Kvalitni herni sluchatka do 2000,-

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Mno mel jsem moznost zkusit Speedlink Medusa 5.1.

Zvuk ve css subjektivne zupa gut, i na onboardu pecka. Rozbiti skla sem slysel snad pres pul mapy.
Akorat jsem zkousel ten typ, co musi byt pripojeny do eletriky nebo co :?
Taky bohuzel nevim, jestli ke spravnemu fungovani potrebuji mit naistalovany spešl driver treba, nebo jestli staci zastrcit a valim.

Mile me prekvapilo, ze sluchadla nemaji takovy pritlak ze stran na hlavu jak se puvodne zdalo - mam brejle a nektery sluchadla mi rvou obroucky do spanku jaxvin:)

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
Deerro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deerro »

Zdravím, v poslednom čase som začal rozmýšľať nad kúpou slúchadiel. Kedže boli pre mňa skoro španielska dedina, niečo som poštudoval, popozeral nejaké recenzie apod. Dospel som k záveru... Budem ich väčšinou používať na hranie a sekundárne na počúvanie hudby - tvrdšej metalovej - tým ale nemyslím LinkinPark a pod. :) ... mám rád basovejší hutnejší zvuk - keďže hrám prevažne akčné hry, tak jednoznačne chcem sluchátka, ktoré ma zvukovo "dostanú" a taktiež hudba, ktorú mám rád sa mi počúva lepšie ak je zvuk mohutnejší...neviem, či chápete čo mám na mysli...
zostal som však polemizovať nad otázkou priestorového zvuku...z recenzíí a z porovnávacích testov, ktoré som čítal mi vychádza toto:
- za rovnakú cenovú reláciu kúpim zvukovo kvalitnejšie stereo sluchátka
- sluchadlá s 5.1 systémom ževraj sú slabé na počúvanie hudby
- podľa recenzentov, v porovnávacích testoch napr. rightmark 3D audio, sa stereo sluchátka takmer vždy ukázali v lepšom svetle čo sa týka lokalizácie zvuku
- z tohto by človek usúdil že 5.1 sa neoplatí kupovať...lenže recenzií a testov nieje až tak veľa a navyše sú aj dosť staré cca. 1-2 roky. No a ešte som na pár fórach neraz videl hlášky typu "kúpil som 5.1 sluchátka a so stereo sa nedajú porovnávať - je to úplne iná liga, sú superbombašpicové a nevymením ich za nič na svete" ... tak a teraz neviem, či si mám zohnať dáke 5.1 a dúfať že budú mať dobrý zvuk a dokáže presne podať priestor a že ma príjemne rekvapia, alebo kúpiť kvalitné stereo - niekde som čítal že Direct Sound a EAX boli vyvíjané práve pre stereo systémy- ktoré ževraj podávajú 3D celkom na slušnej úrovni...
aký máte na to názor? Alebo mal niekto možnosť porovnať? Čo by ste odporučili?
PS: sluchátka by mali byť uzavreté s dobrým oddelením od vonkajších zvukov, mali by byť kvalitne spracované, môžu byť basovejšie položené-ale všetkého veľa škodí, mikrofón nieje podmienkou, ale ak bude, nevadí a cena DO 2500 Sk -viac nie, niesom predsa audiofil ...dík za tipy
L
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

5.1 sluchátka mají celkem 12 malých reproduktorů - stereo sluchátka mají 2 reproduktory. Zapoj selskou logiku. Jak kvalitních je asi 12 malých repráčků za dejme tomu 1200 - 100 na repráček? 8)

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
xmickey
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmickey »

Zapoj selskou logiku ty !! Odk kdy je ve sluchátkách "repráček" ? :lol:
Raději nerad když nic neporadíš... :)

Jinak za sebe radím: Sennheiser PC 150 :wink:
krysarr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krysarr »

rotvik píše:5.1 sluchátka mají celkem 12 malých reproduktorů - stereo sluchátka mají 2 reproduktory. Zapoj selskou logiku. Jak kvalitních je asi 12 malých repráčků za dejme tomu 1200 - 100 na repráček? 8)
Čili analogicky: Obyčejná reprosoustava 5.1 za 1500 Kč nikdy nemůže mít tak dobrý zvuk jako 2.0 za 1500 Kč ?? To je drsný!
WORK: AMD A6 3650, ASUS F1A75-V PRO, KINGSTON 2x4GB CL9 1600MHz, Creative SB Audigy 2 ZS, LG BH10LS30, SSD CRUCIAL M4 128GB, WD3200AAKS 320GB, 2xWD10EACS 1000GB, WD10EADS 1000GB, 2xWD20EARS (7,4TB) in Antec 300, with Seasonic X-460FL, cooling by Noctua NH-U12P SE2 & 2xNoctua NF-S12-1200 + Antec top cooler
running WIN 7 Home Premium

NET: AMD Athlon II X4 640, ASUS M4A88T-V EVO/USB3, A-DATA DDR3 2x2GB CL9 1333MHz, SSD Patriot Inferno 60GB, WD5000AAKS 500GB, DVD-RW ASUS1604P in Thermaltake VD2000BNS with Seasonic X400-FL 400W cooling by Noctua NH-U12P SE2 & 2xNoctua NF-S12-1200
running WIN 7 Home Premium
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

xmickey píše:Zapoj selskou logiku ty !! Odk kdy je ve sluchátkách "repráček" ? :lol:
Raději nerad když nic neporadíš... :)
To mu to mám kvantifikovat na 12 membrán? Nech si své detaily od cesty... :-D

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Deerro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deerro »

njn, lenze ak sa jedna o hry, tak 5.1 dokazu urobit z hry vacsi dojem priestoru - aspon teda myslim ... najradsej by som bol keby som zohnal kvalitne 5.1, na ktorych sa da kvalitne pocuvat 2.0 hudba ...
zatial mi padli do oka:
-senny hd465- niesu sice zatvorene, ale zevraj majudobre odhlucnenie a kvalitny zvuk ... navyse sa mi zda ze som ich uz davnejsie mal nasadene v jednej herni a boli super
-koss sb40/sb45 - ktore by ste poradili skor a preco?
-icemat siberia 5.1 - zevraj aj hudba sa da na nich pocuvat celkom slusne a na hry su fantasticke
-sharkoon majestic 5.1 popripdae dynamic - tam to uz ale dost pokulhava s hudbou, tak neviem
hlavne co by ma vsak zaujimalo, ak by vedel niekto porovnat dojem z 3D priestoru v hrach s pouzitim 5.1 a stereo, ci je tam velky rozdiel ...
Deerro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deerro »

LuK(1@$h píše: -icemat siberia 5.1 - zevraj aj hudba sa da na nich pocuvat celkom slusne a na hry su fantasticke
som sa sekol...su stereo, akurat sa predavau aj vo variante s 7.1 zvukovkou...
uz sa pomaly ale isto rozhodujem medzi kossmi sb45, icemat siberia. tie icemati dobre vyzeraju a zevraj maju perfektny zvuk - stredy vysky a slabsie basy ako sb45. Chcem sa spytat tych co maju jedny alebo druhe ako je to s priestorom v hrach a so zvukom v hudbe ...? ...a nemate niekto skusenosti so sennheiser hd465???
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

LuK(1@$h píše:hlavne co by ma vsak zaujimalo, ak by vedel niekto porovnat dojem z 3D priestoru v hrach s pouzitim 5.1 a stereo, ci je tam velky rozdiel ...
5.1 sluchátka jsem měl a prostor ve hrách nebyl o nic lepší, než při použití 2.0. Navíc u kvalitních stereo sluchátek máš výhodu v tom, že slyšíš mnohem více detailů.
Deerro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deerro »

Takze nakoniec to vyhrali tie KOSS SB/45...neviete ci v nejakom i-obchode pracuju aj v sobotu? :roll: Lebo som teraz v NM, lenze v utorok uz cestujem do BA. Tak neviem ci by to stihli vyexpedovat, tak aby to prislo este v utorok do NM. Alebo nejaky obchod, kam by som ich mohol ten utorok ist osobne kupit. Nechce sa mi cakat do stredy-stvrtka :-D ... ale inak diky za pomoc pri vybere
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Koss ne. Jediné, co je na nich dobré je to, že jsou pohodlné, ale to je všechno. Ber nějaké Senny řady PC - 150, 160.
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Co říkáte na 140ky? Jaký jsou? Už jsem je málem objednal, doufám, že nejsou o moc horší než 150/160ky. Budou pro mne mnohem pohodlnější.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“