Zdravím, v poslednom čase som začal rozmýšľať nad kúpou slúchadiel. Kedže boli pre mňa skoro španielska dedina, niečo som poštudoval, popozeral nejaké recenzie apod. Dospel som k záveru... Budem ich väčšinou používať na hranie a sekundárne na počúvanie hudby - tvrdšej metalovej - tým ale nemyslím LinkinPark a pod.

... mám rád basovejší hutnejší zvuk - keďže hrám prevažne akčné hry, tak jednoznačne chcem sluchátka, ktoré ma zvukovo "dostanú" a taktiež hudba, ktorú mám rád sa mi počúva lepšie ak je zvuk mohutnejší...neviem, či chápete čo mám na mysli...
zostal som však polemizovať nad otázkou priestorového zvuku...z recenzíí a z porovnávacích testov, ktoré som čítal mi vychádza toto:
- za rovnakú cenovú reláciu kúpim zvukovo kvalitnejšie stereo sluchátka
- sluchadlá s 5.1 systémom ževraj sú slabé na počúvanie hudby
- podľa recenzentov, v porovnávacích testoch napr. rightmark 3D audio, sa stereo sluchátka takmer vždy ukázali v lepšom svetle čo sa týka lokalizácie zvuku
- z tohto by človek usúdil že 5.1 sa neoplatí kupovať...lenže recenzií a testov nieje až tak veľa a navyše sú aj dosť staré cca. 1-2 roky. No a ešte som na pár fórach neraz videl hlášky typu "kúpil som 5.1 sluchátka a so stereo sa nedajú porovnávať - je to úplne iná liga, sú superbombašpicové a nevymením ich za nič na svete" ... tak a teraz neviem, či si mám zohnať dáke 5.1 a dúfať že budú mať dobrý zvuk a dokáže presne podať priestor a že ma príjemne rekvapia, alebo kúpiť kvalitné stereo - niekde som čítal že Direct Sound a EAX boli vyvíjané práve pre stereo systémy- ktoré ževraj podávajú 3D celkom na slušnej úrovni...
aký máte na to názor? Alebo mal niekto možnosť porovnať? Čo by ste odporučili?
PS: sluchátka by mali byť uzavreté s dobrým oddelením od vonkajších zvukov, mali by byť kvalitne spracované, môžu byť basovejšie položené-ale všetkého veľa škodí, mikrofón nieje podmienkou, ale ak bude, nevadí a cena DO 2500 Sk -viac nie, niesom predsa audiofil ...dík za tipy
L