nova sestava - zamrza,nenabiha,caste restarty
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Amon Henn
- Nováček

disketovku nemám,takže smažím,uvidím co se bude dít dál,takže na chvilku se odmlčím,restart a bootoju,zatím dík
Thermaltake Dream Tower Soprano RAM GEIL 4x1GB DDR2 PC800 HDD Western Digital Raptor 2xHDD Seagate Barracuda 7200 MB Asus P5W DH DLX CPU Intel Conroe Core2 Duo E6600 2,4GHz COOLER Asus SILENT SQUARE PRO TAGAN 700W TG700-U25 DUAL ENGINE VGA Asus EN8800GTS/HTDP/640MB DDR3, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H12L,2x LCD LG L204WT 22",
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Amon Henn
- Nováček

Tak jsem tu z prvními výsledky naší soutěže o největší křáp všech dob:
celkem proběhlo osm testů,výsledek-0 errors ale dostal jsem se pro mně k velmi znepokujícím informacím
1)settings ram 333 Mhz.........mělo by mít 800 Mhz
2)cas lattency 5-5-5-15.........mělo by mít 4-4-4-12
3)chipset FSB 267 Mhz.........mělo by mít 1066 Mhz
tak to by jsme se mohly dostat k té zajímavější části a to kde tohle všechno poupravit,případně přidat trochu procesoru
celkem proběhlo osm testů,výsledek-0 errors ale dostal jsem se pro mně k velmi znepokujícím informacím
1)settings ram 333 Mhz.........mělo by mít 800 Mhz
2)cas lattency 5-5-5-15.........mělo by mít 4-4-4-12
3)chipset FSB 267 Mhz.........mělo by mít 1066 Mhz
tak to by jsme se mohly dostat k té zajímavější části a to kde tohle všechno poupravit,případně přidat trochu procesoru
Thermaltake Dream Tower Soprano RAM GEIL 4x1GB DDR2 PC800 HDD Western Digital Raptor 2xHDD Seagate Barracuda 7200 MB Asus P5W DH DLX CPU Intel Conroe Core2 Duo E6600 2,4GHz COOLER Asus SILENT SQUARE PRO TAGAN 700W TG700-U25 DUAL ENGINE VGA Asus EN8800GTS/HTDP/640MB DDR3, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-H12L,2x LCD LG L204WT 22",
- Amon Henn
- Nováček

jo,jo,ještě jedna záhada chipset ECC-disabled,nevím co to je,myslím tím samozřejmně ECC 
- Surgical
- Začátečník

-
Mno, tady se snoubi dohromady hned nekolik problemu, ktere jsou samozrejme resitelne, resene a dokonce vyresene.
Kdyz pomineme, ze evidentne o HW vis prdlacku (to neni kritika, zadny uceny z nebe nespadl), a zrejme ani neumis pouzivat internetove vyhledavaci sluzby, aby sis zakladni pojmy ozrejmil, pak tvuj problem spatruji v nasledujicim:
Ne prilis stastny vyber MoBo pro novacka (ja na nem teda osobne jedu a jsem s nim navysost spokojen, ale poladit ho neni nic trivialniho, btw. je o nem tady vyse cely thread).
Zcela nesmyslna pametova konfigurace v kombinaci s horsi grafikou. Osobne bych videl vetsi prinos 2GB RAM a 8800GTX graficke karty, pokud mas kompa prevazne na hry, tipnul bych, ze ano. Navic konkretne tato deska napeti na pametech "undervoltuje" a je lepsi ho nenechavat na Auto, ale nastavit alespon 2.1V rucne, totez se tyka manualniho nastaveni parametru pameti a.....v neposledni rade pretaktu procesoru....
Takze odznova. Projdi si cely thread venovany desce Asus P5W DH DeLuxe, zkontroluj, jakou mas revizi desky a jaky BIOS, podle dobrych rad prispevatelu tamejsiho fora nastav parametry napeti, frekvenci atd. a pak se podel s vysledky.
P.S. ECC te vzrusovat nemusi, jednak ECC pametove moduly nemas, jednak je tato deska ani nepodporuje. (Error-Correcting Code).
Kdyz pomineme, ze evidentne o HW vis prdlacku (to neni kritika, zadny uceny z nebe nespadl), a zrejme ani neumis pouzivat internetove vyhledavaci sluzby, aby sis zakladni pojmy ozrejmil, pak tvuj problem spatruji v nasledujicim:
Ne prilis stastny vyber MoBo pro novacka (ja na nem teda osobne jedu a jsem s nim navysost spokojen, ale poladit ho neni nic trivialniho, btw. je o nem tady vyse cely thread).
Zcela nesmyslna pametova konfigurace v kombinaci s horsi grafikou. Osobne bych videl vetsi prinos 2GB RAM a 8800GTX graficke karty, pokud mas kompa prevazne na hry, tipnul bych, ze ano. Navic konkretne tato deska napeti na pametech "undervoltuje" a je lepsi ho nenechavat na Auto, ale nastavit alespon 2.1V rucne, totez se tyka manualniho nastaveni parametru pameti a.....v neposledni rade pretaktu procesoru....
Takze odznova. Projdi si cely thread venovany desce Asus P5W DH DeLuxe, zkontroluj, jakou mas revizi desky a jaky BIOS, podle dobrych rad prispevatelu tamejsiho fora nastav parametry napeti, frekvenci atd. a pak se podel s vysledky.
P.S. ECC te vzrusovat nemusi, jednak ECC pametove moduly nemas, jednak je tato deska ani nepodporuje. (Error-Correcting Code).
- Amon Henn
- Nováček

Mno,pro prdlačku se nevzrušuju,moc dobře to vím,proto hledám pomoc tady.Ted jsem se pokusil o zmněnu v nastavení biosu,jenže jak jsem byl z toho paf že jsem konečně objevil kde se ladí frekvence atd. trošku jsem to přehnal a díky modrý smrti jsem si připomněl že pomalu a jistě bude lepší verze postupu,uf,už jsem myslel že to ani nerozchodím do původního stavu.Zjistil jsem ale další věc,teď teda nevím jestli to je dobře nebo špatně,mám jen takový pocit protože disk ze systémem jsem měl u starých compů vždy na prvním místě a mně se tu jako první hlásí dvd.Po modrý smrti mi to disk ani nechtělo najít,jen to dvd,tak nevim
- Wuuduu
- Středně pokročilý

kedze kazdy si uz vsimol ze sa v BIOSe ani v nastevni PC nevyznas - tak vsetky rady su dost tazke, odporucal by som, ak by ti niekto kto ma rovnaku dosku nafotil jeho nastavenie BIOSu a tie JPEGy so zakladnymi nastaveniami niekam kopol, nech si to podla toho nastavis.
Ja taku dosku nemam, sry.
Ja taku dosku nemam, sry.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- pumpos
- Nováček

-
Kdyz mi das mail tak ti ten memtest poslu...
Jinak ja bych to videl na pameti, pokud mas moznost zkusit jiny, od jinyho vyrobce - treba kingstone nebo corsair (hlavne ne A-DATA nebo nejaky noname) tak to prozkousej, pokud tu moznost nemas tak se pokus najit v biosu nastaveni pameti a trochu jim pridej napeti
Jinak ja bych to videl na pameti, pokud mas moznost zkusit jiny, od jinyho vyrobce - treba kingstone nebo corsair (hlavne ne A-DATA nebo nejaky noname) tak to prozkousej, pokud tu moznost nemas tak se pokus najit v biosu nastaveni pameti a trochu jim pridej napeti
Pumpoš rulezz
- pumpos
- Nováček

-
Tak zrovna mam v praci jeden komp s P5W DH, koukal jsem se na BIOS a to nastaveni by jsi mel najit v karte Advanced --> JumperFree configuration --> AI overclocking nastav na manual --> dole by se mela objevit polozka Memory voltage --> nastav to tak na 1,95.
Je mozny ze to budes mit trochu jinak, zalezi na verzi BIOSu, ale co vim tak u tehle desek je to dost podobny
Je mozny ze to budes mit trochu jinak, zalezi na verzi BIOSu, ale co vim tak u tehle desek je to dost podobny
Pumpoš rulezz
- Amon Henn
- Nováček

Jak jsem psal na začátku,až tak se v PC nehrabu,v Biosu jsem si nastavil vždy tak max prioritu boot ale ůplnej debil taky nejsem.Trochu jsem se už rozkoukal,trošku mně překvapilo že to co hledám je pod položkou jumper free configuration a voltáž je nastavena na 2,15 V.S těma fotkama biosu dobrej nápad,taky mně to už napadlo tak jestli se tu najde někdo se stejnou deskou,pošlete to prosím na radical2004@volny.cz