Projekt: Dharma by Niko1ajev

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Budik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Budik »

Mě se to docela libi,akorad s tim kobercem fakt neco udelej,a ta mřížka nahoře je podivne žlutá,moc vyčnívá :wink:
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Dneska jsem si přines dvě žlutý katody. Jednu zkouším omotat červenou lepenkou aby se trošku utlumilo světlo a mělo to nádech do oranžova, tak se to snad povede. Chladič na CPU chci vyměnit za pasivní chci se tedy zeptat jaký na socket 939 (Athlon 64 3000+ Venice nepřetaktovaný) byste mi do tisíce doporučili? Mám v PC teď microATX desku tak se taky trošku bojím aby se tam vešel. Prozatím asi vyměním ten chladič co mám za CPU za stejný ale bez osvětlení (nic mě to nestojí mám ho doma). Díky za vaše kladné ohlasy i za kritiku.
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

pro inspiraci, třeba ti to pomůže :)
Obrázek
Obrázek
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Tak zkusil jsem zapojit ty katody... zatím teda i se dvěma modrýma větrákama, takže to působí dost přepleskaně. Obě jsou žluté a ta spodní je omotána zabarvenou průhlednou páskou.
Obrázek
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

nic moc, das do case koberec a jeste ktomu ruzovej coz se mi vubec nelibi to bych radsi tu kostru strikl na zluto, potom na tu case rozmatlas barvu a ani nic nerezes, hodis tam dva modry vetraky a naky dva neony a konec
nerikam ze by se mi to uplne nelibilo ale nic moc to neni
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Koberec dostane taky jinou barvičku jenom jsem zkoušel ,,co to bude dělat". Ty modrý větráky půjdou taky pryč (to už jsem myslím zmínil) na CPU nejspíš pasiv a místo toho vzadu 2x http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41749 a také uvažuji o něčem na chlazení hdd ale vůbec nevím zatím jak (jestli před ně dát ventilátor nebo zkusit něco udělat). Jinak pro ty kdo by pořád něco řezali chci udělat nějakou lepší díru do bočnice další výraznější zásahy zatím nechystám.
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Ta ozdobná mřížka v bočnici fakt působila divně tak jsem něco zkusil narychlo spleskat.

Obrázek

Obrázek
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Ta origos bocnica je pekne hnusna xcelo by to radikalne modnut - dat tam nove plexi a urobit nan nejaky ten napis podobny tomu co mas na druhej bocnici. Ta mriezka je sama o sebe good no akonahle ju hodis do toho kruhoveho otvoru posobi to ako pest na oko ... ak by to ostalo vo stvorci bolo by to good :wink:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

tu huricane bočnici každopádně dej pryč,protože vypadá strašně,radši místo toho dej plexi a nastříkej na něho nějaký tvar,ale hlavně ne huricane :wink: jinak mřížka se docela dá,akorát bych nedával takovou,jakou tam máš,lae dal bych tam spíš tahokov nebo něco takového :roll: a nechci ti nic říkat,ale ten obrázek dharmy máš nakřivo nakreslený 8-)
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Zkoušel jsem vyndat ten chladič CPU a tu 80ku co jsem měl v zadu s ledkama a místo nich přišla obyčejná 80ka a na CPU AMD Box chladič otáčky jsem v BIOSu snížil na minimum tak je to i celkem tichý. Jestli budou peníze tak koupím na CPU pasiv Noctua - NH-U9N nebo podobný a do zadu 2x 80ky AC. Chtěl bych to mít nějak aby šli třeba na noc vypnout ale většina FAN control prvků je do předních pozic a ty osadit nemohu. Ta síťka na FAN v bočnici se mi docela líbí ale nevím jak to udělat abych ho zachoval a přitom změnil ten huricane prvek. Úpravu bočnice si tedy nechám zatím projít hlavou. Koberec dám do vnitřku znova. Ale porádně a obarvím ho.
Obrázek
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Tenhle mod je opravdu ušit horkou jehlou. Je to takové uplácané narychlo, hlavně aby to už bylo.
Nejvíc by tomu samozřejmě pomohl razantní zásah do casu, tedy vyřezání nových motivů. Dharma logo by na bočnici vypadalo jako vyřezané hodně dobře. Takže nejlepší by bylo buď sehnat jinou bočnici místo té otřesnné originálky s huricane motivem a říznout ji. Nebo tuhle vyřezat, zavařit, a pak teprve vyřezat motiv dharma.
Jinak to bude pořád jenom sériová case opatlaná barvama s několika vyměněnýma blbinkama.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já musím říct, že se to postupně docela začíná rozvíjet slušně. Mřížka na fanu docela dobrý, osvětlení je taky už lepší. Každopádně souhlasím se Zdekem, chce to zásadnější zásah do case, hlavně ta bočnice. osobně bych vyřízl obdelník, aby zmizel ten huricane tvar a na to našrouboval nový kus plechu a do nějak nějakým zajímavým způsobem zpracovat to logo Dharma. Pokud bys ten plech trochu distancoval od původní bočnice, tak by to mohlo dělat i zajímavý světelený efekt. Rozhodně se dá vymyslet spoustu věcí...ale chce to do case "šáhnout" :)
sailo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sailo »

[quote="Niko1ajev"] Koberec dám do vnitřku znova. Ale porádně a obarvím ho.
Myslíš že je to dybrý nápad dávat do kejsu koberec? Co statika. Až ti vyhoří základovka nebo něco tak budeš přemýšlet jak se to mohlo stát
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

sailo píše:
Niko1ajev píše: Koberec dám do vnitřku znova. Ale porádně a obarvím ho.
Myslíš že je to dybrý nápad dávat do kejsu koberec? Co statika. Až ti vyhoří základovka nebo něco tak budeš přemýšlet jak se to mohlo stát
sailo má pravdu.pořád zapomínáš,že jak se základka dotkne pájenýma spojema na ni,tak zkratuje :wink:
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Pánové, já myslím, že to trochu dramatizujete, jakmile se doktne, tak zkratuje? To je trochu blbost...stejný nebezpečí hrozí i při doteku rukou, nebo tak...koberec se na odhlučnění používá už docela dlouho, ale je fakt, že jsou už dneska lepší materiály...
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

No tak koberec už je venku. Novou desku opravdu kupovat nechci. Jinak nové 80ky fany kupovat nebudu použil jsem doma ze zdrojů dvě a zapojil na 5V a do záslepky PCI slotů dal vypínač aby se to na noc dalo krásně povypínat.
Obrázek
Obrázek
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Výborně, dost mi to připomíná case Blackmesa II, hlavně tahle fotka:

Obrázek

Každopádně se mi to začíná líbit, chce to nějaký hezký nápad a pořádně zamakat a máme na tady velice hezký mod, ale jak se říká, neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil.

Každopádně být tebou, tak vyndám komponenty a začnu na tom pracovat trošku razantněji, takhle to vypadá, že děláš úpravy jen tak, aby jsi nemusel manipulovat s komponentama - kup někde nějakej vrak case za 50,-Kč a chvíli v tom PC skladuj... :wink:
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Chtělo by to vyndat desku, stříknout to uvnitř case, hlavně bije solidně do očí jak jsou ty větráky zašpiněny a okolo ne. Pak eště můžeš zdroj a nebude to vypadat vubec špatně.
Potom bys eště moh svazat kabely, popřípadě koupit nějakej husí krk nebo tu plastovou omotavku, nevim jaxe tomu nadava.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Souhlasím, že by to chtělo komponenty přendat do jiný case a dát se do razantnějších úprav. Nyní fotky přidávám docela často ale budu na modu asi pracovat pouze o víkendech, protože jinak jsem na intru. Nevím co zvolit za materiál do vnitřku case, nechce se mi stříkat přímo plech a když už tak alespoň udělám nějaké nerovnosti. Jinak díky všem co mi poslali příspěvky.
Niko1ajev
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Niko1ajev »

Tak komponenty jsem přesunul do miditoweru od EC nějakou dobu to v tom vydrží. Poprvé jsem říznul do case - udělal jsem díru na 92mm ventilátor, který bude chladit HDD (120mm je zbytečně velký). Je to zatím jenom tak na hrubo říznuto flexou tak je to není tak úplně rovný ale stejně to nebude vidět. O víkendu nastříkám vnitřek case asi zase takovou "humus" barvičkou. Pořád ale nemám nějakej dobrej nápad na tu bočnici :(
Myslíte si, že na tuhle sestavu i s větráčkama a katodama stačí ten 400W EC zdroj nebo koupit novej?

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Projekty“