notebook a chlazeni vs delsi zivotnost komponet

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

CZ_BOB
Nováček
Nováček

Příspěvek od CZ_BOB »

Zdravím,koupil jsem přítulkyňi ASUS F3M 15.4W a teď se hádám s jejím,rádoby chytrým švagrem o to,jestli když jej má na stálo doma,a nikam jej nepřenáší,(prostě jej používá jako obdobu stolního PC)jestli je lepší v něm mít baterii či nikoliv.Jde mi o životnost.Já tvrdím že je nesmysl aby ji tam měla,jen když mi ho přivezli,baterii jsem tam dal a dobil do plna.Samozřejmě,pokud někam bude chtít NB vzít sebou,dá ji tam a ještě si ji dobije.Takhle si ji bude šetřit,ne?
Ale "pan rozumbrada"naopak tvrdí že baterie by tam měla být pořád!!To je přece nesmysl!!Vždyť se bude zbytečně přebíjet,nemám pravdu?
Proto vás moc prosím o vaše názory a pokud mohu poprosit i o nějaký odkaz
na stránky,ať mu to můžu omlátit o hlavu,protože už na něj nemám nervy!!
Díky!!
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Já bych nechal notebook bez baterky a dejme tomu každý měsíc baterii vybil a opětovně nabil, ale mělo by to být ošetřené i pro případ, že baterie v notebooku zůstane, na druhou stranu životnost každé baterie je pravdepodobne limitována počtem nabíjecích a vybíjecích cyklů...
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

CZ_BOB píše:Zdravím,koupil jsem přítulkyňi ASUS F3M 15.4W a teď se hádám s jejím,rádoby chytrým švagrem o to,jestli když jej má na stálo doma,a nikam jej nepřenáší,(prostě jej používá jako obdobu stolního PC)jestli je lepší v něm mít baterii či nikoliv.Jde mi o životnost.Já tvrdím že je nesmysl aby ji tam měla,jen když mi ho přivezli,baterii jsem tam dal a dobil do plna.Samozřejmě,pokud někam bude chtít NB vzít sebou,dá ji tam a ještě si ji dobije.Takhle si ji bude šetřit,ne?
Ale "pan rozumbrada"naopak tvrdí že baterie by tam měla být pořád!!To je přece nesmysl!!Vždyť se bude zbytečně přebíjet,nemám pravdu?
Proto vás moc prosím o vaše názory a pokud mohu poprosit i o nějaký odkaz
na stránky,ať mu to můžu omlátit o hlavu,protože už na něj nemám nervy!!
Díky!!
U novych NB je to elektronikou osetrene, ale i tak jde pres ne nejaky proud a to nedela baterce dobre. Ja osobne kdyz baterii nepotrebuji(a ze sem ji pouzil tak 10x) tak ji v NB nemam.

link aby si mu to omlatil o hlavu bohuzel nemam :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“