ten olej nezní jako úplná šílenost, pokud je mezi CPU a chladičem minimální vzdálenost (rovné povrchy bez velkých škrábanců) tak by vytéci neměl.
kor olej dělaný pro motory tak, aby z mazaných částí stékal minimálně.
teploty bych se taky nebál, CPU se se zahrátým motorem rovnat nemůže,
zkusím trochu motorového syntetického nanést až budu kupovat blok na VGA a porovnám to pak se standardním Fanem který tam mám teď.
Nejlepší pasta (konec pasty v Čechách)
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- radim2
- Začátečník

CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
- Esprit
- Nováček

- radim2
- Začátečník

Právě ta jednoduchost nanášení a rovnoměrného rozprostření se mi na tom líbí
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
- bezmozek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak záleží co myslíš potřením, ale kdyžtak přebytek otřeš ubrouskem
Mě by ale zajímalo proč a jak se vytvoří ten "vzduchovej strom" pod chladičem. Viděl jsem takhle na Northwoodu sromeček, že styk s chladičem byl sotva poloviční a to byl ještě box, kterej byl tak zanesenej, že nebylo vidět žebra, nechápal jsem že penťák žije
Mě by ale zajímalo proč a jak se vytvoří ten "vzduchovej strom" pod chladičem. Viděl jsem takhle na Northwoodu sromeček, že styk s chladičem byl sotva poloviční a to byl ještě box, kterej byl tak zanesenej, že nebylo vidět žebra, nechápal jsem že penťák žije
CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
- Esprit
- Nováček

Re: Olej?
Asi nejlepší je kápnout maximálně jednu kapku na menší plochu (chladič má většinou větší plochu) a to rozetřít do krajů. Stékat to bude vždy narozdíl od pasty, ale pokud jsou hrany chladiče a procesoru ostré, tak to nikam neodteče a při tak malém množství to nemá možnost vytvořit kapku na hraně. Olej bude navíc sám vzlínat do úzkých míst (třeba škvíra mezi heatpipe a chladičem), občas i proti gravitaci.Koval píše:Dotaz ohledně toho oleje, mám doma ještě trochu nového motorového co mi zbyl, když tím jen ty plochy potřu, tak aby jen byly mastné a nestékalo to, bude to stačit?
Olej se však nesmí dostat na plochy, které jsou určené pro výměnu teploty se vzduchem. Takové plochy jsou často zvrásněny pro vyšší efektivitu a to by olej právě zarovnal do hladka.