale desku zatim nemuzeme vyloucit...
Asi bych zacal tim zdrojem, protoze to je nejjednodusi..
Pokud si ho teda muzes od nekoho pujcit. Pokud je stejnej starej jako cely PC, tak by mohl byt taky na odchodu do duchodu..
Co je na nem napsano.. A nebo jestli se ti to nechce opisovat tak nejakej deatilni zaber na tu tabulku hodnot.
Ok tak kondiky na desce vypadaji v pohode, ale desku zatim nemuzeme vyloucit...
Asi bych zacal tim zdrojem, protoze to je nejjednodusi..
Pokud si ho teda muzes od nekoho pujcit. Pokud je stejnej starej jako cely PC, tak by mohl byt taky na odchodu do duchodu..
Co je na nem napsano.. A nebo jestli se ti to nechce opisovat tak nejakej deatilni zaber na tu tabulku hodnot.
- iv.banan_cz
- Nováček

Hlavně by to i chtělo tu sitovku bo co to je pod tou grafikou dat do jinyho slotu , takhle blizko to neni moc dobry pro odvod tepla od ty grafarny 
DESKA: ASUS M2N-E nForce 570Ultra soc AM2 , RAM:CORSAIR 2x512Mb DDRII 667Mhz , GRAFICKA KARTA: ASUS 7600GS , PROCESOR: AMD ATHLON 64 3500+ , HDD : 80GB 8MB Cache ATA , DVD: HP DVD-RW 840b LightScribe , CASE: THERMALTAKE SOPRANO pruhledný Black , ZDROJ: LC POWER 560W TITAN/APFC .
- Carolyn
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdroj jsem taky bohužel neměnilaPalec123 píše:Pokud si ho teda muzes od nekoho pujcit. Pokud je stejnej starej jako cely PC, tak by mohl byt taky na odchodu do duchodu..
Navíc právě na mřížce u zdroje bylo nejvíc prachu, možná by to chtělo ten zdroj vydrbat důkladněji, než jsem to zatím udělala.
K té síťovce - kam bych ji měla přesunout? Přijde mi, že je v tom PC zoufale málo místa, bude stačit jen trošku níž ? Navíc se hrozím toho, že když ji vydělám a pak dám jinam, tak se po mně potom bude chtít tu síťovku znova nastavit... to je hrozně moc práce a já jako internet_addicted člověk bych nerada něco pokazila ^^
Jsem zvědavá, co všechno budu muset pořizovat nové...