Výběr ideální zvukové karty, 3 modely...

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

V podstatě platí to co jsem napsal. Je zajímavé jak čistý může zvuk být, nikdy předtím jsem něco nezašuměného neslyšel.

Prodigy Hifi moc novinka není - HD2 Special jsem si chtěl koupit. Je to čistě na 2.0, ale je řešená moc dobře. Nakonec jsem ale sáhnul po onkyu, hlavně kvůli obchodům v japonštině. :-D

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
rasti369
Nováček
Nováček

Příspěvek od rasti369 »

Drzel jsem palce te ONKYO SE 200, jasneze bude dobra!
KIMI9
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIMI9 »

Flais píše:Ta karta vypadá velmi zajímavě, velmi by mě pak zajímaly zkušenosti s ní. Btw. mám teď pár dní nově ESI Juli@ a zatím velká spokojenost, příjemný zvuk.
ESI Juli@ je nádherná karta, jednak má nízkou latenci a kvalitní převodníky, ale navíc umožňujě dvojí zapojení konektorů (cinch - unbalanced nebo jack - balanced). Na vysoce kvalitní přehrávání hudby bezesporu super volba. Mě osobně akorát vadilo, že nemá optical in nebo out (teď nevim) pro rozšíření dalších 8-kanálů.
paolo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od paolo_ »

tak jak hraje to Onkyo?
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

už jsem to tu psal:

Hraje oproti tomu, co jsem slyšel kdysi prostě perfektně. Čistě, zvuku nic nechybí (což je problém i dobrých zvukovek - myslím především nástroje), má to objem i hloubku. Hudba se netáhne, je přesná. Kanály jsou neskutečně dobře oddělené. Hlasy jsou také perfektní. Jednotlivé tóny jsou dobře rozprostřené - basy nesplývají se zbytkem, ale jsou jakoby přirozeněji posazeny v prostoru.

prostě čistý a detailní zvuk - na nekomprimované hudbě už se to hodně blíží ideálnímu zvuku, ale pořád chybí bohatost lépe nahraných skladeb - to je ale spíš vada sluchátek než zvukové karty - co jsem slyšel lepší repro soustavy za stovky tisíc, tak jen o velmi málo lepší zvuk, ale ta cena :-D

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..mohl bys to protahnout RightMarkem..?
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Maxtor píše:..mohl bys to protahnout RightMarkem..?
nemám referenční zvukovku - ale výsledky testování sama-sebou dává krásný, mnohem lepší než například m-audio, někde mám ještě ty screeny

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

rotvik píše:..výsledky testování sama-sebou..
..no tohle jsem mel na mysli..
SSketo
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSketo »

zdravim potreboval bych poradit do ktere mam jit bud je to

AUDIOTRAK Prodigy HD2 http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3516

a nebo

M-AUDIO Revolution 7.1 http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,78

ktera by by bala lepsi na hubdu a hry a jeste tbych to chtel na visty

dik za profes. rady
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Určitě prodigy HD2 - koukám, že se už prodává i v ČR. Ale je to karta speciálně určená pro sluchátka/reproduktory do jednoho jacku.

SSketo
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSketo »

rotvik píše:Určitě prodigy HD2 - koukám, že se už prodává i v ČR. Ale je to karta speciálně určená pro sluchátka/reproduktory do jednoho jacku.

a jeste ja se vtym tak nevyznam ale da se tam pripojit tv karta
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Tak jak tak koukam na stranky Audiotraku tak z hlediska pouziti ve Vistach uz podporuji snad jen Prodigy HD2 a Prodigy 7.1 HiFi.
Zatimco ta Prodigy 7.1 HiFi ma uvedenou podporu her, u HD2 to tak neni. Pokud to chapu spravne tak je to stereo karta a v pripade hrani her je treba uvazovat o provozu 2 zvukovek v systemu.

Na te HD2 vsak vypadaji zajimave ty sockety pro operaky. Pouzite operaky sice nic moc, aspon pokud koukam tady, na druhou stranu tady si muze s operakama pohrat kazdy bez obavy poskozeni karty pri neodbornem zachazeni s pajeckou. A to vse bez ztraty zaruky. Fakt pekna karticka. :P
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
SSketo
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSketo »

UFo píše:Tak jak tak koukam na stranky Audiotraku tak z hlediska pouziti ve Vistach uz podporuji snad jen Prodigy HD2 a Prodigy 7.1 HiFi.
Zatimco ta Prodigy 7.1 HiFi ma uvedenou podporu her, u HD2 to tak neni. Pokud to chapu spravne tak je to stereo karta a v pripade hrani her je treba uvazovat o provozu 2 zvukovek v systemu.

Na te HD2 vsak vypadaji zajimave ty sockety pro operaky. Pouzite operaky sice nic moc, aspon pokud koukam tady, na druhou stranu tady si muze s operakama pohrat kazdy bez obavy poskozeni karty pri neodbornem zachazeni s pajeckou. A to vse bez ztraty zaruky. Fakt pekna karticka. :P
kdy si das na http://www.disk.cz porovnat HD2 s nejakou jinaou tak ej tam zaskrtnuto vhodne pro hry tak je asi nekde chyby
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

SSketo píše: kdy si das na http://www.disk.cz porovnat HD2 s nejakou jinaou tak ej tam zaskrtnuto vhodne pro hry tak je asi nekde chyby
na strankach vyrobce http://www.audiotrak.net/products/prodigyhd2/ nic takoveho nevidim, stahni si radeji manual (prave ho zkoumam)

co se tyce toho tuneru, koukni do tohodle threadu na predchozi stranku, mas tam obrazek te karty i popis konektoru

EDIT: Tak jsem zkouknul manual a vypada to ze opravdu ta karta je multimedialni, na strankach vyrobce o hrach je zminka pouze u modelu Prodigy 7.1 HiFi, u tohoto nic, pouze je tam zaskrtnuta podpora DirectX. Po precteni manualu nejsem o moc chytrejsi, je mi jasne ze karta nepodporuje EAX apod. jde mi jen o to zda je mozne pouzit kartu jako jedinou zvukovku v systemu ... kvalita zvuku v hrach me nezajima, dulezite je pouze aby to nejaky zvuky v tomto pripade vydavalo. Nicmene na konci toho manualu je napsano toto:
8. Windows Multimedia Setup
Prodigy HD2 is a premium multimedia audio device for (semi-)professional audio. It is simple to configure Prodigy HD2 for use in games, (semi-)professional audio applications and media applications. However, every application has its own individual settings so it is important to check the individual software manual for the audio applications you are using.
Takze to vypada ze je v hrach pouzitelna, ale stejne by me zajimal nazor lidi kteri maji s touto nebo podobnou zvukovkou realne zkusenosti.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
SSketo
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSketo »

moc me tehle karta zaujala a budu o ni hodne uvazovat ale ja potrebuju na hry a na hudbu tak aby ve hrach a ji v hudbe podavala nejlepsi vysledka spis je pro me prednejsi ta hudba ale aby se dala taky vyuzit ve hrach
takovou ja potrebuju
kdyztak jestli jeste nejakou doporucite
diiikkk
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Tak na sousednim foru jsem se dozvedel ze moje tvrzeni ze E-MU je nepouzitelna v hrach neni pravda.
viz. http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=28584&page=6
Pry s ni nejsou problemy. To same by melo platit o tom Audiotraku. Co se tyce kvality zvuku u her tak to ti nereknu, me to nezajima hraju hry jen obcas, no kazdopadne podpora EAX uvadena neni. Takze jestli vyzadujes nejaky zvukove efekty ve hrach tak bych s tim prilis nepocital. Tot muj laicky nazor, takze to ber s rezervou. 8-)
SSketo
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSketo »

UFo píše:Tak na sousednim foru jsem se dozvedel ze moje tvrzeni ze E-MU je nepouzitelna v hrach neni pravda.
viz. http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=28584&page=6
Pry s ni nejsou problemy. To same by melo platit o tom Audiotraku. Co se tyce kvality zvuku u her tak to ti nereknu, me to nezajima hraju hry jen obcas, no kazdopadne podpora EAX uvadena neni. Takze jestli vyzadujes nejaky zvukove efekty ve hrach tak bych s tim prilis nepocital. Tot muj laicky nazor, takze to ber s rezervou. 8-)
a ta E-MU jak tady zminujes mas na nu nejakej odkaz
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No co se tyce her, nemel by byt problem s hrama zadny.. pokud ma karta ovladac pro Windows, pojede i ve hrach, stejne tak, jako ve vsech aplikacich..
To co se kolem herni kompatibility vzdycky resi je v podstate pouze podpora EAX. kterou tyhle karty samozrejme nemivaji..
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Maxtor píše:No co se tyce her, nemel by byt problem s hrama zadny.. pokud ma karta ovladac pro Windows, pojede i ve hrach, stejne tak, jako ve vsech aplikacich..
To co se kolem herni kompatibility vzdycky resi je v podstate pouze podpora EAX. kterou tyhle karty samozrejme nemivaji..
Diky jsi uz druhy clovek ktery mi to potvrdil, takze se omlouvam za tu mystifikaci co jsem tu vypoustel do fora. Cele to vzniklo s moji nevedomosti, o tom ze pujdu s nejvetsi prevdepodobnosti do E-MU 1212v2 jsem byl rozhodnut uz cca rok, nicmene jsem se o podrobnosti tykajici teto karty nezajimal nebot jsem pocital s nakupem az za delsi dobu. Pouze jsem zbezne zaregistoval jak si nekdo stezoval ze mu nefunguji hry a nekdo si stezoval dokonce na problemy se systemovymi zvuky. Pote co tady KIMI9 psal ze na techto zvukovkach jsou problemy s hrami jsem to bral jako hotovou vec.
Pokud tedy jeden clovek s realnymi zkusenostmi s touto kartou pise ze mel nejake problemy s ozvucenim her a druhy naopak se s nicim takovym nesetkal je to pro me pozitivni zprava. Momentalne nehraji vubec, cekam na novy PC, nicmene pote budu hrat vylozene prilezitostne max. 5-10 her za rok. Takze pravdepodobne se s takovym problemem nebudu mit ani moznost potkat.

SSketo:psal jsem ti to v tom prvnim threadu co jsi zalozil
Zvukova karta
tu mas ty linky znova:
E-MU 1212m v2
ESI@Juli
jsou to ale uz trosicku drazsi katry cca 4000,-. Co se tyce ovladacu na Visty tak na strankach E-MU jsem nasel pouze nejake BETY dle vyrobce finalni budou Q3 2007, u ESI jsem nenasel ale ten web je vylozene prasackej :evil: .
Vidim ze uz to resis na vedlejsim foru. Pokud bys byl ochotny ozelet to EAX a vybiral mezi M-Audio Revo 5.1, M-Audio Revo 7.1, Prodigy 7.1 nebo Prodigy HD2 tak urcite neber to Revo 7.1 (horsi prevodniky) no a co se tyce te Prodigy HD2 jsou na ni zajimave hlavne ty vymenitelne prevodniky. Jenomze pokud by ses o vymenu prevodniku v budoucnu zajimal tak stejne zrejme narazis na lidi kteri ti nejenom budou schopni poradit z osobnich zkusenosti ale take vymenit ty prevodniky na jakekoliv karte. Za predpokladu ze ta karta bude resena tak ze ty prevodniky pujdou bez problemu vymenit. Asi bych dle reakci lidi na ocguru radeji koukal na tu Prodigy 7.1. Na vsechny tyto karty existuji ovladace na Visty, nicmene ovladace na M-Audia nebyvaji uplne z nejlepsich.
SSketo
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSketo »

UFo píše:
Maxtor píše:No co se tyce her, nemel by byt problem s hrama zadny.. pokud ma karta ovladac pro Windows, pojede i ve hrach, stejne tak, jako ve vsech aplikacich..
...

to EAX ozelim pro me je dulezita spis ta hudba

takze si mam zvolit jednu tuhle kartu
M-Audio Revo 5.1
Prodigy 7.1
Prodigy HD2

a mezi tehlema mi teda doporucis jakou hry 40-35% hudba 60-65% jak kdy
diiik za prof. rady

//edit: F1l1p - upravena citace
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“